Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز پاسخ ایمنی به کووید-۱۹ فرآیندی پیچیده است و با اینکه شواهدی وجود دارد که پس از واکسیناسیون میزان‌های آنتی‌بادی‌های ضد ویروس در طول شش ماه کاهش می‌یابد، اما تصور بر این است که بخش دیگری از پاسخ ایمنی یعنی «سلول‌های دفاعی T» یا «لنفوسیت‌های T» همچنان نقش مهمی در حفاظت از فرد ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران «یونیورسیتی کالج لندن» (UCL) در بررسی ۷۳۱ نفر از کارکنان پزشکی بیمارستان‌های لندن در طول موج اول پاندمی کرونا دریافتند که بسیاری از آنها با وجود قرار گرفتن احتمالی در معرض ویروس کرونا آزمایش مثبت پیدا نمی‌کنند.

این دانشمندان دریافتند در گروهی از این افراد با وجودی که به دنبال قرارگیری احتمالی در معرض ویروس کرونا آنتی‌بادی ضد کرونا تولید نشده یا آزمایش PCR مثبت نشده است، اما پاسخ دفاعی به صورت پاسخ گسترده و عمده سلول‌های T رخ داده است.

به گفته این پژوهشگران این یافته‌ها نشان می‌دهند که سلول‌های دفاعی T در بدن این افراد ویروس کرونا را پیش از آنکه باعث ایجاد علامتی شود یا آزمایش را مثبت کند، از بین برده و مانع ایجاد عفونت شده است.

لیو سوالدینگ، نویسنده اصلی مقاله این بررسی که در ژورنال علمی Nature منتشر شده است، گفت: «می‌دانیم که برخی از افراد با وجود اینکه احتمالا در معرض ویروس قرار می‌گیرند، دچار عفونت نمی‌شوند.»

به گفته سوالدینگ، نکته بسیار مهم این است که سلول‌های T شناسایی‌شده در این افراد که ویروس نتوانسته است عفونت موفقی ایجاد کند، نسبت به افرادی که دچار عفونت شده‌اند، به نقاط متفاوتی از ویروس حمله می‌کند.

واکسن‌های فعلی که باعث ایجاد حفاظت در برابر بیماری شدید کووید-۱۹ می‌شوند، اما از سرایت ویروس یا عفونت دوباره افراد جلوگیری نمی‌کنند، پروتئین شاخکی یا گل‌میخی سطح ویروس کرونا را هدف قرار می‌دهند. این پروتئین‌های شاخکی با اتصال به گیرنده‌های در سطح سلول باعث ورود ویروس به سلول می‌شوند و ویروس امکان تکثیر را پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید:

ویروس کرونا زنده است؟ | چطور ویروس‌ تکثیر می‌کند؟ اینفوگرافیک | واکسن کرونای موفق شرکت فایزر چگونه عمل می‌کند؟ آشنایی با رویکردهای متفاوت برای ساختن واکسن کرونا

در مقابل، پاسخی که سلول‌های T در افراد در این بررسی ایجاد کرده بود و به طور کلی مانع عفونت شده بود، بر گروه دیگری از پروتئین‌های ویروسی به نام «پروتئین‌های تکثیر» تاثیر می‌گذارد.

تصویر میکروسکوپ الکترونی از یک سلول T یا لنفوسیت T ک  مهم در پاسخ دفاعی بدن در برابر عوامل بیماری‌زا به عهده دارد

این پژوهشگران می‌گویند با اینکه یافته‌های‌شان نشان می‌دهد این پاسخ دفاعی سلول‌های T باعث حفاظت در برابر عفونت قابل‌شناسایی می‌شود، لزوما ممکن است برای حفاظت در برابر کروناویروس کافی نباشد و در این پژوهش این موضوع که آیا این افراد در هنگام قرارگیری دوباره در برابر ویروس در مقابل آن حفاظت می‌شوند یا نه، بررسی نشده است.

به گفته این پژوهشگران، این «پروتیین‌های تکثیر» (بر خلاف پروتئین‌های شاخکی یا گل‌میخی سطح ویروس) دستخوش کمترین تغییرات در حین جهش‌های کروناویروس می‌شوند، و قرارگیری قبلی برخی از این کارکنان پزشکی در معرض سایر کروناویروس‌ها (به جر کروناویروس عامل پاندمی اخیر) ممکن است علت پاسخ سریع سلول‌ T در این افراد نسبت به کروناویروس جدید باشد.

یک نتیجه‌گیری دیگر این پژوهشگران این است که واکسنی که علاوه بر «پروتئین شاخکی»، این «پروتئین‌های تکثیر» را هدف قرار دهد، می‌تواند بر ضد طیف گسترده‌ای از کروناویروس‌ها از جمله سویه‌ی دلتای کروناویروس جدید که به گونه غالب پاندمی بدل شده است، موثر باشد

بنابراین به گفته سوالدینگ، کاملا منطقی است که در واکسن‌های نسل آینده برای کروناویروس این پروتئین‌ها هم هدف قرار گیرند.

کد خبر 637077 برچسب‌ها كروناويروس واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس واکسن کرونا ویروس کرونا پروتئین ها سلول های T

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۹۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند

آفتاب‌‌نیوز :

عوامل خطری که ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس را افزایش می‌دهند عبارتند از: 

سن. این بیماری ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد، اما اغلب در افراد بین ۱۵ تا ۶۰ ساله رخ می‌دهد.

جنسیت: زنان در حدود دو برابر احتمال ابتلا به MS را دارند.

سابقه خانوادگی: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر شما MS داشته باشد، شما در معرض خطر ابتلا به بیماری هستید.

برخی از عفونت‌ها ویروس‌ها، از جمله اپشتاین بار، ویروس که مننوکلوئیس عفونی را ایجاد می‌کند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.

آب و هوا: MS در کشور‌های دارای آب و هوای معتدل، از جمله کانادا، شمال ایالات متحده، نیوزیلند، جنوب شرقی استرالیا و اروپا، بسیار رایج است.

سیگار کشیدن: افراد سیگاری خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری را دارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت