Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@13:11:37 GMT

تاثیر داروی جلوگیری از سقط جنین بر افزایش خطر سرطان

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۹۵۲۶۲

تاثیر داروی جلوگیری از سقط جنین بر افزایش خطر سرطان

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، داروی ۱۷α- هیدروکسی پروژسترون کاپروات (۱۷-OHPC)، یک پروژسترون مصنوعی است که امروزه برای کمک به جلوگیری از زایمان زودرس برای زنان تجویز می‌شود.

پروژسترون به رشد جنین در دوران بارداری کمک می‌کند و از انقباضات اولیه که ممکن است منجر به سقط جنین شود جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«کایتلین سی مورفی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه تکزاس، گفت: «یافته های ما نشان می‌دهد کودکانی که از زنانی که این دارو را در دوران بارداری دریافت کرده‌اند به دنیا آمده‌اند، در مقایسه با کودکان متولدشده از زنانی که این دارو را مصرف نکرده‌اند، دو برابر بیشتر با خطر ابتلاء به سرطان در طول زندگی خود مواجه هستند.»

وی در ادامه می‌افزاید: «ما شاهد افزایش سرطان‌هایی مانند سرطان کولورکتال، سرطان لوزالمعده، سرطان تیروئید و بسیاری دیگر از انواع سرطان‌ها در متولدین دهه ۱۹۶۰ و پس از آن بوده ایم و هیچ کس واقعاً دلیل آن را نمی‌داند.»

محققان داده‌های طرح سلامت بنیاد کایزر را در مورد زنانی که بین ژوئن ۱۹۵۹ تا ژوئن ۱۹۶۷ تحت مراقبت‌های دوران بارداری قرار گرفته بودند، و مرکز ثبت سرطان کالیفرنیا، که سرطان را در فرزندان تا سال ۲۰۱۹ ردیابی می‌کرد، بررسی کردند.

از مجموع بیش از ۱۸,۷۵۱ تولد زنده، محققان پی بردند که ۱۰۰۸ تشخیص سرطان در فرزندان ۰ تا ۵۸ ساله انجام شده است. علاوه بر این، در مجموع ۲۳۴ فرزند در طول بارداری در معرض ۱۷-OHPC قرار گرفتند. در نوزادانی که در رحم در معرض این دارو قرار گرفته بودند، احتمال ابتلاء به سرطان بیش از دو برابر فرزندانی بود که در معرض این دارو قرار نگرفته بودند. همچنین ۶۵ درصد موارد سرطان در بزرگسالان کمتر از ۵۰ سال رخ داده بود.

مورفی در ادامه افزود: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که مصرف این دارو در دوران بارداری می‌تواند رشد اولیه را مختل کند، که ممکن است خطر ابتلاء به سرطان را چندین دهه بعد افزایش دهد.»

به گفته مورفی، «یک کارآزمایی تصادفی جدید نشان می‌دهد که مصرف ۱۷-OHPC هیچ فایده‌ای ندارد و خطر زایمان زودرس را کاهش نمی‌دهد.»

سازمان غذا و داروی ایالات متحده در اکتبر ۲۰۲۰ پیشنهاد کرد که این داروی خاص از بازار خارج شود.

کد خبر 5352826

منبع: مهر

کلیدواژه: سقط جنین سرطان بارداری ویروس کرونا واکسن کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آمار کرونا کووید 19 سازمان نظام پزشکی دیابت چاقی دارو واکسیناسیون واکسن شیوع کرونا پزشک خانواده آلزایمر دوران بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۵۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود

به گزارش خبرآنلاین، سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: طبق آخرین ویرایش فهرست دارویی ایران، سفتریاکسون داروی بیمارستانی است و باید از تجویز و مصرف سرپایی آن اجتناب کرد.

مهر در خبری نوشت: زهرا جهانگرد، با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک سفتریاکسون فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیا و تیم متبحر برای انجام عملیات احیا) انجام شود، افزود: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی ادامه داد: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هر گونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تأیید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تأیید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی داروهای آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903351

دیگر خبرها

  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود
  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟