Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا حجت الاسلام میر احمدرضا حاجتی روز شنبه در همایش سراسری نماز نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آموزشگاه رزم مقدماتی شهید مهدی باکری دزفول افزود: تحقیقاتی میدانی پیرامون علل نماز نخواندن برخی افراد انجام شده که براساس آنها مشکل ما در آموزش خانواده، صنعت سینما، آموزشگاه‌ها و وجود یک جریان سکولار و بی‌اعتقاد در جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه جریان سکولار به دنبال قطع ارتباط انسان با نماز است، ادامه داد: جامعه بی‌نماز جامعه بی‌پناه است ضمن اینکه افرادی که به نماز، ارتباط با خدا، سجده و رکوع نیاز دارند ما هستیم و گرنه خداوند نیازی به نماز ما ندارد.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه غرب در جریان رنسانس و اشتباهات کلیسا از معاد و دین گسسته شد، گفت: امروز کار به جایی رسیده که فنلاند مرفه ترین کشور دنیا بیشترین آمار خودکشی را در جهان دارد.

وی افزود: وزارت بهداشت فرانسه کتابی در زمینه چرایی خودکشی جوانان فرانسوی که از بهترین شرایط زندگی برخوردارند، منتشر کرده که در آن علت، بی‌اشتهایی نسل جوان غربی به زندگی عنوان شده است.

حجت الاسلام حاجتی اضافه کرد: در این کتاب عنوان شده بیشترین خودکشی‌ها در فصل بهار رخ می‌دهند چون جوانان می‌بینند دنیا در فصل بهار شکفته شده ولی درونشان پژمرده است.

۸۰ درصد قرص‌های آرامش بخش جهان در آمریکا مصرف می‌شود

حجت الاسلام حاجتی با بیان اینکه ۸۰ درصد قرص‌های آرامش بخش جهان در آمریکا مصرف می‌شوند، گفت: اروپا با میلیون‌ها تن قرص خواب آور به خواب می‌رود.

وی اضطراب را دلیل عمده جرم و جنایت دانست و افزود: این اضطراب فرد را دچار بیماری‌های شدید روانی نظیر ترس از آینده و حزن نسبت به گذشته می‌کند که هیچ دارویی ندارد. 

امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه حضرت محمد(ص) تنها کسی بود که داروی این بیماری‌های روانی را یافت، اظهارداشت: جوانان مومن نسبت به آینده هراسی ندارند.

وی با خاطره گویی از دوران دفاع مقدس به آرامش یک جوان ۱۸ ساله دزفولی در اوج بمباران قرارگاه لشکر هفت ولیعصر(عج) در جاده خرمشهر اهواز اشاره کرد و افزود: این که گویی ۸۰۰ سال تجربه جنگ دارد در حالی که خمپاره به نقاط مختلف قرارگاه اصابت می‌کرد گفت تا زمانی که به وظیفه خود عمل می‌کنیم اوضاع آرام و عالی است.

حجت الاسلام حاجتی با تاکید بر لزوم انتقال تجربه‌های رزم جوانان دوران دفاع مقدس به نسل‌های جدید گفت: اکنون خاطرات رزمندگان ما در بزرگترین آکادمی‌های رزمی دنیا به سربازان آموزش داده می‌شوند.

وی سلاح انبیاء را دعا دانست و افزود: رزمندگان دوران دفاع مقدس با سلاح‌های ابتدایی در برابر تجهیزات پیشرفته دشمن ایستادند و پیروز شدند که دلیل آن دعا و ایمان آنها بود.

نحوه ایستادن پاسدار ایرانی مقابل ناو آمریکا لرزه به اندام دشمن انداخت

امام جمعه موقت اهواز با اشاره به تقابل نیروی دریایی سپاه با ناوهای آمریکایی و هدایت نفتکش به سواحل ایران اظهارداشت: نماز در برابر دشمن قدرت ایجاد می‌کند همانطور که تصویر نحوه ایستادن یکی از پاسداران نیروی دریایی سپاه مقابل ناو مجهز آمریکایی لرزه به اندام دشمن انداخت.
وی با بیان اینکه ناوهای ۱۴۸ متری آمریکا در تقابل با قایق‌های ۱۰ و ۱۴ متری سپاه درمانده شدند، افزود: ایران بلایی به سر ابرقدرت جهان آورده که هنگام عبور از تنگه هرمز باید با زبان فارسی سخن بگوید تا اجازه عبور دریافت کند.
حجت الاسلام حاجتی گفت: هنگام تقابل قایق‌های تندروی نیروی دریایی سپاه با ناوهای آمریکایی به قایق‌ها گفته شد از سر راه ما کنار بروید ولی  قایق‌های سپاه به ناوها چسبیدند و آنها را مجبور به تغییر مسیر کردند.
وی پشتوانه این عظمت و قدرت نیروهای ایرانی را نماز، دعاو عبادت دانست و افزود: نیروهای ایران با توجه به ارتباطی که با خالق یکتا دارند هرگز شکست نمی‌خورند.

امام جمعه موقت اهواز با گرامیداشت یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی به بیان خاطره یکی از یاران این شهید والامقام پرداخت و گفت: نماز انسان‌های قدرتمند می‌سازد.

وی با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی اهمیت زیادی به نماز می‌داد و مردمدار بود، افزود: تصویر مردمداری حاج قاسم در مجلات مختلف جهان منتشر و زیر آن عنوان شده بود این همان مردی است که محاصره ۳۶۰ درجه‌ای دشمن را شکست و آمریکا را درمانده کرد.

آموزش نماز به ۶ هزار فراگیر آموزشگاه شهید باکری دزفول
فرمانده آموزشگاه رزم مقدماتی شهید مهدی باکری نیز در این همایش با اشاره به اهمیت نماز در دین مبین اسلام گفت: سال گذشته ۶ هزار نفر از فراگیران آموزشگاه، آموزش‌های مرتبط با نماز را دریافت کردند.
سرهنگ فضل الله آبسری افزود: مربیان در این دوره‌های آموزشی به فراگیران نمازآموزی و اشکالات نماز آنها را رفع کردند که جا دارد از این مربیان و دفتر نمایندگی ولی فقیه و سایر دست اندرکاران قدردانی شود.
وی با تبریک فرارسیدن سالروز میلاد با سعادت امام حسن عسکری(ع) اظهارداشت: همایش سراسری نماز برای نخستین بار در همه رده‌های نیروی زمینی سپاه در آموزشگاه رزم مقدماتی شهید مهدی باکری دزفول برگزار شده است.
فرمانده آموزشگاه رزم مقدماتی شهید مهدی باکری دزفول با بیان اینکه سپاه به امر نماز اهمیت زیادی می‌دهد، اظهارداشت: کمیسیون منزلت نماز در فرماندهی و ستاد اقامه نماز در دفتر نمایندگی ولی فقیه در آموزشگاه شهید باکری برای اقامه نماز در این آموزشگاه برنامه ریزی می‌کنند.
وی با بیان اینکه تمام امور آموزشگاه هنگام اقامه نماز اول وقت تعطیل می‌شوند، افزود: به دلیل شرایط کرونا برنامه‌ها تا حدودی محدود شده بود ولی نماز در سه وقت با رعایت پروتکل‌ها در آموزشگاه اقامه ‌می‌شد.
سرهنگ آبسری در پایان از دفتر نماندگی ولی فقیه در آموزشگاه بابت هماهنگی برگزاری همایش نماز در آموزشگاه شهید مهدی باکری قدردانی کرد.
مسوول نمایندگی ولی فقیه در آموزشگاه رزم مقدماتی شهید مهدی باکری دزفول نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا شعار اصلی این همایش را "نماز نماد قدرت و اقتدار معنوی در سپاه" اعلام و بیان کرد: این همایش به دلیل اهمیت موضوع نماز که از شاخصه‌های سپاه است با حضور تمام یگان‌های نیروی زمینی سپاه برگزار شد.

حجت الاسلام محمود جارون افزود: این همایش نخستین همایشی است که به صورت رسمی و هماهنگ در نیروی زمینی سپاه برگزار می‌شود که قرار است آذرماه امسال نیز همایش سراسری نماز به صورت جمع بندی در تهران برگزار شود.

وی افزود: افرادی که به اقامه نماز و خدمت به آن توجه ویژه‌ای داشته‌اند توسط کمیته ارزیابی همایش شناسایی و به منظور الگوسازی و فرهنگ سازی در بین کارکنان و جامعه مورد تشویق قرار گرفتند.

تجلیل از ۲۱ پاسدار و سرباز وظیفه فعال در زمینه ترویج نماز

مسوول نمایندگی ولی فقیه در آموزشگاه رزم مقدماتی شهید مهدی باکری دزفول با اشاره به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ویژه کرونا برای برگزاری این همایش اظهارداشت: آثار هنری در زمینه مقاله نویسی، شعر، ساخت انیمیشن، تواشیح، دکلمه و سایر اقدامات با انتشار فراخوانی در سطح یگان‌های مختلف نیروی زمینی سپاه کشور جمع آوری شدند.

وی افزود: هدف از برگزاری این همایش در دزفول ارتقای روحی، روانی و معنویت کارکنان مطابق با اهداف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تقرب آنها به پروردگار است.

حجت الاسلام جارون گفت: ۱۴ نفر از برادران رسمی پاسدار و هفت نفر از سربازان وظیفه که در زمینه ترویج نماز فعال بوده‌اند، در این همایش تجلیل شدند.

نخستین همایش سراسری نماز نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز شنبه با حضور حجت الاسلام قاضی دزفولی امام جمعه دزفول حجت الاسلام عبداللهی امام جمعه موقت دزفول و جمعی از فرماندهان و مدیران و فراگیران آموزشگاه رزم مقدماتی شهید مهدی باکری دزفول برگزار شد.

 ترویج و توجه به فرامین مقام معظم رهبری درخصوص نماز،  مساجد و نمازخانه‌ها، جذب قشر کودک و نوجوان به نماز و احیای مساجد محوری در این همایش مورد تاکید قرار گرفتند. 
پخش کلیپ از بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون اهمیت نماز و شعرسرایی درخصوص نماز از دیگر بخش‌های این همایش بود.

فیلمی کوتاهی با عنوان نماز زورکی که توسط فراگیران گردان دوم آموزشگاه شهید مهدی باکری دزفول تولید شده بود نیز در این همایش پخش شد.

برچسب‌ها دفاع مقدس فنلاند نیروی زمینی سپاه پاسداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری ستاد اقامه نماز کشور دزفول ایالات متحده آمریکا خوزستان قاسم سلیمانی تنگه هرمز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دفاع مقدس فنلاند نیروی زمینی سپاه پاسداران دفاع مقدس فنلاند نیروی زمینی سپاه پاسداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری ستاد اقامه نماز کشور دزفول ایالات متحده آمریکا خوزستان قاسم سلیمانی تنگه هرمز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آموزشگاه رزم مقدماتی امام جمعه موقت اهواز نمایندگی ولی فقیه حجت الاسلام حاجتی همایش سراسری نماز نیروی زمینی سپاه آموزشگاه شهید اقامه نماز دفاع مقدس قایق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۱۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست

رئیس حوزه علمیه اصفهان به مسئولان و دلسوزان کشور توصیه کرد، «با نهایت جدّیّت و صداقت، تمام مساعی خود را در رفع معضلات اقتصادی مردم و خصوصاً مشکلات پیش روی جوانان به کار گیرند تا به امید خداوند تعالی همگان به ویژه نسل جوان در این کشور اسلامی، برخوردار از یک زندگی آبرومند و سرافراز باشند و خدای ناخواسته، تعلّق و پیوند آنان با دین و معارف دینی، و نیز علاقه و دلبستگی آنان به کشور و وطن، پایمال ناتوانی‌ها و ضعف‌ها و خطا‌ها و بی‌عملی‌های ما نشود، که در این‌صورت هم شاهد هجرت و قهر آنان از دین و هم نظاره‌گر مهاجرت و ترک آنان از وطن خواهیم بود؛ و این مسلّماً شایستۀ نظام اسلامی نیست.»

آیت الله العظمی حسین مظاهری در پیامی به هجدهمین دورۀ همایش «حکمت مطهّر» نوشتند:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم

قالَ الله سُبحانَه و تَعالی: «إِلَیْهِ یَصْعَدُ الْکَلِمُ الطَّیِّبُ وَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ یَرْفَعُه»

به رغم گذشت چهل و چهار سال از شهادت اسفناک متفکّر عالی‌مقام و اندیشمند بزرگ مرحوم آیت الله شهید مطهّری «قدس‌سرّه‌الشّریف»، هم ثُلمه و خلأ فقدان آن استادِ اسلام‌شناسِ برجسته، هنوز در جامعۀ اسلامی محسوس و ملموس است که: «ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْ‌ءٌ»؛ و هم به فضل خداوند متعال، آثار بنان و بیان آن دانشمند پرتلاش، همچنان مورد استفادۀ فرهیخنگان و حق‌جویان است که: «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِی السَّماءِ تُؤْتی أُکُلَها کُلَ حینٍ بِإِذْنِ رَبِّها».

همایش با سابقۀ «حکمت مطهّر» که با هدف زنده نگاه داشتن یاد و نام و آثار علمی این شهید والامقام برگزار می‌شود، و از این جهت باید به اهتمام نیکوی متصدّیان و دست‌اندرکاران آن آفرین گفت، اینک و در هجدهمین دورۀ خود، موضوع بسیار با اهمیّت «جوانان» را مطمح نظر قرار داده است، موضوعی که یکی از مهم‌ترین و بلکه باید گفت اساسی‌ترین نقطۀ هدف‌گذاری مرحوم شهید مطهّری «رضوان‌الله‌تعالی‌علیه» در عموم تلاش‌های علمی و فکری ایشان بوده است.

آن متفکّر زمان‌شناس، به حق، یکی از موفق‌ترین اندیشمندان و مصلحان اسلامی بود که با روحیّات و نیاز‌های فکری نسل جوان در زمانۀ خود، آشنایی کامل داشت و علاوه بر این زبان آن نسل تکامل‌خواه و جستجوگر را به خوبی می‌دانست و با گوش جان، پیام‌ها و خواسته‌های به جای این نسل را می‌شنید و متناسب با آن نیاز‌های فکری و نظری، به موقع و بدون فوت وقت، به وسیلۀ آثار ارزشمند خود با جوانان، ارتباط مؤثّر و تعامل سازنده برقرار می‌نمود.

آن استاد فهیم و نکته‌پرداز به نیکی دریافته بود که اگر اذهان و ضمائر جوانان حق‌طلب، با حقایق، سیراب نگردد، با مطالب ناحق پر خواهد شد، و از این‌رو تمام سعیِ مشکور خود را بر این نقطۀ اساسی متمرکز کرده بود که نسل جوانِ آن دوره را که از سویی با هجوم افکار مادی و الحادی مواجه بودند و از سوی دیگر تحت سیطرۀ فرهنگ غرب‌گرایی رژیم طاغوت قرار داشتند، به روش‌های متین علمی و فکری، با حقایق اسلام و معارف انسان‌ساز قرآن و عترت آشنا سازد و چه بسیار جوانان و محافل جوان که به دستِ قدرتمندِ دانش و بینش این استاد متفکّر، در سرتاسر ایران و خارج از مرز‌های این کشور، از خطر الحاد مارکسیستی و انحطاط لیبرالیستی و التقاط دینیِ گروهک‌های پر سر و صدای آن دوران، نجات پیدا کرده و با آشنایی با حقایق نورانی قرآن کریم و عترت طاهره «سلام‌الله‌علیهم»، به رشد فکری و دینی دست یافته و به حیات طیّبه نائل گشتند و سپس در مهم‌ترین مقاطع دوران معاصر یعنی در نهضت و انقلاب شکوهمند اسلامی و سپس در تأسیس نظام جمهوری اسلامی و پس از آن در بزنگاه‌های خطیر این نظام، نظیر دفاع مقدّس و نظایر آن و همچنین در عرصۀ حوزه‌های علمیّه و دانشگاه‌ها و متن جامعۀ اسلامی و محافل جوانان، نقش برجسته و سازندۀ نظری و عملی ایفاء کردند و اثرات گسترده و عمیق مجاهدت‌های فکری آن استاد فکور را در مقام عمل و نظر به منصۀ ظهور درآوردند و هنوز نیز آن برکات بزرگ، بحمدالله و المنّه استمرار دارد و بی‌جهت نبود که امام بزرگوار «اعلی‌الله‌مقامه» توصیه فرمودند: «کتاب‌های این استاد عزیز را نگذارند با دسیسه‌های غیراسلامی فراموش شود».

رحمت بیکران و رضوان بی‌پایان حق‌تعالی بر روح آن استاد شهید متفکّر باد که بی‌تردید، حقّ بزرگی بر نسل جوان این کشور در آن دوره و دوره‌های پس از آن تا به امروز دارد و بی‌سبب نبود که استادان عظیم‌الشّأن او یعنی امام راحل بزرگوار و حضرت علّامه طباطبایی «قدّس‌الله‌تعالی‌سرّهما» در شهادت و فقدان اسفناک او، همچون پدرِ فرزند از دست داده، گریستند و ملّت فهیم ایران نیز در غم مصیبت او یکپارچه عزدار شد: «وَ سَلَامٌ عَلَیْهِ یَوْمَ وُلِدَ وَ یَوْمَ یَمُوتُ وَ یَوْمَ یُبْعَثُ حَیًّا».

در این فرصت کوتاه و به مناسبت طرح مسألۀ مهمّ «جوانان» لازم می‌دانم بر دو نکتۀ اساسی، در این محفل فکری و فرهنگی تأکید نمایم:

نکتۀ اول اینکه: همان‌گونه که مرحوم شهید مطهّری «طاب‌ثراه» به خوبی دریافته بود، برخورد و مخاطبه با نسل جوان، بسیار خطیر و حسّاس است و باید براساس منطق و استدلال و واقع‌بینی در همۀ ابعاد مسائل نظری و مشکلات عملی جوانان، تنظیم و ساماندهی شود، زیرا اگر به سؤالات نظری و پرسش‌های نسل جوان که چه بسا، بسیار اندیشه‌سوز و ذهن‌آزار نیز باشد، و همچنین به احساسات و عواطف این نسل پرتکاپو و نیز به خواسته‌های به حق و به جای آنان، پاسخ منطقی و صحیح داده نشود، قطعاً موجب سرخوردگی و ناامیدی و بی‌اعتمادی و در نهایت طغیان‌گری این نسل مطالبه‌گر خواهد شد و زیان آن برای جامعۀ انسانی، بسیار وسیع و عمیق خواهد بود.

روش مخاطبه و مواجهه با جوانان، روش دهن‌کجی و انتقاد و سرزنش و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست، و با چنین روشی محال است که بتوانیم جلوی انحرافات دینی و کج‌روی‌های اخلاقی را در نسل جوان بگیریم. اگر خواهان هدایت و رشد نسل جوان هستیم، تنها راه متین و صحیح آن این است که: اولاً باید از نزدیک با درد و رنج جوانان آشنا شد و ثانیاً با زبان منطق و عطوفت و مهربانی با آنان، تعامل سازنده برقرار کرد، چنانکه در آن بیانِ بلندِ رییس مذهب جعفری، حضرت امام صادق «سلام‌الله‌علیه»، که این روز‌ها در آستانۀ سالروز شهادت آن امام به حق ناطق، قرار داریم، آمده است که به بعضی از اصحاب خود که دربارۀ مخالفان عقیدتی در آن روزگار از آن امام همام پرسیده بود، فرمودند: «فَلَا تَخْرَقُوا بِهِمْ أ مَا عَلِمْتَ أَنَ إِمَارَةَ بَنِی أُمَیَّةَ کَانَتْ بِالسَّیْفِ وَ الْعَسْفِ وَ الْجَوْرِ وَ أنَّ إِمَارَتَنَا بِالرِّفْقِ وَ التَّأَلُّفِ وَ الْوَقَارِ وَ التَّقِیَّةِ وَ حُسْنِ الْخُلْطَةِ وَ الْوَرَعِ وَ الِاجْتِهَادِ فَرَغِّبُوا النَّاسَ فِی دِینِکُمْ وَ فِیمَا أَنْتُمْ فِیهِ»: با آنان خشونت نورزید، مگر نمی‌دانید که فرمان‌روایی و خلافت بنی‌امیّه، مبتنی بر زورِ شمشیر و فشار و ستم بود، ولی حکمرانی و ولایت ما مبتنی بر ملایمت و دوستی و متانت و تقیّه و رفتار نیکو و پارسایی و کوشش فراوان است، پس کاری کنید که مردم به دین شما و مسلکی که دارید رغبت و گرایش پیدا کنند.

قرآن کریم با اینکه دین و معارف تابناک آن را «حق و مطابق با حقیقت» معرّفی می‌کند و آن را «حنیف و منطبق بر فطرت» برمی‌شمارد و «قیّم و پایدار و به دور از هرگونه سستی» قلمداد می‌کند، ولی با همۀ این اوصاف، به پیامبر رحمت و محبّت و دانایی، که سراسر وجودش، سرشار از عطوفت و مهربانی و نرم‌خویی با مردمان بود و برخلاف پاره‌ای از تفکّرات اعوجاجی، ذرّه‌ای تلخی و تندی و خشونت در آن راه نداشت، به طور مکرّر تصریح می‌فرماید که در ارائۀ دین و تعالیم دینی نباید تحمیل و اکراه و اجبار وجود داشته باشد: «فَذَکِّر إِنَّمَا أَنتَ مُذَکِّرٌ، لَّستَ عَلَیهِم بِمُصَیطِرٍ» «وَمَا أَنْتَ عَلَیْهِمْ بِجَبَّارٍ فَذَکِّرْ بِالْقُرْآنِ مَنْ یَخَافُ وَعِیدِ» و آیاتِ بیّنات متعدد دیگر.

و، امّا نکتۀ دوم که آن نیز برخوردار از اهمیّت جدّی است این است که: خواسته‌های به حقّ نسل جوان برای برخورداری از یک زندگی سرافراز و آبرومند، باید در رأس توجّه مسئولان و کارگزاران کشور قرار گیرد و همگان باید به این آسیب اساسی، توجّه کنیم که اگر این مطالبات و انتظارات، به درستی پاسخ داده نشود و جوانان ما با معضلات بزرگی نظیر فشارِ بیکاری و افسانۀ مسکن و بحرانِ افزایش سنّ ازدواج و فقر و تبعیض و فساد و اعتیاد و سایر آسیب‌های شکنندۀ اجتماعی مواجه بوده و خود را در مقابلۀ با این مشکلات خانمان‌سوز، بی‌پناه ببینند، قطعاً ما با بحران سرمایۀ اجتماعی بزرگی مواجه خواهیم شد که کمترین نتیجۀ خسارت‌بار آن کاهش مشارکت‌های ملّی و اجتماعی است.

تعالیم دینی و نیز تجربۀ تاریخ بشری به خوبی نشان می‌دهد که مردمی که با غول فقر، دست و پنجه نرم کنند، در جهات فرهنگی و دینی هم، قوّت و قدرت خود را از دست می‌دهند، چرا که به مصداق آن سخن والای تکان‌دهنده که ائمّۀ‌هدی «سلام‌الله‌علیهم» از رسول خدا «صلی‌الله‌علیه وآله و سلّم» نقل کرده‌اند که: «کَادَ اَلْفَقْرُ أَنْ یَکُونَ کُفْراً»، فقر، هم‌مرز با بی‌ایمانی است. پیامبر اکرم که به تعبیر خداوند متعال، تمام وجود مبارکش آکنده از نهایت دلسوزی برای ایمان مردمان بود، ولی به خوبی دریافته بود که تنگنای نان و گردباد اقتصاد ناسالم و معضلات طاقت‌فرسای معیشتی، چگونه دین و ایمان آدمی را در می‌نوردد و از این‌رو با تضرّع به پیشگاه خداوند مهربان عرضه می‌داشت: «اَللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی اَلْخُبْزِ وَ لاَ تُفَرِّقْ بَیْنَنَا وَ بَیْنَهُ فَلَوْ لاَ اَلْخُبْزُ مَا صُمْنَا وَ لاَ صَلَّیْنَا وَ لاَ أَدَّیْنَا فَرَائِضَ رَبِّنَا عَزَّ وَ جَلَّ!»

این بیان هشداردهندۀ رسول خدا «صلوات‌الله‌علیه وآله» باید نصب العین و در منظر دیدِ هر روزۀ مسئولان کشور و همۀ دلسوزان این مرز و بوم و همۀ دغدغه‌مندان برای نسل جوان باشد و با نهایت جدّیّت و صداقت، تمام مساعی خود را در رفع معضلات اقتصادی مردم و خصوصاً مشکلات پیش روی جوانان به کار گیرند تا به امید خداوند تعالی همگان به ویژه نسل جوان در این کشور اسلامی، برخوردار از یک زندگی آبرومند و سرافراز باشند و خدای ناخواسته، تعلّق و پیوند آنان با دین و معارف دینی، و نیز علاقه و دلبستگی آنان به کشور و وطن، پایمال ناتوانی‌ها و ضعف‌ها و خطا‌ها و بی‌عملی‌های ما نشود، که در این‌صورت هم شاهد هجرت و قهر آنان از دین و هم نظاره‌گر مهاجرت و ترک آنان از وطن خواهیم بود؛ و این مسلّماً شایستۀ نظام اسلامی نیست.

هر دو نکته‌ای که به اجمال بیان شد، چه نکتۀ اول که مربوط به ساحت اندیشه و فکر و نظر بود، و چه نکتۀ دوم که مربوط به عرصۀ اجرا و عمل می‌شود، مطمح نظر همۀ متفکّران دینی و مصلحان اجتماعی از جمله مرحوم آیة‌الله شهید مطهّری «اعلی‌الله‌مقامه» بوده و امید است همۀ اندیشه‌ورزان و نیز همۀ مجریان و سیاست‌مداران، بدان توجّه بیش از پیش نمایند. ان‌شاء‌الله.

از خداوند تعالی علوّ درجات استاد شهید مطهّری «قدّس‌سرّه» و نیز صلاح و سداد نسل جوان و سرافرازی و تأیید ملّت ایران را مسألت می‌نمایم. انّه ولیّ الهدایة و التّوفیق.

والسّلام علیکم و رحمة‌الله و برکاته.

حسین المظاهری

۹ / اردیبهشت / ۱۴۰۳،

۱۹ / شوال / ۱۴۴۵

دیگر خبرها

  • پیکر یک شهید جاویدالاثر پس از ۴۲ سال شناسایی شد
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • ایران، سرآمد در حوزه دفاعی و امنیتی، با وجود تهدیدات متعدد
  • پایان همایش «حکمت مطهر» با موضوع استان مطهری و مسائل جوانان
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه
  • حرکت جبهه جهانی انقلاب، مستحکم‌تر و نیرومندتر از پیش
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی