Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@08:18:42 GMT

سرانه مطالعه در سمنان بالاتر از میانگین کشوری است

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۳۲۶۳

سرانه مطالعه در سمنان بالاتر از میانگین کشوری است

گروه استان‌ها- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: سرانه مطالعه کتاب و جمعیت کتابخوان در استان سمنان از میانگین کشوری بالاتر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، فرشید فلاح لاله زاری در نشست خبری با اصحاب خبر و رسانه در سمنان به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان برگزار شد اظهار داشت: سمنان یکی از پنج شهری است که به مرحله نهایی انتخاب پایتخت کتاب ایران راه یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سمنان از بین 190 شهر به این مرحله راه یافته است، گفت: در صورتی که سمنان به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شود می‌تواند وارد رقابت‌های جهانی طرح‌های کتاب و کتاب‌خوانی شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه اگر امسال سمنان موفق به کسب این عنوان نشود، تلاش‌ها برای کسب این عنوان برای سال آینده ادامه می‌یابد، افزود: بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده از 2 هزار و 500 نفر از مردم شهر سمنان بیش 60 درصد از مردم بین پایتختی کتاب، گردشگری و غذا، کتاب را انتخاب کردند.

فلاح اظهار داشت: استان سمنان در مصرف کالاهای فرهنگی به‌ویژه کتاب از سرآمدهای کشور محسوب می‌شود که شاهد این مدعا پژوهش‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه مصرف کالاهای فرهنگی استان‌های مختلف انجام شده است.

وی با اشاره به سطح بالای سواد و تحصیلات مردم استان سمنان به عنوان یک شاخص برجسته بیان کرد: در بررسی‌های انجام شده سرانه مطالعه کتاب در استان سمنان از میانگین کشوری بالاتر است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در ارتباط با برگزاری سومین رویداد ملی فهما با اشاره به اینکه طرح ملی فهما در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از سال 1398 اجرایی شده است گفت: با اجرای طرح ملی فهما فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد دیجیتالی شده است و باید گفت این کانون‌ها یک گام جلوتر از دیگر دستگاه‌ها در حوزه دیجیتالی کردن فعالیت‌های مختلف هستند.

فلاح در مورد تخصیص اعتبار به کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز گفت: بر اساس ثبت برنامه‌ها و طرح‌ها در سامانه بچه‌های مساجد اعتبارات به صورت عادلانه در میان کانون‌ها توزیع می‌شود.

وی بیان کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با رقابت سالم و انجام فعالیت‌های بیشتر می‌توانند سرانه دریافتی خود را از ستاد کانون‌های فرهنگی هنری کشور تعیین کنند.

آغاز برنامه‌های هفته کتاب‌و‌کتابخوانی با 300 عنوان برنامه از فردا در استان اردبیل350 برنامه فرهنگی ویژه هفته کتاب در استان مرکزی برگزار می‌شودنصب 6 پیشخوان کتاب در مناطق کم‌برخوردار چهارمحال و بختیاری به مناسبت هفته کتاب

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان اجرای طرح ملی فهما را فرصتی مناسب برای ارائه فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح عرصه‌ای برای معرفی الگوهای برتر مساجد است.

انتهای پیام/363/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان کانون های فرهنگی هنری مساجد هفته کتاب ملی فهما کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۳۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • شاخص برخورداری گلستان از صدور اسناد مالکیت، هفت درصد بالاتر از میانگین کشوری
  • استقبال کانون استان قزوین از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی