Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه آمریکا به نیکاراگوئه و کوبا حمله کرده و از کشورهای عضو سازمان کشورهای قاره آمریکا (OAS) خواست به آنچه او "اقدامات همراه با سواستفاده" هر دو کشور خواند اعتراض کنند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در سخنرانی خود در جریان پنجاه و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان کشورهای قاره آمریکا یادآور شد که "منشور دموکراتیک بین‌آمریکایی" از "عواقب ملموس" برای دولت‌هایی مانند نیکاراگوئه که "دموکراسی را رها ‌کرده و با خشونت حقوق بشر را سرکوب می‌کنند" صحبت کرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد اشاره بلینکن به ماده ۲۱ "منشور دموکراتیک" مربوط است که می گوید این نهاد می‌تواند تعلیق یک کشور عضو را بررسی کند. ماده ۲۰ این سند می‌گوید که در صورت "اعمال تغییر" جدی در دموکراسی، دبیرکل یا هر کشور عضو این اختیار را دارد که فوراً یک شورای دائمی برای ارزیابی وضعیت تشکیل دهد.

بلینکن در سخنرانی خود در مجمع عمومی این سازمان گفت: اعتبارسازمان کشورهای قاره آمریکا به‌عنوان نهادی که از دموکراسی دفاع می‌کند، بستگی به پایبندی به آن منشور دارد.

یکشنبه گذشته، انتخابات ریاست جمهوری نیکاراگوئه برگزار شد که در آن دنیل اورتگا برای سومین بار متوالی به ریاست جمهوری برگزیده شد. وی با انتقاداتی در سطح بین المللی به دلیل عدم وجود مخالفان واقعی و به زندان انداختن هفت تن از نامزدهای ریاست جمهوری مواجه شد.

بلینکن گفت: اکثریت قاطع کشورهای عضو سازمان OAS از قطعنامه‌ای در محکومیت اقدامات همراه با سوءاستفاده دولت نیکاراگوئه حمایت کرده و متعهد شدند که در این اجلاس مجمع عمومی سازمان به این موضوع رجوع کنند.

آمریکا روز سه‌شنبه تاکید کرد که نیکاراگوئه دیگر دموکراسی نیست و اکنون یک "دیکتاتوری" است. این شدید اللحن ترین ارزیابی دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تا کنون درباره دولت اورتگا است.

مقامات نیکاراگوئه به طور مداوم در اجلاس مجمع مذکور که در روز چهارشنبه به صورت مجازی آغاز به کار کرد، خواسته اند که سازمان OAS از دخالت در حاکمیت نیکاراگوئه دست بردارد.

بلینکن در مورد کوبا نیز صحبت کرد.

این مقام دولت آمریکا گفت، در مواجهه با اعتراضات برنامه ریزی شده در این کشور جزیره ای برای تاریخ ۱۵ نوامبر هر کشور آن نیمکره "باید پیام روشنی" ارسال کند مبنی بر اینکه مردم "حق تجمع مسالمت آمیز و بیان نظرات خود را دارند."

بلینکن به اعتراضاتی که در ماه ژوئیه در کوبا روی داد اشاره کرد و گفت که بسیاری از افرادی که در آن زمان به دلیل اعتراضات بازداشت شده بودند همچنان در زندان به سر می برند. بلینکن گفت: "از جمله این افراد یک دختر ۲۶ ساله به نام یولاندا کروز است که به دلیل فیلمبرداری از یک تظاهرات با هشت سال زندان مواجه است."

ماه ژوئیه، هزاران نفر در کوبا با خواسته‌های متفاوتی مانند پایان صف‌ها، کمبودها و خستگی های ناشی از قطعی برق و حتی درخواست‌ها برای تغییر دولت به خیابان‌ها آمدند. در پی این تظاهرات تعداد نامعلومی از دستگیری های خشونت آمیز و خرابکاری ها و همچنین وقوع یک کشته گزارش شد.

سازمان کشورهای قاره آمریکا مجمع عمومی خود را به صورت مجازی برگزار کرد و گواتمالا میزبان این نشست است.این مجمع که هیئت های بیش از ۳۰ کشور در آن شرکت می‌کنند، تا امروز جمعه با شعار "برای آمریکای احیا شده" ادامه دارد.

به گزارش بولتن نیوز، وزیر امور خارجه آمریکا همچنین در مجمع عمومی مذکور گفت که آمریکا از پیش نویس قطعنامه ای حمایت می‌کند که دولت دنیل اورتگا در نیکاراگوئه را محکوم کرده و خواستار آزادی بازداشت شدگان در کوبا و ونزوئلا می‌شود.

بلینکن اظهار کرد: ما از قطعنامه محکومیت دولت (دنیل) اورتگا در این مجمع عمومی حمایت کرده ایم.

پیش‌نویس قطعنامه مذکور که روز چهارشنبه توسط هشت کشور منطقه از جمله آمریکا ارائه شد، از شورای دائمی سازمان OAS می‌خواهد تا حداکثر تا ۳۰ نوامبر یک ارزیابی جمعی فوری انجام دهد و اقدامات لازم را اجرا کند.

طبق ماده ۲۱ منشور دموکراتیک بین‌آمریکایی سازمان OAS، یک کشور عضو می‌تواند در صورت "وقفه‌ای مغایر با قانون اساسی در نظم دموکراتیک" و  "توضیحات دیپلماتیک ناموفق" متعاقبش تعلیق شود. آنتونی بلینکن تاکید کرد: ما باید به این منشور احترام بگذاریم.

وزیر امور خارجه همچنین به وضعیت کوبا که در آن دولت تظاهرات برنامه ریزی شده مخالفان برای مطالبه آزادی زندانیان سیاسی در ۱۵ نوامبر را ممنوع ساخت اشاره کرد. او همچنین از ونزوئلا خواست که "همه اتباع آمریکایی را که به طور غیرقانونی بازداشت شده‌اند" آزاد کند.ایسنا 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان کشورهای قاره آمریکا وزیر امور خارجه مجمع عمومی سازمان OAS

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۳۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم

به گزارش خبرگزاری مهر، بابک احمدی رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در نشست تخصصی دومین اجلاس ایران و آفریقا با اشاره به اینکه توسعه همکاری با کشورهای آفریقایی در اولویت‌های همکاری‌های بین المللی ایران قرار دارد، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد کشورهای آفریقایی در سال‌های اخیر تحرک خوبی در عرصه توسعه صنعتی داشته اند به طوری که بیشتر اقلام ۱۰ گروه اول وارداتی به این قاره، محصولات و ماشین آلات صنعتی است.

وی افزود: آمارها نشان می‌دهد ۸ کشور از ۱۰ کشور اول صادرکننده به آفریقا جزء فهرست ۱۰ کشور اول واردکنندگان از این قاره هستند که این امر نشان می‌دهد راهکار مناسب همکاری با کشورهای آفریقایی در ایجاد یک رابطه دوطرفه است.

معاون وزیر صمت در ادامه با اشاره به ظرفیت‌ها و منابع طبیعی قاره آفریقا در ۳ بخش معادن، نفت و گاز و زمین‌های حاصل‌خیز کشاورزی، هدفگذاری فعالیت ایران در آفریقا را در ایجاد یا تکمیل زنجیره صنایع معدنی، نفت و گاز و صنایع تبدیلی بیان کرد.

احمدی تصریح کرد: ایران نگاه برابر برای همکاری با کشورهای آفریقایی دارد و به دنبال یک رابطه برد- برد و استفاده مکمل از ظرفیت‌های یکدیگر است.

رئیس هیات عامل ایدرو، صدور خدمات فنی و مهندسی و توسعه مدیریت را از دیگر بسترهای همکاری عنوان و ابراز امیدواری کرد: ایران و کشورهای آفریقایی در حوزه همکاری‌های صنعتی با صبر و حوصله و استمرار تعاملات به سطح مناسبی از همکاری‌های دو جانبه برسند.

در ادامه این نشست «انگت روبارد هیپولیت جین پاول» وزیر صنایع کوچک و متوسط کشور آفریقای مرکزی گفت: ما نیاز مبرم به توانمندی‌های صنعتی، دانش فنی و همچنین نیروی انسانی متخصص داریم.

وی با تاکید بر ابنکه سیاست کلی کشورش در گسترش همکاری‌های جنوب-جنوب (کشورهای در حال توسعه) است، تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های بانکی درصدد این هستیم که بحث صادرات و واردات دو طرفه باشد تا بخشی از این مشکلات حل شود.

نشست تخصصی صنعت دومین اجلاس ایران و آفریقا با حضور معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیران صنایع و تجارت سه کشور آفریقایی و فعالان بخش خصوصی در محل پژوهشگاه سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.

کد خبر 6092680 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه به‌ چه کار می‌آید؟
  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند