Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، با توجه به اینکه خرم‌آباد در یک دره شکل گرفته است، شدت آب‌های سطحی نسبت به سایر نقاط استان زیاد است  و در مواردی حجم زیاد آب باعث بروز مشکلاتی می‌شود.

نبود طرح جامع دفع آبهای سطحی به عنوان یک نقطه ضعف، ساخت و سازهای غیر مجاز، نخاله‌های ساختمانی، نبود طرح مطالعاتی دفع آبهای سطحی زیرگذرها بخشی از مواردی است که آبهای سطحی را در خرم‌آباد به یک چالش جدی تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شروع بارش‌ها بارش‌ها معابر و خیابان‌های شهر به رودخانه‌های فصلی تبدیل می‌شوند، به طوری که عبور و مرور برای شهروندان سخت می‌شود، آبگرفتگی معابر در خرم‌آباد همواره یک سوژه برای رسانه‌ها و فضای مجازی است.

بارها و بارها و طی دو دهه گذشته رسانه‌ها و کارشناسان در خصوص دفع آبهای سطحی صحبت‌هایی را مطرح کرده، هر بار هم شهرداری و شورای شهر در این مورد اظهار نظر و وعده‌هایی را داده‌اند  اما هیچ کدام از آنها تحقق پیدا نکرده است و همچنان از خرم‌آباد به عنوان شهری روی آب یاد می‌شود.

 

خسارت آبهای سطحی در شسصت متری بالا است  

رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر خرم‌آباد با بیان اینکه چندین نقاط حادثه خیز که دفع آب‌های سطحی آنها با مشکل وجود دارد شناسایی شده است، عنوان می‌کند: ما در جنوب شهر به ویژه سه راه گلدشت هر سال و با شروع بارش‌ها با مشکل آبگرفتگی مواجه هستیم که نارضایتی شهروندان را به دنبال دارد.

حجت احمدی می‌افزاید: یکی دیگر از نقاط حادثه خیز خیابان شصت متری است که علاوه بر نارضایتی مردم در مواردی خساراتی را هم به دنبال داشته است، در سه راه گلدشت تنها با گرفتگی روبرو هستیم و خطری شهروندان را تهدید نمی‌کند اما در شصت متری چون شیب تند است مشکلاتی ایجاد می‌شود.

وی بیان می‌کند: در گذشته زیر خیابان شصت متری اراضی کشاورزی بوده و آبهای سطحی ناشی از بارش‌ها جذب زمین میشد اما اکنون شاهد سرازیر شدن آبهای سطحی به سمت خیابان شورا و دیگر خیابان‌ها هستیم که در مواردی شاهد بروز فاجعه هستیم.

رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر در خصوص دفع آبهای سطحی چنوب شهر توضیح می‌دهد: یکی از برنامه‌ها این است که آبهای سطحی میدان کریم خان و بخشی از پشته حسین آباد به سمت میدان آرش و درنهایت تا نزدیک محمودند هدایت شوند، زیرا قبل از ما دفع آبهای سطحی تا آنجا انجام شده است اما سطح لوله‌ها پایین است و به نوعی سرگردان هستند.

احمدی می‌افزاید: این مسیر در فاز دیگری باید ادامه پیدا کند تا آبهای سطحی وارد پل ماسور شوند که اعتبار بالایی نیاز دارد.

وی ادامه می‌دهد: ظرف هفته آینده عملیات اجرایی ساماندهی دفع آبهای سطحی از میدان کریم خان تا آرش و در نهایت سه راه گلدشت بود که امیدواریم مشکل آبهای سطحی گلدشت شرقی حل شود، بنا داریم بخشی از معضل آبهای سطحی پشته حسین آباد را هم با هدایت به سمت میدان کریم خان حل کنیم.

وی در مورد مشکل دفع آبهای سطحی شصت متری نیز توضیح می‌دهد: باید کانالهای بزرگی در خیابان شصت متری و سی متری احداث و سپس آب به خرم رود هدایت شود، که اعتبار زیادی نیاز دارد و ما هم گیر همین نبود اعتبار هستیم.

عضو شورای اسلامی شهر خرم‌آباد می‌گوید: در خصوص حل دفع آبهای سطحی به جد پیگیر هستیم اما واقعیت این است که به در بسته می‌خوریم چون شهرداری به تنهایی نمی‌تواند اعتبار لازم را برای رفع معضل دفع ابهای سطحی تامین کند.

احمدی خاطر نشان می‌کند: متاسفانه در گذشته زیرساخت‌های لازم برای دفع آبهای سطحی در نظر گرفته نشده است، ساخت و سازهای غیر مجاز و توسعه شهر و عدم طراحی و مطالعه در خصوص دفع آبهای سطحی سبب شده امررز ما در خرم‌آباد با مشکل آبگرفتگی در معابر روبرو باشیم.

وی تاکید می‌کند:  تنها راه برون رفت از معضل دفع آبهای سطحی احداث کانال‌هایی با عرض زیاد است، در غیر اینصورت شهرداری باید همیشه آماده باش باشد و مشغول لایروبی جداول که بدون شک راهکار منطقی نیست.

 

نبود طرح جمع دفع آبهای سطحی

شهردار خرم‌آباد نیز با اشاره به اینکه متاسفانه در خرم‌آباد طرح جامع دفع آب‌های سطحی نداریم، می‌گوید: پیگیر تهیه طرح هستیم که در حال حاضر 80 درصد پیشرفت دارد، در این طرح نقاط حادثه خیز را شناسایی کرده‌ایم، اما مشکل اصلی تامین اعتبار است.

سعید فتوحی می‌افزاید: ساماندهی آبهای سطحی در خرم‌آباد به طور کامل  حدود هزار میلیارد تومان نیاز دارد که رقم بالایی است و تامین آن از توان شهرداری خارج است.

وی با بیان اینکه شهرداری ساماندهی دفع آبهای سطحی را در نقاطی مانند میدان تیر آغاز کرده است، عنوان می‌کند: به طوری که در این منطقه شاهد پیشرفت 80 درصدی پروژه هستیم و حدود سه میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است، مشکل عدم دفع آبهای سطحی باعث شد که در سیل 98 به خانه‌های میدان تیر خسارت‌های قابل توجهی وارد شود.

مشکل سه راه گلدشت حل می‌شود

شهردار خرم‌آباد ادامه می‌دهد: یکی دیگر از نقاطی که ساماندهی آبهای سطحی آن در دستور قرار گرفته سه راه گلدشت است به طول 2600 مترکه 1600 متر آن انجام و هزار متر باقی مانده است، مناقصه آن برگزار اما گشایش نشده است حدود سه میلیارد و پانصد میلیون برای این موضوع اختصاص داده شده است.

فتوحی بیان می‌کند: فاز دیگری هم که در دستور کار داریم هدایت آب‌های سطحی از ابتدای خیابان  فروسی تا جلوی دادسرا است، درسمت کریم خان هم که با آب گرفتگی مواجه هستیم متاسفانه دهنه جدول کوچک است و حتما کانل روباز نیاز است.

وی می‌افزاید: اما دفع آبهای سطحی خیابان شصت متری تا پادگان عشایری و پل نه دی به 160میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در توان شهرداری نیست.

شهردار خرم‌آباد می‌گوید: یکی دیگر از معضلات دفع آب‌های سطحی سه راه گلدشت خود زیرگذر است، خود این زیرگذرها زمان بارش به بحران تبدیل می‌شوند.

فتوحی با اشاره به اینکه عرض کم جداول، رها کردن زباله در جداول توسط مغازه‌داران نیز دفع آبهای سطحی را با مشکل مواجه کرده است، می‌افزاید: متاسفانه در گذشته نگاه به دفع آبهای سطحی سنتی بوده و کارهای زیر بنایی انجام نشده است، اکنون هم که رفع این معضل اعتبار کلانی می‌خواهد و نیازمند نگاه ویژه است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دفع آبهای سطحی شهردار خرم آباد ساخت و سازهای غیر مجاز دفع آبهای سطحی خرم آباد آب های سطحی کریم خان بارش ها دفع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۰۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس و در پاسخ به تذکر آصفری نماینده اراک مبنی بر علت اجرایی نشدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان تصریح کرد: در پایان سال گذشته احکام و تبصره‌های بودجه ۱۴۰۳ به دولت ابلاغ شد و دولت مجوزی برای تامین اعتبار از محل یک درصد ارزش افزوده برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیدا کرد.

وی اضافه کرد: بر این اساس دولت هیچ مشکل قانونی برای تامین اعتبار و پرداخت ندارد اگر مشکلی در فروردین‌ماه بوده به صورت قطع در اردیبهشت‌ماه رفع شده و باید انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: به بازنشستگان این اطمینان را می‌دهم که اراده دولت و مجلس شورای اسلامی بر اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است که دولت مجوز قانونی دارد و تامین اعتبار هم صورت گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • زیرساخت‌های ورزش مدارس در میامی توسعه یافت
  • تدارک تمام زیرساخت های گردشگری سرعین
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • چهار هزار میلیارد ریال صرف احداث طرح های جمع آوری آبهای سطحی و ساماندهی آبگرفتگی معابر کرج شده است.
  • مصوبات شورای ترافیک شهرستان هرسین لازم الاجرا و الزام آور است
  • قالیباف: دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است