Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@15:25:09 GMT

طالبان و سینمای افغانستان در اسکار

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۷۱۶۸

طالبان و سینمای افغانستان در اسکار

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تحولات سیاسی چند ماه اخیر در افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان و همزمان با آن عدم فعالیت موسسه ملی فیلم افغانستان (افغان فیلم) و خروج صحرا کریمی سینماگر افغانی-ایرانی این موسسه از این کشور،‌ موجب شد افغانستان امسال هم نتواند فیلمی را به عنوان نماینده رسمی خود در نود و چهارمین دوره جوایز سینمایی اسکار داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سینمای افغانستان سال گذشته نیز نماینده‌ای در جوایز اسکار نداشت اما در نود و دومین دوره جوایز اسکار، فیلم «حوا، مریم، عایشه» را به آکادمی معرفی کرد اما این فیلم در نهایت واجد شرایط رقابت در این جوایز شناخته نشد .

آخرین حضور رسمی افغانستان در جوایز اسکار به سال ۲۰۱۹ باز می گردد که فیلم «رونا، مادر عظیم» ساخته جمشید محمودی نماینده این کشور برای کسب جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان سال بود اما در نهایت نوانست به جمع نامزدهای نهایی این شاخه راه یابد.

افغانستان نخستین حضور خود در جوایز اسکار را در سال ۲۰۰۲ با فیلم «رقصنده آتش» ساخته جواد واصل تجربه کرد و پس از آن تاکنون ۱۳ بار دیگر نیز فیلم برگزیده خود را برای رقابت در جوایز اسکار معرفی کرد اما تاکنون موفق به راهیابی به جمع نامزدهای اولیه و نهایی شاخه بهترین بین‌المللی نشده است.

امسال فیلم «وق جیغ انارها» ساخته گراناز موسوی و محصول مشترک افغاستان و استرالیا که به زبان فارسی و پشتو ساخته شده است، در نهایت نماینده رسمی استرالیا در اسکار ۲۰۲۲ نام گرفت.

برای اسکار ۲۰۲۲ در مجموع ۹۳ کشور فیلم‌های برگزیده خود را برای شرکت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی (غیرانگلیسی زبان) معرفی کرده‌اند و آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار پس از بررسی فیلم‌های ارسالی از سوی کشورها، فهرست فیلم‌های واجد شرایط رقابت در این شاخه را در ماه دسامبر منتشر خواهد کرد و ممکن است برخی از فیلم‌های به دلیل عدم احراز شرایط رقابت در این شاخه، از فهرست نهایی فیلم‌های این شاخه حذف شوند.

فهرست ۱۵ فیلم راه‌یافته به جمع نامزدهای اولیه شاخه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۲ روز ۲۱ دسامبر ۲۰۲۱ (۳۰ آذر) اعلام می‌شود.

نامزدهایی نهایی اسکار ۲۰۲۲ روز ۸ فوریه ۲۰۲۲ (۱۹ بهمن) معرفی می‌شوند و مراسم اسکار نیز ۲۷ مارس ۲۰۲۲ (۷ فروردین) برگزار می‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فیلم افغانستان جوایز اسکار اسکار ۲۰۲۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۷۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است

مولوی ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در رابطه به سفر شماری زیادی از نمایندگان دیپلماتیک و هیئت‌های خارجی به افغانستان گفت: افغانستان هم از نگاه سیاسی و هم از نگاه اقتصادی گام‌های صعودی بر می‌دارد.

مجاهد در صفحه‌ ایکس خود نوشته است «در این اواخر پایتخت کشور شاهد سفر شمار زیادی از نمایندگان دیپلماتیک و هیئت‌‌های خارجی است. در این میان، دید و بازدید معاون سازمان همکاری‌های اسلامی و هیئت همراه اش و دیپلماتان کشورهای روسیه، مالیزیا، قزاقستان، ترکمنستان و اتحادیه اروپا با مقامات طالبان قابل توجه است.»

وی افزوده است اشتراک هیئت افغانی تحت ریاست ملا حمیدالله آخندزاده، سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی در یک نشست مهم در شهر ترمذ ازبکستان، نمایانگر آنست که طالبان در سطح گسترده پذیرفته شده و مناسبات با آن تامین بوده و رفت و آمدها وجود دارد.

به گفته‌ی وی؛ روابط یادشده با گذشت هر روز در حال گسترش است و بر موثریت آن افزوده می‌شود.

  به باور او؛ این تلاش‌‌ها برفعالیت دستگاه دیپلماسی و در عموم به تأمین مناسبات همه جانبه طالبان دلالت می‌کند، همچنین این دیدارها، نشست‌ها و رفت وآمدهای مهم نتایج خوب در عرصه اقتصادی برای افغانستان در قبال دارد.

مولوی ذبیح الله مجاهد بیان داشته است «برداشت بعضی‌ها که افغانستان دیگر منزوی و اقتصادش درحال خراب شدن است و مناسبات آن با کشورها تأمین شده نمی‌تواند، نادرستی اینها ثابت شد. اکنون معلوم شد که افغانستان هم ازنگاه سیاسی و هم از منظر اقتصادی گام های صعودی بر می دارد و این تلاش ها بیشتر گردیده و تسریع خواهد شد.»

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است