Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوال تسنیم گفت که ایران و ترکیه اتفاق نظر فراوانی درباره مسائل منطقه دارند. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با همتای ترکیه‌ای خود، در پاسخ به سوال تسنیم درباره همکاری‌های ایران و ترکیه به صورت چندجانبه با کشورهای دیگر به ویژه در حوزه ترانزیتی گفت: ما توافق کردیم در خصوص موضوعات تجاری و اقتصادی علاوه بر همکاری‌های دوجانبه، همکاری‌های سه یا چند جانبه را مورد توجه قرار دهیم و در ذیل نقشه راه همکاری‌های بلندمدت دو کشور این موضوع را در بخشی از سند مورد توجه قرار خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در مورد مسائل منطقه نیز اتفاق نظر فراوانی بین ایران و ترکیه وجود دارد و در جریان گفت‌وگوهای امروز در مورد این مسائل اتفاق نظر فراوانی با هم داشتیم.

وی افزود: امیدواریم جنگ خانمان سوز یمن هر چه زودتر خاتمه پیدا کند و محاصره انسانی که علیه این کشور مسلمان اعمال شده خاتمه پیدا کند. و محاصره انسانی این کشور مسلمان و عرب پایان یابد.

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: ما تحولات در لبنان را با جدیت و نگرانی دنبال می کنیم. اتفاقی که در عرصه دیپلماتیک و تعطیلی برخی از سفارتخانه های عربی در این کشور و برخی دیگر از مسائل به وجود آمده بخاطر حمایت یک مقام رسمی لبنان از پایان جنگ در یمن ابراز نگرانی می‌کنیم. ما به سیاست‌های خود به حمایت از لبنان ادامه می دهیم.

وی با اشاره به تحولات عراق گفت: در گفت‌وگوهایی که امروز با آقای چاووش اوغلو داشتیم به صورت مشترک اقدام تروریستی صورت گرفته علیه نخست وزیر عراق را محکوم کردیم و امیدواریم در سایه انتخابات برگزار شده در عراق هر چه زودتر دولت و پارلمان جدید در این کشور همسایه شکل بگیرد و ثبات در عراق ایجاد شود.

امیرعبداللهیان با اشاره به موضوع افغانستان گفت: در مورد افغانستان نیز ما با جدیت موضع تشکیل دولت فراگیر در این کشور را دنبال می کنیم. امروز هم نماینده ویژه ایران در کابل خواهد بود. یکی از اهدافی که هیات ایران دنبال می‌کند تشویق همه طرف‌ها به تشکیل دولت فراگیر ملی در افغانستان است.

چاووش اوغلو در پاسخ به تسنیم: پشت سر هم قرار گرفتن سفر تهران و بیروت اتفاق مثبتی است

وزیر خارجه ترکیه هم در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره همکاری‌های ترانزیتی ایران و ترکیه از جمله همکاری سه‌جانبه با کشورهای دیگر گفت: ترکیه برای افزایش تجارت در منطقه به صورت دوجانبه، سه‌جانبه و چهارجانبه برنامه دارد و از آن حمایت می‌کند. در این مکانیزم های چندجانبه ایران نیز حضور دارد. هدف این مکانیزم‌های سه و چهارجانبه افزایش همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای است. تنها محدود به سه‌جانبه و چهارجانبه نبوده و کشورهای خلیج فارس، پاکستان، کشورهای آسیای میانه نیز در آن حضور دارند. ما این پروژه‌ها را مثبت ارزیابی می‌کنیم و از آن حمایت می‌کنیم.

چاووش اوغلو در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم در مورد سفرش طی روزهای آینده به لبنان و اینکه آیا این سفر ربطی به سفر امروزش به تهران دارد یا نه؟ گفت: همانطور که می دانید دولت جدیدی در لبنان شکل گرفته است. ما با مقامات لبنان گفت وگوی تلفنی داشته ایم و از چندی قبل انجام سفر به لبنان برنامه ریزی و پیش بینی شده بود. این همزمانی سفرها اتفاق خوبی است، در جریان سفر به لبنان روابط دو کشور و موضوعات منطقه را بررسی می کنیم. در جریان سفر امروز به تهران نیز در مورد مسائل لبنان گفت وگو کردیم و امکان ندارد که در نشستی بخواهیم موضوعات منطقه را بررسی کنیم و به مسائل لبنان اشاره ای نشود و اینکه این گفت وگوها در تهران و بیروت پشت سر هم قرار گرفته اتفاق مثبتی است.

انتهای پیام/.
 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پاسخ به سوال ایران و ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست پر ایران در سازمان همکاری اسلامی/ نشست دو روزه سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا روز گذشته پایان یافت

به گزارش قدس آنلاین، این سازمان صدای جمعی جهان اسلام و به منظور حفاظت و حمایت از منافع جهان اسلام برای ترویج صلح بین‌المللی تشکیل شده است. در دو روز گذشته، پانزدهمین نشست سازمان همکاری اسلامی در گامبیا کوچک‌ترین کشور آفریقایی برگزار شد. 

یکی از نکات جالب در این دوره از اجلاس حضور طالبان بود. عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان روز گذشته اعلام کرد این گروه به دعوت این سازمان در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی شرکت کرده است.

پیشنهادهای ایران برای محاکمه اسرائیل
این اجلاس که با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی آغاز شد، مسئله توقف جنگ در غزه را دستور کار جدی خود قرار داد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هم ضمن حضور فعال در این اجلاس به رایزنی‌های فشرده و ارائه طرح‌های پیشنهادی از سوی جمهوری اسلامی ایران پرداخت. 

امیرعبداللهیان در دیدار با حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی پیشنهادهایی مبنی بر اقدام دبیرخانه سازمان برای مستندسازی جنایات رژیم اسرائیل، ایجاد واحدی برای رصد جنایات رژیم صهیونیستی و انجام تحقیق و تفحص بین‌المللی برای محاکمه سران جنایتکار این رژیم را مطرح کرد. 

این پیشنهادها مورد استقبال حسین ابراهیم طه قرار گرفت و ضمن ابراز خرسندی گفت: آمادگی کامل دبیرخانه سازمان را تحت مسئولیت خودم برای همکاری با ایران اعلام می‌دارم و بر پیگیری تجاوزات رژیم اسرائیل اهتمام ویژه خواهیم داشت.در ادامه وزیر امور خارجه کشورمان ضمن حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار این نشست، گفت: علاوه بر مباحث مربوط به توسعه پایدار کشورهای اسلامی، مسئله توقف جنگ در غزه در نشست کارشناسان ارشد و پیش از آن وزرای خارجه مطرح شد و در همین رابطه بحث‌های زیادی در سطح سران و وزرای خارجه رد و بدل شد.وی با بیان اینکه «این روزها احتمال توقف جنگ افزایش پیدا کرده است» گفت: علت این احتمال رایزنی‌ها، تلاش‌ها و فشارهای افکار عمومی و مجموعه شرایطی است که رژیم اسرائیل در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی با آن مواجه شده است. وی در پایان افزود: ملاقات‌هایی با وزرای خارجه برخی کشورها با تمرکز بر موضوع توقف جنگ در غزه داشتیم و امیدواریم شرایطی برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه و جابه‌جایی ساکنان غزه به‌سمت مناطق و منازل خودشان فراهم بشود.

دیدار وزیر با همتایان سیاسی 
از جمله ملاقات‌های امیرعبداللهیان، دیدار با هاکان فیدان همتای ترکی خود بود. 

امیرعبداللهیان از تصمیم دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، قدردانی کرد و این اقدام را مهم دانست. همچنین ضرورت ایفای نقش نیرومندتر کشورهای اسلامی به‌ ویژه ایران و ترکیه در حمایت از فلسطین را یادآوری کرد. در ادامه این گفت‌وگو هاکان فیدان گفت: توسعه روابط با ایران در همه زمینه‌ها، از اولویت‌های مهم کشور ماست و از تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی استقبال می‌کنیم.امیرعبداللهیان در دیگر رایزنی‌های دیپلماتیک، با حسین عوض همتای سودانی هم گفت‌وگو کرد.وی در این دیدار انتصاب وزیر امور خارجه جدید سودان را تبریک گفت و تأکید کرد: ما مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان و آماده کمک به برقراری ثبات در این کشور هستیم.
امیرعبداللهیان خطاب به همتای سودانی‌اش گفت: دشمنان سودان جایگاه مهم این کشور را می‌دانند. به همین دلیل سال‌ها برای تجزیه سودان تلاش کردند و اکنون  هم آتش جنگ داخلی را به دامن این کشور انداخته‌اند. ما امیدواریم به‌زودی شاهد بازگشت آرامش و ثبات به سودان باشیم.

حسین عوض همچنین آخرین تحولات و اوضاع این کشور را برای همتای ایرانی خود تشریح کرد.

دعوت برای رسمیت بخشیدن به فلسطین
در پی اقدامات مشترک کشورهای عضو این سازمان مبنی بر دفاع از حقوق مشروع فلسطین، بیانیه‌ای از سوی سازمان همکاری اسلامی در این باره منتشر شده است. در این بیانیه آمده است:  سازمان همکاری اسلامی کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد و از این تصمیم به عنوان گام مهمی که با قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل همخوانی دارد، حمایت می‌کند. همچنین برای دستیابی ملت فلسطین به حقوق مشروع خود، از جمله حق بازگشت، تعیین سرنوشت و تجسم تأسیس کشور مستقل فلسطینی در مرزهای چهار ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی قدس کمک می‌کند.بیانیه نهایی اجلاس هم شامل پیشنهادهایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.

خبرنگار: فاطمه کامیاب

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • جزئیات دیدار و گفتگوی گروسی با امیرعبداللهیان
  • اتخاذ موضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای در همکاری‌ ایران و آژانس موثر است
  • دست پر ایران در سازمان همکاری اسلامی/ نشست دو روزه سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا روز گذشته پایان یافت
  • ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • ملاقات امیرعبداللهیان با هاکان فیدان در گامبیا
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • آغاز نشست سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول با حضور امیرعبداللهیان