Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم شکیبا امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار داشت: روز جهانی دیابت ۱۴ نوامبر است (۲۳ آبان‌ماه)  و در کشور ما نیز با توجه به اهمیت موضوع ، ۲۲ تا ۲۸ آبان‌ماه به عنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر از هر ۱۰ نفر در جهان، یک نفر مبتلا به دیابت است و طبق برآورد فدراسیون بین‌المللی دیابت در سال ۲۰۴۵ به ۷۰۰ میلیون نفر افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: دیابت در اصل همانند بیماری فشارخون یک بیماری خاموش است به طوری که نیمی از افراد از بیماری خود اطلاع ندارند.

وی تصریح کرد: دیابت اگر به موقع تشخیص داده نشود و درمان مناسب برای کنترل آن صورت نگیرد عوارض خطرناکی مانند مشکلات بینایی ( رتینوپاتی)،  قطع عضو بدلیل زخم دیابتیک، سکته‌های قلبی و مغزی‌، مشکلات عصبی (نوروپاتی ) و مشکلات کلیوی (نفروپاتی) را به همراه دارد.

وی با اشاره به انواع مختلف بیماری دیابت، ادامه داد: دیابت نوع یک، بیشتر در کودکان بدلیل اختلال و یا فقدان ترشح هورمون انسولین مترشحه از لوزالمعده دیده شده و این افراد باید در طول زندگی انسولین تزریق کنند.

به گفته شکیبا، دیابت نوع دو،  ۹۵ درصد از دیابتی‌ها را شامل شده و بیشتر در افراد بالای ۳۰ سال دیده می‌شود.

وی افزود: نکته قابل ذکر ارتباط دیابت نوع دو با عوامل خطر رفتاری شامل تغذیه نامناسب، تحرک بدنی ناکافی، استعمال دخانیات، چاقی و... است که با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری است.
 
این مسؤول خاطرنشان کرد: دیابت بارداری، در زنان باردار و در دوران بارداری مشاهده می‌شود و بعد از بارداری معمولا برطرف می‌شود، اما در مواردی بعد از بارداری و زایمان باقی‌مانده و نکته مهم خطر ۳۰ الی ۶۰ درصدی ابتلا به نوع دو دیابت در این افراد است.

وی افزود: پرنوشی، پرادراری، پرخوری سه علامت مهم ابتلا به دیابت هستند. گاهی فرد با علائم ناشی از عوارض دیابت مثل تاری دید و مشکلات کلیوی و... مراجعه می‌کند؛ تنها راه تشخیصی دیابت انجام آزمایش قند خون است. 

شکیبا افراد چاق و دارای اضافه وزن، افرادی‌که حداقل یکی از خویشاوندان درجه یک آن‌ها (پدر، مادر، خواهر، برادر) مبتلا به دیابت باشد، افراد کم‌تحرک، افراد باسابقه دیابت بارداری، افراد با سابقه زایمان نوزاد با وزن بیش از چهار کیلوگرم، افراد دارای سابقه فشار خون بالا، خانم‌هایی که کیست تخمدان دارند، افراد دارای سابقه بیماری قلبی عروقی، افراد دارای سندرم متابولیک( بالابودن قند خون، فشارخون بالا ، دورکمر بیش از ۹۰ سانتیمتر، تری گلیسرید وکلسترول بالا..) و افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند را به عنوان افراد با ریسک بالا برای دیابت معرفی کرد.

وی گفت: آنچه اهمیت دارد عدم اطلاع نیمی از بیماران از بیماری خود است. سالانه چهار میلیون نفر به دلیل این بیماری جان خود را از دست می‌دهند و سالانه بیش از یک میلیون عضو به دلیل دیابت در جهان قطع می‌شود.

شکیبا در پایان، گفت: موارد فوق نشان‌دهنده اهمیت تشخیص، درمان و خود پایشی بیماری دیابت در اقشار جامعه است.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: دیابت بیماری کرمانشاه دانشگاه علوم پزشکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه فشارخون قطع عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۷۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌

 شیوا شبدینی   بیان کرد: آخرین روز سلامت «خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی» عنوان یکی از روزهای «هفته سلامت» است، در این نام‌گذاری به طور ویژه اهمیت خانواده به‌عنوان اولین پایگاه آموزشی در زمینه‌های تغذیه سالم و ورزش همگانی پیش از ورود به جامعه موردتوجه قرار گرفته است.

وی افزود: یک خانواده سالم، با ایجاد فرهنگی از آگاهی درباره سلامت، این امکان را به اعضایش می‌دهد که بهترین تصمیم‌ها را در خصوص سلامتی خودشان بگیرند، آموزش‌های مرتبط با تغذیه سالم، مراقبت از بدن و روح و تدابیر پیشگیری از بیماری‌ها، بخشی از این فرهنگ سلامت در خانواده هستند که به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می‌کنند.

پزشک مرکز سلامت تصریح کرد: باتوجه‌به افزایش چندبرابری چاقی در چند دهه اخیر و به‌تبع آن افزایش کم‌سابقه موارد ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آن نظیر کبد چرب و دیابت، تغذیه سالم و ورزش همگانی که از عوامل اصلی پیشگیری از چاقی هستند بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته و بر نقش و اهمیت خانواده و به طور ویژه مادر خانواده به‌عنوان اولین مروج این سبک زندگی سالم تأکید شده است.

وی یادآور شد: تهیه غذای سالم یکی از ارکان اصلی سلامت هر فرد به شمار می‌رود و تصور من بر این است که بانوان نقش اصلی را در این زمینه عهده‌دار هستند. اگر بتوانیم مادران و خانم‌های خانه‌دار را در زمینه تغذیه سالم آموزش دهیم شاید گام بزرگی در این زمینه برداریم، در درجه اول آموزش به خانواده اهمیت دارد و محل دیگری که فرد به آن وارد می‌شود مهدهای کودک و مدارس هستند، پس در مرحله بعد تمرکز اصلی باید روی آموزش در مهدهای کودک و مدارس باشد.

شیوا شبدینی در ادامه تشریح کرد: دیگر مراکزی که می‌توانیم آموزش‌ها را در آن‌ها آغاز کنیم، محل‌های کار و ادارات هستند، بارها دیده شده که غذاهایی که برای کارمندان تهیه و طبخ می‌شود از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، اکنون اکثر افراد ناگزیرند غذا را یا در محل کار بخورند یا از طریق رستوران‌های اطراف محل کار خود تهیه کنند. اگر غذاهایی که ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها برای کارکنان خود در نظر می‌گیرند غذای سلامتی باشد، سلامت کارمندان نیز تضمین می‌شود.

وی اظهار کرد: خیلی‌ها بر این باورند که پیروی از یک رژیم غذایی اصولی و سلامت هزینه‌های زیادی دارد، اما اگر واقعاً کلاه‌خود را قاضی کنیم متوجه می‌شویم که بدن ما در طول هفته‌ها و ماه‌ها چقدر مواد غذایی ناسالم مانند انواع شیرینی‌ها، تنقلات، چیپس و پفک و انواع نوشابه‌های شیرین و آب‌میوه‌های صنعتی دریافت می‌کند، اگر از مصرف این غذاها و تنقلات ناسالم پرهیز کنیم می‌توانیم هزینه‌ای را که پیش‌تر صرف این غذاها می‌کردیم، به تهیه مواد غذایی سالم اختصاص دهیم.

شبدینی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که دیده می‌شود کم‌تحرکی است، ساعات خیلی طولانی حضور در ترافیک سنگین شهری باعث می‌شود افراد تحرک کمی داشته باشند، کم‌تحرکی عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات اسکلتی (استخوانی) است.

وی افزود: اگر بتوانیم در کنار تغذیه سالم حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان به فعالیت ورزشی اختصاص دهیم و در آخر هفته‌ها به همراه خانواده ورزش‌های خیلی ساده مانند رفتن به پارک‌ها، کوهستان و بازی‌های گروهی را مدنظر قرار دهیم تا حد زیادی از بیماری‌های کبد چرب و دیابت که روند ابتلا به آن‌ها آن با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است، می‌توانیم پیشگیری کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲