Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@04:40:15 GMT

راهبردهای شهری آلمان برای مقابله با تغییرات اقلیمی

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۹۶۶۹۰

راهبردهای شهری آلمان برای مقابله با تغییرات اقلیمی

شهرهای سراسر جهان، همواره در تلاش برای توسعه استراتژی‌هایی هستند که تا سال‌های ۲۰۳۰، ۲۰۴۰ و حتی ۲۰۵۰ انتشارات گازهای آلاینده را به حداقل برسانند و از این طریق به مبارزه با تغییرات اقلیمی بروند، اما از آنجا که بحران اقلیمی هر روز بیشتر از قبل شدت می‌یابد، اقدامات فوری نباید قربانی اهداف درازمدت شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، امروزه مدیران در بسیاری از شهرهای جهان به این نتیجه رسیده‌اند که نباید تنها اهداف و برنامه‌های درازمدت خود برای رسیدن به کربن صفر را دنبال کنند بلکه لازم است سازگار با تغییرات محیطی و شدت یافتن اثرات جزایر گرمایی، اقداماتی فوری به کار گیرند تا بشر و محیط را از تبعات منفی آن حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا، بسیاری از برنامه‌ریزان برنامه بودجه‌بندی اقلیمی را مورد توجه قرار داده‌اند که بر اساس آن، مدیریت اقدامات مربوط به آب و هوا با دقتی به مراتب بالاتر از مصرف منابع مالی انجام می‌شود.

مدیران مانهایم، سومین شهر بزرگ ایالت بادن-وورتمبرگ در آلمان، قرار است اقدامات اقلیمی خود را دیجیتالی کنند تا بتوانند سازگار با شرایط زمان، واکنش‌های مناسبی علیه تغییرات آب و هوایی به کار گیرند و در نهایت به هدف کربن خنثی خود تا سال ۲۰۳۰ دست یابند.

حذف زغال از سوخت شهری

در استراتژی اقلیمی سابق مانهایم که از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ اجرا شد، قرار بود طی این ۱۰ سال انتشار گازهای آلاینده به میزان ۴۰ درصد کاهش یابد که طبق آخرین گزارشات، تنها ۲۸ درصد از مقدار گازهای منتشر شده پایین آمد. البته مدیران شهر ادعا کرده‌اند که اگرچه هدف کاهش ۴۰ درصدی انتشار کربن تا ۲۰۲۰ حاصل نشد با این حال، طرح‌های شهر به گونه‌ای است که در نهایت مانهایم به وجود گازهای آلاینده در سراسر شهر پایان خواهد داد. البته زمان دقیقی برای این هدف مهم مشخص نشده است با این حال، مدیران زمان آن را بعد از ۲۰۳۰ و قبل از ۲۰۵۰ تصور کرده‌اند.

در رسیدن به هدف صفر کربن در مانهایم، نه تنها تاجران بزرگ و سرمایه‌داران معروف شهر مشارکت خواهند کرد، بلکه قرار است گروهی متشکل از ۲۰ نفر مردم عادی نیز در جلسات مدیران شهر برای کاهش انتشار کربن حضور پیدا کنند و به ارائه راهبردهای خود برای رسیدن به هدف نهایی بپردازند. در این جلسات، پایان دادن به مصرف زغال برای تأمین انرژی به ویژه در نیروگاه‌ها تا سال ۲۰۳۳ و در عوض، جایگزین کردن انرژی تجدید پذیر برای فراهم آوردن نیرو مورد بحث قرار خواهد گرفت ضمن اینکه ایجاد مشاغل سبز نیز بخشی از گفتگوها را به خود اختصاص خواهد داد.

ارائه پیچیدگی‌های مربوط به کاهش انتشار گازهای آلاینده و رسیدن به هدف صفر کربن

مدیران مانهایم در نظر دارند از تجربه‌ها و داده‌های سایر شهرها بهره گیرند و با استفاده از آمار ملی و بین‌المللی و همچنین مدل‌های ریاضی، نوعی دوقلوی دیجیتالی از شهر به وجود آورند و از این طریق، پیچیدگی‌های مسیر واقعی رسیدن به کربن سفر را به تصویر بکشند. دوقلوی دیجیتال نوعی مدل نرم‌افزار فعال از یک شیء فیزیکی به شمار می‌رود که با استفاده از داده‌های حاصل از سنسورهای نصب شده روی آن، وضعیت شیء و محیط اطراف را به طور آنی نشان می‌دهد.

مدیران مدعی شده‌اند که نتیجه این همکاری‌ها منجر به ایجاد یک طرح فعال برای مقابله با تغییرات اقلیمی به طور آنی خواهد شد که به اعضا کمک می‌کند اثربخشی فعالیت‌های خود را مورد ارزیابی قرار دهند، پیشرفت‌های خود را با سایرین به اشتراک بگذارند و به یک استراتژی کلی برای بهبود مداوم دست یابند. البته تمام تصمیمات و طرح‌های جدید مبتنی بر برنامه اصلی شهر برای رسیدن به هدف صفر انتشار کربن خواهد بود و دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و ساخت سازه‌های سبز در رأس ان‌ها قرار خواهد گرفت.

شیوع کرونا و ایجاد اختلال در درک اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی

بدیهی است که شیوع بیماری کووید -۱۹ باعث ایجاد اختلالات زیادی در سازگار سازی اقدامات ضد تغییرات اقلیمی با نحوه زندگی مردم شد. طی این دوران، بسیاری از جوامع سراسر دنیا به دورکاری و تجارت الکترونیکی روی آورده ضمن اینکه، الگوهای عبور و مرور خود را به طور قابل توجهی تغییر داده‌اند. این تحولات در زندگی بشر منجر به تغییراتی نیز در الگوی انتشار کربن شده و پیامدهای زیادی از خود به جای گذاشته است. با این حال، هنوز مدیران شهری از ادامه روند زندگی در پساکرونا مطمئن نیستند و بر همین اساس در ادامه رویکردهای خود برای کاهش کربن با چالش‌های عدیده‌ای مواجه شده‌اند. در واقع، چنانچه دورکاری، جایگزینی خودروهای شخصی به جای وسایل نقلیه عمومی، ترویج پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری و سایر گرایش‌هایی که در زمان کرونا به یک هنجار جدید تبدیل شده است ادامه یابد، آنگاه مدیران باید تغییرات زیادی در برنامه‌های خود برای رسیدن به هدف کربن صفر ایجاد کند.

هنجار جدید زندگی در دوران کرونا تحولات زیادی در اقلیم و انتشار کربن به وجود آورده است؛ به عنوان مثال، دورکاری منجر به کاهش رفت و آمد در داخل شهر و در نتیجه به حداقل رسیدن استفاده از خودروهای الکتریکی شده که همین امر به سهم خود، کاهش چشمگیر انتشار کربن را در پی داشته است. البته اثرات دورکاری بر انتشار گاز دی اکسید کربن در شرایط مختلف متفاوت است به این صورت که اگر افراد تا پیش از کرونا فاصله‌های زیادی را از منزل تا محل کار خود با وسایل نقلیه موتوری سپری می‌کردند، کار در منزل، کاهش چشمگیر کربن را در پی داشته است حال آنکه برای افرادی که محل کار آن‌ها در نزدیکی منزلشان بوده است و نیازی به تردد از طریق وسایل نقلیه نداشته‌اند، اکنون با کار کردن در خانه، تنها مصرف انرژی شهری در منزل را افزایش داده‌اند که این امر به سهم خود می‌تواند افزایش انتشار گاز دی اکسید کربن را در پی داشته باشد.

مدیران مانهایم امیدوار هستند که بهره‌گیری از دوقلوی دیجیتال به آن‌ها کمک کند، تغییرات اقلیمی و سایر تحولات در محیط شهری را به صورت آنی درک کنند تا واکنش مناسب و سریع را برای مقابله با آن به کار گیرند و بتوانند در نهایت خود را به هدف صفر کربن که البته زمان دقیقی برای آن مشخص نشده است، نزدیک کنند.

کد خبر 535648

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان کشورهای جهان آلمان کاهش انتشار کربن انرژی تجدیدپذیر ویروس کرونا مقابله با تغییرات اقلیمی تغييرات اقليمي تغییرات اقلیمی مبارزه با تغییرات اقلیمی کربن صفر کاهش آلودگی هوا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تغییرات اقلیمی گازهای آلاینده برای رسیدن رسیدن به هدف انتشار کربن هدف صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۶۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جرایم مدیران شهری در البرز تحت رصد معاونت پیگیری پرونده‌های خاص

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فاضلی هریکندی صبح دوشنبه در نشست شورای قضائی و شورای اطلاع رسانی استان البرز که در اداره کل بازرسی استان برگزار شد، انجام بسیاری از اقدامات را مستلزم همکاری بین دستگاهی و برون دستگاهی دانست و گفت: نقش دستگاه‌های تابعه قوه قضائیه در همکاری نزدیک و مشترک با دادگستری کل استان برجسته‌تر است و به عنوان بخشی از یک سیستم واحد در انجام امور به یکدیگر کمک می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در برخی از موارد انجام وظایف یک مجموعه بدون تعامل و همکاری دیگری امکانپذیر نیست، از همکاری نزدیک ادارات کل بازرسی، پزشکی قانونی، ثبت اسناد و املاک، زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی، تعزیرات حکومتی و دیوان عدالت اداری و سازمان قضائی نیروهای مسلح استان با دادگستری در انجام مأموریت‌های مشترک تقدیر کرد.

رئیس کل دادگستری استان البرز ضمن تشریح برخی محورهای برنامه عملیاتی ۱۴۰۳ دستگاه قضائی که مبتنی بر سند تحول و تعالی قوه قضائیه تدوین شده است تأکیدات رئیس قوه قضائیه در اجرای این برنامه و سند تحول را نشانه اهمیت هر یک از محورها دانست و گفت: فصل سوم «نظام مدیریتی اجرای برنامه تحول» این سند بر تدوین برنامه‌های عملیاتی با مشارکت واحدهای سازمانی ستادی و دادگستری استان‌ها با محوریت سند تحول و بر اساس فرامین ابلاغی مقام معظم رهبری تاکید کرده است.

فاضلی هریکندی مطرح کرد: این هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی با هدف همسوسازی برنامه‌های ابلاغی بین دستگاه‌ها انجام شده و انتظار می‌رود از آنجایی که این برنامه معیار ارزیابی استان و هر یک مدیران خواهد بود به صورت مستمر مورد پیگیری قرار گیرد. به منظور تسریع در رسیدگی به پرونده‌های تشکیل شده و گزارش‌های ارسالی به مراجع قضائی، ضرورت دارد گزارش‌های ارسالی مستند و مستدل و بدون ایرادات شکلی و محتوایی باشد.

بخش دیگری از سخنان وی در خصوص ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده و حریم شهرها و اراضی کشاورزی بود که در این رابطه متذکر شد: جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در حوزه وظایف اصلی دستگاه قضائی نیست و دادگستری کل و بازرسی استان نقش نظارتی دارند و وظیفه دستگاه‌های متولی است که قانون را اجرایی کنند اما با توجه برخی مشکلات در حوزه اجرای قانون، دادگستری کل استان البرز در حوزه جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز ورود داشته است.

وی با اعلام اینکه در سال گذشته از تغییر کاربری ۱۲ هزار و ۸۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به ارزش ۵۱۴ هزار میلیارد تومان که غالباً در مراحل اولیه تفکیک، قطعه بندی و دیوارکشی بودند جلوگیری شده است تصریح کرد: بررسی‌هانشان می‌دهد که واگذاری انشعابات غیرمجاز توسط دستگاه‌های خدمات رسان در تسریع و گسترش تغییر کاربری‌ها نقش مهمی داشته است که ضرورت دارد اقدامات قضائی در برخورد با تخلفات این حوزه در اولویت قرار گیرد.

رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال در امور اراضی و منابع طبیعی استان البرز در حوزه مقابله با تغییر کاربری اراضی زراعی به ظرفیت‌های «قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی، اقتصادی» اشاره و با ذکر برخی مصادیق کوتاهی دستگاه‌های متولی از جمله شهرداری‌های استان در حوزه ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهرها به اداره کل بازرسی البرز مأموریت داد تا ضمن نظارت بر اجرای قوانین و مقررات، ترک فعل‌ها در حوزه را شناسایی و به دادگستری کل استان گزارش دهد.

مدیران شهری در قبال تخلفات و جرایم، مسؤولیت دارند

وی با اعلام اینکه دادگستری کل استان البرز این آمادگی را دارد تا در همه مراحل اعم از دادسراها، دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر به گزارشات و پرونده‌های حوزه مدیریت شهری به صورت ویژه رسیدگی کند، به همه دادستان‌های استان از جمله دادستان عمومی و انقلاب کرج دستور نظارت و پیگیری این امور و تعقیب کیفری متخلفان را داد و تصریح کرد: علاوه بر واحدهای نظارتی شهرداری، شهرداران و تمامی مدیران شهرداری‌ها در صورت عدم نظارت و جلوگیری از تخلفات و جرایم حوزه مدیریت شهری و عدم گزارش آن مسؤولیت دارند.

وی با اشاره به برخی از مصادیق جرایم حوزه مدیریت شهری از جمله ارتباطات سو مالی با پیمانکاران و سازندگان مجاز و غیرمجاز و در نتیجه عدم اقدام به موقع و آگاهانه متولیان مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در حوزه شهری و ترک فعل مدیران در نظارت و جلوگیری از اقدامات سو کارکنان و مدیران مربوطه متذکر شد: دادگستری کل البرز در برخورد با متخلفان و مجرمان از وظایف ذاتی خود به ویژه در رسیدگی سریع و قاطع به جرایم کوتاه نخواهد آمد و شدیدترین برخورد قضائی در سریع‌ترین زمان در انتظار این افراد است.

رئیس کل دادگستری استان البرز به تعقیب، بازداشت، صدور احکام و قطعیت و اجرای آرای محکومیت برخی از مدیران و کارکنان شهرداری و شوراها در سال قبل از جمله در شهرهای ساوجبلاغ، فردیس، اشتهارد، طالقان، کمالشهر و کرج اشاره و اضافه کرد: به تمامی پرونده‌های مرتبط با شهرداری‌های استان البرز به صورت ویژه و تحت نظارت معاونت پیگیری پرونده‌های خاص دادگستری کل استان رسیدگی می‌شود و مشمول هیچیک از ارفاقات قانونی نخواهند شد.

رصد عملکرد بانک‌ها در تخصیص اعتبارات

حسن مددی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز نیز ضمن تقدیر از اقدامات مدیران دستگاه‌های تابعه قوه قضائیه در همکاری نزدیک با دادسراها، تصریح کرد: امسال با توجه به شعار سال، یکی از موضوعات مورد پیگیری برای تحقق این شعار، بحث عملکرد بانک‌های استان در تخصیص منابع به بخش‌های تولیدی خواهد بود.

صیانت از کارکنان، صدور اسناد اراضی کشاورزی، صدور اسناد اراضی شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر، صدور سند بافت‌های فرسوده، صدور اسناد دستگاه‌های دولتی، صدور اسناد مالکیت اراضی اوقاف، صدور استاد رودخانه‌ها و صدور اسناد شهرک‌های صنعتی از دیگر موضوعات طرح شده توسط دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز بود.

در این نشست محمدتقی حاجی‌مشهدی، مدیرکل بازرسی استان البرز با ارائه گزارشی از عملکرد مجموعه خود با اعلام رسیدگی به ۱۲۰ پرونده در سال ۱۴۰۲ از تهیه ۳۲۸ گزارش در این خصوص خبر داد که در موضوعاتی از قبیل اصلاح امور، تعقیب کیفری، تعقیب اداری، درخواست ابطال مصوبه و استحضاری را شامل می‌شود.

وی در بخش دیگری از گزارش خود به چندین مورد اقدام برای ساخت شهرک‌های غیرقانونی در استان البرز اشاره کرد که رئیس کل دادگستری استان البرز به دبیر شورای تحول و تعالی قضائی دادگستری استان دستور داد ضمن بررسی این موضوع، اقدامات مقتضی برای قلع و قمع بناها و اعمال قانون را پیگیری کند.

اَرتین کمالی، مدیرکل پزشکی قانونی استان البرز نیز با تشریح اقدامات مجموعه خود اعلام کرد که اکنون ۷۸ درصد مکاتبات پزشکی قانونی با مراجع قضائی از طریق CMS انجام می‌شود و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری این میزان به ۱۰۰ درصد برسد.

اصغر فتحی، مدیر کل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان البرز در سخنان خود به پیگیری موضوع اشتغال و حرفه آموزی زندانیان در سال جاری تاکید کرد و متذکر شد: اکنون از نظر عملکرد دو برابر جلوتر از وضعیت هدف برنامه سال ۱۴۰۳ هستیم اما بخشی از خروجی این تلاش‌ها متأثر از موانع موجود در تخصیص اعتبارات اشتغالزایی توسط بانک هاست.

کد خبر 6097940

دیگر خبرها

  • حل مسائل نرم افزاری و سخت افزاری هرمز اولویت مدیران دولتی است
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگترین پروژه شهرداری می‌گذرد؛ برج‌های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگ ترین پروژه شهرداری می گذرد برج های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • ماموریت ویژه دادگستری البرز برای شناسایی مدیران شهری متخلف
  • جرایم مدیران شهری در البرز تحت رصد معاونت پیگیری پرونده‌های خاص
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است
  • تغییرات اقلیمی دشمن پنهان کارگران است
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی