Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@19:03:05 GMT

هشدار شیوع تب برفکی در دام‌های کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۸۷۹۱

هشدار شیوع تب برفکی در دام‌های کرمانشاه

بهگزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مجید همتی با اشاره به بالا رفتن احتمال شیوع بیماری تب برفکی در فصل سرد سال، اظهار کرد: از دامداران استان درخواست می‌شود تا هرچه سریعتر نسبت به واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی اقدام کنند.

همتی ادامه داد: واکسن تب برفکی به‌اندازه کافی در مراکز مایه کوبی دامپزشکی بخش خصوصی تمامی شهرستان‌های استان موجود بوده و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره بهداشت‌ و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه در سنوات گذشته واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین علیه تب برفکی به صورت رایگان از سوی دامپزشکی انجام می‌شد، گفت: از سال ۱۳۹۸ سازمان دامپزشکی اعلام کرده واکسیناسیون رایگان فقط برای دام های عشایر کوچرو امکانپذیر است و برای جمعیت دام سبک روستایی و جمعیت دام سنگین استان(گاو و گوساله) از واکسن بهادار استفاده شود.

 وی ادامه داد: امسال انتظار داریم کار واکسیناسیون بهاردار برای حدود ۱.۶ میلیون راس از دام‌های سبک و ۱۵۰ هزار راس دام سنگین موجود در استان از سوی دامداران انجام شود. 

همتی با بیان اینکه امسال کار واکسیناسیون دام های سبک عشایر کوچرو علیه تب برفکی رایگان انجام می شود، گفت: این دام‌ها تقریبا ۱.۴ میلیون راس دام را شامل می شوند.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به واگیری بالای بیماری تب برفکی داشت و گفت: این بیماری یک بیماری عفونی ویروسی است که دام‌های زوج سُم مثل گاو و گوسفند را درگیر می‌کند، اما پیشگیری از بروز بیماری در دام‌های سنگین اهمیت زیادی دارد.

وی میزان تلفات تب‌برفکی در دام‌های جوان را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد اعلام کرد که در دام های غیرایمن ممکن است به ۱۰۰ درصد برسد و افزود: در دامهای بالغ اگرچه احتمال تلفات در حدود ۵ درصد است، اما در صورت ابتلا، دام‌ها کاهش میزان تولید شیر، گوشت و پشم خواهند داشت.

وی گفت: از علائم ابتلای دام به بیماری تب‌برفکی می توان به پیدایش ضایعات در ناحیه دهان، پستان و ناحیه سُم اشاره کرد، ضمنا دام با لنگیدن مواجه خواهد شد و احتمال سقط جنین هم در دا های آبستن مبتلا به تب برفکی وجود دارد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان  با بیان اینکه بیماری تب برفکی در صورت بروز باعث خسارات اقتصادی زیادی به صنعت دامپروری می‌شود، افزود: انجام واکسیناسیون به موقع، رعایت مسائل بهداشتی و امنیت زیستی در دامداری، انجام ضدعفونی و دفن بهداشتی لاشه دام‌های تلف شده در صورت بروز بیماری و… مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از این بیماری است.

کد خبر 637427 برچسب‌ها حیوانات - دامپزشکی دامداری استان کرمانشاه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات دامپزشکی دامداری استان کرمانشاه بیماری تب برفکی تب برفکی دام های سبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۸۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل

مصطفی زبردست  در گفتگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: دهمین مرحله از واکسیناسیون رایگان طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در لرستان به پایان رسید.

وی افزود: باتوجه‌به نقش و جایگاه طیور بومی در اقتصاد خانوار روستایی و عشایری و در راستای حفظ ذخایر ژنتیکی و همچنین کاهش ویروس وحشی در گردش، دهمین مرحله از واکسیناسیون رایگان طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در استان با واکسیناسیون دو میلیون و ۴۰۱ هزار و ۳۶۸ قطعه طیور به پایان رسید.

مدیرکل دامپزشکی لرستان، تصریح کرد واکسیناسیون طیور بومی استان علیه بیماری نیوکاسل از ۲۰ بهمن سال گذشته شروع شده بود در انتهای فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به پایان رسید.

زبردست، اضافه کرد در اجرای این عملیات از پتانسیل نیرو‌های بسیج مهندسین جامعه کشاورزی روستاها، دهیاران و همکاران سازمان جهاد کشاورزی جهت ایمن‌سازی طیور بومی استفاده شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • ۱۳ هزار سگ صاحب‌دار در کهگیلویه و بویر احمد واکسینه شدند
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری بابزیوز در دام‌ها
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل