Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@04:49:15 GMT

بال‌های بسته بوئینگ و یکه‌تازی ایرباس

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۰۹۶۲

بال‌های بسته بوئینگ و یکه‌تازی ایرباس

به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه نوشت که صنعت هوانوردی آرام‌آرام در حال بهبودی از بحران کرونا بوده و غول‌های صنعت هوانوردی برای نخستین بار پس از همه‌گیری از امروز (۲۳ آبان) به مدت پنج روز جدیدترین ساخته‌های خود را در دبی امارات متحده عربی در معرض دید عموم می‌گذارند.

آنچه در این میان بیش‌ازپیش اذهان را به خود مشغول ساخته، وضعیت رقابت بوئینگ و ایرباس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد که هواپیماساز اروپایی مسیر هموارتری از رقیب آمریکایی خود که با چندین بحران دست‌وپنجه نرم می‌کند، در پیش رو دارد.

به نوشته این خبرگزاری دولتی، گرچه ایرباس توانسته به سوددهی دست یافته و در ۱۰ ماه گذشته ۴۶۰ هواپیما را تحویل مشتریان خود دهد، بوئینگ کماکان زیانده بوده و تنها ۲۶۸ هواپیما را تحویل خریداران داده است.

پس از آنکه در دو حادثه جداگانه در اتیوپی و اندونزی، دو فروند از جدیدترین مدل بوئینگ ۷۳۷ سقوط کرده و ۳۴۶ کشته شدند، تمامی مدل‌های مکس (MAX) از پرفروش‌ترین سری هواپیمای بوئینگ به مدت ۲۰ ماه زمین‌گیر شده و بالاخره در سال ۲۰۲۰ به آسمان‌ها بازگشتند.

با وجود آنکه این مدل در بسیاری از کشورها مجوز پرواز را دوباره اخذ کرده، هنوز منتظر اقدام مشابه چین است که یکی از بازارهای عمده آن به شمار می‌رود. به گفته دیوید کلهون (David Calhoun)، رئیس بوئینگ، برنامه‌های تولید این هواپیماساز بستگی به دسترسی به بازار چین دارد.

از سوی دیگر کلهون گفته که حدود ۳۷۰ فروند هواپیمای نو در انبارهای این شرکت باقی مانده که فروش تمامی آنها دو سال طول می‌کشد.

مدل ۷۸۷ نیز مشکلات خاص خود را داشته و تخمین زده می‌شود که ۱ میلیارد دلار برای این شرکت هزینه ایجاد کند. بوئینگ در ماه مه امسال تحویل مدل ۷۸۷ را به علت مسائلی فنی برای دومین بار به تعویق انداخت.

تأخیر در تحویل جدیدترین سری از هواپیمای پهن‌پیکر و دوربرد ۷۷۷ نیز از سال ۲۰۲۲ به اواخر سال ۲۰۲۳ عقب افتاده و ۶.۵ میلیارد دلار به این شرکت زیان وارد کرده است.

از سوی دیگر، همه‌گیری کووید و محدودیت در پروازهای بین‌المللی نیز نقطه قوت بوئینگ و هواپیماهای دوربرد آن را هدف قرار داد.

پیش‌بینی می‌شود که ترافیک هوایی بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ به شرایط پیش از کووید بازگردد.

با این حال، اوضاع پروازهای داخلی بهتر بوده و این اوضاع به سود ایرباس و مدل باریک‌پیکر ۳۲۰ تمام شده است.

ایرباس قصد دارد تا مدل ۳۲۱ نئو را در نمایشگاه هوایی دبی به نمایش گذارد. این شرکت همچنین هدف‌گذاری کرده تا در سال ۲۰۲۳ مدل دوربرد XLR۳۲۱ را که تا ۱۰ ساعت امکان پرواز دارد، عرضه کند. این قابلیت تاکنون در انحصار هواپیماهای بزرگتر بود.

کارشناسان صنعت هوانوردی بر این باورند که ایرباس یکه‌تاز هواپیماهای باریک‌پیکر دوربرد بوده و در ۱۰ سال آینده بیش از بوئینگ هواپیما روانه بازار خواهد کرد.

ناگفته نماند که بوئینگ پارسال تصمیم گرفت تا از پروژه «هواپیمای جدید اندازه متوسط» دست کشد. بوئینگ طبق این برنامه قصد داشت تا سال ۲۰۲۵ هواپیمایی بسازد که بتواند تا ۲۷۵ مسافر را تا ۹ هزار کیلومتر جابجا کند.

به گفته صاحب‌نظران، این شرکت آمریکایی در حال از دست دادن ۱۰ درصد از سهم بازار است که دلیل اصلی آن ایرباس ۳۲۰ نئو است. از دست رفتن ۱۰ درصد از سهم بازار، این هواپیماساز را به حاشیه خواهد راند مگر آنکه یک هواپیمای جدید برای باقی ماندن در رقابت بسازد. تحلیلگران بر این باورند که بوئینگ به دشواری بتواند پیش از بازه زمانی ۲۰۲۹-۲۰۲۸ هواپیمای جدیدی به بازار عرضه کند.

به گفته کارشناسان، بازیابی جایگاه از دست رفته در بازار امری بسیار پیچیده و هزینه‌بر است که حداقل ۱۵ میلیارد دلار برای این شرکت آب خواهد خورد. آن هم در شرایطی که دیون بوئینگ در کمتر از ۳ سال گذشته ۵ برابر شده و به ۶۲ میلیارد دلار رسیده است.

برچسب‌ها کرونا بوئینگ چین شرکت ایرباس اتیوپی اندونزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا بوئینگ چین کرونا بوئینگ چین شرکت ایرباس اتیوپی اندونزی میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۰۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر

پژوهش محققان بریتانیایی نشان می‌دهد که تولیدکنندگان معروف جهان مانند ام‌اندامز (M&Ms)، اریو (Oreo) و کیندر سورپرایز (Kinder Surprise) با ترفندهای غیراخلاقی، بسته‌بندی‌ها را به‌گونه‌ای طراحی‌ می‌کنند که کودکان را به هوس برای خوردن شیرینی و غذاهای ناسالم بیندازند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، طبق یک گزارش، شرکت‌های مواد غذایی از رنگ‌های روشن جذاب و شخصیت‌های کارتونی در تلاشی «غیراخلاقی» استفاده می‌کنند تا بچه‌ها را به سمت خواستن شیرینی‌ها و خوراکی‌های ناسالم سوق دهند. گروهی از کارشناسان تغذیه ۲۶۲ محصول غذایی شیرین فروخته شده در بریتانیا را با بسته‌بندی‌های خاص کودکان مورد بررسی قرار دهند که توسط ۱۰ شرکت بزرگ مواد غذایی ساخته شده بود.

این کمپین تحقیقاتی تولیدکنندگان مواد غذایی را متهم کرده است که به‌عمد از بسته‌بندی‌هایی استفاده می‌کنند که برای «تسخیر ذهن‌های کودکان» طراحی شده است تا مواد غذایی ناسالم بیشتری را بفروشند.

تحقیق گروهی از متخصصان مواد غذایی دانشگاه کوئین مری لندن نشان داد که:

۷۸ درصد این محصولات به دلیل محتوای چربی، نمک یا قند ناسالم تلقی شدند. ۶۷ درصد از افرادی که عکس یک شخصیت کارتونی را روی جلد خود داشتند، ناسالم بودند. ۸۰ درصد محصولات از رنگ‌های روشن و همچنین الگوهای سرگرم‌کننده و نوشته‌ها برای جلب توجه کودکان استفاده می‌کنند.

در این پژوهش مشخص شد که پاستیل‌های رنسام (Randoms)، کیندر سورپرایز (Kinder Surprise)، ام‌اندامز (M&Ms) همگی جزو خوراکی‌های ناسالمی دسته‌بندی می‌شوند که با وجود داشتن جلدهای رنگارنگ و جذاب برای کودکان، دارای شکر و چربی نامناسب برای کودکان هستند.

نتایج تحقیق نیز نشان داد که همه ۵۸ محصول جذاب مختص کودکان که توسط برند موندلیز، مالک برندهای Cadbury، Oreo، Milka و Dairylea، تولید شده است، ناسالم بودند.

در ماه فوریه، وس استریتینگ، مقام ناظر بر فعالیت وزیر بهداشت بریتانیا، ابراز نگرانی کرد که «به عنوان شهروند ما به‌شدت تحت تأثیر بازاریابی [غذایی] هستیم که دائماً به ما عرضه می‌شود و اکنون یک مورد فوریت برای اعمال محدودیت‌های جدید در بسته‌بندی مواد غذایی وجود دارد.»

پیش از این نیز سازمان دیده‌بان مردمی موسوم به «Public Eye» اعلام کرده است شیر خشک و غلات مخصوص نوزادان با نام‌های تجاری Cerelac و Nido که توسط شرکت سوئیسی نستله (Nestlé) برای کشورهای فقیر آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین تولید می‌شود، دستورالعمل‌های ضدچاقی سازمان جهانی بهداشت (WHO) در اروپا را نادیده گرفته است.

کد خبر 749925

دیگر خبرها

  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود
  • همکاری شرکت هواپیمای اتحاد امارات با کام‌ایر افغانستان
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • مسی بازیکن ماه لیگ آمریکا شد؛ یکه‌تازی فوق‌ستاره در ینگه دنیا
  • درگذشت ناگهانی دومین افشاگر نقص فنی بوئینگ ۷۳۷ در کمتر از دو ماه!
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر