Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی با اشاره به اینکه با افزایش روند واکسیناسیون در کشور و کاسته شدن از میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا (اگر چه کماکان تعداد بیش از ۱۰۰ مرگ در روز، آمار تکان دهنده‌ای است) می‌توان پیش‌بینی کرد که با ادامه این روند تا حدودی از نگرانی‌های حوزه سلامت کاسته شود گفت: اما هشدار مهم آن است که باید منتظر تاثیرات اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای آن هم نه در میان مدت و دراز مدت که در کوتاه مدت باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزبه کردونی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: لازم است در این زمینه به طور جدی تدبیر کنیم. کرونا در همه جوامع نه تنها منجر به شوک برون‌زای اثرات گسترده اجتماعی_اقتصادی شده است، بلکه شواهد نشان می‌دهد عدم تدوین و اجرای سیاست‌های کارآمد در قبال اثرات اقتصادی اجتماعی، خود اثر تشدیدکننده بر تاثیرات اجتماعی ناشی از کرونا دارد.

۲ برابر شدن «جمعیت زیر خط فقر» کشور طی سه سال اخیر

وی در راستای روشن تر شدن آثار اجتماعی- اقتصادی کرونا به چند گزارش و خبر که توسط نهادهای رسمی و افراد مسئول در ماه های گذشته ارائه و اعلام شده اشاره کرد و گفت: طبق مطالعه انجام شده در موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، به‌ طور متوسط در سال گذشته ۳۰.۶ درصد از جمعیت کل کشور زیر خط فقر مطلق اند، این در حالی است که جمعیت زیر خط فقر مطلق در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ به ترتیب ۱۵.۵ و ۲۱.۶ درصد بوده است. البته تبیین و تحلیل  دلایل دو برابر شدن جمعیت زیر خط فقر کشور در یک بازه زمانی سه ساله نیازمند یک گفت و گوی ملی و فراگیر است، اما با توجه به اینکه کرونا در همه جوامع باعث افزایش گسترده فقر شده است می توان انتظار داشت در ایران هم یکی از عوامل مهم، افزایش جمعیتِ فقیر باشد. (البته حتما باید سهم سایر عوامل هم در نظر گرفت).

«نرخ تورم» خانوارهای روستایی به حدود ۵۰ درصد رسید

جمعیت «زیر خط فقر مطلق» در مناطق شهری ۳۱.۸ و در مناطق روستایی ۵۴ درصد

افزایش ۴ درصدی طلاق

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی افزود: همچنین طبق گزارش مرکز ملی آمار نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به مهرماه برای خانوار روستایی به عدد ۴۹.۶ درصد رسیده است. این رقم در سال ۱۳۹۷، ۲۰.۶ درصد بوده است. این در حالی است که جمعیت زیر خط فقر مطلق در مناطق شهری برابر با رقم ۳۱.۸ درصد است و در مناطق روستایی به رقم ۵۴ درصد می‌رسد. از سوی دیگر طبق اعلام سازمان ثبت احوال کشور در سال ۹۹ تعداد ۱۸۳ هزار و ۱۸۲ طلاق در کشور به ثبت رسید، این آمار در سال ۹۸ ، ۱۷۶ هزار و ۸۱۲ طلاق در کشور بوده و به معنای افزایش چهار درصدی طلاق است.

افزایش ۷۷ درصدی «خشونت خانگی» در کلان شهرها با شیوع کرونا 

افزایش ۳۵ درصدی «خودکشی» با قرص برنج نسبت به سال قبل

کردونی همچنین به آماری از افزایش ۷۷ درصدی خشونت خانگی در کلان شهرهای ایران در زمان شیوع ویروس کرونا  مستند به پژوهش دانشگاه علوم پزشکی ایران اشاره و عنوان کرد: طبق اعلام پزشکی قانونی ما با  افزایش ۳۵ درصدی خودکشی با قرص برنج نسبت به سال  قبل هم روبرو هستیم.

مقوله بازماندگی از تحصیل کودکان از دیگر مواردی بود که رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی به آن اشاره کرد و گفت: آنگونه که سرپرست وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است در سال جاری ۹۷۰ هزار تارک تحصیل داریم. همچنین عدم دسترسی بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز به ابزار هوشمند و آموزش های مجازی از دیگر نگرانی های مهمی است که وجود دارد.

افزایش حمل سلاح، نزاع و اختلاس

وی افزود: افزایش حمل سلاح در پایتخت همزمان با شیوع ویروس کرونا(طبق اعلام فرمانده پلیس)، افزایش نزاع و سه برابر شدن اختلاف میان زوجین در زمان شیوع ویروس کرونا (طبق اعلام سازمان بهزیستی) و افزایش پرونده‌های اختلاس در کشور طبق اعلام رئیس پلیس امنیت اقتصادی مبنی بر آنکه اختلاس در شش ماهه امسال از جهت پرونده‌ای ۶۱ درصد، از جهت تعداد متهم ۹۴ درصد و از نظر ارزش ریالی ۳۳۳ درصد نسبت به شش ماهه سال گذشته افزایش داشته، همچنین رشا و ارتشا ۳۵۷ درصد نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ریالی افزایش داشته است.

گسترش «کودک آزاری» و «فقر» در گروه‌های آسیب‌پذیر

کردونی در ادامه تاکید کرد که باید به موارد فوق، گزارش‌های دیگری در خصوص گسترش کودک آزاری، افزایش فقر در گروه‌های آسیب‌پذیری نظیر سالمندان، زنان سرپرست خانوار از یک سو و اشتغال‌های از بین رفته همراه با تاثیرپذیری شدید کارگران غیررسمی از کرونا را اضافه کرد.

آمارهایی که تصویری هولناک از وضعیت آسیبها ارائه می‌دهد و ...

اگر تدبیر نکنیم «سونامی» در پیش است

 رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی با بیان اینکه همچنین باید دقت داشت با توجه به اینکه هنوز نتایج هیچ پژوهش مبتنی بر شواهدی در خصوص تاثیرات اجتماعی - اقتصادی کرونا مشاهده نشده و آنچه در موارد فوق‌ مستند به گزارش ها و مصاحبه های رسمی و علنی نهادها و مسئولین بیان شد، می تواند تنها تصویری از هولناک بودن وضعیت پیش رو را ارائه دهد گفت: از سوی دیگر نباید فراموش کرد وضعیت آسیب‌های اجتماعی پیش از شیوع کرونا هم آنقدر نگران کننده بود که منجر به مداخله مستقیم رهبری نظام و تشکیل جلسات با حضور سران قوا در این خصوص شده بود.

وی تصریح کرد: وضعیت آسیب‌های اجتماعی و آثار اجتماعی کرونا را باید جدی گرفت و فارغ از منازعات سیاسی معمول در کشور برای شناخت ابعاد، کنترل و کاهش آن تدابیری اتخاذ کرد. در گام اول باید توجه داشته باشیم که اگر تدبیر نکنیم سونامی آثار اجتماعی کرونا و تشدید آسیب‌های اجتماعی در پیش است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آسيب هاي اجتماعي خط فقر تبعات اجتماعی کرونا خشونت خانگی رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی جمعیت زیر خط فقر زیر خط فقر مطلق طبق اعلام ۶ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۰۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که سال قبل ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد رشد داشت، گفت: نزدیک ۱۵ میلیون تن بار در شبکه ترانزینی در این مدت جا به جا شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش روز جمعه در جلسه راهبری کاهش تصادفات رانندگی آذربایجان شرقی، با اشاره به بازدید‌های خود از محور‌های ارتباطی استان، اظهار کرد: باید هرچه سریعتر برای تکمیل این منابع عظیمی که در پروژه‌ها انبار شده و روز به روز قیمت تمام شده آن بالا می‌رود، اقدام کنیم.

وی در پاسخ به خواسته امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجان شرقی قول داد رام‌های جدیدی به شبکه ریلی استان اضافه شود.

وی با اشاره به پروژه‌های جاده‌ای ایران با کشور‌های همسایه در قالب پروژه ایران راه، ادامه داد: باید تمام تلاش خود را برای کاهش نقاط حادثه خیز و سوانح رانندگی بکار گیریم.

بذرپاش با بیان اینکه برای رفع مشکلات آزادراه تبریز- زنجان دستور لازم داده شده است، گفت: شریک کار این آزادراه، یکی از بانک‌های کشور است که به خاطر دلایلی، اهتمام روکش و بهسازی آن را نداشته و ما نیز بر اساس قانون، اختیار ورود و رفع نواقص این مسیر را داریم.

وزیر راه و شهرسازی بر لزوم حضور مدیران بر سر پروژه‌ها تاکید کرد و افزود: حضور بر سر پروژه‌ها، بازدارنده است.

** حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی وضعیت خوبی ندارد

استاندار آذربایجان شرقی هم با بیان این‌که در استان مشکل تامین اتوبوس و حمل و نقل عمومی وجود دارد، افزود: قبلا در استان یکهزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس برون شهری داشتیم، اما در سه سال گذشته این تعداد به ۴۰۰ دستگاه کاهش یافته است و حمل و نقل جاده‌ای ما وضعیت خوبی ندارد.

مالک رحمتی اظهار کرد: در شان استان نیست که میزان تلفات درون و برون شهری سالانه هزار نفر باشد، ولی این واقعیت تلخی است که اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه با افت رام قطار‌های استان نیز رو به و هستیم و باید در کنار ایمنی راه‌ها به آن توجه شود، از وزیر راه و شهرسازی خواست تا نسبت به حمل و نقل عمومی و ریلی در تخصیص اتوبوس و رام قطار دستور لازم را صادر کند.

رحمتی با درخواست حداقل ۲ رام قطار برای استان، گفت: امروز سه دستور جهادی از وزیر داشتیم. برای قطعه شش آزادراه تبریز-ارومیه تزریق نقدینگی و اختصاص قیر داشتند و یکی از آرزو‌های دیرینه مردم، کمربندی ایلخچی نیز مورد بازدید قرار گرفت و دستورات لازم صادر شد و مقرر شد تا یک باند آن تا تیرماه نکمیل شود.

** تمام نقاط حادثه خیز برطرف می‌شود

رئیس سازمان راهداری کشور نیز با اشاره به اعتبار نزدیک به ۱۱ هزار میلیارد ریالی راهداری استان در سال گذشته، گفت: تا پایان سال جاری تلاش می‌شود تا تمامی نقاط حادثه خیز استان را برطرف کنیم.

داریوش امانی با اشاره به اهمیت جایگاه استان آذربایجان شرقی از جهت قرارگیری در کریدور شمال به جنوب و پایانه‌های مرزی بر لزوم توجه به وضعیت جاده منتهی به پایانه کلاله تاکید کرد.

** سال گذشته ۹۷ نفر در اثر تصادفات آزاد راه تبریز - زنجان جان باختند

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی در خصوص آزادراه زنجان-تبریز که ۱۹۲.۵ کیلومتر آن در این استان ما و ۸۵ کیلومتر در استان زنجان است، افزود: ۹۷ نفر در سال ۱۴۰۲ در این آزادراه فوت شده‌اند.

اروجعلی علیزاده با اعلام اینکه هیج عملیات بهسازی به جز راهداری جاری در این آزادراه انجام نشده است، گفت: این آزادراه به یک نارضایتی تبدیل شده و کل عملکرد استان را به صفر ضرب کرده است.

علبزاده گفت: در ۱۲ ماهه سال گذشته ۷۲۴ نفر در تصادفات استان فوت شده‌اند که افزایش ۱۰۷ نفری را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه مسافت کل راه‌های استان ۱۳ هزار و ۲۹ کیلومتر شامل ۴.۵ درصد از راه‌های کشور است، افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۸۶ میلیون تردد در محور‌های استان ثبت شده که سه درصد افزایش را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه از کل تردد‌های جاده‌ای استان در سال گذشته ۱۳ درصد مربوط به حمل و نقل سنگین و ۸۷ درصد وسایل نقلیه سبک است، گفت: ۷۲ درصد تردد‌ها نیز با پلاک‌های بومی و ۱۱ درصد پلاک آذربایجان غربی ثبت شده است.

علیزاده با اشاره به اینکه سرعت متوسط تردد خودرو در راه‌های آذربایجان شرقی ۸۵ کیلومتر بر ساعت است، گفت: این رقم برای کشور ۷۹ کیلومتر بر ساعت است.

وی اعلام کرد: استان آذربایجان شرقی دارای ۱۰۳ سامانه ثبت تخلف در محور‌های ارتباطی است و ۵۰ دستگاه افزوده می‌شود.

** نبود قرارگاه پلیس راه در آذربایجان شرقی

رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی از نبود قرارگاه پلیس راه در استان خبر داد و افزود: ۴۵ درصد از تصادفات فوتی استان در ۹ محور سرچم-اردبیل، مراغه-هشترود، اهر- تبریز، شبستر-تسوج، تبریز-صوفیان، مرند-خوی، فرعی یکانات، جلفا-مرند، قطعه دوم محور جزیره و آزادراه پیامبر اعظم (ص) اتفاق افتاده است.

سرهنگ حبیب آبراهه، با بیان این‌که نخستین دلیل تصادفات استان عدم توجه به جلو است، گفت: در این خصوص اعمال قانون برای استفاده از موبایل ۵۵ درصد افزایش یافته است.

** زمان رسیدن به بالین مصدوم در جاده‌های استان ۱۳ دقیقه است

رئیس اورژانس آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: زمان رسیدن به بالین مصدوم در جاده‌های استان ۱۳ دقیقه و در کشور ۱۴ دقیقه است. این زمان در سطح کلانشهر تبریز به دلیل کمبود پایگاه‌ها، ۱.۵ دقیقه بیشتر است.

اصغر جعفری روحی، افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۷۹ مصدوم با ترومای شدید در استان داشتیم که نشان می‌دهد شدت مصدومیت در تصادفات استان ما بسیار بالا است به طوری که ۳۷۸ مورد از این مصدومان فوت شده‌اند.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی صبح امروز در راستای یک سفر کاری با استقبال استاندار آذربایجان شرقی و مدیران کل دستگاه‌های مرتبط وارد تبریز شد.

وی ابتدا از قطعه ششم آزادراه تبریز ارومیه بازدید و سپس در مراسم افتتاح طرح نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند شرکت کرد.

دیگر خبرها

  • سونامی بین‌المللی علیه مقامات تل‌آویو در راه است
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • جدول اضافه حقوق‌ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای در کشور
  • معاون وزیر کار : دستمزد کارگران در کنار افزایش تورم تقریبا رشد کرده
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • آماری هولناک؛ «۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند»