Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهناز مهدی خواه کارگردان نمایش «وصیت پر ماجرا» که در این دوره از جشنواره نمایش های آیینی و سنتی حضور دارد درباره این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: «وصیت پر ماجرا» یک نمایش خیمه شب بازی است که برای گروه سنی بزرگسال آماده شده است. من سال‌ها در عرصه نمایش کودک کار کردم اما این بار تصمیم گرفتم که با استفاده از قصه‌های کهن ایرانی و پژوهش‌هایی که داشتم، کاری را در حوزه بزرگسال ارائه کنم در نتیجه پس از مطالعه و پژوهش، ایده این کار به ذهنم رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هنرمند درباره محتوای نمایش بیان کرد: این نمایش درباره تاجر ثروتمندی است که پس از مرگ خود، اموالش و غلام سیاه خود مبارک را به پسر خود می‌بخشد. در روند این داستان، تاجر نصایحی را برای فرزند خود به جا می گذارد که متاسفانه پسر به آنها پایبند نیست و عموما به دردسر دچار می‌شود. در واقع هر بار که پسر حاج میرزا قلی خان، به وصیت پدر عمل نمی‌کند و دچار مخمصه می‌شود مبارک تنها یار و همراه اوست تا آنجا که مشکلات پسر به حدی گسترش پیدا می‌کند که تصمیم به فروش غلام سیاه خود می‌گیرد ...

وی برگزاری جشنواره نمایش آیینی و سنتی را فرصتی در راستای اجرای آثار اینچنینی خواند و ادامه داد: این جشنواره برای من و کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند مجالی است که بتوانیم کارهایمان را به مخاطبان و علاقه مندان نشان دهیم و خود نیز از کارهای همکارانمان بهره مند شویم. نمایش‌های آیینی و سنتی هنوز هم نزد مخاطبان عام و خاص، علاقه مندان زیادی دارد تا جایی که بسیار دیده‌ایم که حتی در نمایش‌های خیابانی نیز استقبال از کارها تا چه حد گسترده است ضمن اینکه همه فعالان عرصه نمایش آیینی و همکاران من نیز، چنین آثاری را به شکل تخصصی دنبال می‌کنند بنابراین ما نیاز داریم که حداقل هر ۲ سال یکبار، فضایی برای نمایش آثار این عرصه که ریشه در فرهنگ و اندیشه ملی ما دارد، داشته باشیم.

مهدی خواه یادآور شد: به دلیل وضعیت کرونا برخی از جشنواره‌ها مانند یونیما مبارک به صورت مجازی برگزار شد و همه ما نمایش‌ها را به صورت آنلاین دیدیم. بدیهی است که این یک تجربه تازه به شمار می‌رود و موافقان و مخالفان خاص خود را دارد اما معتقدم که تحت هر شرایطی نمایش و جشنواره نباید تعطیل شود کما اینکه در مورد این جشنواره نیز سختی‌ها و مشقت‌های بسیاری در پشت پرده، تحمل شده است تا بتوانیم شاهد برگزاری آن باشیم البته امیدوارم که مخاطبان ما به دیدن نمایش و تئاتر به صورت آنلاین عادت نکنند زیرا این امر، تئاتر را دچار تغییراتی جدی خواهد کرد.

این کارگردان تئاتر بر لزوم حمایت از هنرمندان تاکید کرد و گفت: هنرمندان تئاتر، کم توقع‌ترین افراد هستند و شاید به همین دلیل است که دولت حداقل‌ها را برای این قشر در نظر می‌گیرد. من بالغ بر ۲۰ سال است که در عرصه خیمه شب بازی فعالیت می‌کنم از این رو ابزارهای مورد نیاز کار خود را دارم و معمولا آثارم را بر مبنای امکانات طراحی می‌کنم اما هنرمندان جوان‌تر و افرادی که در ابتدای راه هستند و قصد تجربه دارند، عموما با مشکلات بیشتری روبرو می شوند و نیاز به حمایت مالی و امکاناتی برای دیده شدن دارند که باید در سیستم فرهنگی و هنری کشور برای آن راهکاری اندیشیده شود.

مهدی‌خواه در پایان برگزاری جشنواره به صورت آنلاین را نیازمند توجه به زیرساخت‌های موجود دانست و گفت: برای برگزاری آنلاین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی لازم است که به ساعت پخش نمایش‌ها توجه شود تا ما نیز بتوانیم کارهای همکارانمان را ببینیم. برای بخش مجازی نیز، نیازمند تصویربرداری با کیفیت هستیم چون در جشنواره عروسکی شاهد کیفیت پایین کارها بودیم و این مسئله به بدنه کارها آسیب وارد کرد بنابراین تقویت زیرساخت ها یک ضرورت جدی است.

بیستمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی از ۱۴ آذر سال جاری به دبیری داود فتحعلی بیگی برگزار می‌شود.

کد خبر 5350636 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: داود فتحعلی بیگی جشنواره نمایش های آیینی و سنتی تئاتر ایران تئاتر ایران فیلم کوتاه فیلم سینمایی سینمای مستند پورنگ پورشیرازی جشنواره سینمایی برنامه رادیویی سریال ایرانی حضور هنر ایران در جهان کارگردان تئاتر موسیقی ایرانی تئاتر شهر برنامه تلویزیونی خانه سینما جشنواره نمایش آیینی و سنتی نمایش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۹۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «بیرون پشت در» به نویسندگی محمد رحمانیان‌ثابت و کارگردانی پرهام خاکزاد با تهیه‌کنندگی سجاد افشاریان، روز‌های پایانی اردیبهشت ۱۴۰۳ در مجموعه تئاتر شهر روی صحنه خواهد رفت.

این نمایش در بخش دانشجویی چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور داشت و جایزه ویژه هئیت داوران و تندیس بازیگری مرد را دریافت کرد.

«بیرون پشت در» در اولین جشنواره تئاتر «هم‌آغاز» به‌عنوان بهترین اثر از نگاه مردم و مخاطبان معرفی شد.

خاکزاد پیش از این در نمایش‌های «بک تو بلک»، «تن‌هایی و تنهایی وطن‌هایی»، «هرکسی یا روز میمیرد یا شب، من شبانه روز»، «خواب کشی»، «مختلفیم» و… نیز حضور داشته است.

اطلاعات بیشتر و بلیت‌فروشی نمایش «بیرون پشت در» به‌زودی اعلام می‌شود.

عکس: امیرحسین میرزائی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • اختتامیه دومین جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه»
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • زیرساخت های کشتی اردبیل تقویت می شود
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • وصیت هوادار استقلال و واکنش نکونام؛ با پرچم دو ستاره دفنم کنید! + عکس