Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی و فوق تخصص بیماریهای کلیوی بزرگسالان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: با روند افزایشی بیماران دیابتی در کشور و با توجه به هزینه های بالای دیالیز و پیوند کلیه، شناسایی بیماران دیابتی مهم ترین و نخستین قدم در کنترل نارسائی های کلیوی است.

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، دکتر مهین قربان صباغ در آستانه هفته حمایت از بیماران کلیوی در جمع اصحاب رسانه افزود: با ثبت و رجیستری اطلاعات و پیگیری بیماران دیابتی از طریق مراکز مجوز دار ارائه دهنده خدمات به این بیماران در مناطق مختلف شهرها می توان برای ارائه خدمات درمانی پیشگیرانه برای این بیماران برنامه ریزی کرد و از تحمیل هزینه های بسیار سنگین بر سیستم بهداشت و درمان کشور کاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به آمار پیوندهای انجام شده در استان اشاره کرد و افزود:  در ادامه ارائه خدمات پیوند در بیمارستانهای امام رضا(ع) و قائم(عج) و بدنبال افتتاح بیمارستان منتصریه فوق تخصصی در سال 1390, پیوند اعضا به صورت متمرکز در این مرکز ارائه شد و از ان سال  تا کنون در استان خراسان رضوی، یک هزار و 110 پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی، 320 پیوند کلیه از اهداء کننده زنده،  460 پیوند کبد، 80 پیوند قرنیه،80 پیوند قلب, 800 پیوند پوست، 8 پیوندهمزمان کلیه و کبد، 13 پیوند همزمان کلیه و پانکراس و  یک پیوند پانکراس داشتیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 200 پرونده فعال در انتظار پیوند کلیه در استان داریم گفت: 800 پرونده نیز داریم که به علت عدم پیگیری بیمار، تکمیل نشده و به مرحله انتظار نرسیده است.

وی به هزینه‌ی بر بودن انجام دیالیز حتی بیشتر از رقم اختصاصی دولتی اشاره کرد و گفت: یک بررسی که در بیمارستان منتصریه داشتیم نشان میدهد عملا هزینه های دیالیز برای مراکز بویژه در بخشهای دولتی برای هر دیالیز رقم بسیار بیشتری نسبت به مبلغ پرداختی سازمانهای بیمه گر و مصوبات شورای عالی دیالیز است که نشان می‌دهد ادامه این روند در درازمدت ممکن است فعالیت مراکز دیالیز را دچار چالشهای جدی مالی نماید.

وی با اشاره به اینکه حدود 40  مرکز فعال دیالیز در سطح دانشگاه علوم پزشکی موجوداست که در تناسب جمعیتی در مجموع متناسب با استانداردهای کشوری است؛ گفت: بیماران دیالیزی ما عملا برای دسترسی به این خدمات در مشهد و سایر شهرها مشکل عمده ای ندارند. به عبارتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه تجهیزات و امکانات و همین طور وجود نیروی متخصص برای ارائه خدمات دیالیز به بیماران عملکرد خوبی داشته اما نکته حائز اهمیت اینجاست که چرا ما باید اصلا بیماری داشته باشیم که به مرحله دیالیز و یا پیوند برسد؟!

دکتر صباغ در پایان بیان کرد: متاسفانه هر چه ما از منظر سبک زندگی از سبک زندگی سالم و پرتحرک فاصله گرفتیم به آمارهای نارسائیهای کلیوی در کشورهای غربی نزدیکتر شدیم. شاید چند دهه قبل موضوع ابتلا به عفونت ها علت اصلی نارسائی های کلیوی در کشور قلمداد می شد اما با پیشرفت درمان ها این عوامل را مرتفع  و متاسفانه با سندروم های متابولیک، چاقی، دیابت و پرفشاری خون با سرعت بالا به سمت نارسائی های کلیوی حرکت کردیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بیماران کلیوی هفته حمایت از بیماران کلیوی بیماران دیابتی پیوند کلیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۹۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشت حلق برای بیماران  CF (اختلال ژنتیکی و ارثی) در بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور (اکبر) انجام می‌شود تا ارزیابی و سنجش بیماری، تشخیص و درمان به موقع صورت پذیرد.

 دکتر رضا وثوقی مقدم افزود: بیماری CF اختلال ژنتیکی و ارثی است که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها می‌شود.

وی گفت: در نتیجه این بیماری مخاط دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی و تناسلی، غلیظ و چسبناک می‌شود و به واسطه چسبناک شدن دیواره مخاط این اندام‌ها مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلفی، چون تنفسی هستند، از این رو باید هر دو سه ماه یک بار حتی در صورت نداشتن وجود علائم برای آزمایش کشت حلق مراجعه کنند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب العلاج افزود: با فراهم شدن امکانات برای آزمایش این بیماران در واحد آزمایشگاه بیمارستان کودکان اکبر، آزمایش کشت حلق انجام و  آنالیز آن از نظر وجود باکتری‌های پاتوژن و آنتی بیوتیک‌های موثر بر آن باکتری‌ها به پزشکان ارائه می‌شود.

 دکتر رضا وثوقی مقدم گفت: در واحد آزمایشگاه بیمارستان اکبر از وجود استادان مجرب و متخصصان میکروب شناسی برای شناسایی و تشخیص و گزارش انتی بیوتیک‌ها به استاندارد‌ترین و اصولی‌ترین استفاده شده است تا بهترین و مفید‌ترین خدمات به بیماران  ارائه شود.

 

ارائه‌ی خدمات درمانی مربوط به بیماران بزرگسال CF به صورت رایگان در بیمارستان قائم (عج)

فوق تخصص بیماری‌های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام درمان‌های رایگان مربوط به بیماری CF  اطفال در بیمارستان اکبر گفت: این خدمات درمانی رایگان اکنون به بیماران بزرگسال CF در بیمارستان قائم (عج) هم ارائه می شود.

دکتر داوود عطاران گفت: خوشبختانه با اقدامات تشخیصی و درمانی که به همت همکاران گروه اطفال انجام و در سال‌های اخیر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شده است   و در نتیجه طول عمر این بیماران در حال حاضر افزایش یافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در گذشته بسیاری از بیماران CF به دوران بلوغ نمیرسیدند، اما با اقدامات درمانی که در طی دو دهه گذشته برای این بیماران انجام شده، آنها کم کم به سن بلوغ رسیدند.

دکتر عطاران همچنین تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماران بزرگسال  دو - سه سالی است که از دوره کودکی به دوره بزرگسالی و بلوغ رسیده‌اند کهمه متخصصان داخلی لازم است که آگاهی کافی از این بیماری را پیدا کنند و در مواجهه با این بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را داشته باشند.

وی گفت:  در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پیوند ریه فراهم شده و درمانگاه پیوند ریه دانشگاه کهدر  دوران کرونا معلق شده بود، در بیمارستان امام رضا (ع) فعال شده است و ما می‌توانیم برای بیمارانی که اندیکاسیون پیوند ریه دارند به آنجا ارجاع دهیم

دیگر خبرها

  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • جوان رفسنجانی ناجی جان بیماران شد
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • اعطای تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی به بیماران خاص و صعب العلاج
  • اجرای طرح کنترل پوکی استخوان برای زنان بالای ۵۰ سال در زاهدان
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • خاش به پیشرفته ترین دستگاه ام.آر.آی ایران مجهز است
  • امینکو تامین کننده کلیه تجهیزات تاسیساتی