Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@23:07:20 GMT

برگزاری ۱۶ نشست و رونمایی در خانه کتاب

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۹۸۷۳۵

برگزاری ۱۶ نشست و رونمایی در خانه کتاب

همزمان با بیست‌ونهمین دوره «هفته کتاب» ۹ نشست در حوزه کتاب به همراه ۷ آیین رونمایی کتاب از ۲۵ آبان‌ماه تا یکم آذرماه در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از ستاد خبری بیست‌ونهمین دوره «هفته کتاب» جمهوری اسلامی ایران، نشست «نقش بازاریابی در رفع نابسامانی نظام تولید، توزیع و ترویج کتاب»، اولین نشست تخصصی است که با سخنرانی هرمز مهرانی، گلاره مرتضایی و محمدرضا مهدوی‌راد و با مشارکت خانه کتاب و ادبیات ایران و انجمن علمی بازاریابی، ساعت ۱۰ روز سه‌شنبه (۲۵ آبان) در سرای اهل قلم برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر آن، در همین روز از هفت رمان هفت نویسنده اثر اولی با موضوع دفاع مقدس و انقلاب‌ اسلامی رونمایی می‌شود. این آیین رونمایی توسط دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور علی رمضانی (مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر بیست‌ونهمین دوره «هفته کتاب» جمهوری اسلامی ایران)، نویسندگان آثار، داوود صلاحی (مدیر انتشارات موزه دفاع مقدس) و شهریار عباسی (مدرس کارگاه رمان) از ساعت ۱۴ در سالن زنده‌یاد عاشوری این موسسه انجام می‌شود.

رونمایی از مجموعه شعر «از خاک تا افلاک» از دیگر برنامه‌های «هفته کتاب» است که چهارشنبه (۲۶ آبان)، مصادف با روز «کتاب؛ زبان فارسی، شعر و ادبیات داستانی» ساعت ۱۰ در سرای اهل قلم برگزار می‌شود. در این مراسم که با مشارکت خانه کتاب و ادبیات ایران و سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اجرا می‌شود، مصطفی محدثی خراسانی و رضا اسماعیلی سخنرانی خواهند ‌داشت.

همچنین در ادامه برنامه‌های این روز، نشست تخصصی «کیفیت‌سنجی ترجمه کتاب، چرایی و چگونگی» با حضور فرزانه فرحزاد، محمدرضا اربابی و علیرضا خان‌جان ساعت ۱۴ در سرای اهل قلم برگزار می‌شود. خانه کتاب و ادبیات ایران و کانون سراسری مترجمان برگزارکنندگان این رویداد هستند.

برنامه دیگری که در روز چهارشنبه (۲۶ آبان) و در سرای اهل قلم برگزار می‌شود، نشست «موزه‌های خواندنی و کتاب‌های تماشایی» است که رضا دبیری‌نژاد (مدیر موزه ملی ملک)، زینب فری‌زاده (کارشناس ارشد کتابخانه و موزه ملی ملک) و پیمان سمندری (معاون اداره کتابخانه و موزه ملی ملک) در آن حضور خواهند داشت. این برنامه با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران و کتابخانه و موزه ملی ملک از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ برگزار خواهد شد.          

در ساعت ۱۰ روز پنجشنبه (۲۷ آبان) که به عنوان روز «کتاب و رسانه؛ هم‌افزایی‌ها و تعاملات» نامگذاری شده است از ترجمه انگلیسی کتاب «تا پلاک ۱۴۰» رونمایی خواهد شد. در این آیین که با مشارکت خانه کتاب و ادبیات ایران و سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در سرای اهل قلم برگزار می‌شود، علی شهسواری (مترجم کتاب) و وجیهه سامانی (نویسنده) به بحث و گفت‎وگو درباره کتاب و ترجمه آن خواهند پرداخت.

همچنین در این روز نشست «ضرورت آموزش ویرایش» با حضور  مهدی قنواتی، هومن عباسپور، سعید احمدی، مهنار مقدسی و با همکاری خانه کتاب ادبیات ایران و انجمن ویراستاران از ساعت ۱۳ برگزار می‌شود.

«جایگاه تبلیغات در کسب و کارهای ایرانی و آسیب‌شناسی تبلیغات حوزه‌ نشر» عنوان و موضوع نشست تخصصی دیگری است که در ادامه برنامه‌های هفته کتاب در روز شنبه ۲۹ آبان ساعت ۱۰ توسط خانه کتاب و ادبیات ایران و انجمن مدیریت کسب و کار در سرای اهل قلم برگزار می‌شود. در این نشست علیرضا داداشی و علیرضا حدادی سخنرانی خواهند داشت.

همچنین در روز شنبه (۲۹ آبان) ساعت ۱۴، نشستی با عنوان «کتاب و تغییر نگاه سالمندی به خود» توسط خانه کتاب و ادبیات ایران و بنیاد فرهنگ سالمندی و با حضور داود ملکی صیدآبادی، معصومه خوانساری و رضا فیاضی در سرای اهل قلم برگزار می‌شود.

از دیگر برنامه‌های این روز، «بررسی کتاب‌های تالیفی مهاجران حاضر در ایران» است که با حضور پیمان حقیقت‌طلب، نادر موسوی، سیدمرتضی حسینی شاهترایی و احمد مدقق و با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران و انجمن دیاران از ساعت ۱۶ در سرای اهل قلم برگزار می‌شود.

یکشنبه (۳۰ آبان) نیز که به عنوان روز «کتاب؛ مادران شهدا و زنان در دفاع مقدس» نامگذاری شده‌ است به رونمایی از مجموعه داستان‌های برگزیده (یوسف) با حضور هادی خورشاهیان، یوسف قوجق و خانواده شهید حسینی در سرای اهل قلم اختصاص یافته است. خانه کتاب و ادبیات ایران و سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، برگزار کنندگان این رویداد در ساعت ۱۰ هستند.

همچنین در ادامه برنامه‌های هفته کتاب، ۳۰ مدخل دانشنامه مجازی شعر و ادبیات داستانی ایرانیان «ویکی ادبیات» رونمایی می‌شود؛ این آیین با حضور و سخنرانی احسان رضایی، محمدرضا شرفی‌خبوشان، علی رمضانی (مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران) و محمد محمودی یکشنبه ۳۰ آبان ساعت ۱۴ در سرای اهل قلم برگزار می‌شود.

دوشنبه (یکم آذر) آخرین روز از هفته کتاب بوده و به نام روز «کتاب؛ کودک و نوجوان، آینده نسل مجازی» نامگذاری شده است که با رونمایی از دو کتاب و دو نشست همراه خواهد بود. در اولین نشست در ساعت ۱۰ از کتاب «تو باران‌ترین بودی» باحضور جواد محقق و طیبه شامانی در سرای اهل قلم رونمایی می‌شود. خانه کتاب و ادبیات ایران و سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس برگزارکنندگان این نشست هستند.

همچنین در این روز و از ساعت ۱۰ تا ۱۲ نشست «معرفی تازه‌های نشر هموطنان پیرو ادیان توحیدی» با حضور آرتویت زهرابیان، فرزانه گشتاسب، بهنام مبارکه و دیناز دهنادی و در سالن عاشوری خانه کتاب و ادبیات ایران و با مشارکت این موسسه و اداره کل مجامع تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

«نگاهی به روند آینده نشر و کتاب کودک» نیز از دیگر برنامه‌هایی است که از ساعت ۱۲ تا ۱۵:۳۰ آخرین روز بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در سرای اهل قلم با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران و انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان برگزار می‌شود.

رونمایی از کتاب «حقوق شهر و شهروندی؛ بازاندیشی در مبانی، مفاهیم، ابعاد و کارکردها» نیز دومین نشست این روز است که با حضور سیدمحمود عباسی، محمدرضا حاجی‌کرم‌رعیت و سیدمحسن طباطبایی‌مزدآبادی و با مشارکت خانه کتاب و ادبیات ایران و انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، ساعت ۱۶ در سرای اهل قلم برگزار خواهد شد.

بنا بر اعلام، بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ۲۴ آبان‌ماه آغاز شده و تا یکم آذرماه ١٤٠٠ با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُرکنیم» در سراسر کشور ادامه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هفته کتاب مشارکت خانه کتاب و ادبیات ایران خانه کتاب و ادبیات ایران و انجمن سرای اهل قلم برگزار می شود جمهوری اسلامی ایران همکاری خانه کتاب بیست ونهمین دوره موزه ملی ملک هفته کتاب خواهد شد ساعت ۱۰ ساعت ۱۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۸۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی درباره به خدمت گرفتن رسانه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی از وجوه نمایشگاهی و نه فروشگاهی نمایشگاه کتاب می‌تواند ضریب دادن به رسانه یا به خدمت گرفتن رسانه برای کسانی باشد، که در تولید کتاب موثر هستند. سال‌های گذشته تلویزیون، شبکه تلوبیونی کتاب و دیگر رسانه‌ها به صورت فعال در نمایشگاه حضور داشتند. آن‌ها تلاش کردند فضای جامعه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب رنگ و بوی کتاب و کتاب‌خوانی بگیرد. 

شاکری ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی هنرمندانه صورت بگیرد تا از عموم برای حضور در نمایشگاه دعوت شود. از طرفی، باید کسی که وارد نمایشگاه کتاب می‌شود، نسبت به قبلش متفاوت شده باشد. اینطور نباشد که به پارک رفته است. 

این نویسنده افزود: ممکن است امسال در نمایشگاه کتاب تهران درباره «طوفان الاقصی» یا «وعده صادق» غرفه‌هایی تدارک شود. زمانی این برنامه‌ها می‌تواند از آمار کمی یک‌ طرفه خارج شود، که بتوان ارزیابی دقیق از نحوه برنامه‌ها داشت. مهم این نیست چند برنامه برگزار می‌کنیم، مهم این است برگزاری برنامه‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که ما چه تعریفی از نمایشگاه کتاب تهران داریم، گفت: در گذشته یک نگاه اقتصادی و بازار فروش کلان در حوزه کتاب بر نمایشگاه حاکم بود. یعنی مجموعه‌ای از ناشران و غرفه‌داران بیشتر برای فروش کتاب به نمایشگاه مراجعه می‌کردند و فضا رنگ و بوی اقتصادی داشت. هرچه به زمان کنونی نزدیک می‌شویم، چون ابزارهای جدیدی برای خرید و معرفی کتاب به وجود آمده، جنبه اقتصادی بودن نمایشگاه کتاب تضعیف شده است.   

شاکری با بیان اینکه الان به راحتی می‌توان در سایت‌ها و مجاری مختلف کتاب را معرفی کرد، گفت: دولت پایگاه نمایشگاه مجازی کتاب را ایجاد کرده، که در اقصی نقاط کشور انتخاب، خرید و فروش و معرفی کتاب انجام می‌شود. باید نمایشگاه کتاب تهران به سمت بُعد تعاملی حرکت کند و بجای بخش اقتصادی به نفع بخش فرهنگ، تعامل، ارتقای عملکرد ناشران و ... حرکت کند. یعنی ماهیت فرهنگی نمایشگاه کتاب بر ماهیت اقتصادی‌اش غلبه کند.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا اعلام روزانه میزان فروش در نمایشگاه کتاب مصداق اقتصادی بودن نمایشگاه است؟ توضیح داد: بله، البته متولیان نمایشگاه کتاب در گزارش‌های خود فقط به میزان فروش اکتفا نمی‌کنند و مولفه‌های مختلفی نظیر میزان فروش، میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه، رونمایی کتاب و ... را در گزارش‌های خود دخیل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما هنوز به جنس مطلوب تعاملات نرسیدیم، افزود: مثلاً در نمایشگاه کتاب تهران شاهد برگزاری کلاس آموزشی هستیم. در حالی که در هر جا می‌توان این کلاس را برگزار کرد. سوال این است که این جلسات چه تناسبی با زمان و مکان نمایشگاه کتاب دارد. ما جلسه نقد کتاب برگزار می‌کنیم، در حالی که می‌توان همیشه این نوع جلسات را برگزار کرد. ما هنوز نتوانستیم اتصال بین برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم. برآوردم این است که هنوز این جلسات سنخیتی با نمایشگاه کتاب ندارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • آماده‌سازی و نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • جشن امضای «احتضار» برگزار می‌شود
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • رونمایی و جشن امضای کتاب عکس «احتضار»
  • مایورکا 0-1 اتلتیکو مادرید؛ چشمک روخی بلانکوس به سهمیه لیگ قهرمانان