Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@02:39:35 GMT

نام گذاری گونه جدید ماهی به نام علی دایی

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۹۴۰۴۰

نام گذاری گونه جدید ماهی به نام علی دایی

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، سید حامد موسوی ثابت، عضو هیات علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان سرپرست گروه تحقیق گفت: یک گروه تحقیقاتی ایرانی و آلمانی یک گونه جدید ماهی در ایران کشف و به نام علی دایی کاپیتان و سرمربی سابق تیم فوتبال ایران نامگذاری و ثبت شد.

او افزود: این تحقیقات به مدت ۸ ماه با همکاری دکتر سهیل ایگدری، عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه تهران، دکتر صابر وطن دوست عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل و دکتر یورگ فرایهوف، ماهی -شناس موزه تاریخ طبیعی برلین انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان با بیان اینکه گونه جدید ماهی کشف شده از خانواده سیسوریده در ایران است که برای اولین بار به جهان علم معرفی شد، گفت: با توجه به پراکنش این ماهیان در رودخانه‌های استان‌های غربی و جنوب غربی کشور، نام یک گونه از این ماهیان که در رودخانه سیمره زیست می‌کند، به پاس فعالیت‌های انسان دوستانه و میهن پرستانه فوتبالیست و مربی پرآوازه کشورمان بعد از زلزله کرمانشاه، علی دایی نامگذاری شد.

سید حامد موسوی ثابت افزود: نامگذاری گونه‌های جدید برای احترام به مفاخر و بزرگان کاری مرسوم در علوم زیستی است، بطوریکه در ایران برخی ماهیان بومی کاشف شده بنام بزرگان کشور نظیر فردوسی، حافظ، سعدی، شیخ بهایی، رئیسعلی دلواری، امیرکبیر و محیطبان شهید سعید پرهام نامگذاری شده است.

او گفت: این اولین بار نیست که نام علمی یک گونه جانوری به افتخار یک ورزشکار نامگذاری می‌شود، بطوریکه در سال ۲۰۱۹، پروفسور شرف متخصص مورچه شناسی مصری از دانشگاه ملک سعود عربستان مورچه‌ای را از منطقه مرزی کشور‌های یمن و عمان کشف کرد و بدلیل سخت¬کوشی و ظاهر آن به افتخار محمد صلاح فوتبالیست مصری نام گذاری شد.

عضو هیات علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان تصریح کرد: نتایج این تحقیقات در خصوص کشف گونه جدیدی از ماهی از خانواده سیسوریده در مجله بین المللی جانور شناسی زوتکسا Zootaxa از منتشر شد.

 

 


انتهای پیام/م.‌ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی مجله بین المللی گونه جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۴۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، در ابتدای نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» که ۸ اردیبهشت در سالن سینمای موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد، امیر دستمردی دبیر جلسه ضمن خوشامدگویی به استادان، هنرمندان و سخنرانان، توضیحاتی درباره موضوع جلسه، رابطه اقلیم، طبیعت و بیان هنری ارایه داد و بر اهمیت این موضوع در خلق آثار هنری تاکید کرد.

در ادامه این نشست، شهریار زرشناس عضو هیات‌علمی دانشگاه سوره به‌عنوان اولین سخنران به موضوع تطور مفهوم فلسفی طبیعت و نسبت آن با تغییر مفهوم زیبایی در عوالم تاریخی غرب پرداخت.

همچنین زرشناس به مقایسه و بررسی معنا و مفهوم طبیعت و زیبایی در عوالم باستان، قرون وسطی و دوران مدرن پرداخت و تلاش کرد مقایسه‌ای فلسفی بین عوالم مختلف در نسبت با مفهوم طبیعت داشته باشد.

مسیحا ربیعی عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران، دومین سخنران این نشست، صحبت‌های خود را با موضوع نقد جغرافیایی هنر آغاز و به اهمیت جغرافیا و فضا در قرن حاضر تاکید کرد و با مرور نقاشی‌هایی از بروگل، مانه، ترنر، سهراب سپهری و ابوالقاسم سعیدی به بسط نظریات خود در این حوزه پرداخت.

کیوریتور نمایشگاه «بر فراز دشت» در مورد موقعیت جغرافیایی به‌عنوان یک حالت ذهنی نه صرفا یک مکان فیزیکی در این آثار صحبت کرد و بر اهمیت نقشه جغرافیایی ذهن هنرمند مقدم بر نقشه اصلی و واقعی تاکید کرد.

سومین سخنران این نشست سمیه رمضان‌ماهی عضو هیات‌علمی دانشگاه سوره درباره انطباق‌پذیری فرهنگی با طبیعت‌گرایی شاعرانه و خیال‌انگیز در هنر مدرن ایران صحبت‌های خود را آغاز کرد و در ادامه مروری بر آثار به‌نمایش‌درآمده در نمایشگاه «بر فراز دشت» داشت و به‌صورت موردی چند اثر را شرح دادند.

در پایان نشست، جلسه پرسش و پاسخ با حضور هنرمندان و استادان برگزار شد.

کد خبر 6091231

دیگر خبرها

  • (تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • نامگذاری روزی به نام سروستان گامی برای اعتلای این شهر است
  • دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
  • جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • حمایت اساتید دانشگاه در آمریکا از دانشجویان حامی فلسطین