Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرعباس امامی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با این امر که چه فاکتور‌هایی می‌تواند در صورت مالی شرکت‌ها برای سهامداران عادی مهم باشد، گفـت: در وهله اول باید بگوییم که افرادی که تخصص کافی ندارند باید با استفاده از روش‌های غیرمستقیم وارد بازار سرمایه شوند، حال اگر فردی تخصص ندارد، اما علاقه‌مند است که به صورت مستقیم سرمایه‌گذاری کند حتما باید آموزش ببیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما با فرض اینکه فردی حداقل‌های اولیه بورسی را می‌داند، برای بررسی صورت مالی شرکت‌ها باید به این نکته توجه کند که صورت‌های مالی هر شرکت که در یک صنعت واقع است با شرکتی که در صنعت دیگر است، متفاوت خواهد بود.

بیشتر بخوانید

بورس دوباره متعادل شد/ شاخص کل ۰.۲۳ درصد رشد کرد

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: در صورت‌های مالی برای سهامداران معمولی فاکتور P/E و مقایسه آن با سال گذشته می‌تواند به سهامداران کمک کند؛ که این نسبت از تقسیم قیمت بر سود به دست می‌آید.

امامی با اشاره به اهمیت روند سودآوری شرکت‌ها گفت: سود شرکت از تفاضل فروش و هزینه‌ها به دست می آید. گاهی شرکتی فروش بالایی دارد اما سودآوری خوبی ندارد، که در این راستا باید توجه کنیم که قسمتی از هزینه ها برای تولید و عملیات و بخشی از هزینه‌ها، هزینه‌های مالی هستند. در شرکت‌هایی که هزینه مالی بالا باشد علیرغم فروش بالای شرکت، میزان سود می‌تواند پایین باشد.

وی ادامه داد: فروش به تنهایی فاکتور مهمی محسوب نمی‌شود و عامل تاثیرگذار منتهی شدن فروش به سودآوری است، بنابراین در روند هزینه‌ها و ترکیب هزینه‌ها در صورت مالی باید دقت کنیم.

امامی در رابطه با هزینه‌ها تصریح کرد: هزینه‌ها به دو دسته عملیاتی و مالی تقسیم می‌شوند و درصد تخصیص هر کدام از این هزینه‌ها مهم است که چه مقدار از هزینه‌ها عملیاتی و چه مقدار مالی باشد.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اهمیت دارایی و مطالبات شرکت‌ها نیز گفت: دارایی شرکت‌ها باید مولد باشد و سرمایه‌گذار باید به ترکیب دارایی‌ها شرکت توجه کند. به عنوان مثال شرکتی زمینی دارد که قابل فروش نیست، بنابراین این دارایی مولد و دارای مزیت محسوب نمی شود. البته بعضا شرکت ‌ها اقدام به تجدید ارزیابی دارایی ها می‌کنند و از این جهت منافعی برای سهامداران ایجاد می‌شود که موضوع دیگری است.

امامی در ادامه اضافه کرد: گاهی شرکت‌ها با فروش دارایی‌های خود سود شناسایی می‌کنند که هر چند برای آن سال مشخص جذابیت ایجاد می‌کند اما لزوما اتفاق مثبتی در روند بلندمدت شرکت نیست و نباید سوداوری آن سال که ناشی از فروش دارایی بوده مبنای پیش بینی سودآوری سال‌های بعد قرار بگیرد.

امامی در پایان در رابطه با مطالبات شرکت‌ها بیان کرد: مطالبات شرکت‌ها اگر قابل وصول باشد مطلوب است اما اگر این مطالبات مشکوک الوصول باشد مانند مطالبات تعدادی از بانک‌ها قاعدتا مناسب نیست و سهامداران باید در ارزیابی سهم به این موضوع توجه کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنایع بورس صورت مالی تحلیل بنیادی بازار سرمایه صورت مالی هزینه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۴۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله

مدیرعامل بیمارستان رضوی مشهد ضمن تکذیب خبر منتشر شده مبنی بر فروخته شدن اسناد بیماران در قالب کاغذهای یک رو سفید و باطله، گفت: اسناد حداقل ۱۰ سال در بیمارستان می‌ماند. تاریخ درج شده در برگه انتشار یافته جدید است و ما حق امحای این اسناد را نداریم. امحای اسناد نیز پس از ۱۰ سال و تحت نظارت صورت می‌گیرد و این اسناد به خمیر تبدیل خواهند شد.

به گزارش ایسنا؛ چندی پیش و در فضای مجازی اخباری مبنی بر فروخته شدن اسناد بیماران در قالب کاغذهای یک رو سفید و باطله با عنوان صورت هزینه درمان بیمه دی و بیمارستان رضوی که حاوی اطلاعات بیماران بود انتشار یافت و حواشی‌ای را ایجاد کرده بود. در متنی که به همراه تصویر اطلاعات بیمار منتشر شده بود، آمده بود: «برای پرینت‌های حسابداری کاغذ یک‌رو سفید خریدم، ۹۰۰هزار تومان، ۳۵ کیلو کاغذ باطله. شوکه شدم وقتی دیدم همه کاغذها اطلاعات بیماران یکی از معروف‌ترین بیمارستان‌های مشهده!!! حریم خصوصی مریض چه‌قدر بی‌ارزشه؟ از اطلاعات دقیق بیماری تا شماره ملی و آدرس کاربر، پزشک.»

در همین راستا و باتوجه به حساسیت موضوع، ایسنا با مدیرعامل بیمارستان رضوی گفت‌وگویی انجام داد.

دکتر محسن محور، ضمن تکذیب خبر منتشر شده، اظهار کرد: بخشی از پرونده بیمارانی که بستری می‌شوند، در بیمارستان مانده و بخشی دیگر به بیمه‌ها ارجاع می‌شود. آنچه در بیمارستان می‌ماند، باید حداقل ۱۰ سال در محل بیمارستان بایگانی شود و پس از این مدت امحای این اسناد تحت نظارت سازمان اسناد و کتابخانه‌های کشور اتفاق خواهد افتاد.

وی با اشاره به اینکه ممکن است بعضی اسناد مثل IVF و اسناد نگهداری جنین سال‌ها در بیمارستان بماند، یادآور شد: ما حق امحای این پرونده‌ها را نیز نداریم.

مدیرعامل بیمارستان رضوی با تاکید بر اینکه آن برگه به هیچ وجه از بیمارستان رضوی خارج نشده است، گفت: بیمارستان رضوی یکی از بیمارستان‌های پرهزینه کشور است؛ هزینه این بیمارستان فقط در اسفندماه ۲۱۰ میلیارد تومان بوده است. بیمارستان رضوی در حال ساخت یک مرکز ناباروری بوده و برای این مرکز چیزی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است. همچنین ما در دهه کرامت ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه افتتاح خواهیم کرد؛ بنابراین بیمارستان رضوی با این هزینه‌کرد بالا آنقدر مشکل ندارد که بخواهد کاغذ را به صورت کیلویی بفروشد.

محور ضمن تکذیب خبر منتشر شده مبنی بر فروخته شدن اسناد بیماران در قالب کاغذهای یک رو سفید و باطله، خاطر نشان کرد: اسناد حداقل ۱۰ سال در بیمارستان می‌ماند. تاریخ این برگه جدید است و ما حق امحای این اسناد را نداریم. امحای اسناد نیز پس از ۱۰ سال و تحت نظارت صورت می‌گیرد و این اسناد به خمیر تبدیل خواهند شد.

وی با بیان اینکه بیمه دی نیز نمی‌تواند چنین اقدامی را انجام دهد، تصریح کرد: در این راستا نیز به جهت روشن شدن کامل وضعیت جلسه‌ای با بیمه دی خواهیم داشت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • بارسا چاره‌ای ندارد: فروش حداقل یک ستاره
  • بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • ۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی در کشور وجود دارد
  • قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان ۴۰-۵۰ میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟
  • ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم