Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@04:49:31 GMT

ایمنی واکسن رازی کوو پارس چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۳۱۵۴

ایمنی واکسن رازی کوو پارس چقدر است؟

مدیر تحقیقات و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد دوام ایمنی زایی واکسن کرونا "رازی کوو پارس" بین ۹ تا ۱۲ ماه است.

به گزارش مشرق، دکتر رضا بنی هاشمی مدیر تحقیقات و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در پاسخ به این سوال که ماندگاری ایمنی واکسن "رازی کوو پارس" چه مدت است؟ افزود: واکسن کرونا رازی کووپارس از واکسن‌هایی است که به علت فعال کردن سیستم ایمنی سلولی، پاسخ ایمنی طولانی مدت ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهارداشت: ماندگاری این واکسن حدود یک سال بین ۹ تا ۱۲ ماه است به عبارتی این واکسن ایمنی زایی و ماندگاری طولانی مدت بر علیه ویروس کرونا به ویژه سویه آلفا ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید

مجوز مصرف اضطراری واکسن رازی صادر شد +سند

مدیر تحقیقات و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی به بررسی ایمنی زایی این واکسن روی حیوانات اشاره کرد و گفت: ایمنی زایی این واکسن در حیواناتی مانند میمون بررسی شد که نتایج آن امیدوار کننده بوده است. یک سال پس از آخرین تزریق، دز یادآور واکسن رازی هم به میمون‌ها زده شد که ۲ هفته بعد از تزریق این واکسن، ایمنی زایی بیش از ۱۰ برابری ایجاد شد.

بنی هاشمی تصریح کرد: نتایج بررسی نشان داد که سلول‌های خاطره‌ای در سیستم ایمنی ایجاد شده و حتی بعد از یک سال از تزریق دز نهایی واکسن در صورت مواجهه با ویروس، می‌توانند جلوی بیماری را بگیرند.

اولین واکسن کرونا با تزریقی- استنشاقی در دنیا توسط موسسه رازی تولید شد

وی با بیان این که اولین واکسن تزریقی - استنشاقی کرونا در دنیا توسط موسسه رازی تولید شده است، خاطرنشان کرد: ۶ شرکت در دنیا مشغول فعالیت روی دز استنشاقی واکسن کرونا هستند. ۲ شرکت در چین هم این موضوع را در دستور کار خود دارند و وارد مرحله سوم کارآزمایی بالینی شده اند. یک شرکت هم در کوبا هم در حال انجام مطالعات پژوهشی است و در مرحله دوم تست بالینی قرار دارد.

مدیر تحقیقات و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در پاسخ به این سوال که آیا در دنیا واکسن استنشاقی وجود دارد، گفت: هم اکنون در دنیا واکسن آنفلوآنزا استنشاقی وجود دارد که سال‌ها است مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جلوگیری از انتشار ویروس کرونا تا حدود ۶ ماه پس از تزریق دز استنشاقی واکسن

بنی هاشمی ادامه داد: دز استنشاقی واکسن رازی منافذ بینی را ایمن می‌کند و با این کار حدود ۶ ماه جلوی انتشار ویروس کرونا گرفته می‌شود.

وی تصریح کرد: این واکسن دارای دو نوع تزریقی است. با تزریق ۲ دز عضلانی، ایمنی کاملا فعال می‌شود به عبارتی با این کار می‌توان جلوی ابتلا به بیماری را گرفت، اما تا این مرحله از انتشار بیماری جلوگیری نمی‌شود، با فاصله زمانی یک ماه دز سوم به صورت استنشاقی زده شود که از انتشار ویروس جلوگیری می‌شود.

مدیر تحقیقات و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی یادآور شد: هیچ واکسن تزریق عضلانی کرونا، توانایی جلوگیری از انتشار ویروس را ندارند. اگر بخواهیم از انتشار ویروس جلوگیری کنیم باید محل ورود ویروس را طوری تقویت کنیم تا از ورود آن جلوگیری شود.

بنی هاشمی با بیان اینکه تست‌های این موسسه واکسن سازی روی گونه آلفا نشان داد که با تزریق دز اسنتشاقی، انتشار ویروس در حد صفر می‌رسد، اظهار داست: با ورود گونه جهش یافته دلتا، این مقدار ۲۰ درصد کاهش می‌یابد، اما همچنان در حد مناسب، جلوی انتشار ویروس گرفته می‌شود.

وی تاکید کرد: واکسن‌های کرونا به روش ام آر ان (mRNA) را نمی‌توان به صورت استنشاقی استفاده کردو واکسن رازی کوو پارس به علت نوترکیب بودن از عوارض کمتری برخوردار است.

مدیر تحقیقات و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، ویروس در گردش و غالب در کشور را نوع دلتا اعلام کرد و گفت: این ویروس از سرایت بسیار بالایی برخوردار بوده و بهتر است بعد از ٦ تا ٧ ماه از تزریق دز دوم، دز یادآور تزریق شود.

بنی هاشمی یادآور شد: جهش‌های ویروس کرونا، اثربخشی واکسن‌ها به خصوص واکسن‌های که بر اساس پلتفرم ویروس غیرفعال است را کاهش می‌دهد، پس بهتر است زودتر اقدام به تزریق دز یادآور شود.

وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرد که بعد از حدود ۶ ماه از تزریق دز دوم می‌توان دز یاآاور را تزریق کرد، این زمان برای واکسن‌های همچون سینوفارم حدود ٤ ماه است.

به گزارش ایرنا، واکسن "رازی کوو پارس"، دومین واکسن ایرانی کرونا است که با سعی و تلاش محققان ایرانی وارد کارآزمایی بالینی شد تا ضمن حفظ سلامتی هموطنان از نگرانی‌های آنان در این زمینه بکاهد.

مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با حدود ۱۰۰ سال سابقه در تولید واکسن، از اواخر اسفند ۹۸ پای به عرصه ساخت واکسن کرونا نهاد.

واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت و سخت‌ترین پروتکل‌های داخلی درحال ساخت است. این موسسه از روش پروتئینی نوترکیب که از ایمن‌ترین واکسن‌ها است، برای تولید آن استفاده کرده است.

این موسسه در فاصله زمانی اسفند ۹۸ تا اوایل فروردین ۹۹، کار طراحی این واکسن را به پایان رساند، فروردین ماه دزسنجی و فرمولاسیون انجام و آزمایش این واکسن روی ۵۰۰ حیوان آغار شد. در خرداد ماه تزریق در میمون و ارزیابی ایمنی زایی و بی خطری در این حیوان انجام و اواخر مرداد ماه پرونده به سازمان غذا و دارو ارسال شد.

کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس از دهم اسفند ماه ۹۹ در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران آغاز شد و در حال حاضر مرحله سوم تست انسانی را می‌گذارند.

سازمان غذا و دارو در آبان ماه امسال مجوز اضطراری واکسن رازی کوو پارس را صادر کرد.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان واکسن کرونا واکسن رازی کوو پارس تقویت سیستم ایمنی بدن سلامت واکسن رازی کوو پارس انتشار ویروس ویروس کرونا واکسن کرونا تزریق دز ایمنی زایی بنی هاشمی واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۳۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

 عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرد  که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان