Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@09:26:24 GMT

آیا داروخانه‌های استان زنجان گرانفروشی می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۹۶۹۳۴

آیا داروخانه‌های استان زنجان گرانفروشی می‌کنند؟

گروه استان‌ها - با اینکه داروها در برخی از داروخانه‌های استان زنجان گران به فروش می‌رسد ولی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مدعی هستند بیماران قبل از خرید از قیمت دارو در سامانه "تیتک" مطلع شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، دارو جزء کالاهای استراتژیک هر کشوری محسوب می‌شود که کمبود آن اثرات منفی و جبران ناپذیری بر سلامت آحاد جامعه بر جای می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود دارو یکی از مشکلات جدی کشور و دغدغه مردم و مسئولان است که تحریم‌های ظالمانه آمریکا از یک طرف و شیوع ویروس کرونا از سوی دیگر کمبود آن را تشدید کرده و در بازه‌های مختلف زمانی با کمبود اقلامی از جمله ماسک، مواد ضدعفونی، داروهای کرونا، داروهای بیماران خاص و دیابتی و همینطور سرم خودش را نشان داده است.

علاوه بر کمبود دارو، "گران‌فروشی" داروها و نبود نظارت درست در داروخانه‌ها یکی از معضلات اصلی استان زنجان است که سبب اعتراضات زیادی از سوی مردم شده است. شهروندان زنجانی معتقدند در بسیاری از موارد قیمت روی جلد دارو با قیمت فروش دارو متناقض است و وقتی علل این موضوع را از داروخانه‌ها پیگیر هستیم مسئولان داروخانه‌ها تمایلی به شفاف‌سازی ندارند.

با این تفاسیر چه بخواهیم و چه نخواهیم کمبود دارو و همینطور گران‌فروشی داروها در استان زنجان وجود دارد. خصوصاً در در دو سال گذشته که مراجعه مردم به خاطر شیوع ویروس کرونا به داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها افزایش یافته است و همین علت کافی است تا برخی افراد سودجو از این موضوع سودهای کلانی به جیب بزنند. حال سوال این است چرا قیمت برخی داروها گران تر از قیمت روی جلد آن‌ها است؟ چه برخورد با گران‌فروشی داروخانه‌ها در سطح استان زنجان می‌شود؟ چرا داروهایی که در داروخانه‌ها وجود ندارد به راحتی در بازار آزاد موجود است؟

مریم نوبرانی معاون سازمان غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: نوسان قیمت دارو همواره وجود داشته که متأثر از قیمت‌گذاری است که بر روی داروها صورت می‌گیرد که بخشی مربوط به نوسانات ارز و بخشی به تولید و توزیع برمی‌گردد که تاثیرات خود را روی قیمت داروها می‌گذارد.

وی به گلایه‌مندی مردم در تفاوت قیمت روی جعبه داروها و پول پرداختی توسط مردم اشاره کرد و گفت: این مشکل جدیدی نیست و سال‌های سال است که با عدم هماهنگی قیمت داروهای درج شده روی جعبه و هزینه پرداختی توسط مردم مواجه هستیم.

کشف جعبه داروهای تقلبی سرطان و برچسب مشروبات الکلی در یک چاپخانهرصد مراحل تولید و مواد اولیه دارو/ بازبینی آیین‌نامه جدید تاسیس داروخانه‌هامخالفت مجلس با بررسی فوریتی لایحه تامین کالاهای اساسی، نهاده های دامی و دارونماینده مجلس: گندم و دارو تا آخر سال مشمول ارز 4200 می‌شوند

معاون سازمان غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان افزود: عدم هماهنگی روی قیمت جعبه‌های داروها و هزینه پرداختی ‌توسط مردم ابهامات بسیاری به وجود آورده است و این به دلایل مختلف از جمله نوسانات ارزی و تغییرات متناوب قیمت داروها است و همین طور از زمان تولید دارو و درج قیمت روی آن و توزیع که فاصله زمانی وجود دارد ممکن است قیمت دارو تغییر کند بنابراین برای کارخانه‌دار به صرفه نیست که بسته‌بندی جعبه‌ها را دوباره تغییر دهد و اینکه موجودی انبارهای داروخانه‌ها با هم متفاوت است ممکن است داروخانه‌ای از قبل دارویی داشته باشد و با قیمت قدیم به فروش رساند و داروخانه دیگر همان دارو را با قیمت جدید بفروشد.

وی بیان کرد: حرکت خوبی که در سازمان غذا و دارو برای رصد قیمت داروها شروع شده راه اندازی سامانه "تیتک" (TTAC‌) است که تا حدود زیادی چرخه تولید دارو از مبدا تا رسیدن به دست مصرف کننده را از طریق استعلام از این سامانه رهگیری کرد.

نوبرانی افزود: در حال حاضر مبنای ما قیمتی است که در سامانه "تیتک" وجود دارد که مردم می‌توانند از طریق مراجعه به این سامانه  ttac.ir اطلاعات دقیق و قیمت داروها را مشاهده کنند.

معاون سازمان غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در پایان به علل کمیاب یا نایاب شدن داروها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر لیست بزرگی از داروهای کمیاب و گاهاً نایاب داریم که محدود به مورد خاصی از دارو نیست و علل کمبود دارو نیز به موار خاصی بستگی دارد که  از جمله آنها می‌توان به تأمین مواد اولیه برخی از داروها اشاره کرد، برخی دیگر از داروها در صف تامین ارز هستند، برخی هم مشکلات فنی در تامین مواد اولیه دارند و در برخی موارد نیز نیاز به یک داروی خاص همزمان بیماران منجر به کمبود دارو می‌شود.

با این تفاسیر درست است که با وجود سامانه "تیتک" می‌توان قیمت‌ داروها را مشاهده کرد اما اجرای کامل آن بسیار ایده‌آل و بعید به نظر می‌رسد زیرا بسیاری از مردم با این سامانه آشنایی ندارند و خانواده‌های بیمار حاضر هستند برای حفظ جان عزیزان خود دارو را به هر قیمتی که وجود داشته باشد خریداری کنند و در این میان وظیفه مسئولان است که داروها را با همان قیمت مصوب تامین کنند و از بروز بحران گران‌فروشی جلوگیری کنند. همینطور انتظار از مسئولان نظارتی این است که با نظارت‌های درست و دقیق مانع گران‌فروشی داروخانه‌ها شوند.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا قاچاق دارو سازمان غذا و دارو ویروس کرونا قاچاق دارو سازمان غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی سازمان غذا و دارو داروخانه ها استان زنجان قیمت داروها گران فروشی کمبود دارو قیمت دارو قیمت روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۶۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی ناصحی افزود: پرداخت بدهی بیمه سلامت به داروخانه‌ها به ویژه داروخانه‌های خصوصی در اولویت سازمان بیمه سلامت است و مطالبات اسفند داروخانه‌ها امروز پرداخت شد و مطالبات فروردین ۱۴۰۳ نیز ظرف ۱۰ روز آینده پرداخت می‌شود.

وی گفت: رسیدگی اسناد به سرعت انجام می‌شود و در کل هزینه قابل پرداخت در داروخانه‌های خصوصی ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیارد تومان است.

ناصحی با بیان اینکه سهم ارز ترجیحی طرح دارویار از اختیارات ما خارج است، افزود: پرداخت سهم ارز ترجیحی داروخانه‌ها بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و از عهده ما خارج است و آخرین پرداخت در این بخش مربوط به دی سال قبل است و منابع این بخش را باید سازمان هدفمندی یارانه‌ها تأمین کند.

وی گفت: تأمین منابع و واریز نهایی بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و ما در این خصوص نقشی نداریم.

کد خبر 6091489 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • داروخانه‌های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد