Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@05:21:07 GMT

آشتی‌کنان با کتاب

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۷۶۸۷

آشتی‌کنان با کتاب

از امروز هفته کتاب و کتاب‌خوانی با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پر کنیم» شروع می‌شود.

هفته کتاب فرصت بیشتری در اختیار ما قرار می‌دهد تا بیشتر درباره کتاب، کتاب‌خوانی و مطالعه حرف بزنیم.

وضعیت کتاب و کتاب‌خوانی در کشور ما چندان حال و روز خوبی نداشت که البته وضعیت اقتصادی سال‌های اخیر و کرونا موجب شدند وضعیت بغرنج کتاب به خصوص برای فعالان این حوزه و علاقه‌مندان به کتاب سخت‌تر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به مناسبت روز جهانی کتاب و کتاب‌خوانی و آغاز هفته کتاب صفحه امروز را به آدم‌هایی اختصاص می‌دهیم که زندگی‌شان به نوعی با کتاب گره خورده است.

 برای همین به میدان انقلاب رفتیم تا با کتابفروشان درباره هفته کتاب، سیاست‌گذاری دولت در قبال کتاب و تأثیری که این هفته می‌تواند بر چرخه نشر و توجه جامعه به کتاب داشته باشد، صحبت کنیم.

کتاب برای خوانده نشدن!

«ملکیا بابایی» کتابفروش فروشگاه نشر چشمه با بیان اینکه حوزه تخصصی من کتاب کودک و نوجوان است، درباره تخفیف‌های کتاب و تأثیر این تخفیف‌ها صحبت کرد. او می‌گوید: متأسفانه پدر و مادرها برای کتاب کم خرج می‌کنند و فکر می‌کنند کتاب کودک مهم نیست. بنابراین وقتی تخفیف می‌خورد می‌توانند کتاب را تهیه کنند. از طرف دیگر معتقدم این طرح بد است، چون کسانی که دغدغه کتاب ندارند به خاطر این تخفیف رو به خرید کتاب‌هایی می‌آورند که تنها با نیت ویترین‌ شدن خریداری می‌شوند. خود من با کسانی مواجه شده‌ام که به من می‌گویند ۱۰ تا کتاب زرد برای کتابخانه‌ام به من معرفی کن! در واقع کتاب‌ها برای «خوانده نشدن» فروخته می‌شوند و این یک احساس کاذب به ما درباره سرانه مطالعه می‌دهد.

بابایی درباره تأثیر اوضاع اقتصادی بر خرید کتاب توسط مردم می‌گوید: آن قدر که قیمت کتاب‌ها به صورت نجومی بالا رفته است، خیلی‌ها با وجود علاقه‌ای که دارند توانایی خرید کتاب را ندارند. خود من به عنوان یک کتابفروش وقتی می‌خواهم کتابی سفارش بدهم به جای اینکه دنبال موضوع کتاب باشم، بیشتر به قیمت آن توجه می‌کنم و دنبال این هستم که ببینم کتاب خوبِ ۳۰هزار تومنی چیست که سفارش بدهم؟ خانواده‌ها هم وقتی مراجعه می‌کنند خیلی راحت می‌گویند «چاپ اول و چاپ قدیم چی دارید؟».

هفته کتاب نیاز به برنامه‌ریزی دارد

این کتابفروش با بیان اینکه هفته کتاب اتفاق خوبی است ولی نیاز به تدبیر و برنامه‌ریزی بیشتر دارد، ادامه داد: تنها اعمال ۲۰ درصد تخفیف کفایت نمی‌کند. هفته کتاب باید پربارتر باشد؛ می‌توان رونمایی کتاب گرفت، کارگاه‌های مختلف برای مردم و بچه‌ها گذاشت و کارهای جدی‌تر در حوزه کتاب انجام داد. البته که خود کتاب‌فروشی‌ها می‌توانند بعضی از این برنامه‌ها را انجام بدهند ولی ترویج کتاب نیاز به حمایت‌ها و برنامه‌ریزی‌های بیشتر دارد. مثلاً من در روزنامه‌ها یا حتی تلویزیون نمی‌بینم به این هفته اشاره‌ای کنند و توجه مردم را به سمت کتاب جلب کنند.

بابایی با اشاره به شرایط نه چندان خوب کتاب کودک و نوجوان، افزود: در ادبیات کودک و نوجوان مسئله اصلی ناآگاهی خانواده‌هاست. در کتاب بزرگسال از هر ۱۰ نفر که کتاب می‌خرند، هفت نفرشان فهرست دارند و می‌دانند چه می‌خواهند، اما در حوزه کودک و نوجوان پدر و مادرها ناآگاهند و از ما می‌پرسند چه کتابی خوب است به خصوص که در حوزه ادبیات کودک و نوجوان ناشران زرد اما بسیار پرفروش و محبوب به وفور زیاد هستند.

نقش مدرسه در آشتی با کتاب

بابایی نقش مدرسه در آشتی بچه‌ها و کتاب را مؤثر می‌داند و می‌گوید: بچه‌ها در مدرسه با همدیگر خیلی تعامل دارند. خود من یک بار کتابی که پرفروش نبود را به دو نفر از بچه‌ها معرفی کردم. پس از چند روز دیدم که آن کتاب به واسطه معرفی به همان دو نوجوان دارد پرفروش می‌شود. دلیلش این است که بچه‌ها در مدرسه با همدیگر درباره کتاب‌های خوب حرف می‌زنند و به هم معرفی می‌کنند.

بابایی فروش کتاب در حوزه کودک و نوجوان را یک کار تخصصی می‌داند و می‌گوید: کتابفروش خوب مثل دکتر عمل می‌کند. مادر می‌آید و می‌گوید بچه من خیلی غرغرو است، چه کتابی بخواند خوب است؟ من اگر کتاب بدی به او معرفی کنم، مسئول بداخلاقی آن بچه هستم. باید بهترین کتاب را مناسب آن بچه و سن او معرفی کنم. وقتی این اتفاق بیفتد، یک تعامل دوطرفه خوب بین والدین و کتابفروش شکل می‌گیرد که ادامه‌دار است. خانواده‌ها وقتی راضی باشند و ببینند آن کتاب روی بچه‌هایشان تأثیرگذار بوده با ما ارتباط می‌گیرند. خود من به همین طریق دوستانی پیدا کرده‌ام که با هم ارتباط داریم. البته این مستلزم این است که تو عاشق کارت باشی.

با آبنبات مردم کتابخوان نمی‌شوند

«علی رُکاب» دیگر کتابفروشی است که به سراغش رفتیم. او که در «فروشگاه اسم» مشغول فعالیت است و ارتباط خوبی با مشتریان خود دارد، درباره تخفیف وزارت ارشاد در هفته کتاب می‌گوید: با آبنبات دادن نمی‌توان مردم را کتابخوان کرد. اگر به مادربزرگ من هم بگویید برای هفته کتاب ایده بده، همین کار به ذهنش می‌رسد! اکنون ۴۰ سال است که دارند همین کار را می‌کنند و ایده خاصی برای ترویج کتاب‌خوانی ندارند. اینکه شما بخواهی با جایزه و تخفیف مردم را به سمت کتاب بکشانی یعنی آن‌ها را همچنان متوجه نیازشان نکرده‌ای و فقط با شرطی کردن مردم احساس کاذب اهل مطالعه بودن به آن‌ها می‌دهی.

رکاب با بیان اینکه مسئولان ما خودشان کتابخوان نیستند و ضرورت مطالعه در زندگی‌شان را درک نکرده‌اند، افزود: ضعف اصلی اینجاست که وقتی ما درباره کتاب صحبت می‌کنیم، مسئولان ما نمی‌دانند اصلاً درباره چه چیزی حرف می‌زنیم. فکر می‌کنند کتاب همان فرهنگ است. در ذهنشان هم فرهنگ، رسانه است و کتاب در حاشیه قرار دارد. در صورتی که من معتقدم تا وقتی ما اوضاع کتاب و کتاب‌خوانی را درست نکنیم، فرهنگ و رسانه خوبی هم نخواهیم داشت. فیلمنامه‌نویسی که نه کتاب خوانده، نه با روایت آشناست و نه قصه می‌فهمد و نه با ادبیات ارتباطی دارد، همین می‌شود که فیلم‌های ما این قدر ضعیف است و رسانه ما قابل رقابت با هیچ جای دنیا نیست. کتاب برای مسئولان ما اهمیتی ندارد در صورتی که کتاب زیربنای فرهنگ است.

باید نیاز مشتری را شناخت و بعد به او کتاب داد

وی با بیان اینکه برای ما هفته کتاب و غیر از آن فرقی نمی‌کند، ادامه داد: ما در فروشگاه اسم داریم کار خودمان را می‌کنیم و برایمان فرقی نمی‌کند در هفته کتاب هستیم یا نه. چون بحث کتاب همیشه برای ما جدی است و ما هم داریم سعی می‌کنیم که مبتنی بر نیاز مردم به آن‌ها کتاب معرفی کنیم. یعنی اولاً نیاز آن‌ها به مطالعه را یادآوری کنیم و بعد مبتنی بر نیازشان به آن‌ها کتاب معرفی کنیم. من اینجا به شما تضمین می‌دهم مشتری‌هایی داریم که اگر کتاب را با قیمت دو برابر پشت جلد هم به آن‌ها معرفی کنم آن‌ها کتاب را می‌خرند. این هنر است، نه اینکه با تخفیف و رایگان و مسابقه کتاب‌خوانی و... کتاب را به مخاطب قالب کنی. وقتی مشتری متوجه نیازش شد، وقتی فهمید اگر آب نخورد از تشنگی می‌میرد، برای آن آب با دو برابر قیمت هم که شده هزینه می‌کند تا تشنگی‌اش را برطرف کند. اساساً تشنگی مسئله است، آن آب خیلی مهم نیست. می‌گوید «آب کم جو تشنگی آور به دست». مولوی وقتی این حرف را می‌زند منظورش همین است. باید متوجه نیازت بشوی. در همه جای دنیا کتاب و کتاب‌خوانی در دوران کرونا رشد پیدا کرده ولی در ایران افت پیدا کرده است. به این دلیل که دانشگاه‌های ما خوابیده است، مطالعه نخبگانی هم خوابیده است و عملاً می‌بینیم در حوزه کتاب اتفاق خاصی نمی‌افتد.

شعارهای کلیشه ‌ای هفته کتاب

این کتابفروش با نقد شعارهایی که برای هفته کتاب انتخاب می‌شود، بیان کرد: شعارهای این هفته معمولاً کلیشه‌ای است و اگر دقت کنی توی دهان هم نمی‌چرخد! تنها یک سال شعاری گذاشته بودند که مقداری جذاب بود. آن هم «فراغتی و کتابی و گوشه چمنی» بود که به خاطر حافظ مقداری برای من نوعی جذابیت داشت. درباره شعار امسال هم باید بگویم من نمی‌فهمم منظور از «کتاب خوب» چیست و این کتاب با چه معیاری مشخص می‌شود؟ الآن اگر شما از من بخواهید یک کتاب برای همه معرفی کنم، من می‌گویم نمی‌توانم برای همه افراد یک کتاب معرفی کنم. کتابی که من امروز به شما معرفی می‌کنم ممکن است با کتابی که ۱۰ روز دیگر به شما معرفی‌ می‌کنم فرق داشته باشد؛ چرا که ممکن است در این مدت نیازت تغییر کرده باشد.

رکاب با تأکید بر اینکه «ما در هفته کتاب و در موضوع کتاب سیاست‌گذاری خاصی نداریم»، ادامه داد: اکنون تنها تدبیر مسئولان تخفیف‌های فصلی است که تنها نقش مسکن را دارد. اساس تخفیف که در فرهنگ ما جا افتاده، یک سنت اشتباه است. اگر مسئولان ما می‌توانند قیمت کتاب‌ها و کالاها را پایین بیاورند، خب این کار را انجام بدهند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هفته کتاب کتابخوانی کتاب و کتاب خوانی کودک و نوجوان مسئولان ما معرفی کنم کتاب ها خود من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۷۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوه‌ها هم ترک برمی‌دارند!

زندگی مشترک آغاز تجربه‌ای جدید است. زوج‌های جوان وارد فضایی می‌شوند که قبل از این تجربه‌اش نکرده‌اند. به همین دلیل هم ممکن است در مقطعی از زندگی به ویژه مراحل اولیه آن، اختلافاتی باهم پیدا کنند. در این شرایط هیچ چیز به اندازه شناخت اخلاق و درک طرف مقابل به دادمان نخواهد رسید.

 در گزارش پیشین برای بهتر درک شدن خانم‌ها توسط آقایان چند نکته ساده، اما مهم آورده‌ایم. این بار، اما قرار است چند نکته برای خانم‌های عزیز بگوییم تا بیشتر ستون‌های خانه‌شان را درک کنند و بیشتر هوایشان را داشته باشد.

 همین اول کار برایتان یک حدیث از امام علی علیه السلام آورده‌ایم تا بدانید هوای همسر را داشتن چقدر ارزشمند است. ایشان می‌فرماید: «جهاد زن خوب شوهرداری کردن است.»

*با کلمات شما همسرتان اورست را فتح می‌کند!

همسرتان تنها فردی است که قرار است تا آخر عمر در کنارش باشید، یعنی مهم‌ترین فرد زندگی‌شما، بنابراین با زبان گرم و شیرین به همسرتان انرژی و نشاط هدیه کنید. همانقدر که باید شیرین زبانی کنید همانقدر هم باید از زبان تند و تیزتان خودداری کنید. 

یک بانوی دلسوز مراقب گفته‌هایش هست و هنگامی که با همسرش صحبت می‌کند کلمات را با آرامش به زبان می‌آورد. وقتی همسرش با عصبانیت حرف می‌زند، او را با کلمات ملایم و عاشقانه خلع سلاح می‌کند.

«زهرا رستگار مقدم» کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق می‌گوید: «وقتی مرد‌ها احساسی شوند، فکر می‌کنند اورست را فتح کردند، با حرف‌های زیبا بمب بارانشان کنید. 

وقتی از احساسات خوبشان تعریف شود، بازدهی محبتشان چندین برابر می‌شود. اگر می‌بینید همسرتان روز بدی داشته و بدون دلیل قانع کننده‌ای دنبال دعوا‌های زناشویی می‌گردد، به او بگویید حق دارد که ناراحت و بی‌حوصله باشد. جمله «عزیزم حق با توست» یک روش ساده ولی بسیار مفید برای خلع سلاح طرف مقابل و پیشگیری از دعوا‌های زناشویی بی‌معنی است. بعد از گفتن این جمله همسرتان حرفی برای گفتن ندارد و شما به طور کاملا نامحسوس حرف آخر را زده‌اید.»

*منت گذاشتن ممنوع!

برخی از خانم‌ها یک اخلاق بد دارند و آن منت گذاشتن است. به عنوان مثال هر روز به خاطر خرید جهیزیه، پختن شام و انجام کار منزل، نگهداری بچه‌ها و ... بر سر همسرشان منت می‌گذارند. در حالی که این حرف ها، ناخواسته پایه‌های زندگی‌تان را سست می‌کند. هرگز زندگی را بر اساس منت گذاشتن پایه‌ریزی نکنید، اینکار باعث می‌شود مرد از شما دوری کند و همان اتفاقی بدی که نباید بیفتد، برایتان رقم بخورد. فراموش نکنید زندگی زوجین یعنی اینکه «دیگه ما هر چی داریم به هر دو تعلق دارد» پس نگوییم این مال من است این مال توست...

*از رفتار‌های مردانه پرهیز کنید

اصلی‌ترین دلایل متمایل شدن یک مرد به یک خانم «زنانگی داشتن» اوست. از مدل راه رفتن‌تان تا نگاه کردن و لباس پوشیدن‌تان، همه اینها برای یک مرد مهم است و اگر هر کدام از اینها حالتی مردانه داشته باشد، اصلا خوشایند نیست. مردانه رفتار کردن باعث نمی‌شود یک مرد احساس راحتی بیشتری پیدا کند و کاملا برعکس جواب می‌دهد.

*وقتی کوه‌ها ترک برمی‌دارند!

خانم عزیز هرگز به شوهرتان اهانت نکنید و او را سرزنش نکنید، بلکه برعکس نهایت احترام را برایش قائل باشید و اعمال نیکش را تائید و او را تشویق کنید. وقتی همسرتان درمورد کار، دوستان یا موضوعی صحبت می‌کند، به او توجه کنید. این نشان می‌دهد به نگرانی، علایق و عقاید او احترام می‌گذارید. هیچ چیز بیش از این او را راضی و شاد نمی‌کند.

مرد‌ها مانند کوهی هستند که با بی‌احترامی همسرشان تَرَک برمی‌دارند. رستگار مقدم می‌گوید: «خانمی که به همسرش احترام نمی‌گذارد و او را دست کم می‌گیرد، بدون شک خانه‌اش مثل جهنمی است که پرخاشگری‌ها و ناسازگاری‌های همسرش را با دست‌های خودش به خانه آورده است.»

*دلربایی واقعی این است

امام صادق علیه السلام می‌فرماید: «بهترینِ زنان، زنی است که برای شوهرش خوشبو باشد.» زنی که برای همسرش خودش را آرایش و زیبا می‌کند. اما در هر چیزی توجه به افراط و تفریط مهم است و خانمی که همه کار‌ها را رها کرده و فقط به پوشش و آرایش و عشوه و ناز کردن پرداخته این خانم دلربا نیست، بلکه نوعی تنبلی و فرار از مسئولیت است. خانمی دلربایی دارد که مدیریت زندگی و اهمیت دادن به ظاهر را با هم انجام دهد.

*همسرتان آدم آهنی نیست

جمله‌ای که باید همواره ورد زبان‌تان باشد، تشکر از همسر است. وقتی همسرتان کار‌های مردانه‌اش را انجام می‌دهد، پیش خودتان نگویید به وظیفه‌اش عمل کرده و نیازی به تشکر نیست. فکر نکنید مردتان به خاطر دست‌های قوی و توانایی‌های مردانه‌اش نیازی به شنیدن تشکر ندارد. در ازای هر قدمی که برای شما و زندگی مشترک‌تان برمی‌دارد، از او تشکر کنید. به او نشان دهید که متوجه هستید برای شما چه کار‌هایی انجام می‌دهد. 

رستگارمقدم می‌گوید: «جملات ساده‌ای مانند «ممنون که مرا صبح‌ها تا ایستگاه اتوبوس می‌رسانی» و «متشکرم که با تمام خستگی‌ات، خرید‌های خانه را انجام می‌دهی»، برای او بسیار انرژی بخش خواهد بود. یا مثلا همسرتان با کلی خستگی از کار و فعالیت روزانه به خانه می‌رسد خانم محترم و با درایت؛ توقع نداشته باشید که همسرتان همه خستگی‌هایش را پشت در بگذارد. همسرتان آدم آهنی نیست، خانه‌ای که شما بانوی آن هستید، بهترین مکان به آرامش رسیدن است، اجازه بدید کمی تجدید قوا کند بعد می‌توانید مسائل و مشکلات خودتان را آن هم با سیاست‌های خاصی برایش مطرح کنید.»

*مامان بازی ممنوع!

برخی از خانم‌ها مثل بچه‌ها دائما به مرد هرچیزی را گوشزد می‌کنند و مدام مثل یک مادر به همسرش «بُکن و نکن» می‌کند. مثلا زنگ می‌زند به همسرش، به او می‌گوید: «دخترمان داره تعطیل میشه، دم در مدرسه‌اش منتظرش نگذاری‌ها، یا خانوم رفته مسافرت زنگ میزنه به مرد میگه ۹ شب یادت نره اشغال را دم در بزاری ها. یا به او می‌گوید یادت باشه بری حموم یا یادت باشه فلان کار را بکنی و…دقیقا مثل بچه‌ها. درحالی که یک خانم با سیاست در رفتارهایش رعایت می‌کند که مادرِ شوهرش نباشد.

*سرزنش و سرکوفت؛ آفت زندگی

یکی از رفتار‌های مخربی که اثرات زیان‌آور و جبران‌ناپذیری بر روابط بین همسران جوان به خصوص در دوران عقد دارد، سرزنش و تحقیر و خرد کردن شخصیت یکدیگر است: «صد بار گفتم این کار رو نکن، گوش نکردی حالا بکش، تو همینی دیگه، می‌دونستم این جوری میشه، بفرما اینم نتیجه هنر جناب‌عالی.» 

کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق می‌گوید: «اگر همه ما می‌توانستیم گاهی خود را به جای طرف مقابل‌مان بگذاریم، شاید خیلی از مشکلات و مسائل لاینحل زندگی هرگز اتفاق نمی‌افتاد. سرزنش و سرکوفت زدن به یکدیگر یکی از بزرگ‌ترین آفت‌های زندگی زناشویی به شمار می‌رود.»

*این ۵ ویژگی از شما بهترین می‌سازد

از منظر امام رضا علیه السلام بهترین زن، پنج ویژگی دارد: «آسان‌گیر؛ نرم‌خو؛ موافق و همراه؛ هر وقت شوهرش خشمگین شود، خوابش نبرَد تا وقتی که شوهر از او رضایت پیدا کند؛ هر موقع شوهرش بیرون برود، از خانه و خانواده‌اش در نبود او مراقبت کند. اینطور زنی، یکی از مأموران خداست و مأمور خدا ناامید نمی‌شود…» 

در این گزارش چند نکته درگوشی برای خانم‌های خانه آوردیم تا هرچند ناچیز در بهتر شدن زندگی کمکی کرده باشیم؛ این قبیل گزارش‌های همسرانه را در ادامه بیشتر برایتان روایت می‌کنیم.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • وقتی در کمتر از یک ثانیه کارما به سراغت می‌آید! / فیلم
  • وقتی بی‌بی‌سی نزد کارشناسان خودش هم مقبولیتی ندارد! + فیلم
  • تدارک ۳۰ عنوان برنامه پاسداشت هفته عقیدتی در شهرستان زابل
  • کوه‌ها هم ترک برمی‌دارند!
  • عکس| وقتی ایست بازرسی بسیج جلوی نماینده مجلس را می‌گیرد
  • حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • اتفاق عجیب در مراسم خاکسپاری | وقتی حاضران زیر خاک دفن می‌شوند! + ویدئو
  • عشق در قلمرو حیات وحش؛ وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)