Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@12:26:18 GMT

برای رشد گیاه خیار چه می‌توان کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۱۰۳۱

برای رشد گیاه خیار چه می‌توان کرد؟

ایسنا/اصفهان نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که غلظت‌های بهینه نانو اکسید گرافن می‌تواند به عنوان تنظیم کننده و محرک رشد گیاه خیار استفاده شود.

نانومواد کربنی به‌ علت داشتن ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاص، نقش زیادی در صنایع مختلف، حذف آلاینده‌ها از آب‌آلوده، صنایع غذایی و کشاورزی ایفا می‌کنند. نانو مواد کربنی شامل فولرن‌ها (Fullerene)، نانولوله‌های تک‌دیواره و چنددیواره، نانوذرات کربنی و گرافن‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از جدیدترین شکل نانومواد کربنی، گرافن است که خود دارای فرم‌های مختلفی از جمله فرم اکسیدی است. نانو اکسید گرافن دارای ساختاری لایه‌ای از جنس کربن است که به‌علت داشتن خواص فوق‌العاده سطحی توانایی بالایی در جذب، انتقال و رهایش الکترون و ترکیبات یونی و مولکولی دارد. این خواص باعث‌شده تا نانو اکسید گرافن به ماده‌ای منحصربه‌فرد در صنایع مختلف از جمله کشاورزی (ژنتیک و اصلاح، کنترل آفات و بیماری‌ها، تغذیه گیاهی و صنایع غذایی و غیره) تبدیل شود.

در پژوهشی که توسط محبوبه جلالی، محمدهادی غفاریان مقرب، حسن عبداللهی مقدم و علی اکبر زارع انجام شد، آثار غلظت و زمان کاربرد نانو اکسید گرافن بر عملکرد فتوسنتزی و آنتی‌اکسیدانی خیار در شرایط گلخانه‌ای مورد ارزیابی قرار گرفت.

به‌علت نتایج ضد و نقیضی که درباره تأثیر نانو اکسید گرافن به‌عنوان یکی از مهمترین و جدیدترین اجزای خانواده نانومواد کربنی بر گیاهان وجود دارد، در این مطالعه تأثیر نانو اکسید گرافن بر میزان کلروفیل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی گیاه خیار در شرایط گلخانه‌ای بررسی شد.

در این پژوهش، ریشه‌های نشاء خیار (Cucumis sativuss L.) رقم سلطان در محلول حاوی غلظت‌های مختلف نانو اکسید گرافن در پنج سطح در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در زمان‌های مختلف (۳۰ و ۶۰ دقیقه) قرار گرفتند.

در این آزمایش دو هدف ارزیابی تأثیر مقادیر مختلف نانو اکسید گرافن جذب سطحی‌ شده در سطح ریشه بر کارایی جذب عناصر غذایی در زمان‌های مختلف و تأثیر بر شاخص‌های فیزیولوژیک و فتوسنتزی گیاه در شرایط بهینه تغذیه‌ای مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج این پژوهش نشان داد که در زمان ۳۰ دقیقه با افزایش غلظت نانو اکسید گرافن، طول ریشه به‌طور معنی‌داری افزایش یافت، در حالی‌ که در زمان ۶۰ دقیقه تفاوت معنی‌داری در طول ریشه بین غلظت‌های مختلف نانو اکسید گرافن مشاهده نشد، اما به‌طور کلی تیمار نانو اکسید گرافن باعث افزایش معنی‌دار طول ریشه نسبت به تیمار شاهد شد.

همچنین در پژوهش‌های دیگر کاهش شدید طول ریشه کلم، گوجه‌فرنگی و اسفناج نسبت به گیاهان شاهد در غلظت‌های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی‌گرم بر لیتر گرافن توسط Begum و همکاران گزارش شده است.همچنین، Jiao و همکاران تأثیر منفی غلظت‌های بیشتر از ۲۰ میلی‌گرم بر لیتر نانو اکسید گرافن بر رشد طولی ریشه برنج را گزارش کرده اند. البته این تفاوت در نتایج ممکن است به‌علت تفاوت در روش‌های مختلف کشت و شیوه استفاده از نانو اکسید گرافن (تلقیح بذر با نانو اکسید گرافن و یا تیمار ریشه گیاهچه با نانو اکسید گرافن) باشد.

با استفاده از تصاویر میکروسکوپی نشان داده شد که نانو اکسید گرافن با جلوگیری از تشکیل تارهای کشنده در ریشه باعث افزایش طولی رشد ریشه می‌شود. در واقع می‌توان فرض کرد که نانو اکسید گرافن باعث طویل شدن دیواره سلولی و پس آن باعث افزایش طول ریشه می‌شود. افزایش طول ریشه گیاه با افزایش نانو اکسید گرافن را می‌توان به افزایش سنتز جیبرلیک‌اسید نسبت داد؛ به‌طوری‌که جیبرلیک‌اسید در بافت‌های در حال رشد و نمو گیاه سنتز شده و باعث افزایش طولی سلول‌های گیاه می‌شود.

درنتیجه بنابر نتایج حاصله از این پژوهش می‌توان گفت که از غلظت‌های بهینه نانو اکسید گرافن می‌توان به عنوان تنظیم کننده و محرک رشد گیاه خیار استفاده کرد.

نتایج پژوهش «ارزیابی آثار غلظت و زمان کاربرد نانو اکسید گرافن بر عملکرد فتوسنتزی و آنتی‌اکسیدانی خیار در شرایط گلخانه‌ای» زمستان ۱۳۹۹ در نشریه زیست شناسی گیاهی ایران دانشگاه اصفهان منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پايان نامه باعث افزایش افزایش طول گیاه خیار طول ریشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۱۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو

یک محقق ایرانی در تحقیقی جالب با استفاده از آنتوسیانین، کورکومین و نسبت بهینه آنها بر روی بستر نانوفیبرکیتین موفق به تولید جوهر و نشانگر حساس به پی‌اچ برای پایش فساد میگو با چشم غیرمسلح شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محقق ایرانی برای پایش تازگی غذاهای دریایی با فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز ساخت.

اسماء وردیان؛ محقق مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد در تحقیقی جالب با استفاده از آنتوسیانین، کورکومین و نسبت بهینه آنها بر روی بستر نانوفیبرکیتین موفق به تولید جوهر و نشانگر حساس به پی‌اچ برای پایش فساد میگو با چشم غیرمسلح شد.

در این طرح جوهر هوشمند سبز از ضایعات پوسته میگو (نانوفیبرهای کیتین) و ترکیب دو رنگدانه طبیعی کورکومین و آنتوسیانین بدست آمده از گلبرگ زعفران برای پایش تازگی میگو در طول مدت نگهداری در یخچال ساخته شد. این جوهر هوشمند حتی پس از نگهداری به مدت شش ماه در دماهای مختلف همچنان پایدار بودند.

ساخت نخستین محصول آلوپلاستیک استخوانی با فناوری نانو در دنیا

غذاهای دریایی به عنوان منبع غنی از ویتامین‎ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب غیراشباع بخش مهمی از سبد غذایی هستند. این غذاها حتی در شرایط نگهداری مناسب نیز مستعد فساد هستند و پایش تازگی آن‎ها ضروری است.

برچسب‎‌های هوشمند با قرار‌گیری در محیط بسته‌بندی می‌توانند به صورت خودکار فعال شده و به مصرف‎کننده اطلاعات بصری در خصوص سلامت و تازگی محصول ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • ثبت پتنتی که انتقال حرارت در کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت را تسهیل می‌کند
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • توزیع روزانه میوه و صیفی در میدان مرکزی به ۲۲ هزار تن رسید
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها