Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@23:00:54 GMT

رونمایی از نماد شهری «روز پرواز» در اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۰۱۵۰۸

رونمایی از نماد شهری «روز پرواز» در اصفهان

برنامه‌های سالروز حماسه و ایثار مردم اصفهان با رونمایی از نماد شهری «روز پرواز» آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علی قاسم زاده، شهردار اصفهان ظهر امروز _سه‌شنبه ۲۵ آبان‌ماه_ در آئین رونمایی از نماد ۲۵ آبان اظهار کرد: قرار است فراموش نکنیم که در گذشته چه اتفاقی رقم خورده و امیدواریم به دست نسل جوان که یادگاران نسل گذشته هستند، مشکلات جاری کشور اعم از اقتصادی و معیشتی رفع شود و روز به روز شرایط بهتری را در کشور و شهرمان پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امیدواریم اصفهان ما مثل گذشته همچون نگینی بدرخشد و از اصفهانی بودن و در اصفهان زندگی کردن خودمان لذت ببریم.

شهردار اصفهان اظهار امیدواری کرد: روزی فرا رسد که دور همدیگر غصه بی‌آبی در زاینده رود را پایان یافته اعلام کنیم و جشن جریان زاینده‌رود را در کنار یکدیگر برگزار کنیم.

وی با اشاره به شرایط جوی هوا تصریح کرد: با توجه به احتمال بارش برف شهرداری در آماده باش کامل قرار دارد تا مشکلی برای شهروندان به وجود نیاید.

جانمایی نماد ۲۵ آبان در مجاورت پل ۲۵ آبان

محمد کیهانی، مدیر منطقه هشت شهرداری اصفهان در این مراسم اظهار کرد: برای ساخت نماد ۲۵ آبان با طراحان مختلفی مذاکره انجام دادیم و در نهایت طرح تصویب شده به یکی از طراحان سپرده شد.

وی با بیان اینکه نماد ۲۵ آبان در مدت زمان چهار ماه آماده شده است، تصریح کرد: سعی شده نماد به گونه‌ای ساخته شود که یادآور آن دوران باشد؛؛ در این نماد ستون‌ها به نحوی اجرا شده که شهروندان شاهد کبوتران سرخ رنگ خواهند بود.

مدیر منطقه هشت شهرداری اصفهان با تاکید بر این که نماد ۲۵ آبان با استفاده از ۳۷۰ ستون و میله ساخته شده که نشان دهنده حضور مقتدرانه ۳۷۰ شهید عملیات مقدس سال ۱۳۶۱ است که به خیل شهدا پیوستند، گفت: جانمایی نماد در مجاورت پل ۲۵ آبان در نظر گرفته شده است.

کیهانی ادامه داد: با توجه به اینکه حماسه ۲۵ آبان فقط در این روز خاص مورد توجه قرار می‌گرفت و اهمیت آن مغفول مانده بود و نسل جوان اطلاع کافی از این حماسه بزرگ نداشتند، در صدد ساخت نماد ۲۵ آبان برآمدیم.

وی تاکید کرد: علاوه بر این اقدام از سال گذشته در امر ساخت فیلم "چند قطره باران" بر آمدیم که به صورت رسمی توسط حوزه هنری اصفهان رونمایی خواهد شد و سعی می‌کنیم اثری ماندگار باشد.

نماد ۲۵ آبان، نماد استقامت و ایستادگی

محمد فرخ‌نژاد، سازنده این اثر در حاشیه آئین رونمایی اثر گفت: این نماد، به طول و عرض سه متر و ارتفاع ۴.۵ متر با طراحی و نظارت سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان و به همت مدیریت منطقه ۸ شهرداری اصفهان تهیه شده است.

وی افزود: در این اثر ۳۷۰ میله آهنین عمود بر زمین نصب شده که این عناصر، نشانگر ۳۷۰ شهیدی است که روز ۲۵ آبان تشییع شدند و عمود بودن میله‌ها نیز نماد استقامت و ایستادگی این شهداست؛ بدنه میله‌ها به رنگ سفید بوده و این سپیدی، یادآور رنگ سپید کفن شهیدان و در تفکر بشریت، نماد پاکی و طهارت روح و جسم است. رنگ قرمز موجود در نماد نیز نشانگر خون سرخ شهیدانی است که در راه وطن خویش، جان‌فشانی کردند. کبوتر سفید احساس آزادی و آزادگی می‌دهد و نماد جهانی صلح و عشق است.

به گزارش ایمنا، رونمایی از نماد ۲۵ آبان با حضور خانواده سه شهید آن حماسه و ایثار در اصفهان، شهیدان ضیایی، سنونی و جوادی انجام شد. علاوه بر رونمایی از نماد روز پرواز، فضاسازی گلستان شهدای اصفهان و قطعه شهدای عملیات محرم با بهره‌گیری از المان‌های دفاع مقدس، آذین‌بندی پل و میدان ۲۵ آبان با استفاده از المان‌های سربند، نصب دیوارنگاره پازلی ارگ عظیم جهان‌نما با شعار ۳۷۰ رود بی‌پایان، آذین بندی میدان امام خمینی (ره) و مسیرهای منتهی به آن، فضاسازی و نصب پرچم و نماد سرو در محلات مناطق ۱۵ گانه شهر و آذین بندی سردرب منازل شهدای عزیز اصفهان از دیگر اقداماتی است که به مناسبت ۲۵ آبان، از سوی شهرداری اصفهان انجام شده است.

در عملیات محرم، چهار هزار و ۵۰۰ نفر شهید و مجروح شدند که از میان آنان یکهزار و ۲۵۰ رزمنده به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. در این میان، ۷۵۰ شهید مظلوم و حماسه آفرین، سهم اصفهان بود که فقط در یک روز ۳۷۰ نفرشان در این شهر تشییع و خاکسپاری و بقیه به دیگر شهرستان‌های استان منتقل شدند.

کد خبر 535770

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرداری اصفهان علی قاسم زاده کلانشهر شهر نماد 25 آبان روز پرواز شهردار اصفهان علی قاسم زاده شهردار اصفهان شهرداری منطقه 8 اصفهان مدیر منطقه 8 شهرداری اصفهان محمد کیهانی روز حماسه اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رونمایی از نماد شهرداری اصفهان نماد ۲۵ آبان ۲۵ آبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۱۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- عاطفه قلع ریز: شورای اسلامی شهر اصفهان اخیراً آمار نقاط جرم خیز یا همان نقاط بی دفاع شهری اولویت دار اصفهان را بالغ بر یک هزار نقطه اعلام کرده است که پیش از این آمار این نقاط به صورت تفکیک شده نزدیک به ۷ هزار نقطه اعلام شد.

رصدخانه فرهنگی اصفهان بالاترین نقاط جرم خیز یا همان بی دفاع شهری را در اصفهان به ترتیب در منطقه (سه، چهار، پنج، یک و دو) اعلام کرده که نشان از درگیری مناطق برخوردار شهر اصفهان با بالاترین میزان جرم و آسیب‌های اجتماعی است.

اصفهان طی سال‌های اخیر اصفهان به دلیل رشد و گسترش فیزیکی و جمعیتی از یک‌سو و فرسودگی و تخریب مناطق قدیمی از سوی دیگر با رشد نقاط جرم خیز یا همان بی دفاع شهری مواجه است.

نقاط بی دفاع شهری در مناطق مختلف اصفهان باعث شده که بخش‌هایی از شهر خالی از سکنه شوند و مناطقی را برای حضور مجرمان و فرار سرمایه‌گذاران آماده کرده‌اند.

فرزانه کلاهدوزان، رئیس کمیسیون ویژه خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه ۸۰۰ نقطه بی دفاع شهری شناسایی شده است، افزود: عدم رویت‌پذیری، محاط بودن و نبود فرصت نظارتی، خلوتی و تاریکی، بی ثباتی و ناپایداری جمعیت، ازدحام و تراکم جمعیت، فرسودگی و آشفتگی فضا خصوصیت اصلی فضاهای بی دفاع شهری و فقدان عنصر نظارت اجتماعی است.

وی توضیح داد: فضاهایی که در آن رفت و آمد کم است (روز یا شب) یا در صورت استمداد احتمال یا امکان کمک رسانی به فردی که مورد تهاجم واقع شده کمتر است، جسارت بیشتری را به مجرمان برای ارتکاب جرم می‌دهد.

لزوم توجه شهرداری به رفع نقاط بی دفاع شهری اصفهان

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: فضاهای بی‌دفاع مناسب‌ترین نقطه برای مزاحمان و مجرمان هستند، فضاهای اطراف تقاطع بزرگراه‌های درون شهری، اطراف و زیرپل‌های درون شهری کم رفت و آمد (بدون کاربری اجتماعی)، فضاهای مجاور ساخت و سازی‌های نیمه‌کاره و به ویژه رها شده، این فضاها اغلب جایگاه امنی برای خلاف‌کاران است و طبعاً کمین‌گاه مناسبی برای آنکه در ساعات کم رفت و آمد مورد استفاده برای حمله قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اطلاعات مناطق بی دفاع شهری از ۱۳۷ استخراج و در کمیسیون ویژه بانوان شورا مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: زنان و کودکان بیشترین قربانیان این نقاط هستند و سه ارگان خدمات شهری، محیط زیست، معاونت تخلفات شهری و زیباسازی شهرداری اصفهان در عدم شکل گیری نقاط بی دفاع شهری و رفع این نقاط نقش پررنگ‌تری دارند.

کلاهدوزان با اعلام اینکه سازمان زیباسازی شهری از طریق المان‌های نوری باید نقاط تاریک شهر که محلی مناسبی برای جرم خیزی شده را رفع کند، گفت: همچنین معاونت تخلفات شهری با حصارکشی دورتادور ساختمان‌های نیمه کاره می‌تواند از تبدیل شدن آن به یک مکان جرم خیز ممانعت کند.

ستاره عباسی، محقق و پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی در اصفهان که بیش از یک دهه است منحصراً در این عرصه مشغول به کار است با اعلام اینکه هر روز به جمعیت بانوانی که دچار آسیب شده‌اند افزوده می‌شود به خبرنگار مهر گفت: با توجه به روند رو به افزایش آنها مکان برای نگهداری این زنان دیده شده که با ایجاد یک مکان امن از آسیب دیدن بیشتر آنها ممانعت شود.

دستگاه‌های دولتی در کارگروه آسیب‌های اجتماعی فقط حاضری می‌زنند

وی با بیان اینکه در حالی کارگروه آسیب‌های اجتماعی در استانداری اصفهان با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود، تصریح کرد: بیش از یک سوم دستگاه‌های حاضر در این کارگروه اقدامی برای رفع آسیب‌های اجتماعی نمی‌کنند، طی مطالعه‌ای که بر روی این زنان صورت گرفت بسیاری از آنها به دلیل نداشتن یک حامی مالی، بی خانمانی و بی کسی در یک مقطعی دچار آسیب شده‌اند.

این محقق گفت: اگر چه تاکنون این افراد را برای تأمین مالی به ارگان‌های مختلف برای اشتغال‌زایی معرفی کرده‌ایم اما چون دستمزد پایین دریافت می‌کردند با ساعات کاری بالا، ماندگاری این افراد در این مشاغل به چند روز ختم می‌شد.

لزوم اصلاح قوانین برای کاهش جمعیت زنان آسیب دیده اصفهان

وی خاطرنشان کرد: غالب این بانوان دچار آسیب، متأهل هستند که از سوی خانواده در یک دوره‌ای طرد شده اند یا از خانواده‌هایی با سطح مالی پایین هستند و یا در مواردی به اجبار دچار آسیب شده‌اند.

این پژوهشگر افزود: زنان آسیب دیده‌ای نیز هستند که با حمایت و نگهداری آنها توانسته‌اند مسیر درست زندگی را پیدا کنند و بیش از ۴ سال در فضایی که با همکاری شهرداری اصفهان و استانداری در اصفهان ساخته شده، نگهداری شوند.

وی در پاسخ به این سوال که چه باید کرد که از جمعیت این زنان کاسته شود، ادامه داد: غالب این زنان کسانی هستند که همسران آنها به دلایل مختلفی در زندان به سر می‌برند یا به دلیل قاچاق مواد مخدر اعدام شده‌اند؛ اگر مسؤولان امر تمهیداتی بیندیشند مردان به دلیل بدهی سال‌ها در زندان نباشند و زنان دارای فرزند برای تأمین مخارج دچار آسیب نشوند می‌توان نسبت به کاهش این آسیب امیدوار بود.

به گفته عباسی زنان آسیب دیده و در معرض آسیب اصفهان اصلاً شرایط مناسبی ندارد و اصفهان مقری شده برای گم شدن در جامعه که این زنان از شهرهای دیگر به آن پناه می‌آورند و آمار در این خصوص نگران کننده است.

وی ادامه داد: موضوع زنان و سکونت‌گاه‌های غیررسمی یا فضاهایی که تعریف جدی از رفع مشکلات اجتماعی ندارد، مسئله مهمی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

این کارشناس آسیب‌های اجتماعی افزود: افرادی که در این مناطق زندگی می‌کنند از امنیت روانی، اجتماعی، اقتصادی و … برخوردار نیستند که همین موضوع آسیبی به ساکنان چنین مناطقی وارد می‌کند.

جمعیت اصفهان در یکصد سال اخیر از هشتاد هزار نفر به بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. این میزان از صنعتی‌شدن افسارگسیخته و شهرنشینی بدون شهرگرایی و توسعۀ پایدار سبب ایجاد محله‌هایی شده است که می‌توان آنها را محله‌های فوق بدخیم یا نقاط بی دفاع شهری نامید؛ محله‌هایی که در آنها بسته‌ای از آسیب‌های اجتماعی به‌همراه جرایم خشن و احساس امنیت پایین وجود دارد. در کنار این مسائل، فقر، بیکاری، وجود بافت‌های فرسوده و امکانات ناچیز رفاهی و خدماتی، هرگونه امید به بهبود وضعیت آنها را از بین برده است و به نوعی در بافت مرکزی شهر اصفهان شاهد محله‌های خالی از سکنه هستیم.

محلات بی‌دفاع شهری که امروزه شورا و شهرداری اصفهان را بر آن داشته است که نگاه ویژه‌تر و جدی تری به این مقوله داشته باشند و در همین ارتباط کمیسیون ویژه خانواده و زنان و جوانان از یکسال گذشته تشکیل شده که ضمن هویت بخشی به این اقشار، شهری امن را برای طبقات در معرض آسیب‌های اجتماعی شکل دهد.

کد خبر 6091772

دیگر خبرها

  • رونمایی از خودروهای ثبت تخلف ویژه ناوگان بار در اصفهان
  • رونمایی از پهپاد چینی در بغداد؛ رقابت پکن و واشنگتن در منطقه
  • فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان(۱۲اردیبهشت ۱۴۰۳)
  • فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان(۱۱اردیبهشت ۱۴۰۳)
  • شکلات های مخصوص المپیک تولید شد + نحوه تولید | ویدئو
  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • رونمایی از خودروهای ثبت تخلف ویژه ناوگان بار درون شهری در اصفهان
  • بهره برداری از طرح آبرسانی سد کوثر به شهرستان بهمئی تا آبان ماه
  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان