Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@04:18:04 GMT

فضای مجازی، مادر و نوزاد را به هم رساند

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۹۷۶۷۳

پسر 4ماهه‌ای که 4ماه پیش ربوده شده بود با کمک فضای مجازی و پلیس پیدا شد.

با گذشت بیش از 4ماه از ربوده‌شدن پسربچه 4ماهه اهوازی در داخل خودروی پدرش، درخواست کمک مادر او در فضای مجازی، ورود یکی از سلبریتی‌ها به این ماجرا و تحقیقات پلیس آگاهی اهواز دست به‌دست هم داد تا پسر ربوده شده پس از ماه‌ها دوری بار دیگر در آغوش گرم مادرش آرام بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 شامگاه ۱۶ تیرماه امسال بود که مهرسام کوچولو زمانی که داخل خودروی پدرش بود توسط سارقی لاغراندام که ماسک به‌صورت داشت، ربوده شد. خاله مهرسام که حالا از پیدا شدن خواهرزاده‌اش خوشحال است می‌گوید: حدود ساعت 11شب قرار بود خواهرم به همراه همسرش و مهرسام به خانه مادرم بروند.

شوهرخواهرم مهرسام را بغل کرد و گفت که می‌روند داخل ماشین و منتظر می‌مانند تا خواهرم هم برسد. آنها رفتند و خواهرم سرگرم جمع کردن ساک بچه و وسایل دیگر شد. لحظاتی بعد، شوهر خواهرم درحالی‌که مهرسام داخل ماشین بود به خانه برگشت تا به خواهرم که دیسک کمر داشت کمک کند و وسایل را بیاورد، اما همان موقع بود که فردی سوار ماشین شد و ماشین را به همراه خواهرزاده 4ماهه ام دزدید.

شروع تحقیقات

پدر مهرسام وقتی به کوچه رسید که سارق پشت فرمان ماشین نشسته و حرکت کرده بود. او هر چه کرد نتوانست به ماشین برسد. همان شب ماجرا به پلیس گزارش شد و تیمی از مأموران، راهی محل حادثه شدند و به بررسی دوربین‌های مداربسته پرداختند، اما تنها سرنخی که به‌دست آمد تصویری از مردی لاغراندام بود که ماسک به‌صورت داشت و ماشین را به همراه پسر 4ماهه با خود برد. صبح روز بعد خودروی ربوده شده که در جاده آبادان-شیرین شهر رها شده بود، پیدا شد، اما مهرسام داخل آن نبود و سارق او را به همراه کیف مدارکی که داخل ماشین بود، ربوده بود.

روزهای سخت

ربوده شدن مهرسام، ضربه وحشتناکی به خانواده‌اش بخصوص مادرش وارد کرد. کارآگاهان پلیس در جریان بررسی‌های گسترده متوجه شده بودند که آدم‌ربایان از آشنایان این خانواده هستند و حتی 2مظنون را نیز دستگیر کردند، اما آنها مدعی بودند که نمی‌دانند مهرسام کجاست و چه‌کسی او را ربوده است. روزها به سختی برای مادر مهرسام سپری می‌شد و او هر لحظه انتظار می‌کشید که بار دیگر پسرش را در آغوش بگیرد، اما ماه‌ها گذشت و این اتفاق رخ نداد.

درخواست کمک در فضای مجازی

درحالی‌که جست‌وجوی کارآگاهان برای پیدا کردن پسر ربوده شده ادامه داشت، مادر او نیز بیکار ننشست و تصمیم گرفت با انتشار عکس پسرش در فضای مجازی، از مردم برای پیدا کردن او کمک بگیرد. خاله مهرسام می‌گوید: خواهرم از یک هفته قبل دست به دامان فضای مجازی شد. تا پیش از آن، ما عکس‌هایی از مهرسام را منتشر کرده و حتی برای پیدا کردنش مژدگانی تعیین کرده بودیم، اما تماس‌هایی که گرفته می‌شد اکثرا بی‌ربط بود و کمکی به ما نکرد. تا اینکه خواهرم با انتشار عکس پسرش در فضای مجازی از پدر و مادرها برای بازنشر این عکس کمک خواست.

طولی نکشید که خیلی‌ها که با خواهرم همدردی می‌کردند، به بازنشر عکس‌های مهرسام پرداختند. تا اینکه یکی از سلبریتی‌های ورزشی به‌نام سپهر حیدری نیز عکس او را در پیج خود منتشر کرد. چند روز بعد، مردی از طریق یک اکانت جعلی برای خواهرم پیام و عکسی از پسربچه‌ای فرستاد و پرسید که آیا این پسربچه مهرسام است؟ او خود مهرسام بود و تنها تفاوتش این بود که موهایش کوتاه شده بود. خواهرم ماجرا را به وکیلش اطلاع داد و پس از آن تماس با مرد ناشناس برقرار شد. کمی بعد این مرد خودش را معرفی کرد و گفت که مهرسام نزد زوجی است که در تهران زندگی می‌کنند. او می‌گفت که این زوج کاملا محترم هستند و احتمالا از اینکه مهرسام ربوده شده، خبر ندارند.

پایان ماه‌ها دوری

خبر پیدا شدن ردی از مهرسام و سلامتی او امیدی تازه در دل مادرش دواند. ماجرا به پلیس اطلاع داده شد و با همکاری کارآگاهان اداره آگاهی اهواز، تحقیقات برای شناسایی خانواده‌ای که پسربچه نزد آنها بود، آغاز شد. محل زندگی این خانواده شناسایی شد، اما چند روز پیش، وقتی مأموران راهی پایتخت شدند معلوم شد که این زوج به همراه مهرسام راهی اهواز شده‌اند.

خاله مهرسام می‌گوید: مأموران پلیس در نهایت توانستند آدم‌ربایان و زوجی را که در این مدت مهرسام را در اختیار داشتند شناسایی و دستگیر کنند. وقتی با ما تماس گرفتند و گفتند که مهرسام در اداره آگاهی اهواز است، به همراه خواهرم به سرعت راهی آنجا شدیم. ربایندگان اصلی مهرسام از آشنایانمان بودند که با دیدن آنها درحالی‌که دستبند به‌دست داشتند شوکه شدیم. حتی متهم اصلی در این مدت با ما همدردی می‌کرد و پا به پای ما به‌دنبال مهرسام می‌گشت.

او درباره انگیزه این آدم‌ربایی نیز می‌گوید: در اداره آگاهی فهمیدیم که رباینده اصلی مهرسام که نمی‌دانیم انگیزه‌اش حسادت بوده یا انتقام گرفتن از خواهرم، آن شب پس از ربودن مهرسام، او را به مرد دیگری تحویل می‌دهد. او هم چند روز بعد پسربچه را به فرد دیگری تحویل داده و در نهایت مهرسام را به کرج می‌برند و به زنی در آنجا تحویل می‌دهند. البته این زن می‌گوید که از ماجرای ربوده شدن خواهرزاده‌ام خبر نداشته و فردی که بچه را به او داده گفته که پدر و مادر بچه، او را نمی‌خواهند و قصد فروش وی را دارند.

وی ادامه می‌‌دهد: زن کرجی یک هفته از مهرسام نگهداری می‌کند و بعد او را به خواهر و شوهرخواهرش می‌سپارد. این زوج، همان هایی بودند که در همه این مدت از خواهرزاده‌ام نگهداری می‌کردند. آنها اصالتا اهوازی هستند و بچه‌دار نمی‌شدند و مدتی قبل نیز به تهران کوچ کرده و در آنجا زندگی می‌کردند. این زوج که وضع مالی خوبی دارند، می‌گویند که وقتی خواهرشان مهرسام را به آنها داده و گفته که پدر و مادر بچه او را نمی‌خواهند و قصد فروشش را داشته‌اند، تصمیم گرفته‌اند که از او نگهداری کنند.

آنها در این مدت از خواهرزاده‌ام مثل پسر خودشان نگهداری می‌کردند و به ‌گفته خودشان، چند روز قبل متوجه می‌شوند که مهرسام ربوده شده و مادرش در به در به‌دنبال او می‌گردد. برای همین به همراه مهرسام به اهواز برگشته و او را تحویل همان فردی می‌‌دهند که وی را ربوده بود و این در حالی بوده که پلیس سایه‌ به سایه در تعقیب آنها بوده و در نهایت توانست فرد آدم‌ربا را دستگیر و مهرسام را پس از ماه‌ها دوری به خواهرم تحویل دهد. حالا خواهرم از اینکه بار دیگر پسرش را در آغوش گرفته سر از پا نمی‌شناسد و متهمان نیز در بازداشت هستند و تحقیقات برای مشخص شدن انگیزه آنها از ربودن مهرسام ادامه دارد.

منبع: همشهری

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فضای مجازی ربوده شده ربوده شد چند روز پیدا شد ماه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۷۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی رسانه را جدی بگیریم

به گزارش همشهری آنلاین، ‌محمدصادق کوشکی؛ استاد دانشگاه تهران در روزنامه همشهری نوشت، یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین ارکان حکمرانی در قرن بیست‌ویکم، حکمرانی در عرصه رسانه است. هرچند اهمیت رسانه در ۵۰سال گذشته همواره مطرح بوده، در قرن حاضر حکمرانی در عرصه رسانه به جدی‌ترین نماد آن بدل‌ شده؛ چراکه بر ذهن، دل و جان شهروندان حکومت کرده و عمیق‌ترین نوع حکمرانی است. از این‌رو، آن حکومتی در رسیدن و به‌حرکت‌درآوردن جامعه برای نیل به اهداف موفق‌تر است که حکمرانی‌اش بر دل و جان مردم مسلط باشد؛ و حاکمیت رسانه‌ای، ابزار آن به‌شمار می‌رود.
با این مقدمه و با نگاهی به سازوکارهای داخلی، خواهیم دید که حکمرانی از طریق رسانه چندان جدی گرفته نمی‌شود؛ به تعبیری، رسانه در ایران همچنان به‌عنوان امری حاشیه‌ای و در درجه دوم و سوم قرار دارد. این درحالی است که حکمرانی مطلوب در قرن حاضر با به‌کارگیری رسانه محقق می‌شود. به همین‌خاطر است که فضای مجازی به‌عنوان ابزاری در جهت حکمرانی دشمن بر ذهن، جان و زبان شهروندان ماست. اگرچه مردم ما در ایران زندگی ‌می‌کنند و تابع جمهوری اسلامی هستند، ذهن و روان برخی از آنها تابعی است از حکمرانی دشمنان ایران.
با ادامه این روند، ما در امر حکمرانی با نواقص فاحشی روبه‌رو شده‌ایم. عدم‌درک این موضوع که رسانه رکن اساسی و مهم حکمرانی است باعث شده نتیجه اقدامات به ثمر نشانده شده مدیران ما و کارهای مثبت آنان، بین مخاطبان به شکل مناسب و درخور، انعکاس پیدا نکند و در ذهن آنان جا نگیرد؛ چراکه حکمرانی مسلط بر ذهن مردم در اختیار دشمنان‌مان است.
لذا تلاش‌های مسئولان و گشایش‌های ایجادشده آنان در زندگی مردم دیده و لمس نمی‌شود؛ به‌عبارت دیگر، مردم از امکانات و ثمرات به‌عمل‌آمده استفاده می‌کنند و بهره‌مند می‌شوند اما باز هم ناراضی‌اند و احساس یأس می‌کنند. در نتیجه با اینکه زندگی در ایران با توجه به شاخصه‌های رفاهی مثل سایر نقاط دنیاست و از آنها پایین‌تر نیست، مردم خود را در شرایطی پست‌تر از سایر مردم جهان، حتی مردمان کشورهای همسایه می‌پندارند و جامعه‌شان را سیاه‌ترین جامعه تلقی می‌کنند. اگرچه واقعیت اینچنین نیست، در ذهن آنان این وضعیت و تصویر نقش بسته است. این نتیجه تفکری است که همچنان از دهه‌های گذشته نشأت گرفته و رسانه را امری حاشیه‌ای می‌داند. علاوه‌بر این موضوع، بیان مسئولان ما همچنان به سبک و سیاق دهه‌های قبلی است. رهبر معظم انقلاب چندی پیش تصریح کردند که موضوع اطلاع‌رسانی دولت ضعیف است. این موضوع تنها محدود به دولت هم نمی‌شود و سایر عرصه‌های اجرایی را نیز دربرمی‌گیرد؛ چراکه هنوز رسانه به شکلی که باید، درک نشده و وقتی سخن از حکمرانی رسانه می‌شود گمان این است که باید به‌وسیله تبلیغات شهری، ساخت یک سد یا تأسیس یک نیروگاه را مخابره کنند.
افزون بر این، هنوز برخی از مسئولان متوجه نشده‌اند که نباید اجازه دهند دشمنان از طریق رسانه بر مردم‌ حکومت کنند؛ لذا شاهدیم که هنوز این موضوع قطعی تلقی نشده که نباید بگذارند فضاهایی چون تلگرام و اینستاگرام و در کل فضای مجازی رایج کشور، به شکلی که دشمنان ما می‌خواهند کنترل شود!
در کشور هنوز بعضی مسئولان مخالف بسترهای مجازی ایرانی هستند و چشم امیدشان به فضای مجازی برآمده از دشمن است.
کنگره آمریکا برنامه تیک‌تاک را به سلاخ‌خانه برده؛ چراکه به‌خوبی موضوع حکمرانی رسانه را درک کرده‌ است اما در جامعه ما شورای‌عالی فضای مجازی تصویب می‌کند که اینستاگرام و هر پلتفرم خارجی دیگری می‌تواند در پوسته ایرانی به فعالیت خود ادامه دهد. تداوم این وضعیت به این معناست که اگر مسئولان ما برترین خدمات را هم به مردم ارائه دهند باز هم مردم احساس یأس و ناامیدی دارند.

کد خبر 848302 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری رسانه - رادیو رسانه - سواد رسانه‌ای رسانه‌ ایرانی چندرسانه‌ای - همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • زبان طنز نیشدار است
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی
  • صبا آذرپیک به ۲ سال حبس قطعی و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه
  • پیشنهاد بی‌سابقه و عجیب در فضای مجازی برای مهاجران افغان در ایران! | تصویر
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!