Web Analytics Made Easy - Statcounter

ظرفیت بالقوه شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور با هدف توسعه محصولات صادرات محور دانش‌بنیان در حوزه زیست‌فناوری افزایش می یابد. برای رسیدن به این هدف، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خدمات مختلفی را به شرکت‌های صادرات محور حوزه زیست فناوری ارایه می دهد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به اینکه تصمیمات صحیح مدیریتی، متکی به آمار و ارقام درست است، این ستاد برای ارزیابی صادراتی شرکت‌های حوزه فعالیت ستاد زیست‌فناوری و ایجاد نظام رتبه‌بندی صادراتی از پژوهشگران، محققان، شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور توانمند در این حوزه دعوت به همکاری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروش ۲ میلیارد دلاری شرکت‌های صادراتی زیست‌فناور

مطابق با سند چشم انداز ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی ایران و به استناد نقشه جامع علمی کشور، سهم کشور از تولیدات زیست‌فناوری دنیا باید به سه درصد برسد و تحقق این موضوع بنابر مصوبه تشکیل ستاد توسعه زیست‌فناوری جزء ماموریت‌های اصلی این ستاد محسوب می‌شود.

مطابق با آمار ستاد توسعه زیست‌فناوری در سال ۱۳۹۵ کل ارزش تولیدات زیست‌فناوری در کشور حدود ۱.۹ میلیارد دلار بوده است که با توجه به ارزش بازار دنیا در سال ۱۳۹۵ معادل ۳۷۹ میلیارد دلار، سهم ایران از بازارهای جهانی پنج دهم درصد بوده است.

با در نظر گرفتن رشد مرکب ۱۲ درصدی، ارزش کل بازار در سال ۱۴۰۴، معادل ۱۰۳۸ میلیارد دلار خواهد بود که با در نظر گرفتن هدف ۳ درصدی ستاد توسعه زیست‌فناوری، ارزش تولیدات زیست‌فناوری کشور باید به عدد ۳۱ میلیارد دلار برسد، تحقق این امر جز از مسیر صادرات میسر نخواهد بود.

به همین جهت ایجاد نظام رتبه‌بندی علاوه بر تشویق شرکت‌ها برای حرکت به سمت صادرات، باعث جهت‌دهی هرچه بهتر تسهیلات و حمایت‌های صادراتی به شرکت‌های فعال در این حوزه خواهد شد.

بر این اساس، ارزیابی صادراتی شرکت‌های حوزه فعالیت ستاد زیست‌فناوری و ایجاد نظام رتبه‌بندی صادراتی، می‌تواند ستاد را در نیل به این هدف یاری رساند.

علاقه‌مندان می‌توانند برای اطلاع از چگونگی این همکاری و جزییات طرح به سایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری  https://biodc.isti.ir مراجعه کنند.

برچسب‌ها معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش‎ بنیان ‎ها زیست فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان ها زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان ها زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ستاد توسعه زیست فناوری نظام رتبه بندی میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۰۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سهم صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها از سبد ایجاد کسب‌وکار‌ها و عدالت شغلی در همه دنیا و ایران به لحاظ گردش مالی و ایجاد و توسعه کسب‌وکار جزو بالاترین سهم محسوب می‌شود.

پیشرفت‌های شگرف علوم و فناوری سخت به شکوفایی اقتصادی جوامع منجرشد و البته همان‌طور که علوم و فناوری‌های سخت به شکل‌گیری و توسعه‌ی خانواده بزرگ صنایع سخت یا کارخانه‌ای منتهی می‌شوند، علوم و فناوری‌های نرم نیز صنایع نرم را شکل می‌بخشند؛ صنایعی که محصولات و خدمات حاصل از آن، افزایش کیفیت زندگی و تسهیل رابطه‌ی با محیط پیرامون کمک می‌کنند.

ارتباط صنایع سخت و صنایع نرم در ایجاد بسترشکوفایی در اقتصاد جوامع کمک می‌کند و این دو موضوع را می‌توان مکملی برای ارتقای دانش و فناوری به همراه توسعه کیفیت زندگی مردم دانست.

اثرگذاری نرم و اقتصاد اجتماعی

در همین زمینه مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ستاد فناوری‌های نرم و فرهنگی مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایجاد هماهنگی و پیگیری بین دستگاه‌هایی است که در حوزه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم در حال فعالیت هستند، وظیفه دارد.

وی ادامه داد: این ستاد در حال همکاری با بیش از ۲ هزار شرکت خلاق است که در حوزه دانش بنیان‌ها قرار می‌گیرند و همچنین ۴۰۰ شرکت دانش بنیان خلاق که در حال فعالیت هستند.

حسنلو تاکید کرد: در حوزه اثر گذاری نرم و اقتصاد اجتماعی اصولا تنها این شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق قادر به نقش آفرینی و اثرگذاری هستند. در حوزه بین الملل نیز ما مسئله‌ای که در حوزه ارائه تصویر اقتصادی و اجتماعی از کشور و دیپلماسی عمومی داریم با ابزار صنایع خلاق قابل حل است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم تصریح کرد: اگر بخواهیم تکنولوژی و صنعتی را همراه با بسط فرهنگی به خارج از کشور ارایه و توسعه دهیم، بهترین و سریع‌ترین راه حل بهره گیری از توان همین شرکت‌های خلاق و دانش بنیان است.

دانش بنیان‌ها قابلیت ارائه تکنولوژی پیچیده و نوین را دارند

از سوی دیگر و در همین رابطه، آهنگربیگ معاون ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم نیز در تشریح فعالیت‌های دانش بنیان‌ها در توسعه فناوری نرم فرهنگی به خبرنگار آنا گفت: دانش بنیان‌ها با شیوه‌های مخصوص به خود در حال فعالیت و ارزیابی هستند و بیش از ۸ هزار دانش بنیان وارد توسعه فناوری‌های نرم شده اند.

وی ادامه داد: تا اسفند ماه سال گذشته بیش از ۲ هزار شرکت خلاق نیز به این صنعت پیوسته اند. شرکت‌های خلاق واحد‌هایی هستند که فناور و نوآور و فرهنگی هستند، اما شرکت‌های دانش بنیان با ایجاد فناوری‌های پیچیده و تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته در حال کار هستند و از بسط فرهنگی کمتری برخوردارند.

آهنگر بیگ تصریح کرد: سطح فناوری و پیچیدگی محصولات دانش بنیان‌ها به شدت بالا بوده و از این حیث دارای برتری خاصی برای فعالیت در صنعت فناوری نرم فرهنگی هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین