Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-30@08:29:12 GMT

ترخیص ۵۰۰ تن شیرخشک دپو شده در گمرک

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۵۶۹۷

ترخیص ۵۰۰ تن شیرخشک دپو شده در گمرک

صراط: پیگیری آخرین وضعیت شیرخشک‌های دپو شده، با این اعلام معاون فنی گمرک ایران همراه بود که ترخیص با حداقل اسناد به صورت کامل صورت گرفته است، ولی مساله اینجاست که هنوز تصمیم نهایی در رابطه با تغییر گروه کالایی و برگشت مواد اولیه شیرخشک به گروه یک و مشمولیت ارز ۴۲۰۰ اخد نشده و وزارت صمت موضوع را به بانک مرکزی جهت اجرا اعلام نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش ایسنا، به گفته ارونقی، صاحب کالا با توجه اینکه ماندگاری بیشتر این مواد آن را در آستانه فساد قرار می‌داد و همچنین با کمبود مواد اولیه برای تولید مواجه بود، نسبت به ترخیص اقدام کرده است و ظاهرا تولید انجام و به مرحله عرضه رسیده، ولی تکلیف تامین ارز این کالا برای وی مشخص نشده است.

این اتفاق در حالی افتاده که باز هم یادآور همان جریان صدور بخشنامه‌ها و تصمیم‌های یکباره است، این در حالی است که  تا پایان سال ۱۳۹۸، شیرخشک صنعتی کم‌چرب (SMP) که ماده اولیه مورد نیاز تولید شیرخشک اطفال است، در گروه یک کالایی قرار داشته و مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است، اما در سال ۱۳۹۹ در کتاب مقررات صادرات و واردات تغییر تعرفه برای شیرخشک صنعتی گاو اتفاق افتاده و در حالی در گروه یک قرار می‌گیرد که اولویت کالایی یک جهت واردات ماده اولیه شیرخشک اطفال به تعرفه جدید انتقال پیدا نمی‌کند.  

براین اساس، ماده اولیه تولید شیرخشک کم چرب، از گروه یک خارج شد و در گروه دو قرار گرفت که در این حالت دیگر مشمول ارز ۴۲۰۰ نبوده و باید با ارز نیمایی تامین ارز شود که حتی در ادامه به گروه ۲۷ که دارای اولویت ارزی غیرفعال است، منتقل شد.

با این حال طی مکاتبات بسیار صورت گرفته بین دستگاه‌های ذیربط  و انجمن صنفی تولید کنندگان شیرخشک جهت بازنگری در این تغییر، در نهایت در جلسه‌ای در شهریور ماه مقرر شد که اولویت ارزی تعرفه شیرخشک صنعتی کم چرب برای نوزادان از سوی دفتر مقررات صادرات و واردات مورد بررسی قرار گیرد و اولویت گروه کالایی با تائید سازمان غذا و دارو و اعلام رسمی آن این کالا به گروه یک منتقل و مشمول ارز ۴۲۰۰ تومان باشد.

اما اکنون بعد از گذشت حدود دو ماه از این جلسه، ظاهرا وزارت صمت هنوز تائید نهایی و اعلام به بانک مرکزی جهت تغییر گروه کالایی شیرخشک را انجام نداده و تکلیف واردات مواد اولیه شیرخشک مشخص نیست و این ۵۰۰ تنی هم ترخیص شده در ابهام قرار دارد و در صورتی که با گروه یک موافقت نشود باید مابه التفاوت ارزی ۴۲۰۰ تا نیمایی پرداخت شود.

۲۰ مکاتبه هم جواب نداد!

 در جریان مکاتبات صورت گرفته و عدم اقدام وزارت صمت، با توجه به درخواست هایی که از سوی گمرک، سازمان غذا و دارو و انجمن مربوطه برای تعیین تکلیف وضعیت گروه کالایی شیر خشک  وجود داشت چندی پیش بیک‌زاده - سرپرست معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت - از گمرک خواسته بود که مستندات ۲۰ بار نامه نگاری که گفته برای تعیین تکلیف ۵۰۰ تن شیرخشک داشته و بی پاسخ مانده است را ارائه کند.

این در حالی است که در تازه‌ترین مکاتبه صورت گرفته، معاون فنی گمرک به این درخواست پاسخ داده و با اشاره به مستندات مکاتبات انجام شده، گفته که محموله مربوطه در شرایطی ترخیص شده که هنوز تکلیف گروه کالایی و ارز اختصاص یافته قطعی نشده است.

 

 

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: گمرک ایران شیرخشک صراط گروه کالایی وزارت صمت ارز ۴۲۰۰ گروه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۵۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ ­مهندس سعید کاظمی افزود: از ابتدای راه‌اندازی سامانه تیتک در سال ۹۳ حدود ۹۲۲ قلم دارو از ابتدای زنجیره تا انتهای زنجیره قابل رصد بود که این تعداد در سال اخیر با ۹۰ درصد رشد به ۱۷۲۵ قلم رسیده است. وی افزود: با رصد دارو‌های حیاتی و استراتژیک در سامانه تیتک می‌توان تا حد قابل ملاحظه‌ای میزان نشت از زنجیره تامین را کاهش داد تا دارو به دست مصرف کننده اصلی برسد. مدیر کل فناوری اطلاعات و سامانه‌های سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به راه اندازی داشبورد‌های عمومی و مدیریتی در حوزه دارو تسریع کرد: داشبورد‌های عمومی شامل ترخیص، آمارنامه بر اساس تامین، آمارنامه دارویی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و داشبورد‌های مدیریتی شامل ترخیص، قیمت گذاری، جزئیات سیاست گذاری و قیمت مبنای بیمه در دسترس عموم مردم ذینفعان نخبگان و فعالان این حوزه قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک
  • مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای تا یک ماه آینده برطرف می‌شود
  • کلید اولیه نوبت نخست کنکور فردا منتشر می شود/ ۵ روز فرصت اعتراض داوطلبان
  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • اجرای طرح ترخیص فوری موتور شارژی‌های توقیفی در کیش
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور