Web Analytics Made Easy - Statcounter

این کارگردان، فیلمنامه نویس و پژوهشگر جمعه شب در مراسم نکوداشت این پیشگامان سینما و تئاتر ملی ایران در زادگاهشان بندرانزلی اظهار داشت: مرادی و دریابیگی فرزند زمانه خود و میراث دار جنبش روشنگری بودند .

وی با بیان این که افروختن چراغ آگاهی در ذات هنرمندان نهفته است افزود: ابراهیم مرادی و علی دریابیگی رسالت خود را بعنوان پیشگامان سینمای ملی و جهانی به انجام رساندند بطوریکه آثار آنها تا اکنون باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهرانفر افزود: آنچه آوازه این دو پیشگام که جایگاه مقدسی در سینما دارند را در ذهن کنشگران فرهنگی روشن می دارد از عظمت روح بزرگ آنها نشات می گیرد که یادشان را در قلبمان زنده می دارد.

این فیلمساز نام آور اهل بندرانزلی در پایان خواستار احداث موزه سینما در انزلی شد و گفت: وجود این دو پیشگام عرصه سینما به تنهایی برای احداث یک موزه سینما کافی به نظر می آید اما این شهرستان هنرمندان بسیاری در بخش سینما دارد که می تواند به نمادی برای شهر انزلی تبدیل شود و به رونق گردشگری نیز کمک کند.

فرهاد رحمان زاده رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی انزلی نیز در این مراسم با اشاره به نامگذاری سالن اصلی و پلاتو نمایش مجتمع فرهنگی انزلی به اسم این دو پیشگام سینما و تئاتر کشور گفت : این نام گذاری اگرچه دیر اما با همکاری موسسه گیل تی تی انجام شد و سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی به نام ابراهیم مرادی و پلاتوی نمایش این مجتمع فرهنگی به نام علی دریابیگی نام گذاری شد . 

در خلال این برنامه فیلم های کوتاهی از ابراهیم مرادی و علی دریابیگی برای حضار پخش شد.

ابراهیم مرادی فیلم‌نامه‌نویس، کارگردان، تهیه‌کننده، فیلمبردار، هنرپیشه و یکی از پیشگامان سینمای ایران محسوب می‌شود. مرادی یکی از سه چهار هنرمندی است که سینمای ایران با نام آن‌ها آغاز می‌شود. در دوره اول فیلمسازی (۱۳۰۹–۱۳۱۶) که سینمای ایران «قدم آهسته» می‌رفت، مرادی در صف گروه کم شمار اما پرذوق فعالان سینما قرار داشت. از مجموع ۹ فیلم این دوره، دو فیلم ساخته اوست: انتقام برادر ۱۳۱۰ و بلهوس۱۳۱۳.

ابراهیم مرادی یک مخترع خوش فکر هم بود. او علاوه بر این که دوربین فیلم‌برداری‌اش را خود ساخته بود، ادواتی چون «دستگاه زیرنویس گذاری برای فیلم» و «دستگاه صداگذاری فیلم» را نیز در ایران ساخت.

مرادی نشان عالی مدرسه معروف اکول یونیورسال پاریس را کسب کرد و پس از کناره گیری از سینما در سال ۱۳۵۱ مدرسه «کودک پاد» را با هدف کشف کودکان استثنایی و نابغه تأسیس نمود و پنج سال بعد در ۷۹ سالگی به سال ۱۳۵۶ درگذشت.

علی دریابیگی زاده ۱۲۸۲ - درگذشته ۱۳۷۰ کارگردان سینما و تئاتر ایرانی بود. فیلم‌های طوفان زندگی و شکار خانگی ساخته‌های او در سینمای قبل از انقلاب ایران بودند. فیلم طوفان زندگی او به همراه فیلم زندانی امیر ساخته اسماعیل کوشان جزء اولین فیلم‌های ساخته‌شده در سینمای ایران بعد از دوره فترت بین سال‌های ۱۳۱۶–۱۳۲۷ ناشی از جنگ جهانی دوم بودند. او به جز این دو فیلم، فیلم دیگری نساخته‌است. فیلم طوفان زندگی او در تاریخ ۷ اردی‌بهشت ۱۳۲۷ در سینما رکس تهران به نمایش درآمد و با فروش ۸۰۰ هزار ریال پرفروش‌ترین فیلم سال ایران شد.اگر چه دختر لر اولین فیلم ناطق به زبان فارسی است، اما این فیلم با عوامل ایرانی در خارج از کشور ساخته شد. نخستین فیلم ناطق ایرانی که در داخل کشور به تولید رسید را باید فیلم طوفان زندگی به کارگردانی علی دریابیگی بدانیم.

برچسب‌ها بندرانزلی گیلان فیلم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بندرانزلی گیلان فیلم بندرانزلی گیلان فیلم ابراهیم مرادی سینمای ایران طوفان زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۶۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران هفته بیست و پنجم | حساس ترین بازی ها به برادران حیدری رسید

داوران هفته بیست و پنجم لیگ برتر فصل جاری فوتبال کشور مشخص شدند.

اسامی داوران هفته بیست و پنجم لیگ برتر فوتبال در فصل ۱۴۰۳-۱۴۰۲ مشخص شد.

به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، این اسامی به شرح زیر است:

سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

* شمس آذر قزوین - پیکان
داور: رضا عادل کمک‌ها: قهرمان نجفی، مرتضی سلمان نژاد و فرهاد امینی، ناظر: رحیم رحیم مقدم

چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

* هوادار-نفت آبادان
داور: امیرسامان سلطانی کمک‌ها: امیرمحمد داودزاده، یعقوب سخندان و مسعود حقیقی ناظر: اسماعیل صفیری

* تراکتور تبریز-استقلال تهران
داور: پیام حیدری کمک‌ها: فرهاد فرهادپور، علیرضا مرادی و علی اصغر مؤمنی ناظر: مسعود مرادی

* مس رفسنجان- گل گهر سیرجان
داور: سیدرضا مهدوی کمک‌ها: امیررضا آشورماهانی، احمد سلطانی و احسان اکبری ناظر: علیرضا کهوری

* ذوب آهن اصفهان-نساجی مازندران
داور: مرتضی منصوریان کمک‌ها: حمیدرضا افشون، علی رعیت و محمدعلی صلاحی ناظر: محمود رفیعی

* آلومینیوم اراک-فولاد خوزستان
داور: یاسر همرنگ کمک‌ها: محمد عطایی، محسن حکیم و مهدی اجاقی ناظر: محمدرضا اکبریان

* استقلال خوزستان - ملوان بندر انزلی
داور: کوپال ناظمی کمک‌ها: بهمن عبداللهی، صادق رستمی و یعقوب آشوری ناظر: ایرج نظری

* پرسپولیس - سپاهان
داور: بیژن حیدری کمک‌ها: فرهاد مروجی، علی اکبری نوری و علی صفایی ناظر: رضا سخندان

از دست ندهید ????????????????????????

محمد مورایس؛ نام جدید سرمربی سپاهان؟ هالند، خیلی پیشرفت کردی و در سطح چمپیونشیپ شدی! واکنش هوادار تاتنهام بعد از کری‌خوانی نافرجام برای رایس (فیلم) بنر توهین‌آمیز بازیکن اینتر علیه ستاره میلان 

دیگر خبرها

  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • داور بازی‌های حساس استقلال و پرسپولیس مشخص شد
  • داوران هفته بیست و پنجم | حساس ترین بازی ها به برادران حیدری رسید
  • «حیدری»‌ها داوران دیدارهای حساس پرسپولیس و استقلال شدند!