Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد نبوی‌فرد روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عشایر برون کوچ استان شامل شماری از عشایر شهرستان قوچان با ۴۵۰ خانوار و بیش از ۵۸ هزار رأس دام هستند که در فصل قشلاق به شهرستان مراوه تپه در استان گلستان کوچ کرده و با طی مسافت ۳۷۰ کیلومتری و عبور از مسیرهای فاروج، شیروان ، بجنورد، مانه و سملقان و ایلراههای شلمی و خشتلی به حوزه استان گلستان ( قشلاق مراوه تپه ) وارد و در آنجا مستقر می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همچنین ۴۸۰ خانوار از عشایر طایفه طاهری و ایلخانی شهرستان بردسکن با بیش از ۵۶ هزار رأس دام برای زمستان‌گذرانی راهی شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی شده و با پیمودن مسافت حدود ۱۳۰ کیلومتری در مناطق قشلاقی "کوه سفید" و "چاه مسافر" مستقر می‌شوند و تعدادی از عشایر خواف نیز به تعداد ۱۲۰ خانوار با ۶ هزار رأس دام به شهرستان زیرکوه در استان خراسان جنوبی و شماری از عشایر شهرستان سبزوار که حدود ۵۰ خانوار هستند با هزار رأس دام به شهرستان میامی در استان سمنان کوچ می‌کنند.

مدیرکل عشایر خراسان رضوی بیان کرد: عشایر درون کوچ نیز شامل تعدادی از عشایر شهرستانهای قوچان، چناران، نیشابور و مشهد می‌شوند که در کوچ پاییزه به مناطق قشلاقی استان در شهرستانهای سرخس، کلات و حوزه شهرستان مشهد (میامی) مستقر می‌شوند و باقیمانده عشایر در مناطق گرمسیری در حوزه شهرستانهای خود استقرار می یابند.

نبوی‌فرد افزود: با توجه به هماهنگی های صورت گرفته و در راستای آیین نامه ساماندهی عشایر دستگاههای مرتبط شامل نیروی انتظامی، بسیج عشایری، آموزش و پرورش، دامپزشکی، منابع طبیعی و بهداشت و درمان، موظفند نسبت به تأمین امنیت و خدمات رسانی مناسب به عشایر در مناطق قشلاقی اقدام نمایند.

وی به عمده‌ترین فعالیت‌ها  و خدمات رسانی به عشایر استان از سوی امور عشایر به ویژه در زمان کوچ اشاره کرد و گفت: تسطیح و مرمت سه هزار و ۶۰۰ کیلومتر ایلراه عشایری در ۲ نوبت، تأمین آب شرب مورد نیاز انسان و دام عشایر از طریق تانکرهای ثابت و سیار، هماهنگی با دستگاههای اجرایی، تامین و توزیع علوفه، سوخت (گاز مایع)، آرد و دیگر ارزاق عمومی مورد نیاز عشایر از جمله خدمات این اداره کل و شبکه های تعاونی عشایری است.

بیش از یک و نیم درصد جمعیت ایران را عشایر تشکیل می‌دهند و خراسان رضوی نیز دارای ۳۵ طایفه عشایری با هفت هزار و ۱۴۵ خانوار شامل ۳۵ هزار و ۷۳۰ نفر است که در۱۳ شهرستان و ۳۶۴ محله عشایری پراکنده اند و ۶۰ درصد مراتع استان را در اختیار دارند.

مشهد، کلات، سرخس، چناران، قوچان درگز، نیشابور، سبزوار، خوشاب، خواف، کاشمر، خلیل آباد و بردسکن از شهرستان های دارای عشایر در خراسان رضوی است.

عشایر خراسان رضوی ۹۹۵ هزار واحد دامی در اختیار دارند و بر این اساس ۱۰ درصد جمعیت دام استان به این قشر تعلق دارد که آنان با تولید بیش از ۱۵ درصد گوشت قرمز استان (۱۲ هزار تن)، ۱۷ هزار تن فرآورده های دامی شامل شیر، روغن، پشم و کرک و ۴۲ هزار مترمربع صنایع دستی، نقش بسزایی در اقتصاد این خطه ایفا می‌کنند.

زمان حضور عشایر خراسان رضوی در مناطق قشلاقی بر اساس شرایط آب و هوایی حدود پنج ماه از سال است و زمان کوچ پاییزه عشایر از اوایل آذرماه آغاز و حداکثر اواخر فروردین ماه سال بعد در مناطق قشلاقی پایان می یابد که از اوایل اردیبهشت ماه کوچ بهاره آنان و بازگشت از مناطق قشلاقی به سمت مراتع ییلاقی را آغاز می کنند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی زندگی عشایری مشهد گوشت قرمز سازمان امور عشایر ایران کوچ دام و طيور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی زندگی عشایری مشهد وزارت جهاد کشاورزی زندگی عشایری مشهد گوشت قرمز سازمان امور عشایر ایران کوچ دام و طيور عشایر خراسان رضوی مناطق قشلاقی هزار رأس دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۰۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۵۰۰ میلیارد ریالی بارش‌های سیلابی به حوزه عشایری ایلام

فرزاد اسماعیلی اظهار کرد: استان ایلام دارای ۲ هزار و ۵۰۰ کیلیومتر ایل‌راه است که طی بارش‌های رگباری اخیر به بیش از یک هزار کیلومتر از راه‌های عشایری خسارت وارد شده است.

وی افزود: میزان خسارت‌های واره به ایل‌راه‌ها از ۳۰ درصد تا تخریب کامل بوده و همچنین بخشی از ابنیه فنی عشایر مانند پل‌ها نیز خسارت جدی دیده است.

اسماعیلی ادامه داد: بیشترین خسارت به ایل‌راه‌ها در شهرستان آبدانان گزارش شده که بر این اساس،۲۵۰ کیلومتر از راه‌های عشایری این شهرستان تخریب شده است.

معاون توسعه امور زیربنایی اداره کل امور عشایر استان ایلام اضافه کرد: همچنین ۵۰ رأس از احشام عشایری نیز در این بارندگی‌های اخیر تلف شد که ۳۵ رأس آنها به علت حمله گرگ در شهرستان ملکشاهی هنگام بارش‌ها از بین رفت.

به گفته معاون توسعه امور زیربنایی اداره کل امور عشایر استان ایلام، اسباب و وسایل برخی از عشایر نیز در این بارندگی‌های سیلابی اخیر آسیب دیده یا از بین رفته است.

وی تاکید کرد: هرچند برای عشایر آسیب دیده اقدامات خدماتی نظیر تامین آب آشامیدنی و مایحتاج ضروری انجام گرفته است اما تا زمان خروج سیستم های بارشی از استان امکان تعمیر و بهسازی ایلراه ها وجود ندارد.

اسماعیلی به تداوم بارش ها در اواسط هفته جاری اشاره کرد و یادآور شد: با خروج کامل سامانه بارشی از استان عملیات بازسازی و مرمت ایل‌راه‌ها و ابنیه عشایر با استفاده از ظرفیت اداوات بخش دولتی و خصوصی انجام خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • رعد و برق ۵۰ راس گوسفند عشایر حومه شیراز را تلف کرد
  • آذرخش، ۵۰ رأس دام عشایر فارس را تلف کرد
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد ریالی بارش‌های سیلابی به حوزه عشایری ایلام
  • سیل در 2 محور روستایی تربت جام
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران