Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- فصل کوچ در حالی از راه رسید که مشکلات عشایر استان کرمان هنوز پابرجاست و کوچ‌نشینان مجبور هستند برای حل مشکلاتشان منتظر تخصیص اعتبار بمانند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، در استان کرمان جمعیت بسیار گسترده‌ای از عشایر حضور و فعالیت دارند که با مشکلات زیادی مواجه هستند و کاهش بارش‌ها و خشکسالی نیز به این مشکلات دامن زده است و با وجود کمک مسئولان، عشایر استان کرمان هنوز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فصل کوچ عشایر آغاز شده با این وجود راه‌های عشایری با مشکلات زیادی مواجه است و مسئولان از عدم تخصیص اعتبارات و گستردگی راه‌ها می‌گویند.

یکی از عشایر استان کرمان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات ما در حوزه راه‌های ارتباطی است گفت: خیلی از راه‌های عشایری ما در مناطق کوهستانی و سخت گذر است و ما برای تردد و حمل تولیدات خود با مشکلات زیادی مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه انتظار داریم تیغ‌زنی و بازگشایی راه‌های عشایری انجام شود تا عشایر بتوانند راحت‌تر تولیدات خود را به دست مصرف کننده برسانند افزود: این موضوع به اقتصاد عشایر کمک زیادی می‌کنند.

یکی دیگر از عشایر جنوب استان کرمان با بیان اینکه تامین آرد برای تهیه نان یکی از مشکلات اساسی است گفت: نان قوت غالب خیلی از عشایر بوده و مصرف نان در بین عشایر بالا است با این وجود سهمیه آردی که تخصیص داده می‌شود خیلی کم است و عشایر مجبور هستند برای تامین نیاز خود آرد را به صورت آزاد خریداری کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات ما در حوزه تامین علوفه و نهاده‌های دامی است بیان کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر عشایر استان زیان زیادی دیدند و تولید شیر گوشت و فراورده‌های دامی عشایر کاهش زیادی پیدا کرده است.

یکی از عشایر استان کرمان با بیان اینکه بارش کم باران و خشکسالی باعث شده که تعداد زیادی از منابع آبی خود را از دست بدهیم افزود: امروز عشایر استان کرمان نیاز زیادی به تامین آب به صورت سیار دارند.

رضا نیکزادی مدیرکل امور عشایری استان کرمان با بیان اینکه مجموعه اداره کل عشایری استان کرمان براساس وظایف خود چهار خدمت شناسه‌دار را دنبال می‌کند اظهار داشت: باید این مسئله را مطرح کنم که حل کلیه مسائل و مشکلات با یک سازمان قابل حل نیست و لازم است برابر قانون سایر دستگاه‌های دولتی همکاری لازم را در حوزه عشایری داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه هر دستگاه دولتی باید بخشی از اعتبارات سالانه خود را در حوزه عشایری هزینه کند گفت: در سال‌های قبل شاهد همکاری سایر دستگاه‌های دولتی در این حوزه بودیم که جای تقدیر دارد.

مدیرکل امور عشایری استان کرمان با عنوان اینکه عشایر 56 درصد از مساحت استان را به خود اختصاص داده‌اند افزود: پراکندگی جمعیتی و جغرافیایی در سطح استان باعث شده که بین وضع موجود عشایر و شرایط مطلوب فاصله باشد و امیدواریم با هم افزایی شاهد کاهش مشکلات آنها باشیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بزرگترین مانع تولید در حوزه عشایری کاهش بارندگی و خشکسالی است ادامه داد: در انتهای سال گذشته و سال جاری، خشکسالی که در استان کرمان داشتیم در 40 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

نیکزادی با اشاره به اینکه خشکسالی در چهار بخش آسیب جدی به عشایر وارد کرده است گفت: متاسفانه امسال با کاهش 80 درصدی علوفه مرتعی در مناطق عشایری مواجه بودیم.

وی با بیان اینکه خشکسالی‌ها باعث شد که قریب به اتفاق منابع آبی عشایری از جمله رودخانه‌ها، قنوات و چشمه‌ها که منابع اصلی تامین آب عشایر بودند از بین بروند تصریح کرد: درآمد خانوارهای عشایری به حداقل رسیده است.

مدیرکل امور عشایری استان کرمان با تاکید بر اینکه نهاده دامی باید جایگزینی علوفه مرتعی عشایر شود گفت: در هفت ماه گذشته از سال جاری حدود 35 هزار تن نهاده دامی بین عشایر توزیع شده اما پاسخگوی نیاز عشایر نبوده است.

وی با بیان اینکه در این شرایط برای اینکه عشایر بتوانند سرپا بمانند باید تسهیلات بانکی با نرخ پایین و مدت زمان طولانی در اختیار عشایر قرار بگیرد افزود: اعتبار محدودی در اختیار ماست که در حال توزیع است.

نیکزادی با اشاره به اینکه در شرایط موجود آبرسانی سیار باید جایگزین منابع آبی شود بیان کرد: از محل اعتبارات ملی در سال 98 و 99 حدود 14 پروژه آبرسانی جایگزین آبرسانی سیار شده و 580 خانوار عشایری استان از این پروژه‌ها بهره‌مند شدند.

وی با بیان اینکه در سال جاری ظرفیت ناوگان آبرسانی به عشایر را تا دو برابر افزایش دادیم گفت: با این وجود برای عبور از شرایط سخت و بحرانی فعلی نیازمند اعتبارات بیشتری هستیم.

مدیرکل امور عشایری استان کرمان با اشاره به اینکه راه‌های عشایری با کوچکترین بارندگی تخریب می‌شوند و حداقل تا سه بار در طول سال این راه‌ها اصلاح، مرمت و نگهداری می‌شود گفت: 4 هزار و 500 کیلومتر راه عشایری در شمال استان داریم.

اسلام شاهرخی مدیرکل امور عشایری جنوب استان کرمان نیز با بیان اینکه براساس سرشماری مرکز آمار ایران بیش از 70 هزار نفر جمعیت عشایری جنوب استان کرمان است اظهار داشت: عشایر جنوب استان مشکلات زیادی دارند.

وی با اشاره به اینکه سهمیه آرد بر اساس جمعیت عشایری تخصیص پیدا نمی‌کند و این یکی از مشکلات اساسی عشایر است گفت: سهمیه آردی که شرکت غله تخصیص می‌دهد 50 تا 60 درصد جمعیت عشایری را پوشش می‌دهد.

مدیرکل امور عشایری جنوب استان کرمان با بیان اینکه در برخی از شهرستان‌ها سهمیه آرد تخصیص داده شده به هر نفر 12 کیلوگرم است و در بعضی از شهرستان‌ها 6 کیلوگرم تخصیص داده شده و مشکلی است که در سطح استان باید حل شود افزود: تا کنون چندین جلسه در این ارتباط گرفته شده اما این مشکل هنوز حل نشده است.

وی با اشاره به اینکه کمبود تولید وجود دارد و براساس جمعیت عشایری سهمیه آرد تخصیص پیدا نمی‌کند بیان کرد: امیدواریم این مشکل در سطح ملی پیگیری و حل شود.

شاهرخی با بیان اینکه راه‌های عشایری عموماً زیرساخت ندارند و با کوچکترین بارندگی دچار مشکل شده و تخریب می‌شوند گفت: بیش از 3 هزار کیلومتر راه در حوزه جنوب استان قرار دارد که این راه‌ها عموماً در مناطق صعب‌العبور هستند.

وی با اشاره به اینکه راه‌های عشایری نیازمند اعتبارات زیادی است افزود: در حوزه راه‌های عشایری ما هیچ ردیف اعتبار ملی نداریم و تمامی اعتبارات ما استانی است که متاسفانه در سال جاری هنوز اعتباری تخصیص داده نشده و مشکل ساز شده است.

مدیرکل امور عشایری جنوب استان کرمان با بیان اینکه در فصل بهار و پاییز که فصل کوچ عشایر است، تیغ‌زنی و بازگشایی راه‌ها را داریم تصریح کرد: امسال هنوز در خیلی از شهرستان‌ها اعتبار راه‌ها تخصیص داده نشده است.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان‌هایی که اعتبار تخصیص داده شده تیغ‌زنی و بازگشایی راه‌ها انجام شده است گفت: اما در برخی شهرستان‌ها با مشکل اعتباری مواجه هستیم.

عشایر جنوب کرمان محروم از ابتدائی‌ترین امکانات ؛ از محدودیت‌های کوچ تا عبور از مسیرهای سخت‌گذرمشکلاتی که همراه با عشایر کوچ می‌کند/ خشکسالی بلای جان کوچ‌نشینان استان کرمان

شاهرخی با بیان اینکه خشکسالی در جنوب استان بسیار شدید بود و عشایر به شکل دستی خوراک دام خود را تامین می‌کنند افزود: در شش ماهه نخست امسال بیش از 12 هزار تن نهاده دامی بین عشایر توزیع شده است.

وی با اشاره به اینکه در این حوزه کمبودهایی وجود دارد بیان کرد: کرایه حمل بالا است و حمل نهاده دامی برای عشایر مشکل ساز شده است و گاهی نیز شاهد هستیم که حمل نهاده به موقع انجام نمی‌شود.

فصل کوچ در حالی از راه رسید که مشکلات عشایر استان کرمان هنوز پابرجاست و کوچ‌نشینان استان مجبور هستند برای حل مشکلاتشان منتظر تخصیص اعتبار بمانند.

انتهای پیام/511/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان کرمان استان کرمان مدیرکل امور عشایری استان کرمان استان کرمان عشایری جنوب استان کرمان عشایر استان کرمان مشکلات زیادی راه های عشایری جمعیت عشایری تخصیص اعتبار کوچ نشینان تخصیص داده شهرستان ها نهاده دامی سهمیه آرد سال جاری فصل کوچ راه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۹۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به آغاز رسمی جشنواره بین المللی کوچ عشایر در روز جمعه گفت: ۴۱ طایفه عشایری کشور و عشایر سه کشور خارجی میهمان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر جعفرآباد مغان هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدی‌ادیب عصر پنجشنبه در مراسم آغازین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر در جعفرآباد بیله‌سوار، گفت: برای دومین سال متوالی جشنواره کوچ عشایر در استان اردبیل به صورت بین‌المللی و با حضور عشایر غیور کشورمان و سه کشور خارجی در حال برگزاری است.

وی تصریح کرد: در این جشنواره شرکت‌کنندگان سعی می‌کنند تا آداب، رسوم و توانمندی‌های خود را در عرصه‌های مختلف به نمایش گذاشته و با برگزاری برنامه‌های نمادین عروسی عشایر، برپایی آلاچیق، تولید محصولات صنایع دستی و لبنی، بازی‌های بومی، محلی و سایر ظرفیت‌ها بتوانند قابلیت بی‌نظیر خودشان را در معرض نمایش بگذارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: از 41 طایفه عشایری، 32 طایفه مختص استان اردبیل است و از هشت استان کشور نیز عشایر سعی کردند تا در این رویداد حاضر شده و توانمندی عشایر ساکن در مناطق خود را به نمایش بگذارند.

محمدی‌ادیب افزود: برای دومین سال متوالی از کشور عراق، ترکیه، مغولستان، نیجریه و افغانستان نیز طوایف عشایری حاضر شده تا در قالب برنامه‌های آیینی، موسیقی ظرفیت‌های عشایر اقوام و قبایل مختلف عشایری را در کنار زیباترین گنجینه‌های کوچ، زندگی و هویت عشایری و همچنین سواره شتر، اسب و جهاز به نمایش بگذارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: این رویداد از ساعت 9 صبح فردا به صورت رسمی آغاز شده و تا 18 عصر ادامه خواهد داشت که امیدواریم میهمانان مختلف در این رویداد بتوانند با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب و همچنین ظرفیت‌های بی‌نظیر عشایر شاهسون استان و سایر عشایر غیور و غیرتمند کشورمان، ساعات خوشی را در کنار عشایر سپری کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی، امور عشایری و دستگاه‌های دیگر تصمیم گرفتند تا در قالب جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر مغان از کوچ برتر، شتر و اسب برتر، جهاز و آلاچیق برتر نیز در پایان این مراسم تجلیل کرده و برترین‌ها را در این حوزه‌ها معرفی کنند.

محمدی‌ادیب بیان کرد: عشایر نماد هویت و غیرت ایرانیان هستند و امروز نیز به عنوان مرزبانان غیرتمند در مرزهای کشور و مناطق مختلف سعی می‌کنند تا حامی و مدافع انقلاب اسلامی باشند.

انتهای پیام/131

 

دیگر خبرها

  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • ۱۲۸ کلاس درس در شهرستان تنگستان ساخته می‌شود
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • حضور ۷۵ آلاچیق و غرفه در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان
  • اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا