Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، پس از آنکه دهلی‌نو دریافت سامانه دفاع موشکی پیشرفته سطح به هوای اس-۴۰۰ از روسیه را آغاز کرد، واشنگتن هنوز هیچ تصمیمی درخصوص معافیت بالقوه هند از تحریم‌ها اتخاذ نکرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، براساس قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها (CAATSA) که اجازه اعمال مجازات‌های اقتصادی بر کشورها و نهادهایی که تسلیحات از صنعت دفاع روسیه خریداری می‌کنند را می‌دهد، این اقدام هند برای دریافت سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ از روسیه خطر مواجه با تحریم‌های آمریکا را برایش به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت، دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا هنوز هیچ تصمیمی درباره معافیت بالقوه در رابطه با معاملات تسلیحاتی هند با روسیه اتخاذ نکرده است.

وی همچنین تاکید کرد که قانون "کاتسا" مفاد معافیت کلی یا خاص کشوری ندارد.

این سخنگو افزود: ما از تمامی متحدان و شرکایمان می‌خواهیم تا از معامله تسلیحاتی با روسیه اجتناب کنند چرا که این اقدام خطر تحریم شدن تحت قانون کاتسا را به همراه دارد.

وی تصریح کرد: مشارکت دفاعی آمریکا-هند در سال‌های اخیر متناسب با جایگاه دهلی‌نو به عنوان یک شریک دفاعی مهم به طور چشمگیری توسعه یافته است. ما انتظار داریم این پیوند قوی در مشارکت دفاعی‌مان ادامه داشته باشد. ما برای مشارکت استراتژیک‌مان با هند ارزش قائل هستیم.

یکی از مقامات روسیه روز یکشنبه تایید کرد که مسکو تامین سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ برای هند را آغاز کرده است.

دمیتری شوگایف، رئیس سرویس فدرال همکاری نظامی-فنی روسیه در یک نمایشگاه تجاری هوا-فضا در دبی گفت: این ارسال‌ها طبق برنامه پیش می‌روند. ارسال نخستین محموله در حال حاضر آغاز شده است.  

وی افزود: هند تا پایان سال جاری میلادی نخستین واحد از سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ را در اختیار خواهد داشت.

مسکو و دهلی‌نو در سال ۲۰۱۸ میلادی یک توافق ۵.۵ میلیارد دلاری در رابطه با سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ امضا کردند؛ اقدامی که هند را در مواجه با تحریم‌های احتمالی آمریکا قرار داد.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در جریان سفر ماه مارس خود به هند تاکید کرده بود که تمامی متحدان و شرکای آمریکا باید از خریداری هرگونه سخت‌افزارهای روسی که ممکن است باعث اعمال تحریم شوند، اجتناب کنند.

ترکیه نیز سال گذشته به خاطر خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰، از سوی آمریکا تحریم و در سال ۲۰۱۹ میلادی از برنامه جنگنده‌های اف-۳۵ واشنگتن کنار گذاشته شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هند آمريكا سامانه دفاع موشکی اس ۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۶۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است

وزیر دفاع روسیه امروز جمعه گفت: مسکو هرگز سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را تهدید نکرده و از نظر نظامی و ژئوپلتیکی (جغرافیای سیاسی) علاقه‌ای به حمله به کشورهای این ائتلاف ندارد.

به گزارش مشرق، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: سرگئی شویگو در نشست وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) در آستانه، افزود، ما فقط از مردم خود در سرزمین های تاریخی خود محافظت می کنیم.

شویگو گفت: روسیه همواره نهایت تلاش خود را بکار بسته تا توازن قوا و ثبات راهبردی در جهان را حفظ کند.

وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد، قصد آمریکا برای استقرار زیرساخت های نظامی خود در آسیای جنوبی و شرقی، تهدیدی مستقیم علیه ثبات کشورهای سازمان همکاری شانگهای است.

وی در اظهارنظر درباره اوضاع در منطقه آسیا-اقیانوسیه گفت، ساختارهای نظامی و سیاسی دارای گرایش به آمریکا تلاش می کنند سیستم امنیتی منطقه را بازسازی کنند تا بر این بخش از کره زمین سلطه یابند.

وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد، بازداشت تروریست های افراطی از خاورمیانه و شمال آفریقا به جنوب شرق آسیا زمینه را برای تنش جدید در منطقه ایجاد کرده است.

این مقام روسیه گفت: آمریکا از تاکتیک های دامن زدن به کانون های بی ثباتی در جهان، ایجاد تهدیدهای امنیتی استفاده و در عین حال، کمک های نظامی را به طور همزمان ارائه می دهد.

شویگو همچنین به پیامدهای فاجعه بار احتمالی ناشی از حملات مداوم اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا اشاره کرد و گفت حملات مداوم نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا که می تواند به عواقب فاجعه بار منجر شود، نگران کننده است.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد. هند، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، پاکستان و ازبکستان اعضای کامل آن هستند. افغانستان، بلاروس و مغولستان کشورهای ناظر آن را تشکیل می‌دهند. آذربایجان، ارمنستان، مصر، کامبوج، نپال، قطر، امارات، عربستان سعودی، ترکیه، سریلانکا، مالدیو، میانمار، بحرین و کویت شرکای گفت‌وگو هستند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • درخواست دوباره زلنسکی برای دریافت تسلیحات
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد
  • آمریکا کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است