Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:22:50 GMT

نگاهی به فرایند تفکیک زباله آشپزخانه در فضا

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۷۱۴۶

نگاهی به فرایند تفکیک زباله آشپزخانه در فضا

‍‍‍‍‍‍

مانند همه افراد روی زمین، فضانوردان چینی که در ایستگاه فضایی تیانگونگ زندگی می‌کنند نیز باید زباله‌های بخش آشپزخانه محل اقامت خود را تفکیک کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، اخیرا فیلمی جالب از فضانوردان ماموریت شنژو-۱۳ چین منتشر شده است که طی آن فضانوردان در حال مصرف برخی مواد غذایی و سپس تفکیک و مرتب کردن زباله‌های حاصل از آن مواد غذایی به روشی متفاوت در ایستگاه فضایی تیانگونگ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفکیک زباله یا طبقه‌بندی زباله فرایندی است که از طریق آن زباله را به عناصر مختلف تفکیک می‌کنند. طبقه‌بندی ممکن است به صورت دستی انجام گیرد یا اینکه تفکیک به صورت اتوماتیک در تاسیسات بازگردانی مواد یا تاسیسات بیولوژیکی انجام گیرد. تفکیک زباله به معنی جداسازی زباله‌ها به دو گروه تر و خشک است. زباله تر را نیز می‌توان بر اساس قابل تجزیه بودن یا تجدیدناپذیری تفکیک کرد.

در این فیلم که در ادامه می‌توانید آن را مشاهده کنید فضانوردان ابتدا غذای مورد نیاز خود را مصرف می‌کنند و پس از مصرف آن ماده غذایی را بسته‌بندی می‌کنند و آن را در مرحله بعد در یک کیسه قرار می‌دهند. آنها همچنین در نهایت تمام آنها را در یک کیسه زباله دیگر قرار می‌دهند. برای پاک کردن مواد غذایی ریخته شده در فضا نیز آنها از دستمال استفاده می‌کنند. گفتنی است فضانوردان چینی برای تفکیک زباله‌های خیس نیز برنامه جداگانه‌ای را در پیش گرفته‌اند و آنها در یک محفظه جداگانه قرار می‌دهند.

فضاپیمای "شنژو-۱۳" حامل سه فضانورد "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" و "وانگ یاپینگ"، در ۱۵ اکتبر سوار بر موشک "لانگ مارچ ۲‌اف" از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در بیابان گبی در ساعت ۱۲:۲۳ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۵۳ به وقت تهران) به فضا پرتاب شد.

 "شنژو-۱۳" هشت ساعت پس از پرتاب به ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین به نام "تیانه"(Tianhe) متصل شد. آنها قرار است شش ماهه در ایستگاه فضایی چین بمانند و طولانی‌ترین ماموریت فضایی کشور را انجام دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تفکیک زباله فضانورد چینی ایستگاه فضایی تفکیک زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۷۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، پس از آنکه بخش برق ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از بین رفت، این کشور فرایندهای مربوط به اجتناب از زباله های فضایی ها را برای فضانوردانش بیشتر می کند.

فضانوردان ماموریت شنژو۱۷ در زمستان و همچنین یکم مارس ۲ راهپیمایی خارج از ایستگاه تیانگونگ انجام دادند. در آن زمان رسانه های چینی اعلام کردند قطعی موقت برق به دلیل آسیب دیدن پنل های خورشیدی در نتیجه برخورد زباله بوده است. فضانوردان طی دو راهپیمایی فضایی آسیب های وارد شده را ترمیم کردند.

آژانس فضایی سرنشین دار چین اعلام کرد این راهپیمایی ها موفقیت آمیز بودند. همچنین این آژانس تصمیم دارد در آینده اقدامات بیشتری برای محافظت در برابر زباله های فضایی موجود در مدار زمین انجام دهد.

یکی از مقامات این آژانس به خبرگزاری شینهوا گفت: تیان هه که ماژول اصلی ایستگاه فضایی به حساب می آید، به دلیل برخورد زباله های فضایی با کابل های برق پنل های خورشیدی، با قطعی موقت برق روبرو شده است.

البته خبرگزاری شینهوا مشخص نکرده زباله های فضایی مربوط به یک ریزسیارک ها یا فعالیت های انسانی در فضا بوده است. هر دو نوع زباله تهدیدی برای تیانگونگ و ایستگاه فضایی بین المللی به حساب می آیند.

کد خبر 6088223 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است
  • فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی رسیدند
  • لزوم افزایش فرهنگ‌سازی جهت تفکیک زباله از مبدا
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند