Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- معصومه رشیدی: امسال، ماه مهر برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها شرایط ویژه‌ای داشت؛ از یک‌سو، مسائل مربوط به همه‌گیری کرونا سبب ایجاد دغدغه برای آنها شده بود و از سوی دیگر، خبرهای ضد و نقیض درباره بازگشایی مدارس و حضوری شدن آموزش‌ها، آن‌ها را سردرگم کرده بود.

جدای از همه این‌ها، شرایط اقتصادی هم امسال چندان خوب نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از خانواده‌ها در تأمین هزینه‌های ثبت‌نام دانش‌آموزان به‌خصوص در مدارس غیردولتی و نیز خرید ملزومات مدرسه و نوشت‌افزار دچار مشکلاتی شده بودند.

به‌هرحال، حدود دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید می‌گذرد و آموزش‌ها در برخی مدارس به‌صورت حضوری، در شماری از مدارس به‌صورت مجازی و در برخی دیگر به شکل ترکیبی (حضوری- مجازی) در حال پیگیری است.

در روزهای اخیر، پیام‌های متعددی از والدین دانش‌آموزان دریافت شده است که نشان می‌دهد آنها با گذشت حدود دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید، همچنان درگیر سفارش‌های هزینه‌زای مدارس هستند.

دفتر املا؛ فقط ۴۰ برگِ سبزرنگِ با روکشِ تلقی!

یکی از مادران دارای دانش‌آموز کلاس اولی در شهر سمنان می‌گوید: معلم مدرسه پسرم سفارش داده و تأکید کرده است که دفتر مشق‌هایی که قبل از شروع مدارس با سفارش خودشان خریده بودیم، را کنار بگذاریم و دفاتر یک‌شکل دیگری را خریداری کنیم.

او ادامه می‌دهد: معلم مدرسه تأکید می‌کند برای درس املا فقط باید دفتر مشق ۴۰ برگ سبزرنگ دارای روکش تلقی خریداری کنیم که چنانچه در تصویر زیر می‌بینید، قیمت آن در فروشگاه‌های نوشت‌افزار در سمنان بین ۱۶ تا ۲۰ هزار تومان است!

گله این مخاطب اما اینجا شدیدتر است که بیان می‌کند دفتر مشق‌هایی که الآن گفته می‌شود، کنار بگذارید را هم ابتدای سال با سفارش همان معلم و مدرسه خریداری کرده بوده است!

از این بانوی سمنانی پرسیدم چرا گلایه خود را به معلم و مدیر مدرسه فرزندش منتقل نمی‌کند و پاسخ می‌دهد که اتفاقاً با شماری از مادران، مسأله را با معلم و مسؤولان مدرسه در میان گذاشته‌اند (اسم مدرسه نزد ما محفوظ است)؛ اما تأکید بر این بوده که همه دانش‌آموزان باید دفتر یک‌دست داشته باشند تا تفاوتی میان آنها نباشد.

کاردستی‌های پرهزینه!

یک شهروند دیگر که دختر دانش‌آموز کلاس سومی دارد، هم می‌گوید: ما از صبح تا شب درگیر برنامه «شاد» و آموزش مجازی فرزندانمان هستیم و کلاس‌های مجازی، بار کاری زیادی را به خانواده‌ها تحمیل کرده است.

او ادامه می‌دهد: گرچه همه معلمان زحمت‌های زیادی می‌کشند؛ اما واقعاً برخی اوقات، هزینه‌هایی که به ما وارد می‌شود، شرایط را سخت می‌کند. معلم دخترم هر هفته چندین کاردستی می‌خواهد که جدای از توانایی دانش‌آموزانی در این سن، خرید مواد اولیه ساخت این کاردستی خودش هزینه زیادی دارد.

به گفته وی، درگیری والدین در فضای مجازی برای آموزش فرزندانشان هم هزینه‌هایی دارد؛ از جمله خرید بسته‌های اینترنتی برای درس‌هایی که باید فایل‌های تصویری یا صوتی آنها در اپلیکیشن‌های غیر از شاد ارسال شود، معضلی برای خانواده‌ها شده است که باید برای آن فکری شود.

قرارداد برخی مدیران با فروشگاه‌ها!

مسأله‌ای که در خلال سخنان شماری از خانواده‌ها می‌شود بدان دست یافت، قرارداد همکاری برخی مدیران مدارس با فروشگاه‌هاست.

چنین به نظر می‌رسد که شماری از مدیران مدارس، خانواده‌ها را اجبار می‌کنند برای سفارش لباس مدرسه یا خرید نوشت‌افزار حتماً به فروشگاه خاصی مراجعه کنند؛ البته این ارجاع با برگه‌های دریافت تخفیف‌های ۱۰ تا ۱۵ درصدی، کمی شیرین‌سازی می‌شود.

به هر تقدیر، باید در نظر داشت که سفارش‌های مکرر برخی مدیران و معلمان مدارس به‌خصوص در دوره ابتدایی، تا حدود زیادی هزینه‌های خانوار را افزایش داده و در شرایطی که کشور به لحاظ اقتصادی، روزهای ایده‌آلی را سپری نمی‌کند، این امر به اعتراض‌ها دامن خواهد زد.

انتظار می‌رود مدیران تصمیم‌گیر در آموزش و پرورش به جد پیگیر این مسائل بوده و مدیران مدارس را از الزام به خریدهای دائمی و هزینه‌زا برای دانش‌آموزان منع کنند تا شاید بخشی از این گلایه‌ها کاهش یابد.

انتهای پیام/۷۴۰۰۳/م/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدارس دانش آموزان معلمان مدارس آموزش و پرورش دانش آموزان مدارس مدیران مدارس مدیر مدرسه آموزش حضوری سال تحصیلی جدید والدین دانش آموزان دانش آموزان خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۶۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال بزرگترین استخدام تاریخ کشور رخ خواهد داد، گفت: در صورتی که از تمام ظرفیت‌ها استفاده شود ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند.

رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت) در جریان برنامه پاسخگویی وزارت آموزش و پرورش به درخواست‌های مردمی در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری در جمع خبرنگار در مورد هزینه‌های مدارس غیر دولتی و کیفیت تدریس در مدارس دولتی، گفت: سیاست ارتقا کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است و اقدامات متعددی از جمله نحوه سازماندهی نیروی انسانی، نحوه تخصیص سرانه‌های دانش‌آموزی، نوسازی مدارس در دستور کار قرار گرفته و در این موارد اولویت با مدارس دولتی است.

به گزارش فارس، وی افزود: ۱۹ هزار مشاور، مربی تربیت‌بدنی و مربی پرورشی در دستور جذب داریم و در این مورد هم اولویت با مدارس عادی دولتی است، بنابراین باید سطح کیفیت مدارس بالا رود.

وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: با یک عقب‌ماندگی طولانی روبه‌رو هستیم که امیدواریم با سرعت بالا جبران شود، از خانواده‌ها تقاضا دارم برای رفع مشکلات مدارس پیش قدم باشند، زیرا مدیران مدارس به کمک آن‌ها در انجمن اولیا و مربیان نیازمند هستند.

سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی تا سال تحصیلی جدید ایجاد می‌شود

صحرایی ادامه داد: درباره هزینه مدارس غیردولتی باید بگویم که این هزینه توسط قانون تعیین می‌شود، زیرا آموزش و پرورش در این خصوص مبلغ تعیین نمی‌کند و مطابق الگویی که در قانون معین شده این هزینه‌ها مشخص می‌شود و لذا آموزش و پرورش در این باره به طور جدی در کنار خانواده‌ها خواهد بود.

وی افزود: امسال به موجب قانون سامانه‌ای راه‌اندازی خواهد شد که تمام هزینه‌ها به طور شفاف در آنجا ذکر خواهد شد و تمامی هزینه‌ها نیز از طریق همین سامانه گرفته خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش درباره رفاهیات معلمان و تاسیس سازمان رفاهی، بیان کرد: لایحه پیش نویس تاسیس سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تقدیم دولت شد و چندین جلسه در کمیسیون‌های مرتبط بحث شد، اما موانع قانونی دیگری برای تاسیس سازمان جدید وجود دارد که این موارد در کمیسیون سرمایه انسانی دولت بحث و مقرر شد که این پیشنهاد به شورای عالی اداری برود و با ارتقای وضعیت موجود، چنین سازوکاری طراحی شود.

صحرایی ادامه داد: تا زمانی که سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تاسیس بشود، ما پیامد آن را در شرایط فعلی دنبال می‌کنیم به عنوان مثال امکاناتی که در اختیار داریم شبکه بشود و معلمان از سراسر کشور بدانند که در کدام شهر‌ها مراکز رفاهی وجود دارد تا بتوانند سفر کنند؛ تهیه این سامانه ملی در دستور کار قرار گرفته است و در عید نوروز بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در مراکز رفاهی و در مدارس اسکان داده شدند.

۸۰ درصد صندوق ذخیره فرهنگیان بورسی می‌شود

وزیر آموزش و پرورش درباره روند فعالیت صندوق ذخیره فرهنگیان، اظهار کرد: صندوق در اجرای ارزش مالکانه گام موفقی را برداشت و به تازگی سهم بازنشستگان را به سرعت پرداخت می‌کند؛ همچنین قرار است شرکت‌های زیان‌ده تعیین تکلیف شوند.

وی تصریح کرد: در برنامه هفتم حکمی تصویب شد تا ۸۰ درصد صندوق ذخیره فرهنگیان در طول برنامه بورسی شود و این مقدمه اصلی شفاف شدن وضعیت است.

صحرایی درباره گزینش فرهنگیان و توجه به سلامت روان آن‌ها دراین خصوص بیان کرد: به طور کلی مسئله گزینش معلم و انتخاب معلم نیکو، کار مهم و جدی است که دولت‌ها باید به آن توجه کنند، انتخاب صحیح و خردمندانه معلم مبتنی بر استعداد و علاقه بسیار مهم بوده که در دستور کار ما است، سال گذشته با شیوه جدیدی الگوی گزینش معلمان را مبتنی بر کانون‌های ارزیابی پایه گذاری کردیم، برای امسال نیز این تجربه را در اختیار داشته و به شیوه دقیق و صحیح‌تری این کار را انجام خواهیم داد.

۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال بزرگترین استخدام تاریخ کشور رخ خواهد داد، گفت: بیش از ۷۲ هزار و ۱۹ معلم جدید در سه گروه مربیان پرورشی، معلمان ابتدایی و دبیران و هنرآموزان استخدام خواهیم داشت و این غیر از حدود ۲۰هزار فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی است که جذب می‌شوند؛ به عبارتی در صورتی که از تمام ظرفیت‌ها استفاده شود ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند.

صحرایی با بیان اینکه دیروز رییس جمهور در دیدار فرهنگیان و تجلیل از معلمان نمونه کشور یک جلسه اختصاصی برای دانشگاه فرهنگیان تشکیل دادند، گفت: رئیس جمهور در این جلسه حدود دو ساعت درباره دانشگاه فرهنگیان مطالبی را بیان کردند و مسئله فضای دانشگاه فرهنگیان تا حد زیادی حل شد.

وزیر آموزش و پرورش در پایان با بیان اینکه مسئله مهم دانشگاه فرهنگیان کمک به اعتبارات آن است، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ اعتبارات دانشگاه فرهنگیان جهش خوبی نسبت به گذشته کرده است، مسئله دیگر تامین نیروی انسانی برای دانشگاه فرهنگیان است که در سال جدید قریب به ۲۰۰۰ استاد و کارمند جدید به دانشگاه فرهنگیان ملحق خواهند شد که برخی استخدام جدید و برخی تبدیل وضعیت هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سايه دانشگاه فرهنگيان بر سر آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش : ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ امسال ۷۲ هزار معلم جذب می شوند

دیگر خبرها

  • اهدای ۱۴۶ بسته معیشتی به مدرسه استثنایی پارسا در سنندج
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • گپ و گفت با معلم امدادگر/ نقش معلمان در جامعه روستایی
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • زنگ سپاس معلم در مدارس خراسان شمالی طنین انداز شد
  • زنگ سپاس معلم در مدارس مشهد نواخته شد
  • ۳۶۰۰ معلم در اصفهان استخدام می‌شود/تخلیه ۴۲ مدرسه به دلیل فرونشست
  • بهترین و بدترین خاطره معلم کودکان کار