Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، آمایش آموزش عالی طرحی است که بیش از ۱۰ سال از تهیه و تدوین آن می‌گذرد؛ اما در این مدت نتوانسته به درستی در آموزش عالی کشور اجرا شود. کارشناسان معتقدند یکی از مشکلات اصلی این طرح در مبانی سند آمایش آموزش عالی نهفته است. به این معنا که این سند به همه نظریه‌های توسعه آمایش آموزش عالی توجه نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یدالله مهرعلیزاده در گفت‌وگو با ایسکانیوز با بیان این که تنوع دیدگاه‌ها و نظریه‌های توسعه آمایش آموزش عالی و ناهماهنگی استراتژی، نخستین چالش نظام آمایش سرزمین و آمایش آموزش عالی در ایران است، اظهار کرد: همچنین رویکرد فکری نظام طراحی و برنامه‌ریزی توسعه سرزمینی، یکپارچه نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به این که سند آمایش آموزش عالی در سال ۱۳۸۹ از سوی وزارت علوم تهیه شد، افزود: این سند، مساله آمایش آموزش عالی را از منظر برنامه‌ریزی استراتژیک آن هم با بهره‌گیری از تحلیل SWOT (فرصت‌ها، تهدیدها، قوت‌ها و ضعف‌ها) دیده است و به همین دلیل کمتر به مساله آمایش آموزش عالی به عنوان زیرمجموعه آمایش سرزمین توجه کرده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: آمایش سرزمین شامل ساماندهی و نظام‌بخشی به فضای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی در سطوح ملی و منطقه‌ای است. مشکلی که وجود دارد این است که این رویکرد در تبیین زمینه تعامل میان سه عنصر انسان، فضا و فعالیت و ارائه چیدمان منطقی فعالیت‌ها در عرصه سرزمین و آموزش عالی عملکرد درستی نداشته است.

مهرعلیزاده با تصریح بر این که سند آمایش آموزش عالی به توسعه فضایی و سرزمینی آموزش عالی بیشتر از منظر اقتصادی دیده است تا توسعه سرزمینی و تحقق رابطه انسان، فضا و آموزش عالی، گفت: بنابراین، مهم‌ترین چالش، وجود دو دیدگاه مسلط یعنی دیدگاه توسعه اقتصادی آموزش عالی در مقابل دیدگاه توسعه فضایی آموزش عالی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با تاکید بر این که اگر این دو رویکرد اساسی هماهنگ شوند، می‌توان به مبنای مناسبی برای تهیه برنامه درازمدت توسعه دست یافت، یادآور شد: متاسفانه مدیران ارشد کشور، نمایندگان مجلس و ذی‌نفعان سیاسی و اجتماعی نسبت به معیارهای آمایش آموزش عالی در زمینه گسترش کمی و توسعه آموزش عالی بی‌توجهی هستند.

وی با بیان این که تدوین مبانی نظری مناسب در حوزه آموزش عالی کشور، نیازمند شکل‌گیری یک مغزافزار مرکزی یا زیست‌بومی از عقلانیت در آموزش عالی کشور همگام با بسیاری از دلسوزان و صاحب‌نظران است، افزود: باید نهاد یا ساختاری فراسیاسی در آموزش عالی وجود داشته باشد که ضمن اشراف بر تحولات داخلی و بیرونی، مدیریت مثبت و قاعده‌مندی اعمال کند.

مهرعلیزاده در پایان اظهار کرد: مدیریت کلان آموزش عالی کشور ایران، محتاج نهادی فراسیاسی در حوزه آموزش عالی است تا فارغ از جریانات سیاسی و رفت و آمد دولت‌ها، بتواند جامعه را مطالعه کرده و جهت‌گیری‌های آموزش عالی در عرصه‌های اقتصادی-اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را مورد شناسایی و بررسی قرار دهد.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1118194 برچسب‌ها آمایش سرزمینی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آمایش سرزمینی آمایش آموزش عالی آموزش عالی کشور آموزش عالی آمایش سرزمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۸۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظری: کاهش زمان رسیدگی‌های قضایی مورد توجه قرار بگیرد

رئیس دیوان عالی کشور گفت: تأخیر در رسیدگی‌ها و تجدید اوقات در سامانه‌‌های قضایی یکی از مشکلات مردم است و اجتناب از صرف زمان زیاد و جلوگیری از اطاله در امر کارشناسی مورد توجه رؤسای دادگستری‌ها قرار بگیرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری؛ رئیس دیوان عالی کشور اظهار کرد: دیوان عالی کشور در سال جدید بر اساس سند تحول و تعالی قضایی و برنامه‌های ابلاغی سال 1403 پیش خواهد رفت و در این راستا تکریم بیشتر ارباب رجوع و پیگیری مستمر برنامه‌های نظارتی بر محاکم در اولویت قرار دارد.

رئیس دیوان عالی کشور بر تعامل و ارتباط هر چه بیشتر قضات دیوان عالی کشور با رؤسای کل دادگستری استان‌ها در جهت تسریع رسیدگی، جلوگیری از اطاله دادرسی و اتقان آراء تاکید کرد.

فراخوان کشوری پژوهشگاه قوه قضائیه برای حل "چالش اطاله دادرسی"

وی سپس با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی در جهت تحقق شعار سال افزود:  معاونت نظارت دیوان عالی کشور برنامه‌ریزی لازم را برای نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی با همکاری با رؤسای محترم دادگستری استان‌ها و شعب  ویژه محاکم در اولویت کاری خود قرار دهد.

منتظری تأخیر در رسیدگی‌ها و تجدید اوقات در سامانه‌‌های قضایی را یکی از مشکلات مردم عنوان کرد و گفت: اجتناب از صرف زمان زیاد و جلوگیری از اطاله در امر کارشناسی و تاکید بر دقت و تمرکز و نیز اتخاذ تدابیری جهت پیشگیری حداکثری از ازدیاد درخواست‌های اعاده دادرسی از احکام، مورد توجه و اهتمام جدی رؤسای محترم کل دادگستری قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران
  • منتظری: کاهش زمان رسیدگی‌های قضایی مورد توجه قرار بگیرد
  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • استقبال مقامات آفریقایی از توسعه روابط اقتصادی با ایران
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟