Web Analytics Made Easy - Statcounter

سند پایداری بلندمدت فعالیت‌های فضای ماورای جو سازمان ملل متحد توسط اداره امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران به فارسی ترجمه شد و در دسترس محققان و فعالان صنعت فضایی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، این سند شامل مقدمه و ۲۱ رهنمود برای پایداری فعالیت‌های فضایی است که توسط کمیته استفاده‌های صلح‌آمیز از فضای ماورای جو (کوپوس) سازمان ملل متحد تصویب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنا بر این گزارش، کارگروه پایداری بلندمدت استفاده‌های صلح‌آمیز از فضای ماورای جوِ کوپوس، با هدف حفظ پایداری فضای ماورای جو و پیشگیری از مخاطرات احتمالی -در اثر مواردی مانند افزایش زباله‌های فضایی و ترافیک فضاپیماهای فعال به‌ویژه در مدار نزدیک زمین- و یاری کشورهای نوظهور و در حال توسعه برای دسترسی به فضا از طریق در اختیار گذاشتن فناوری‌های مورد نیاز، انتقال تجربه و بررسی چالش‌های مختلف فعالیت‌های فضایی، رهنمودهایی را تصویب کرده است.

اعضای کوپوس عضو این کارگروه هستند و جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به عضویت در کوپوس عضو این کارگروه به شمار می‌رود. جلسه مشورتی غیر رسمی این کارگروه از اول تا سوم آذر ماه سال جاری (۲۲ تا ۲۴ نوامبر ۲۰۲۱) برگزار خواهد شد. در این جلسه، کارگروه به بررسی شرایط مرجع، روش کار و برنامه کار کارگروه خواهد پرداخت. 

به نقل از اداره امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، با توجه به توسعه فعالیت‌های فضایی در کشورمان و اهمیت در نظر گرفتن اقدامات حقوقی و سیاست‌گذاری‌های بین‌المللی در حوزه فضایی، در جهت پیشرفت این فناوری در کشور، اداره امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران تصمیم به ترجمه این سند گرفت تا در کنار متن زبان اصلی آن در دسترس نهادهای مختلف فضایی، دانشگاه‌ها، پژوهشگران و سایر فعالان صنعت فضایی، برای نقد، بررسی و ارائه نظرات احتمالی قرار گیرد. در حال حاضر امکان تلاش برای پیشنهاد رهنمود جدید و ویرایش این سند وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه فضایی ایران سازمان ملل متحد فعالیت های فضای فضای ماورای جو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۸۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه عمران ملل متحد: بازسازی غزه ۸۰ سال طول می‌کشد

سازمان برنامه عمران ملل متحد در گزارشی گفت که کار بازسازی غزه ممکن است تا قرن بعدی به طول انجامد و حداقل ۴۰ الی ۵۰ میلیارد دلار هزینه دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد یا برنامه عمران ملل متحد (UNDP)، به عنوان یکی از شاخه‌های اصلی سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که اگر بازسازی غزه همانند جنگ‌های سابق انجام شود، تا 80 سال طول خواهد کشید و تا قرن بعدی ادامه خواهد یافت.

این سازمان گفت در صورتی که مصالح لازم به سرعت وارد غزه شود و کار بازسازی با سرعت پیش برود، می‌توان امیدوار بود که این کار تا سال 2040 به اتمام برسد.آمار شوکه‌کننده از تجاوزات اشغالگران به بخش کار و اقتصاد غزه در این گزارش همچنین آمده است که بازسازی غزه حداقل 40 الی 50 میلیارد دلار هزینه دارد و علاوه بر این تبعات اجتماعی و اقتصادی جنگ چندین نسل را درگیر خود کرده و دهها سال طول خواهد کشید.

به گفته این نهاد وابسته به سازمان ملل، برای بازسازی غزه باید 37 میلیون تن آوار ساختمان‌ها جا‌به‌جا شود که 300 کیلوگرم برای هر متر مبع می‌شود و این در حالی است که به دلیل وجود بمب‌ها و مواد منفجره عمل نکرده، کار آواربرداری با خطرات زیادی همراه است.

در این راستا دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه روز گذشته در گزارشی درباره آمار خسارت‌هایی که جنگ وحشیانه رژیم اشغالگر به غزه وارد کرده است اعلام کرد که مجموعه خسارات اولیه مستقیم تجاوزات اشغالگران علیه نوار غزه از 7 اکتبر 2023 تاکنون بالغ بر 33 میلیارد دلار بوده است.

در ادامه این گزارش آمده است که رژیم اشغالگر همچنین 15 بخش مربوط به کار و زندگی را در غزه نابود کرده که این بخش‌ها عبارتند از بخش مسکن و خانه، بخش خدمات و شهرداری‌ها، بخش تجاری، بخش صنعتی، بخش دولتی، بخش کشاورزی، بخش بهداشت، بخش آموزشی، بخش رسانه، بخش تفریح و هتل‌ها، بخش ارتباطات و اینترنت، بخش حمل و نقل و بخش برق. در این بخش‌ها ده‌ها هزار نفر شغل و تجارت خود را از دست داده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه عمران ملل متحد: بازسازی غزه ۸۰ سال طول می‌کشد
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • سفیر ایران در سازمان ملل: شروع کننده جنگ علیه اسرائیل نبوده ایم/ حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • سفیر ایران: شروع کننده جنگ علیه اسرائیل نبوده ایم؛ حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم
  • نماینده ایران: حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • ایروانی: شروع‌کننده جنگ علیه اسرائیل نبودیم
  • ایران رئیس کمیته کشاورزی «اسمیک» شد
  • تمامی مدارس نوبت عصر خوزستان فعال هستند