Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@16:19:59 GMT

دلایل بالا رفتن مهریه‌ها

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۶۰۷۹۵

دلایل بالا رفتن مهریه‌ها

یک کارشناس امور زنان می‌گوید؛ یکی از دلایل بالا رفتن مهریه‌ها چشم و هم چشمی است اما از دلیل بسیار مهم دیگر در این مسئله عدم حمایت قوانین از جایگاه زن است،

به گزارش مشرق، توران ولی مراد، مدیر شبکه ایران- زنان در خصوص مشکلات کاهش جمعیت و فرزندآوری گفت: مسئله کاهش فرزندآوری چندین بعد دارد که باید به هریک از آنها به صورت جداگانه ای پرداخته شود ابتدا بحث بالا رفتن سن ازدواج و تمایل زوجین به تک فرزندی است اما مسئله دوم بعد اقتصادی این مهم است که نقش بسیار زیادی در عدم تمایل زوجین به فرزندآوری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر شبکه ایران-زنان افزود: اما یکی دیگر از مسائلی که تأثیر بسیار زیادی بر عدم تمایل زوجین به فرزندآوری نقش دارد مسئله زنان خانه دار است که مربوط به امسال و یا این دوره نیست، چراکه به طور کلی زنان خانه دار نادیده گرفته شده‌اند.

وی بیان کرد: در طرحی که مجلس آن را با عنوان «طرح جوانی جمعیت» پیگیری کرده است، مسئله فرزندآوری برای زنان شاغل دیده شده است اما زنان خانه دار فراموش شده‌اند.

ولی مراد اظهار کرد: بنابراین ما نیاز به قوانینی داریم که به لحاظ فرهنگی و اقتصادی جایگاه زنان خانه دار را که در منزل خانه داری و تربیت فرزندان را برعهده دارند حفظ شود و باید از دارایی‌های مشترک بین زن و مرد سهمی برای زنان منظور شود یعنی ما نیازمند تصویب قانونی هستیم که نه فقط به هنگام طلاق، بلکه به میزان آورده اقتصادی و مشارکت زن در طول زندگی مشترک از دارایی‌های مشترک سهم تعیین شود.

وی اظهار کرد: ما تا امنیت اقتصادی، حقوقی و روانی زنان را در خانه و خانواده تأمین نکنیم با این مشکلات رو به رو هستیم مشکل ما امروز خلق نشده است و متأسفانه سیستم از مردم عقب است.

ولی مراد با اشاره به اینکه امروزه زنان ما رشد کرده‌اند و زن در انقلاب اسلامی هویتی از خود نشان داده که با قبل فرق داشته است؛ زنان ما امروز تصمیم گیر و تصمیم ساز هستند و از آنجایی که در رأی گیری ها هم نقش دارند حق رأی دارند پس حضور بسیار پررنگی در جامعه دارند و باید در خانواده نیز با همین هویت دیده شوند اما از آنجایی که این کار به درستی انجام نشده است به لحاظ حقوقی و فرهنگی عقب هستیم.

مدیر شبکه ایران-زنان تصریح کرد: بسیاری از معضلات مانند افزایش طلاق ناشی از همین معضل است چون اگر زن در خانواده با کرامت دیده نشود و حقوق، فرهنگ و سیستم با این تعریف خود را منطبق نکند، زنان برای خودشان راه حلی پیدا می‌کنند کما اینکه مسئله اشتغال بیرون از منزل را در کنار خانه داری و تربیت فرزند انجام می‌دهند که فشار مضاعفی به زنان است.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که فرزندی به دنیا می‌آید مسئولیت و کار بسیار زیادی را نیازمند است؛ اگرچه که مسئولیت اقتصادی برعهده مردان است اما تا زمانی که به مردان آموزش درستی داده نشود و نقش پدری به درستی ایفا نشود ما با این مشکل رو به رو خواهیم بود.

ولی مرداد اظهار کرد: در انتخاب و تصمیم‌گیری نقش زنان تعارفی نیست و باید به صورت حقوقی این مسئله دیده شود متأسفانه ما با کسری زیادی در این زمینه مواجهه هستیم یعنی هم به لحاظ حقوقی جایگاه زن تأمین نشده است و هم به لحاظ امنیت اقتصادی و اجتماعی همین کم کاری بوده است که موجب افزایش مهریه‌ها شده است.

مدیر شبکه ایران- زنان با اشاره به اینکه تا این علل برطرف نشود؛ اگر مهریه را هم پایین بیاورید این مشکل حل نخواهد شد بیان کرد: یکی از دلایل بالا رفتن مهریه‌ها چشم و هم چشمی است اما دلیل بسیار مهم دیگر در این مسئله عدم حمایت قوانین از جایگاه زن است، زمانی که همه حقوق در اختیار مردان است خانواده‌ها به ناچار مهریه را بالا می‌برند تا تضمینی برای جبران کسری حقوقی و امنیت اقتصادی زنان باشد.

وی عنوان کرد: برای مثال زنی که ۵ سکه مهریه می‌کند بعد از ۵۰ سال زندگی مشترک چه سهمی از میزان دارایی‌های زندگی مشترک خواهد داشت؟ به همین شکل هم مهریه بالا غلط است چراکه در ابتدای زندگی مشترک نباید سرمایه ۵۰ سال آینده را مرد تضمین کند بنابراین باید قوانینی باشد که سهم مالی زن را در زندگی مشترک از کارهایی که در منزل انجام داده است پرداخت کند.

ولی مراد گفت: همانطور که گفته شد نقش اصلی فرزندآوری برعهده زنان است پس باید قانونی داشته باشیم که امنیت اقتصادی زن را تأمین کنیم، یعنی زنان به میزان نقش خود در مسائل اقتصادی باید از دارایی‌های مشترک سهم داشته باشد.

وی تصریح کرد: شکل فعلی پاسخ این مسئله نیست و باید موارد و درصدها مشخص باشد سهم زنان براساس تعداد فرزندان مشخص شود و همینطور امنیت حقوقی زنان باید حفظ شود.

ولی مراد افزود: در حال حاضر تسهیلات موجود برای فرزندآوری مثل دادن زمین به پدران داده می‌شود؛ متأسفانه تصمیم گیران آقایان هستند و نمی‌توانند از زاویه دید زنان نگاه کنند و بنابراین راه حل‌هایی که می‌دهند مردانه است و مشکل زنان همچنان باقی مانده است و در حال گسترش است و باید گفت زمانی که شما نقش زن را در جایگاه اسلامی درست خود نبینید با آفت‌های زیادی در این زمینه مواجهه خواهید شد.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان طرح جوانی جمعیت مهریه ازدواج مدیر شبکه ایران امنیت اقتصادی زنان خانه دار زندگی مشترک جایگاه زن بالا رفتن ولی مراد مهریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۰۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، محمد مخبر عصر شنبه در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه های همکاری های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت هم است، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ۱۰ ساله همکاری دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضا شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقدینگی‌های جامعه باید به‌سمت بخش مولد اقتصاد یعنی نفت و گاز هدایت شود
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • ایران و زیمباوه با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی
  • قیمت رحم اجاره‌ای
  • بازار داغ اجاره رحم در بین دهه هفتادی‌ها
  • قیمت رحم اجاره‌ای سر به فلک کشید/ بازار اجاره رحم در چارتر دهه هفتادی‌ها
  • آب قنات؛ مهریه زنان طرشتی | ۵ قنات باغ‌های روستا را سیراب می‌کرد