Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان،دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی به ارائه توضیحاتی درباره عملیات توقیف یک نفتکش در دریای عمان و دخالت ایالات متحده آمریکا در این عملیات پرداخت و گفت: نفت نفتکشی که ما توقیف کردیم، متعلق به ایران بود و نفتکش تخلف کرده بود و آمریکایی‌ها پشتیبان این کار بودند و از دور این نفتکش را رصد می‌کردند و نمی‌گذاشتند کسی به آن نزدیک شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در جایی که ما باید عملیات انجام می‌دادیم، بلافاصله اولین تماس فیزیکی ما با این نفتکش توسط نیرو‌های ویژه نیروی دریایی صورت گرفت و روی شناور هلی‌برن کردند. بلافاصله نیروی ویژه‌ای را از سطح وارد کار کردیم و هدایت نفتکش در دست نیرو‌های ما افتاد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه آمریکایی‌ها این صحنه را از دور می‌دیدند، اظهار کرد: آمریکایی‌ها صحنه را از طریق پهپاد می‌دیدند و بلافاصله دو ناوشکن ۱۱۲ و ۶۸ متعلق به آن‌ها به منطقه عملیات آمدند و آرایش جنگی گرفتند، ما به این ناو‌ها اخطار دادیم، اما آن‌ها مقداری به اخطار بی‌توجهی کردند؛ شناور‌ها به سینه این ناو‌ها رفتند و قایق ما در فاصله ۲۰ متری ناو آمریکایی قرار گرفت و ناو‌های آمریکایی کاملا ایستادند.

سردار تنگسیری تصریح کرد: ناو‌های آمریکایی آمده بودند که نفتکش را رها کنند و دیدند که با دو ناوشکن نمی‌توانند و درخواست نیروی کمکی دادند و در مجموع پنج فروند ناوشکن آمریکایی در تلاش بودند تا این نفتکش را از چنگ ما درآوردند، وقتی پنج ناوشکن شدند، ما فروند شش شناور دیگر به شناور‌های منطقه نبرد اضافه کردیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا در برابر ناو‌های آمریکا با چند شناور کوچک تقابل انجام شد؟ تأکید کرد: ما می‌خواهیم به آن‌ها بگوییم که عددی نیستید؛ اگر زمانی پررویی کردید و تیری را به سمت ما انداختید، آن زمان هم موشک‌های ما و هم موشک‌انداز‌های ما را خواهید دید.

فرمانده نیروی دریایی سپاه اضافه کرد: آن‌ها می‌دانند که در چنگال ما هستند و می‌دانستند اگر به نفتکش نزدیکتر شوند، ما دیگر شوخی نمی‌کنیم. موشک‌ها و موشک‌انداز‌های ما در ساحل آماده بودند که اگر این‌ها غلطی بکنند، در مقابلشان بایستیم. در نهایت آن‌ها مجبور شدند در آب‌های بین‌المللی دست از پا درازتر عقب‌نشینی کنند.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره واکنش آمریکایی‌ها مبنی بر نادرست بودنِ روایت ایران درباره دخالت ناوهای آمریکایی در این واقعه، تصریح کرد: این یک دروغ بزرگ است؛ اگر آن‌ها می‌خواستند فقط ناظر باشند، پهپادهای آنها از بالا ناظر بود یا اینکه یک یا دو ناوشکن از دور نظارت می‌کرد و آرایش جنگی و پرواز بالگرد نیازی نبود، اگر ناظر بودند چرا درخواست نیروی کمکی کردند؟

سردار تنگسیری افزود: پنج فروند شناور را به صحنه آوردن و آرایش جنگی گرفتن، ناظر بودن است؟ چرا بچه‌گانه حرف می‌زنند؟ باید پخته‌تر صحبت کنند و صحنه را ببینند و بگویند که کم آورده‌اند.

وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا نگران نبودید که ماجرا به درگیری با آمریکا ختم شود؟، گفت: آیا باید زور را بپذیریم؟ وقتی دشمن به ما زور می‌گوید و می‌خواهد نفت ما را ربایش کند و به نوعی ببرد، ما به عنوان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، بعدها می‌توانیم سرمان را جلوی ملت ایران بلند کنیم؟

فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه اقیانوس‌ها و دریاها دیگر حیاط خلوت آمریکایی‌ها نیست، گفت: آموزش‌های‌مان و برد تجهیزات و موشک‌هایمان را روز به روز بیشتر و برای هر تهدیدی خود را آماده می‌کنیم. ان‌شاءالله روزی فرا برسد که قایق برود و ناوشکن و زیردریایی بازگردد.

دریادار تنگسیری در پایان با تأکید بر همکاری نیروهای دریایی ارتش و سپاه، خاطرنشان کرد: برادران عزیزم در نیروی دریایی ارتش مقتدر جمهوری اسلامی هم همین شجاعت را دارند و ما امروز یک ارتباط قلبی و دلی با هم داریم.

منبع:مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سپاه پاسداران نفتکش فرمانده نیروی دریایی آمریکایی ها ناو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۶۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند

اندیشکده آمریکایی AFPC با اشاره به گسترش دامنه نفوذ ایران در منطقه غرب آسیا به کاخ سفید هشدار داد که ایالات متحده نباید اجازه بدهد تا ایران صاحب پایگاهی در دریای سرخ شود.

به گزارش مشرق، «شورای سیاست خارجی آمریکایی» (AFPC) در تحلیلی به قلم «امیلی میلیکن» نوشت که به تازگی نشانه‌هایی از تلاش تهران برای افزایش نفوذ و حتی ایجاد پایگاه دریایی در سودان موجب شده است تا آمریکا نسبت به اهداف تهران در دریای سرخ نگران شود.

این اتاق فکر آمریکایی با استناد به گزارش ماه گذشته وال استریت ژورنال آورده است که یک افسر اطلاعاتی سودانی مدعی شده که تهران در ازای ارائه یک ناو هلیکوپتربر به نیروهای مسلح سودان (SAF) درخواست ایجاد یک پایگاه دریایی دائمی در سواحل دریای سرخ این کشور را کرده است.

نویسنده با ابراز نگرانی عمیق نسبت به این موضوع می‌افزاید: ایران از چنین پایگاهی، برای استقرار کشتی‌های جنگی و جمع‌آوری اطلاعات استفاده خواهد کرد و به تهران این امکان را می‌دهد تا کنترل خود را در یکی از پر رفت و آمدترین خطوط کشتیرانی جهان تقویت کند. ضمن آنکه آشکارا منافع راهبردی مهمی را برای جمهوری اسلامی به همراه خواهد داشت.

طبق این تحلیل، نخستین مورد این است که استقرار نظامی دائمی ایران در سودان، موقعیت تهران در این کشور به عنوان یک بازیگر اصلی را مستحکم می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا با رقبای منطقه‌ای مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی که از مدت‌ها قبل در امور سودان دخالت داشتند، رقابت کند. درصورت پیروزی SAF در جنگ داخلی کنونی، جایگاه ایران بیشتر از قبل تقویت می‌شود و دسترسی تهران به معادن و صنایع این کشور افزایش می‌یابد.

دومین مزیت آن در زمینه عملیات دریایی ایران رخ می دهد و حضور مکرر نیروی دریایی ایران در امتداد آبراه کلیدی باب المندب و دریای سرخ را هموار می‌کند. علاوه بر این، ایران می‌تواند از اطلاعات جمع‌آوری‌شده از این پایگاه‌ بهره‌مند شود.

سومین مورد مهم آن است که این اقدامات بخشی از تلاش گسترده‌تر ایران برای تقویت روابطش با سودان و در کل قاره آفریقا است. یکی از نشانه‌های آن نیز سفر سال گذشته، «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به چند پایتخت آفریقایی بود که برای تقویت حضور ایران در این قاره در میانه تنش‌ها با غرب تلاش کرد.

اگرچه این اتاق فکر آمریکایی سعی دارد تا نسبت به عملیاتی شدن این رویکرد تردید ایجاد کند، اما در پایان تصریح دارد: با اینحال تعمیق روابط ایران با ارتش سودان ممکن است در آینده دوباره از طریق دیگری مطرح شود. پیش از این پهپادهای پیشرفته ایران راه خود را به منطقه باز کرده‌اند و ممکن است در آینده نه چندان دور این پهپادها همانند سوریه و یمن در سودان هم به کار گرفته شوند. در هر صورت برنامه‌های ایران برای سودان در حال پیگیری هستند و به همین دلیل واشنگتن باید پی در پی به آن توجه داشته باشد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • فرمانده ارشد سپاه : اسم خلیج فارس را با کسی قسمت نمی کنیم/ اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد
  • تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ