Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بیجار، محمود الله‌مرادی صبح امروز در جلسه ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان بیجار با محوریت شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در مساجد، اظهار داشت: متاسفانه یک فرهنگ منکر در جامعه رواج یافته و آن فرهنگ، "به من چه" است که نسبت به منکرات و برخی مشکلات اجتماع بی‌تفاوت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه‌ای است که باید در تمامی شئونات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و... باشد و با کنارزدن بی‌تفاوتی نسبت به این دو فریضه الهی، خود مردم این دو فریضه را جاری و سازند.

به گفته الله‌مرادی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان به دنبال آن است اقداماتی انجام دهد که هم در جهت تثبیت انقلاب اسلامی، دفاع از دستاوردهای ارزشمند انقلاب و هم در راستای ترویج فریضتین الهی باشد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان خاطرنشان کرد: فضای مجازی امروزه یک فضای غبارآلودی شده است که اگر به درستی مطالب و انتشارات در این فضا را تشخیص ندهیم همان مسیری است که شیطان می‌خواهد و منکرات به جای معروفات به مردم القا خواهد شد. 

وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تشکیل شوراهای امر به معروف و نهی از منکر مساجد اشاره کرد و اذعان داشت: ماموریت‌های زیادی برای این شوراها پیش‌بینی شده که جدای از حل مشکلات مردم، باید با مسوولان دستگاه قضایی و مسوولان اجرایی در ارتباط باشند که مشکلات محلات را مرتفع نمایند.

الله‌مرادی تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که شوراهای مساجد مرکز حرکت‌هایی در زمینه‌های مختلف باشند و با برنامه‌ریزی مناسب، معضلات محلات را با هدف رفع آنها پیگیری کنند. 

وی ادامه داد: شوراهای امر به معروف و نهی از منکر مساجد باید گروه‌های مطالبه‌گری تشکیل دهند که همان گروه‌های سوت‌زن هستند و می‌توانند با پیگیری مطالبات مردم محلات از مسوولان، زمینه‌ساز رفع مشکلات و آسیب‌های اجتماعی باشند ضمن اینکه این گروه‌ها در تمامی بخش‌ها فعالیت خواهند کرد. 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان همچنین گفت: امروز جنگ، جنگ سخت نیست، هیاهو و شعار جنگ زیاد است اما در کشور موضوع جنگ سخت نداریم بلکه دشمنان در قالب یک جنگ نرم برای براندازی نظام فعالیت می‌کنند.

وی پشت‌پرده اخلال در سیستم پمپ‌های بنزین کشور را یکی از ترفندهای دشمن در قالب جنگ نرم خواند که با پای کار آمدن تمامی دستگاه‌ها و خود مردم، این توطئه و طراحی آنان با شکست مواجه شد بلکه باید بدانیم که این اولین و آخرین کار آنها نخواهد بود.

الله‌مرادی عنوان کرد: برنامه‌ریزی دشمن برای جوانان و خانواده‌ها هر روز به نوعی خود را نشان می‌دهد و همه اینها برای اغفال جوانان، انحراف فکری آنان و ضربه به کانون خانواده‌های ایرانی است و آنها با قبح‌شکنی، حرمت‌شکنی و هنجارشکنی این موارد را دنبال می‌کنند.

وی ادامه داد: خیلی وقت‌ها باید مواظب باشیم در زمین دشمن بازی نکنیم و این مستلزم داشتن و تقویت سواد رسانه‌ای و بصیرت‌افزایی است  که ستاد امر به معروف و نهی از منکر به دنبال افزایش سطح سواد رسانه و بصیرت‌افزایی در جامعه است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان تاکید داشت: باید یک انسجام داوطلبی در درون نیروهای انقلاب وجود داشته باشد که با عملیات‌های آفندی در فضای سایبر مانع از اجرای توطئه‌های دشمن باشند.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۰

منبع: فارس

کلیدواژه: استان کردستان انقلاب اسلامی امر به معروف و نهی از منکر فضای مجازی الله مرادی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کردستان ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان الله مرادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۷۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایراف، اگرچه پیش از این، در دوره‌های مختلف، از نظام‌های پادشاهی در افغانستان، تا دوره جمهوریت، تلاش‌های مخفی و آشکاری برای کاهش نفوذ زبان فارسی در افغانستان از سوی دولت‌ها و حاکمان صورت گرفته است، اما به زعم کارشناسان این تلاش‌ها با شکست روبرو بوده و روبرو خواهد شد.

حذف کامل زبان فارسی از افغانستان به طور کامل امکان‌پذیر نیست و به شدت غیرممکن به نظر می‌رسد. زبان فارسی یکی از زبان‌های رسمی افغانستان است و تاریخچه گسترده‌ای در این کشور دارد. علاوه بر این، جامعه افغانستان به شدت چندفرهنگی است و اکثریت مردم حتی پشتوزبانان از زبان فارسی به عنوان زبان ارتباطی و میانجی در این کشور استفاده می‌کنند.

با این حال، ممکن است بخشی از طالبان تلاش کنند تا زبان فارسی را از برخی اسناد رسمی یا شماری از زمینه‌های فرهنگی و آموزشی حذف کنند، اما این اقدام که به شدت مورد انتقاد داخلی و بین‌المللی قرار گرفته همچون گذشته با مخالفت و مقاومت مردم مواجه خواهد شد. به علاوه، زبان فارسی، زبان تعاملات مردم افغانستان است و حذف آن از دانشگاه‌ها و مدارس این کشور که نظام آموزشی مطلوبی ندارد، نمی‌تواند تأثیرگذار باشد.

افزون بر این مرجعیت رسانه‌ای برخی رسانه‌های فارسی زبان که عمدتاً در ایران مستقر هستند، نقش فزاینده‌ای در گسترش هرچه بیشتر زبان فارسی در افغانستان داشته است. موضوعی که احتمالاً فقط حذف و سانسور رسانه‌ای بتواند جلوی آن را بگیرد.

از سوی دیگر، ایران به عنوان کشوری فارسی‌زبان همواره در جهت رشد و تقویت زبان فارسی در خارج از مرزهای خود به خصوص در افغانستان تلاش کرده است. مهمترین این تلاش‌ها را می‌توان در سه دسته کلی خلاصه کرد:

۱. ارتباطات فرهنگی و ادبی: ایران به عنوان یکی از کشورهایی که فارسی به طور رسمی در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، نقش بسیار مهمی در ترویج ادبیات و فرهنگ فارسی دارد. این کشور با برگزاری نشست‌ها، کنفرانس‌ها و همایش‌های فرهنگی و ادبی و ارسال اثرات ادبی و فرهنگی به افغانستان، به تقویت و حفظ زبان فارسی در این کشور کمک می‌کند.

۲. ارتباطات آموزشی: ایران از طریق ارائه بورس‌های تحصیلی و فرصت‌های آموزشی، حتی به دانش‌آموزان و دانشجویان غیرفارسی‌زبان افغانستان فرصت می‌دهد تا زبان فارسی را به عنوان زبان خارجی یاد بگیرند و به ترویج و حفظ این زبان کمک کنند.

۳. همکاری در رسانه‌ها: ایران از طریق همکاری با رسانه‌های افغانستانی و ارائه محتوای فارسی در رسانه‌های خود، به ترویج و حفظ زبان فارسی در افغانستان کمک می‌کند.

با این حال نه تنها در افغانستان، که ایران برای حفظ زبان فارسی و گسترش نفوذ خود در میان کشورهای ایران فرهنگی تلاش مستمر دارد. زبان فارسی به دلایل عدیده‌ای برای ایران اهمیت دارد. حفظ هویت تاریخی ایرانیان از پس از حمله اعراب، به وسیله زبان فارسی صورت گرفته است. البته ایرانیان، فارغ از زبان مادری خود که می‌تواند کردی، عربی، آذری، بلوچی و … باشد همواره بر استفاده از زبان فارسی به عنوان زبانی بیناقومی تأکید داشته و توانسته‌اند این زبان را به عنوان زبان دوم اسلام به جهانیان معرفی کنند.

گذشته از این، بدون شک، زبان فارسی می‌تواند به عنوان یکی از ابزارهای مهم تقویت قدرت نرم ایران عمل کند. قدرت نرم به توانایی یک کشور در تأثیرگذاری بر دیگران از طریق ارزش‌ها، فرهنگ، ایدئولوژی‌ و مسائل فردی و اجتماعی اشاره دارد. به چندین دلیل، زبان فارسی می‌تواند به تقویت قدرت نرم ایران کمک کند:

۱. تأثیرگذاری سیاسی و دیپلماسی: زبان فارسی می‌تواند به عنوان یک زبان دیپلماتیک در روابط بین‌المللی کشورها عمل کند. تأسیس مراکز فرهنگی و زبان فارسی، ارائه بورس‌های تحصیلی و فرصت‌های آموزشی، و برگزاری نشست‌ها و همایش‌های فرهنگی و ادبی، می‌تواند به توسعه روابط دیپلماتیک و تأثیرگذاری سیاسی ایران کمک کند.

۲. ارتباطات فرهنگی و هنری: زبان فارسی به عنوان زبانی با تاریخ و فرهنگ غنی، قادر است ارتباطات فرهنگی و هنری مؤثری را با دیگر کشورها برقرار کند. اشعار، داستان‌ها، فیلم‌ها و سایر آثار هنری و ادبی فارسی می‌توانند از طریق ترجمه و ارائه به سایر کشورها، فرهنگ و ارزش‌های ایران را به دیگران معرفی کنند و نقش بسزایی در ایجاد تبادل فرهنگی و هنری داشته باشند.

۳. توسعه همکاری‌های اقتصادی: زبان فارسی می‌تواند در تسهیل تعاملات اقتصادی و تجاری با دیگر کشورها نیز نقش مهمی داشته باشد. با ترویج زبان فارسی و آموزش آن به غیرفارسی زبان‌ها، ایران می‌تواند از طریق ارائه اطلاعات، محصولات و خدمات به زبان فارسی، روابط تجاری و اقتصادی خود را با دیگر کشورها تقویت کند.

به طور کلی، تقویت قدرت نرم ایران از طریق حفظ و ترویج زبان فارسی و فرهنگ فارسی می‌تواند به تقویت تأثیرگذاری کشور در منطقه و جهان کمک کند و نقش مهمی در توسعه روابط بین‌المللی و تأثیرگذاری در مسائل جهانی ایفا کند.

به همین دلیل، حاکمیت ایران، یکی از مخالفان برخورد با زبان فارسی در افغانستان است؛ هرچند طالبان به طور رسمی موضوع حذف یا ایجاد محدودیت برای زبان فارسی را رسانه‌ای نکرده و حتی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان، ۳ دی ماه سال گذشته، در یک نشست خبری در تهران، در پاسخ به سوالی درباره نگرانی‌ها از کمرنگ شدن زبان فارسی در افغانستان گفته بود: «زبان فارسی و پشتو هردو زبان رسمی افغانستان هستند و هیچ نوع تبعیضی علیه زبان فارسی از سوی حکومت افغانستان وجود ندارد. در مکاتب و دانشگاه‌ها و مراکز علمی، همه چیز مانند قبل جریان دارد و تدریس و صحبت به هردو زبان پشتو و فارسی انجام می‌شود. ما تلاش داریم هر دو زبان غنی‌تر و علمی‌تر شوند.»

در همین حال، حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان نیز پیش از این در گفت‌وگو با مجله نیمروز گفته بود: «می‌دانیم که زبان‌های پشتو و فارسی هم‌ریشه هستند و پیوند میان زبان‌های گوناگون منطقه ما و مردمانی که به این زبان‌ها سخن می‌گویند، ناگسستنی است. بنابراین، ما تلاش داریم با افزایش تعاملات‌ فرهنگی میان دو کشور، از اهمیت و ضرورت صیانت از ریشه‌های موجود زبانی؛ گفتمانی ایجاد شود تا به‌واسطه آن، این تمدن ‌پایدار بماند.»

این‌گونه سخنان نشان‌دهنده هوشمندی هر دو طرف نسبت به حفظ تعاملات و پرهیز از بزرگنمایی اختلافات در قبال یکدیگر است؛ نکته‌ای که بسیاری از کارشناسان بر آن تأکید کرده و سیاست‌گذاری حاکمیتی در تقابل با سیاست‌های غیردولتی در این حوزه را محکوم به شکست می‌دانند.

به گفته کارشناسان، هر نوع چالش با طالبان در حوزه زبان، می‌تواند به گسترش سیاست حذف زبان فارسی و پافشاری طالبان نسبت به این سیاست منجر شود. این گروه از پژوهشگران معتقدند افزایش تولید محتوا از سوی شهروندان فارسی‌زبان و گروه‌های مردمی در داخل و خارج افغانستان، خود به خود عامل مهمی برای شکست سیاست و نگاه حذفی نسبت به زبان فارسی در افغانستان خواهد بود.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902366

دیگر خبرها

  • نکونام به دنبال طلسم شکنی مقابل ذوب آهن
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • نساجی به دنبال طلسم شکنی مقابل پرسپولیس
  • زیرآب زنی با نهی از منکر فرق دارد ‍!
  • ارزیابی نامحسوس وضعیت حجاب در ادارات و مراکز آموزشی کردستان
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین
  • آیا امر به معروف ونهی از منکر به یک چالش سیاسی تبدیل شده است؟ + فیلم
  • ساکت الهامی به دنبال طلسم شکنی برابر پرسپولیس
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟