Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه گیلان گفت: بسیج فرهنگیان با به‌کارگیری تیم‌های پیشرفت در جهت شکل‌گیری تمدن اسلامی در مدارس گیلان گام برمی‌دارد. - اخبار استانها -

سرهنگ علی رفاهتی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، درباره نقشه راه بسیج فرهنگیان برای شکل‌گیری تمدن اسلامی در نظام آموزشی با بیان اینکه در ابتدای امر برای رسیدن به تمدن اسلامی و پیشرفت در آن باید به نظام تعلیم و تربیت رجوع کنیم اظهار داشت: شکل‌گیری تمدن اسلامی ابتدا از وادی نظام تعلیم و تربیت عبور می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول سازمان بسیج جامعه فرهنگیان سپاه گیلان با اشاره به اینکه در این راستا بسیج فرهنگیان باید به صورت عملی در مدارس حضور بیشتری داشته باشد گفت: همچنین برای این امر نیز نقشه راهی تدارک دیده شده که با کمک مدیر مدرسه به عنوان مسئول بسیج فرهنگیان و در زیرمجموعه آن تیم‌های پیشرفت این مقوله را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: یکی از تیم‌های پیشرفت که دربرگیرنده معلمان است تیم‌های خودسازی است یعنی تیمی که بتواند به معلم نقش مربی‌گیری بدهد تا در کنار تدریس به پرورش نیز بپردازد و طرح‌های مختلفی نظیر طرح شهید مطهری و صالحین ذیل این تیم قرار می‌گیرد؛ تیم بعد خانواده معلمان است چرا که یک ضلع مدرسه خانواده‌ها هستند.

جشنواره بازی‌های بومی و محلی با هدف حفظ سنت‌ها در گیلان برگزار می‌شودجلوگیری از ترویج فرهنگ غربی از اهداف سازمان بسیج دانش‌آموزی گیلان استکارگاه‌های آموزشی ادبیات داستانی به‌همت بسیج هنرمندان در استان گیلان برگزار می‌شود

رفاهتی با اشاره به اینکه خانواده‌ها به‌ویژه خانواده‌های معلمان به عنوان یکی از چرخ‌دنده‌های مهم در سیستم تعلیم و تربیت هستند بیان کرد: معلمی که برای تدریس در مدرسه حضور می‌یابد باید از جانب خانواده خود به آمادگی‌ روحی و روانی رسیده باشد تا بتواند با شادی و نشاط وارد مدرسه شده و این حس را به دانش‌آموز منتقل کند.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان سپاه گیلان گفت: در غیر این حالت اگر معلم با روحیه‌ای ضعیف و نامناسب وارد مدرسه شود می‌تواند در تعلیم و تربیت دانش‌آموزان نیز خلل ایجاد کند پس خانواده معلمان در این سیستم نقش تکمیلی دارند همچنین اثرگذاری خانواده‌های دانش‌آموزان نیز در نظام تعلیم و تربیت بر کسی پوشیده نیست.

وی با تأکید بر اینکه رابطه معلم و دانش‌آموز باید یک رابطه پدر یا مادر فرزندی باشد افزود: اعتقاد معلمان این است که دانش‌آموزان همچون فرزندان آنان هستند پس معلم باید همان‌‌گونه که در تمام چالش‌های زندگی همراه فرزند خود است با رابطه‌ای که با دانش‌آموز ایجاد می‌کند برای او به عنوان یک پدر یا مادر نقش مشاور را ایفا کند.

رفاهتی با بیان اینکه بدین ترتیب دانش‌آموزان به این باور می‌رسند که معلم صلاح او را می‌خواهد و حرفش را عملی می‌کنند تصریح کرد:  ما معتقدیم که مدرسه و معلم پس از خانواده تأثیر به‌سزایی در رشد اجتماعی و درک دانش‌آموز دارد لذا اگر معلم تنها به جنبه درسی دانش‌آموز تمرکز داشته باشد نمی‌تواند نقش مذکور را به خوبی ایفا کند.

مسئول سازمان بسیج جامعه فرهنگیان سپاه گیلان با اشاره به موضوع دیگر تیم‌های پیشرفت تحت عنوان فراهم‌سازی زیرساخت‌های مناسب فضای آموزشی در مدارس خاطرنشان کرد: بسیج اهتمام دارد تا با تجمیع خیرین فضای مناسبی را برای آموزش دانش‌آموزان در مدارس سراسر استان گیلان فراهم آورد.

وی با اشاره به اینکه اکنون بسیاری از مدارس مشکل برق دارند عنوان داشت: با وجود اینکه در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که از مدارس هزینه آب، برق و گاز دریافت نشود این قوانین به هیچ وجه اجرا نشده‌ است و مدارس هم با کمبود منابع شدیدی مواجه هستند و اگر بسیج و اولیا کمک حال مدرسه نباشد این کمبود شدیدتر می‌شود. 

رفاهتی با بیان اینکه نامناسب بودن فضای آموزشی در نهایت در رشد فکری دانش‌آموز اثر می‌گذارد افزود: به عنوان مثال در کلاسی که از سیستم گرمایشی مناسبی برخوردار نیست و فضای کلاس سرد است دانش‌آموز از آسایش لازم برای درک مطلب بهره‌مند نیست و این موضوع اکنون یک چالش جدی در مدارس و به تبع مدارس گیلان است.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان گیلان با بیان اینکه مقوله بعدی حفط شأن معلمان است که البته باید در سطح ملی پیگیری شود گفت: خوشبختانه دولت رویکرد تحول در نطام آموزش و پروش را دارد؛ زیاد بودن ساعت‌های آموزشی یکی از موضوعات نیازمند تحول است زیرا ازدیاد ساعات آموزشی دانش‌آموز را حافظه‌محور کرده و هیچ توفیقی ندارد.

وی با تأکید بر لزوم افزایش مهارت‌محوری در مدارس به‌ جای حافظه‌محوری عنوان کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا متخصصانی با حضور در مدرسه همان مباحث آموزشی را به صورت عملی به دانش‌آموزان یاد می‌دهند ما نیز می‌توانیم به صورت پروژه‌ای متخصصانی را برای آموزش کار عملی در مدارس دعوت کنیم.

رفاهتی با اشاره به اینکه مهارت محوری خود اشتغالزا است اذعان داشت: متأسفانه در رشته‌های فنی و حرفه‌ای که مهارتی است تنها دانش‌آموزان با رتبه‌های بسیار پایین را به این رشته‌ها سوق می‌دهند که البته همین دانش‌آموزان با اتمام دوره، یک شغل آزاد در حوزه آموزش‌‌هایی که درمدرسه دیده‌اند برای خود ایجاد می‌کنند.

مسئول سازمان بسیج جامعه فرهنگیان سپاه گیلان خاطرنشان کرد: این در حالی است که در رشته‌های دیگر اکنون شاهد هستیم که فرد دانش‌‌آموخته به‌عنوان مثال تا مقطع دکترا را خوانده و همچنان منتظر است تا دولت او را سر کار ببرد که دولت هم توان این جذب این حجم را ندارد با این وجود باز هم به رشته‌های فنی توجه نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه ازدیاد ساعت آموزشی نیاز به افزایش جذب معلم دارد و اینکه عنوان می‌کنند در سایر کشورها برای معلمان ارزش بیشتری قائل می‌شوند نیز به همین دلیل است که آنان با تمرکز بر مهارت‌محوری به جذب تعداد کمتری معلم بسنده کردند افزود: با افزایش جذب، دولت نیز برای ساماندهی و پرداخت حقوق معلمان به مشکل برمی‌خورد.

رفاهتی با بیان اینکه در همین راستا لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان از سوی دولت پیشین به مجلس شورای اسلامی ارائه شد خاطرنشان کرد: لایحه مذکور همچنان در موضوع تأمین منابع مشکل دارد و این به دلیل تعداد بالای معلمان است به همین دلیل این سیستم قدیمی آموزشی نیازمند تحولی عظیم در شکل و فرم است.

انتهای پیام/614/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شکل گیری تمدن اسلامی مسئول سازمان بسیج تیم های پیشرفت بسیج فرهنگیان تعلیم و تربیت دانش آموزان خانواده ها دانش آموز رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۸۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال بزرگترین استخدام تاریخ کشور رخ خواهد داد، گفت: در صورتی که از تمام ظرفیت‌ها استفاده شود ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند.

رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت) در جریان برنامه پاسخگویی وزارت آموزش و پرورش به درخواست‌های مردمی در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری در جمع خبرنگار در مورد هزینه‌های مدارس غیر دولتی و کیفیت تدریس در مدارس دولتی، گفت: سیاست ارتقا کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است و اقدامات متعددی از جمله نحوه سازماندهی نیروی انسانی، نحوه تخصیص سرانه‌های دانش‌آموزی، نوسازی مدارس در دستور کار قرار گرفته و در این موارد اولویت با مدارس دولتی است.

به گزارش فارس، وی افزود: ۱۹ هزار مشاور، مربی تربیت‌بدنی و مربی پرورشی در دستور جذب داریم و در این مورد هم اولویت با مدارس عادی دولتی است، بنابراین باید سطح کیفیت مدارس بالا رود.

وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: با یک عقب‌ماندگی طولانی روبه‌رو هستیم که امیدواریم با سرعت بالا جبران شود، از خانواده‌ها تقاضا دارم برای رفع مشکلات مدارس پیش قدم باشند، زیرا مدیران مدارس به کمک آن‌ها در انجمن اولیا و مربیان نیازمند هستند.

سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی تا سال تحصیلی جدید ایجاد می‌شود

صحرایی ادامه داد: درباره هزینه مدارس غیردولتی باید بگویم که این هزینه توسط قانون تعیین می‌شود، زیرا آموزش و پرورش در این خصوص مبلغ تعیین نمی‌کند و مطابق الگویی که در قانون معین شده این هزینه‌ها مشخص می‌شود و لذا آموزش و پرورش در این باره به طور جدی در کنار خانواده‌ها خواهد بود.

وی افزود: امسال به موجب قانون سامانه‌ای راه‌اندازی خواهد شد که تمام هزینه‌ها به طور شفاف در آنجا ذکر خواهد شد و تمامی هزینه‌ها نیز از طریق همین سامانه گرفته خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش درباره رفاهیات معلمان و تاسیس سازمان رفاهی، بیان کرد: لایحه پیش نویس تاسیس سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تقدیم دولت شد و چندین جلسه در کمیسیون‌های مرتبط بحث شد، اما موانع قانونی دیگری برای تاسیس سازمان جدید وجود دارد که این موارد در کمیسیون سرمایه انسانی دولت بحث و مقرر شد که این پیشنهاد به شورای عالی اداری برود و با ارتقای وضعیت موجود، چنین سازوکاری طراحی شود.

صحرایی ادامه داد: تا زمانی که سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تاسیس بشود، ما پیامد آن را در شرایط فعلی دنبال می‌کنیم به عنوان مثال امکاناتی که در اختیار داریم شبکه بشود و معلمان از سراسر کشور بدانند که در کدام شهر‌ها مراکز رفاهی وجود دارد تا بتوانند سفر کنند؛ تهیه این سامانه ملی در دستور کار قرار گرفته است و در عید نوروز بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در مراکز رفاهی و در مدارس اسکان داده شدند.

۸۰ درصد صندوق ذخیره فرهنگیان بورسی می‌شود

وزیر آموزش و پرورش درباره روند فعالیت صندوق ذخیره فرهنگیان، اظهار کرد: صندوق در اجرای ارزش مالکانه گام موفقی را برداشت و به تازگی سهم بازنشستگان را به سرعت پرداخت می‌کند؛ همچنین قرار است شرکت‌های زیان‌ده تعیین تکلیف شوند.

وی تصریح کرد: در برنامه هفتم حکمی تصویب شد تا ۸۰ درصد صندوق ذخیره فرهنگیان در طول برنامه بورسی شود و این مقدمه اصلی شفاف شدن وضعیت است.

صحرایی درباره گزینش فرهنگیان و توجه به سلامت روان آن‌ها دراین خصوص بیان کرد: به طور کلی مسئله گزینش معلم و انتخاب معلم نیکو، کار مهم و جدی است که دولت‌ها باید به آن توجه کنند، انتخاب صحیح و خردمندانه معلم مبتنی بر استعداد و علاقه بسیار مهم بوده که در دستور کار ما است، سال گذشته با شیوه جدیدی الگوی گزینش معلمان را مبتنی بر کانون‌های ارزیابی پایه گذاری کردیم، برای امسال نیز این تجربه را در اختیار داشته و به شیوه دقیق و صحیح‌تری این کار را انجام خواهیم داد.

۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال بزرگترین استخدام تاریخ کشور رخ خواهد داد، گفت: بیش از ۷۲ هزار و ۱۹ معلم جدید در سه گروه مربیان پرورشی، معلمان ابتدایی و دبیران و هنرآموزان استخدام خواهیم داشت و این غیر از حدود ۲۰هزار فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی است که جذب می‌شوند؛ به عبارتی در صورتی که از تمام ظرفیت‌ها استفاده شود ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند.

صحرایی با بیان اینکه دیروز رییس جمهور در دیدار فرهنگیان و تجلیل از معلمان نمونه کشور یک جلسه اختصاصی برای دانشگاه فرهنگیان تشکیل دادند، گفت: رئیس جمهور در این جلسه حدود دو ساعت درباره دانشگاه فرهنگیان مطالبی را بیان کردند و مسئله فضای دانشگاه فرهنگیان تا حد زیادی حل شد.

وزیر آموزش و پرورش در پایان با بیان اینکه مسئله مهم دانشگاه فرهنگیان کمک به اعتبارات آن است، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ اعتبارات دانشگاه فرهنگیان جهش خوبی نسبت به گذشته کرده است، مسئله دیگر تامین نیروی انسانی برای دانشگاه فرهنگیان است که در سال جدید قریب به ۲۰۰۰ استاد و کارمند جدید به دانشگاه فرهنگیان ملحق خواهند شد که برخی استخدام جدید و برخی تبدیل وضعیت هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سايه دانشگاه فرهنگيان بر سر آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش : ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ امسال ۷۲ هزار معلم جذب می شوند

دیگر خبرها

  • اسلامی: ایران در المپیاد مخترعین مقام اول را کسب کرد
  • معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور از کدام مشکلات گفتند؟
  • معلمان افسران مبارزه در جنگ شناختی امروز
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • دانشگاه‌ها برای احیای سنت‌های محلی گام بردارند
  • شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی طرح قدس در بندرانزلی آغاز به کار کرد
  • ضرورت تعامل صنعتگران با رسانه ها برای جهش تولید
  • نقش حیاتی تولید در گره گشایی مشکلات جامعه
  • تجمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در حمایت از دانشجویان آزادیخواه