Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@07:31:41 GMT

کنکور برای کدام رشته‌ها حذف نمی‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۵۸۶۵

آفتاب‌‌نیوز :

علی امرایی درباره بازار جدید حول کنکور گفت: با مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه کنکور ۱۴۰۲ باعث می‌شود که بازار قبلی کنکور وجود داشته باشد و در کنار آن بازار جدیدی برای امتحانات نهایی شکل گیرد، بنابراین دو بازار حول کنکور خواهیم داشت.

وی افزود: همه می‌دانیم که کنکور سراسری به‌صورت کامل هیچ‌گاه حذف نمی‌شود و این آزمون حداقل برای رشته‌های پرمتقاضی باقی می‌ماند، اما این مصوبه باعث تشدید فشار مالی به خانواده‌ها می‌شود و گردش مالی سودجویان در آموزش عالی را تضمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت گفت: یکی از سؤالات ما این است که چرا در این مصوبه به موضوع سهمیه‌ها ورود نشده است. اگر شورای عالی به فکر تحول در آموزش و دانشگاه است چرا به موضوع سهمیه‌ها ورود نمی‌کند؟ چرا مافیای کنکور در صدا و سیما علناً برنامه پخش می‌کند و حتی اخلاق را رعایت نمی‌کنند. این موضوعات به آموزش عالی ضربه می‌زند.

امرایی ادامه داد: بنده منتقد سرسخت برگزاری کنکور به شیوه فعلی هستم، اما به نظرم تغییر کنکور براساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی ممکن نیست چراکه زیرساخت آن فراهم نشده است. اینکه علم ۱۲ ساله دانش‌آموزان در ۴ ساعت سنجیده شود اصلاً نمی‌تواند مناسب باشد در این میان ممکن است داوطلبی از لحاظ جسمی و روحی بیمار باشد و نتواند در بازه تعیین شده در امتحان حاضر شود، قطعاً متضرر می‌شود.

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت اضافه کرد: نکته خوب این مصوبه برگزاری کنکور در دو نوبت است. به چند دلیل این اقدام مثبت ارزیابی می‌شود یکی از آن‌ها بحث سربازی داوطلبان پسر است. این‌گونه داوطلبان پسر می‌توانند موقعیت بیشتری برای ورود به دانشگاه داشته باشند و تا قبل از سربازی درباره ورود یا عدم ورود به دانشگاه تصمیم‌گیری کنند. چراکه درس خواندن در دوران سربازی واقعاً دشوار است.

وی با اشاره به تأثیر ۶۰ درصد معدل در کنکور گفت: با تأثیر قطعی معدل در کنکور ۱۴۰۲ فعالیت مدارس غیردولتی و غیرانتفاعی بیشتر خواهند شد چراکه رقابت در زمینه معدل افزایش پیدا می‌کند و بسیاری از خانواده‌ها فکر می‌کنند که با هزینه در مدارس غیرانتفاعی می‌توانند در این زمینه موفق باشند. این‌گونه رقابت برای کنکور به رقابت برای معدل بهتر تبدیل می‌شود و گرایش به نمره، به سطوح پایین‌تر آموزشی منتقل می‌شود.

امرایی اظهار کرد: در این میان شک نکنید که مدارس غیرانتفاعی شهریه‌های خود را دو تا ۳ برابر خواهند کرد و رونق مدارس دولتی کم می‌شود ما خواستار بستن مدارس غیرانتفاعی و غیردولتی نیستیم، اما معتقدیم که باید نظام آموزش عادلانه برای همه دانش‌آموزان فراهم شود.

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت با تأکید بر مبهم بودن مصوبه کنکور سال ۱۴۰۲ ادامه داد: به‌تازگی در وزارت آموزش و پروش عده‌ای برای اجرایی کردن این مصوبه منصوب شده‌اند یعنی قانونی تصویب شده که زیرساختش فراهم نیست. در این مصوبه محدودیت زمانی ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده است، به همین دلیل مسئولان می‌گویند پیش می‌رویم اگر توانستیم زیرساختش را فراهم می‌کنیم و اگر نتوانستیم باز شیوه فعلی را تمدید می‌کنیم. دقیقاً این امر شیوه در افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی نیز دنبال می‌شود با اینکه زیرساخت‌ها فراهم نیست مسئولان می‌گویند که قصد داریم ظرفیت‌ها افزایش دهیم.

امرایی برای اصلاح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کرد: باید امتحانات نهایی در سه سال پایانی متوسطه مورد توجه قرار گیرد در مصوبه مجلس نیز به همین موضوع اشاره شده است که امتحانات نهایی سه سال پایانی داوطلبان مدنظر باشد. اکنون فقط معدل سال دوازدهم ملاک است و این یعنی اطلاعات سوابق تحصیلی داوطلبان ناقص است. ما معتقدیم که اگر قرار باشد سهم سوابق تحصیلی به میزان ۶۰ درصد و قطعی باشد باید سه سال ملاک باشد. دومین پیشنهاد ما اتخاذ روش علمی است که در آن ادغام نمرات امتحان نهایی و کنکور سراسری امکان‌پذیر باشد.

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت گفت: موضوع دیگر مربوط به تأمین امنیت امتحانات نهایی است. تأمین امنیت برای برگزاری امتحان نهایی، حین و قبل برگزاری آزمون از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین باید امکان شرکت در طرح‌ترمیم نمرات امتحانی نیز فراهم شود. متأسفانه در هیچ جای مصوبه درباره ترمیم معدل اشاره‌ای نشده است.

امرایی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی یک بار دیگر لازم است بر اساس اطلاعاتی که ما به آن‌ها دادیم این مصوبه را بازبینی کند. از آن‌ها هم خواستیم هر زمانی که لازم بود کارشناسان آموزشی ما بیایند و مطالب را عنوان کنند. اگر قرار باشد این اصلاحات اجرایی نشود نمایندگان مجلس اقدامات لازم را صورت خواهند داد.

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت بیان کرد: البته قرار است کنکور ۱۴۰۱ بدون تغییر برگزار شود و داوطلبانی کنکور ۱۴۰۲، هم‌اکنون در پایه دهم یا یازدهم هستند و هنوز نمی‌دانند دقیقاً قرار است چه تغییراتی رخ دهد این داوطلبان وقتی به سال ۱۴۰۲ برسند متوجه مشکلات خواهند شد و حتما در آن زمان اعتراض خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری آنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کنکور سراسری دانشگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی امتحانات نهایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۵۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود؛ بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.
معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نماد‌های آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

فایل لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران»، از اینجا قابل دریافت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • بیش از ۱۱ هزار نفر در استان اردبیل، داوطلب کنکور سراسری در پرتقاضاترین رشته
  • گزارش تصویری| کنکور رشته علوم تجربی سال ۱۴۰۳
  • قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه
  • ادامه مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی؛ مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟
  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد