Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@19:33:20 GMT

پایان چهارمین دور گفتگو‌های راهبردی آمریکا و قطر

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۷۰۸۱

پایان چهارمین دور گفتگو‌های راهبردی آمریکا و قطر

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، وزارت خارجه آمریکا روز شنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه‌ای مشترک اعلام کرد: دو طرف از این فرصت برای گرامی داشتن پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین آمریکا و قطر در سال ۲۰۲۲ استقبال کردند و به موضوعات منطقه‌ای و جهانی و همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های بهداشت، کمک‌های بشردوستانه، توسعه بین‌المللی، کار و حقوق بشر، همکاری امنیتی، تغییرات آب و هوا، تجارت و سرمایه‌گذاری، فرهنگ و آموزش پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس این بیانیه مشترک، دو کشور بر تعهد خود تحت اعلامیه مشترک همکاری امنیتی سال ۲۰۱۶ برای ارتقای صلح و ثبات، مبارزه با تروریسم و گسترش همکاری‌های دفاعی پایدار تاکید کردند.
آمریکا از میزبانی قطر از نیرو‌های آمریکایی، همکاری در عملیات‌های افغانستان و تلاش‌ها برای ارتقای تاسیسات و زیرساخت‌های پایگاه هوایی العدید برای مقابله با چالش‌های کنونی و آینده قدردانی کرد.
بر اساس این بیانیه مشترک، هیات‌های دو کشور همچنین در مورد روابط قوی فروش تسلیحات نظامی خارجی که توانایی، ظرفیت و قابلیت همکاری نیرو‌های مسلح قطر را گسترش می‌دهد، گفتگو کردند.
دو طرف چندین قرارداد از جمله محافظت از منافع آمریکا درافغانستان از سوی قطر و تفاهمنامه میزبانی از افراد در معرض خطر به دلیل وضعیت در افغانستان امضا کردند.
بر اساس این بیانیه، مقامات آمریکا و قطر در مورد چالش‌ها در افغانستان و همکاری میان دو کشور در مورد انتقال بیش از ۶۰ هزار شهروند آمریکایی، افراد مقیم، دارندگان روادید مهاجرتی ویژه و افغان‌های در معرض خطر از طریق قطر به آمریکا گفتگو کردند.
در بیانیه مشترک آمریکا و قطر با بیان اینکه دو طرف درباره تحولات سیاسی منطقه از جمله سوریه، یمن و شاخ آفریقا به تبادل نظر پرداختند، آمده است: آمریکا و قطر به شدت نگران کرانه باختری و غزه هستند و به همکاری با یکدیگر برای بهبود شرایط انسانی و اقتصادی ادامه خواهند داد.
بر اساس این بیانیه، واشنگتن و دوحه در مورد اهمیت دستیابی به راه حل دو کشور برای حل مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطین گفتگو کردند.
در بخشی دیگری از بیانیه مشترک قطر و آمریکا در خصوص مبارزه با تروریسم آمده است که دو کشور بر مشارکت امنیتی دوجانبه خود از جمله در زمینه همکاری‌های اجرای قانون، هوانوردی و امنیت مرزی، مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز، مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا از امضای دو توافق با همتای قطری خود خبر داد و اعلام کرد در اولین توافق، قطر حافظ منافع آمریکا در افغانستان خواهد بود.
بلینکن روز جمعه به وقت محلی در نشست خبری مشترک با "محمد بن عبدالرحمن آل ثانی" وزیر خارجه قطر در واشنگتن افزود که امروز ما دو توافق جدید امضا می‌کنیم. اولین توافق، قطر را به عنوان حافظ منافع آمریکا در افغانستان خواهد کرد.
وی اضافه کرد که قطر در سفارت خود در افغانستان یک بخش آمریکا ایجاد خواهد کرد تا خدمات کنسولی ارائه دهد و همچنین بر وضعیت تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در افغانستان نظارت کند.
این اقدام در زمانی صورت می‌گیرد که طالبان افغانستان را در ماه اوت تحت کنترل خود درآورد. در حالی که نیرو‌های تحت رهبری ایالات متحده پس از بیست سال درگیری عقب‌نشینی کردند، آمریکا و کشور‌های غربی به دنبال راه‌های مناسب برای تعامل با طالبان هستند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: طرح جهش تولید مسکن مسعود فیاضی غلامعلی محمدی فاطمه اسدی بیژن قاسم زاده گفتگو های راهبردی آمریکا و قطر سرمایه گذاری آمریکا و قطر طرح جهش تولید مسکن مسعود فیاضی غلامعلی محمدی فاطمه اسدی بیژن قاسم زاده بر اساس این بیانیه بیانیه مشترک آمریکا و قطر دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۷۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود

به گزارش خبرنگار مهر، پورنچای دانویواتانا، روز دوشنبه در آئین افتتاحیه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با بیان اینکه خرسندم که توانستم به‌عنوان رئیس ACD در این کنفرانس شرکت کنم، اظهار داشت: از تمام کسانی که فرصتی را فراهم کردند که این جلسه برگزار شود، بسیار سپاسگزارم.

وی با اشاره به برگزاری نخستین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو ACD در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه افزود: این مجمع توسط اتحادیه اتاق‌های بازرگانی در ترکیه با عنوانTOBBبرگزار شد که در پایان نیاز به گسترش چنین اجلاس‌هایی برای رسیدن به توافق مورد تأکید قرار گرفت.

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ادامه داد: برای‌آنکه بتوانیم گفتگوها را بین ۳۵ کشورACDو همچنین گفتگوهای میان منطقه‌ای را با یکدیگر ادامه دهیم، برگزاری چنین اجلاسی مؤثر است.

وی با تاکید بر اینکه ما از لحاظ ارتباطات برای ایجاد استانداردها و قوانین باید در موضوع سرمایه‌گذاری، اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا با یکدیگر تبادلات بیشتری داشته باشیم، گفت: در این مسیر موضوعات گوناگونی وجود دارد و نقش حیاتی اتاق‌های بازرگانی در این زمینه بسیار مهم است.

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با بیان اینکه احتمال دارد، جلسه بعدی اجلاس در کشور قطر برگزار شود، اظهار داشت: غیر از اینکه علاقه‌مند هستم که چنین جلساتی تداوم داشته باشد، همچنین می‌خواهیم که افراد دست‌اندرکار به مشکلاتی که در این موضوع وجود دارد به‌صورت عمیق فکر کنند تا بتوانیم با همکاری‌ها مشکلات را برطرف کنیم.

پورنچای دانویواتانا ادامه داد: اگر هر کدام از اتاق‌های بازرگانی آمادگی خود را به‌عنوان سومین میزبان اعلام کنند و داوطلب شوند در نهایت می‌توانیم به اجماع برسیم.

وی خاطرنشان کرد: باید بتوانیم همکاری‌های چندجانبه را بهبود ببخشیم تا بتوانیم چنین مجمع‌هایی را به موفقیت برسانیم، بنابراین نیاز است که نتایج توافقات به‌صورت گزارش به ACDارائه شود و از طریق بهبود شرایط مشکلات را برطرف کنیم تا در مسیر توسعه پیشرفت داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، اصفهان دهم تا دوازدهم اردیبهشت میزبان دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD است.

از اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا، نمایندگان کشورهای چین، عربستان، ترکیه، امارات، برونئی، پاکستان، قطر، تایلند، قرقیزستان، بنگلادش، فیلیپین، مالزی، تاجیکستان، افغانستان و فلسطین در این اجلاس دو روزه در اصفهان حضور یافتند.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6092223

دیگر خبرها

  • بذرپاش عازم ابوظبی شد
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • بایدن: با مصر و قطر درباره آتش بس غزه همکاری می‌کنیم
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا دانشجویان حامی فلسطین را تهدید به تعلیق از تحصیل کرد
  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • موضوعات مشترک کشور‌های عضو ACD پیگیری شود
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه