Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری گفت: با ارائه طرح و برنامه مناسب در زمینه کالبدی، فرهنگی و اجتماعی می‌توان به اصلاح سبک زندگی شهری امیدوار بود.

مهدی ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: عامل مهمی که امروزه موجب توسعه بی‌رویه شهر و در پی آن ایجاد معضلات و مشکلات شهری شده، تغییر سبک زندگی ساکنان شهر و عدم تطبیق ساختارهای شهری با این تغییرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین جلوه تغییر سبک زندگی شهری، ورود خودرو و تخصیص فضاهای شهری برای تردد خودروها است، خاطرنشان کرد: افزایش میزان ورود و استفاده از خودرو در شهرها از یک سو و نبود زیرساخت‌های مناسب برای توسعه سیستم‌های حمل و نقل عمومی از سوی دیگر باعث شده در دهه‌های گذشته شاهد افزایش تردد خودرو در سطح شهرها باشیم.

این دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری با بیان اینکه افزایش جمعیت شهرها و مهاجرت نیز به این مسئله دامن زده است، تاکید کرد: این وضعیت علاوه بر اینکه سازگاری با محیط زیست شهری ندارد و موجب ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی می‌شود، هزینه زیادی را بر مدیریت شهری تحمیل می‌کند و امروزه حتی کشورهای توسعه یافته و ثروتمند نیز سعی در محدود کردن استفاده از خودرو دارند.

وی تصریح کرد: در این راستا رویکردهای انسانی از جمله ایجاد مسیرهای پیاده و استفاده از حمل و نقل پاک مورد تاکید است که البته باید برنامه‌ها و زیرساخت‌های لازم برای گسترش این رویکرد در شهرها مورد توجه قرار بگیرد در غیر این صورت صحبت از چنین رویکردی صرفاً شعاری خواهد بود.

ابراهیمی ادامه داد: شهرهای جهان هرکدام شرایط متفاوتی را از منظر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تجربه می‌کنند، از این رو به‌کارگیری برنامه و طرح مشترک برای کاهش استفاده از خودرو در شهرها نمی‌تواند کارا باشد و باید به ویژگی‌های بومی و محلی نیز توجه شود.

وی گفت: رسیدن به یک شهر انسان محور و تغییر متناسب سبک زندگی شهری نیازمند گذر زمان است و نباید انتظار داشت در یک بازه پنج ساله شهری با رویکرد انسان محور داشته باشیم، اما روند آن باید از همین حالا آغاز و در نخستین گام باید از تخصیص هرچه بیشتر فضاهای شهری به خودرو جلوگیری کنیم.

این دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری اظهار کرد: با ارائه طرح و برنامه مناسب در زمینه کالبدی، فرهنگی و اجتماعی می‌توان به اصلاح سبک زندگی شهری امیدوار بود، البته برخی سیاست‌ها در سطح کلان نیز به این مسئله دامن می‌زند که نیازمند تغییر نظام مدیریتی و برنامه ریزی کشور است.

کد خبر 535326

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر برنامه ریزی شهری طراحی شهری فضاهای شهری سبک زندگی زندگی شهری بهبود کیفیت زندگی شهری زیرساخت شهری معضلات شهري مدیریت شهری نظام برنامه ريزي شهري شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سبک زندگی شهری برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۶۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم رسیدگی سریع‌تر به پرونده شرکت‌های پیش‌فروش خودرو

امام جمعه قزوین گفت: هر روز رسیدگی به پرونده شرکت‌های پیش‌فروش خودرو با شتاب بیشتری انجام شود تا این‌همه مردمی که گرفتار شده‌اند، نجات پیدا کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی بعدازظهر امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در مراسم تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری استان قزوین اظهار کرد: در اجرای عدالت اگر به یک پرونده به موقع رسیدگی شود، کار دستگاه قضا راحت و سبک‌تر می‌شود.

وی افزود: بحث ناهنجاری خرید و فروش اتومبیل که در استان ما پیش آمد، ده‌ها هزار پرونده به خاطر همین یک تخلف به وجود آمد، در حالی که دستگاه‌های نظارتی باید به موقع هشدار می‌دادند و به موقع رسیدگی می‌کردند، اگر به همین یک پرونده به موقع رسیدگی می‌شد، شاید این تعداد از پرونده پیش نمی‌آمد که کار دشوار شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در ادامه صحبت‌هایش با بیان اینکه چون دستگاه‌های نظارتی کارشان را به موقع انجام ندادند و تأخیر پیش آوردند، باعث شد اکنون چقدر کار سخت شود، گفت: البته می‌بینیم که اقداماتی در استان صورت گرفته و امور در حال پیش‌برد هستند.

عابدینی ادامه داد: باید رسیدگی به این ناهنجاری هر روز شتاب بیشتری پیدا کند تا این‌همه مردمی که گرفتار شده‌اند، نجات پیدا کنند، چرا که موجب بروز اختلافات خانوادگی و فروپاشی خانواده‌ها شده است.

وی یادآور شد: امیدواریم خدا آن‌هایی که این پدیده ناهنجار را برای مردم ایجاد کردند، به زودی با دستان توانمند شما به سزای اعمالشان برساند، آن‌هایی که همکاری و یاری کردند که این خیانت شکل بگیرد و بحران ایجاد شود، به زودی به سزای عملشان خواهند رسید.

کد خبر 748874

دیگر خبرها

  • حفر و تجهیز ۳۷ حلقه چاه آب شرب طی سال گذشته در همدان
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • بازنشستگان بخوانند/ واریزی بزرگ به حساب بازنشستگان در راه است؟
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • خبر مهم درباره زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • لزوم رسیدگی سریع‌تر به پرونده شرکت‌های پیش‌فروش خودرو
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است