Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین؛ علی مویدی خرم آبادی رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور در نشست با اصحاب رسانه که در سالن اجتماعات استانداری سیستان و بلوچستان برگزار شد بیان کرد: سیستان و بلوچستان جزو استان های ویژه، حساس و استراتژیک تلقی می شود، با توجه به این مهم چند وقت یک بار بررسی میدانی از این خطه انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: با توجه به حساسیت این استان، رویکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور پیشگیرانه، ایجابی و بازدارنده است، تلاش می کنیم که این مهم را با نگاه علمی، فنی و دانشی پیش ببریم و با گسترش این رویکرد به سمت دستگاه ها و مردم از شکل گیری قاچاق پیشگیری کنیم.

 

این مقام مسئول تصریح کرد: نگاه این ستاد برخوردی، مقابله ای و پلیسی صرف نیست، بیش از ۸۰ درصد از برنامه ریزی و سیاست گذاری ما در ستاد و نظارت بر اجرای این سیاست ها و برنامه ها با نگاه پیشگیرانه است، این رویکرد نه تنها در کشور اتخاذ شده، بلکه اگر دنیا توانسته به تجارت خود انضباط ببخشد و ساماندهی داشته باشد، تمرکزش بر اقدامات علمی، دانشگاهی و پیشگیرانه بوده است.

 

وی افزود: با توجه به ظرفیت های خوبی که در کشور وجود دارد به این نتیجه رسیده ایم که با اقدامات پیشگیرانه، ایجابی و بسترسازی می توان قاچاق را در جامعه به حداقل رساند، معتقد هستیم که مرزنشینان حق مسلمی به نام تجارت مرزی دارند که باید در قالب قانون، مقررات، ضوابط و بستر امکانات و تجهیزات فنی شکل بگیرد تا شاهد قاچاق نباشیم.

 

مویدی با تاکید بر رویکرد پیشگیرانه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور، گفت: تمرکز این ستاد بر پیشرفت و توسعه برای مرزنشینان است تا سمت قاچاق حرکت نکنند، بنابراین از دو سال گذشته با استفاده از تجارب ۴۰ ساله نظام، بکارگیری دستگاه های دانشگاهی، مراکز علمی و پژوهشی به این نتیجه رسیدیم که طرح ساماندهی تجارت مرزنشینان در دستور کار قرار گیرد.

 

وی اضافه کرد: کلیات این طرح سه شنبه با حضور رئیس جمهور در ستاد اقتصادی دولت به تصویب رسید، این سفر به منظور بررسی بسترهای مورد نیاز اجرای این طرح کلان کشوری برای مرزنشینان صورت گرفت که در پی بازدیدها از نقاط مرزی به این نتیجه رسیدیم که بستر کافی برای اجرایی شدن آن در سیستان و بلوچستان وجود دارد.

 

تاکید رئیس جمهور بر تسریع اجرای طرح ساماندهی تجارت مرزنشینان

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا وارز کشور اظهار کرد: رئیس جمهور تاکید داشت که طرح ساماندهی تجارت مرزنشینان به زودی اجرا و عملیاتی شود که یکی از خبرهای خوب چهار دهه اخیر در زمینه رسمیت بخشیدن به تجارت مرزنشینان است.

 

وی ادامه داد: با توجه به این که کلیات طرح ساماندهی تجارت مرزنشینان به تصویب رسیده و الزاماتش در دست جمع بندی است، به زودی در مرزهای کشوری با اولویت دریا و در وهله دوم برای مرزنشینان خشکی اجرایی می شود.

 

مویدی افزود: در سیستان و بلوچستان نیز فکر و ابزار مورد نیاز و اعلام آمادگی دستگاه های مختلف برای اجرای این طرح وجود دارد که در صورت تحقق آن در آینده نزدیک شاهد کاهش پدیده قاچاق و جرم انگاری در مرز خواهیم بود.

 

وی اذعان کرد: نگاه ما این است که طوری فضا و بستر فراهم و مرزنشین به امکانات و رفاهیات مجهز شوند که به سمت قاچاق حرکت نکنند و مرتکب جرایم نشوند، مرزنشینان انسان هایی اصیل، دلسوز و مرزبانان واقعی کشور، حاکمیت و نظام در حوزه امنیت، فرهنگی، ارزش های انقلاب اسلامی، تجاری و اقتصادی هستند. 

 

این مقام مسئول گفت: این که به لحاظ شرایط اقتصادی و سیاسی، ناخودآگاه پدیده قاچاق شکل می گیرد و برخی مرزنشینان مرتکب این کار می شوند، باید ابتدا در حوزه حاکمیت به تکالیفمان عمل کنیم که معتقد هستیم اگر تجارت وسیع در جدار مرز و بازارچه ها شکل بگیرد، خیلی از اقدام ها کاهش پیدا می کند و شاهد پرونده سازی نخواهیم بود.

 

ایفای نقش در تجارت؛ حق مسلم مرزنشینان

وی با بیان این که مرزنشینان حق مسلمی دارند که در تجارت نقش داشته باشند، افزود: در این راستا باید نیازهای مرزنشینان اهم از سوخت و کالاهای اساسی تامین شود تا مرتکب جرم نشوند. آنچه که در جدار مرز اتفاق می افتد، مقصر سیستان و بلوچستان و مرزنشینان نیستند، مدیریت کلان کشور باید طوری الزامات را فراهم کند که تبدیل به جرم نشود.

 

مویدی اذعان کرد: خلاهای قانونی و فرایندی و گلوگاه های فسادی که در مسیر وجود دارد، باعث می شود شکل واقعی جرمی که در استان همجوار رخ می دهد، در جدار مرز خودش را نشان دهد، بنابراین مدیریت میانه ای نیز در این حوزه سهم دارد.

 

تاکید رهبر انقلاب بر استفاده از سامانه ها برای مبارزه با قاچاق

وی گفت: در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به موضوع استفاده از سامانه ها تاکید ویژه ای شده، مقام معظم رهبری نیز در جهت اجرایی کردن این سامانه ها چند دستور صادر کرده اند، رئیس جمهور دولت سیزدهم نیز روی این بحث تاکید داشته که ۷۲ درصد از مراحل این سامانه ها اجرایی شده و مابقی آن به زودی عملیاتی می شود، پیشرفت در این زمینه بسیار خوب بوده است.

 

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور افزود: در صورت تحقق این مهم بخش اعظمی از مشکلات برطرف می شود و مرزنشینان به حقوق خود در این بخش خواهند رسید.

 

وی افزود: در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز یکی از رویکردها، فرهنگی است که چگونه شهروندان نسبت به استفاده از کالاهای تولید داخل تعصب داشته باشند، پویشی در این راستا ایجاد شده است که به زودی اطلاع رسانی و از سطح مدارس آغاز می شود.

 

طرح رزاق در سطح ملی مورد توجه قرار گرفته است

مویدی با بیان این که طرح رزاق مورد تایید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، نیز اظهار کرد: "رزاق" جزو طرح های مطالعه شده در سیستان و بلوچستان است و در سطح ملی نیز مورد توجه قرار گرفته، دستورات خوبی روی آن انجام شده که تلاش می کنیم با تغییراتی که صورت می گیرد و با توجه به پیگیری های استاندار، به عنوان یکی از مطالبات مردم سیستان و بلوچستان در این استان عملیاتی و اجرایی شود.

 

انتهای پیام/

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ستاد قاچاق کالا مبارزه با موادمخدر ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور طرح ساماندهی تجارت مرزنشینان سیستان و بلوچستان رئیس جمهور سامانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۷۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با رئیس دیوان عالی کشور

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با رئیس دیوان عالی کشور دیدار و به گفت‌وگو پرداختند.

آیت‌الله مصطفی محامی شامگاه چهارشنب۵ اردیبهشت در دیدار رئیس دیوان عالی کشور ضمن اشاره به مشکلات ناشی از خشکسالی در منطقه سیستان و نیز خسارت‌های وارده از سیلاب در جنوب استان پیرامون مسائلی از جمله حقابه سیستان و نیز فراهم ساختن زیرساخت‌ها در شهرهای جنوبی استان به گفت‌وگو پرداخت.

امام جمعه زاهدان در ادامه با اشاره به تعارض در مالکیت اراضی کشاورزی بین مردم و منابع طبیعی عنوان کرد: یکی از گلایه‌های مهم و متعدد مردم در سفرهای شهرستانی بنده این است که بسیاری از اراضی زراعی توسط منابع طبیعی جزء اراضی ملی اعلام شده است و این در صورتی است که مردم در این نقاط براساس عُرف متداول زندگی کرده و ملک هر کس نیز مشخص و آثار کِشت، داشت و برداشت نیز محرز است و حکایت از آن دارد که زمین زراعی با وجود درختان کهنسال نسل اندر نسل، آباد شده و لازم است تدبیر لازم در این خصوص اتخاذ شود.

همچنین حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد جعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور نیز در خصوص قوانین مالکیت اراضی قول پیگیری داد و عنوان کرد: باید در دادگستری استان شورایی تشکیل و در این خصوص تدابیر خاص خود را اتخاذ کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  • ۱۱۱ تیم عملیاتی هلال احمر در حال خدمات رسانی به سیلزدگان جنوب سیستان و بلوچستان هستند
  • وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رود
  • باد و باران باعث خسارت به ۳۷ اصله پایه شبکه برق سیستان و بلوچستان شد
  • خدمات رسانی ۱۱۱ تیم عملیاتی هلال احمر به سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • دیدار نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با رئیس دیوان عالی کشور
  • توزیع ۳۵ هزار بسته معیشتی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان