Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی متشکل از آمریکا و کشورهای اروپایی عضو شورای امنیت سازمان ملل، همزمان با تشدید تنش‌ها در مرز بلاروس-لهستان، بلاروس را به دلیل آنچه آن را "استفاده ابزاری خودخواهانه از مهاجران" نامید، محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، سون یورگنسون، سفیر استونی در سازمان ملل، به نیابت از هفت کشور غربی گفت: ما استفاده ابزاری هماهنگ‌شده از کسانی را که زندگی و رفاه آن‌ها به دلیل اهداف سیاسی بلاروس، به خطر افتاده است، محکوم می‌کنیم؛ اهداف و اقداماتی که بلاروس آن‌ها را برای بی‌ثبات کردن کشورهای همسایه و مرزهای خارجی اتحادیه اروپا و تمرکز زدایی از نقض فزاینده حقوق بشر توسط این کشور، انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جریان مهاجران از خاورمیانه و افغانستان، پس از وضع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه بلاروس به دلیل وادار کردن یک هواپیمای تجاری به فرود در ماه مه، افزایش چشم‌گیری داشت. مقامات مینسک طی این اقدام، یک وبلاگ‌نویس معترض بلاروسی و دوست دخترش را که سوار این هواپیما بودند، بازداشت کردند.

حال، هزاران مهاجری که به صورت قانونی وارد بلاروس شده‌اند، در مرز بلاروس-لهستان، با سرنوشتی نامشخص و سرمایی سوزان روبرو هستند.

در روز سه‌شنبه، لهستان یک گذرگاه مرزی خود با بلاروس را در پی تلاش مهاجران برای ورود، بست.

کشورهای اروپایی و بالتیک، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس را به این متهم کرده اند که مهاجران را به کشورش جذب کرده و سپس سفر آن‌ها را به مرز برای فرستادنشان به لهستان، لیتوانی و لتونی، تسهیل می‌کند. مهاجران وقتی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌رسند، درخواست پناهندگی می‌دهند.

سفیر استونی در سازمان ملل گفت: این شیوه غیرقابل قبول است و واکنش و همکاری قوی بین‌المللی به منظور پاسخگویی بلاروس را می‌طلبد. این نشان می‌دهد که چگونه رژیم لوکاشنکو به تهدیدی برای ثبات منطقه تبدیل شده است.

دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل در واکنش به این اقدام، با بیان اینکه اکنون اتحادیه اروپا می‌خواهد کاسه کوزه‌ها را بر سر بلاروس بشکند، گفت: آن‌ها می‌خواهند بلاروس و حتی گاهی روسیه را عامل این بحران معرفی کنند.

پولیانسکی گفت، مینسک، نه از نظر سیاسی و نه از نظر اقتصادی، دلیلی برای جلوگیری از پیشروی مهاجران ندارد.

او گفت: آن‌ها هیچ دلیلی برای بازگرداندن آن‌ها (مهاجران) به کشورهای مبدأشان ندارند. این کار نقض‌کننده کامل هرگونه کنوانسیون بین المللی است.

گفتنی است، روسیه نزدیکترین متحد بلاروس است.

به گزارش روز پنجشنبه خبرگزاری رویترز، اوکراین که عضو اتحادیه اروپا نیست، از ترس تبدیل شدن به یک جبهه جدید در این بحران، ۸۵۰۰ سرباز و افسر پلیس به اضافه ۱۵ هلیکوپتر را برای محافظت از مرز خود با بلاروس اعزام خواهد کرد.

سازمان ملل خواستار کاهش تنش در مرز بلاروس و لهستان شده است.

میچل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه گفت: این موضوع که مهاجران و پناهجویان در مررز بلاروس-لهستان در دمای نزدیک به انجماد، تنها مانده‌اند، باعث وحشت می‌شود. من از کشورهای دخیل می‌خواهم تا سریعا اقدامات لازم برای تنش‌زدایی و حل و فصل این وضعیت غیرقابل تحمل را در راستای وظایفشان تحت قوانین پناهجویان و قوانین بین‌المللی حقوق بشر، صورت دهند.

نهادهای مهاجران و پناهجویان سازمان‌ ملل، مکرراً استفاده ابزاری از پناهجویان و مهاجران را "اسفناک" خوانده و خواهان توقف آن شده‌اند.

این نهادها در بیانیه‌ای مشترک در روز سه‌شنبه گفتند: با چندین مرگ غم‌انگیز که در هفته‌های اخیر در منطقه مرزی ثبت شده است، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) و سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) ضرورت جلوگیری از تلفات بیشتر و تضمین رفتار انسانی با مهاجران و پناهندگان را یادآوری می‌کنند.

در همین حال، اتحادیه اروپا در حال بررسی وضع تحریم‌های مضاعف علیه بلاروس است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بلاروس اتحاديه اروپا شورای امنیت سازمان ملل متحد اتحادیه اروپا سازمان ملل بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۳۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پی هفته ها بن بست در مذاکرات سیاسی میان اسرائیل و حماس برای برقراری آتش بس اعلام کرد که او شتاب تازه‌ای در مذاکرات برای توقف جنگ در غزه و بازگرداندن اسرا می‌بیند.

به گزارش مشرق، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن روز جمعه به وقت محلی در گفتگو با شبکه تلویزیونی ام‌اس‌ان‌بی‌سی آمریکا گفت: «من معتقدم که تلاش‌های جدیدی در جریان است که قطر و مصر و همچنین اسرائیل را برای یافتن راهی به پیش می‌برد.»

وی ادامه داد:« فکر می کنم آزادی گروگان ها، شتاب و زندگی تازه‌ای وجود دارد.»

تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه ای نرسیده است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون ۳۴ هزار و ۱۸۳ فلسطینی در غزه شهید و ۷۷ هزار و ۱۴۳ نفر دیگر مجروح شده اند و تقریباً تمام جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را آواره کرده است؛ رویدادهایی که منجر به طرح موضوع نسل کشی فلسطینی ها شده است اما اسرائیل آن را رد می کند.

پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ ۲۷۲۸ را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان ( از زمان تصویب قطعنامه) آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.

قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل تصمیم دولت بایدن مبنی بر عدم استفاده از حق وتوی خود به تصویب رسید.آمریکا پیش‌تر سه قطعنامه آتش‌بس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب، بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید. این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند.

این قطعنامه که همچون دیگر قطعنامه های سازمان ملل علیه اسرائیل اجرا نشد، خواستار اجرای آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده و گفته بود: آتش بس فوری در ماه رمضان توسط همه طرف ها رعایت شود که منجر به آتش بس پایدار می شود.

این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیازهای پزشکی و سایر نیازهای بشردوستانه آنها شده بود و از طرفین می خواهد به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در رابطه با تمام افراد بازداشتی، عمل کنند.

آمریکا همچنین برغم همه شعارهایش در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، با حمایت همه جانبه از اسرائیل، حتی به قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رای نداد و این قطعنامه را وتو کرد.

قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ در نشست شورای امنیت سازمان ملل به رای گذاشته شد که با مخالفت آمریکا و وتوی این کشور به تصویب نرسید.

این قطعنامه ۱۲ رای مثبت، دو رای ممتنع و یک رای مخالف از شورای امنیت ۱۵ عضوی کسب کرد. تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد .

وزارت خارجه آمریکا همان روز پیش از رای گیری اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال و درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی را دوباره بررسی کند.کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رای ندارند. به جز فلسطین، واتیکان نیز دارای وضعیت ناظر دائمی در سازمان ملل است. کشورها با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل بنا به توصیه شورای امنیت در این نهاد بین المللی پذیرفته می شوند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد
  • تاکید پاکستان بر توقف جنگ غزه و حل مساله فلسطین در اجلاس سازمان شانگهای
  • نجات ده‌ها پناهجو در سواحل مراکش
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی
  • لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند