Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، علی نجفی‌نژاد ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: خیار یکی از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین محصولات کشاورزی است که همواره بیماری‌های قارچی تولید آن را تحت تأثیر زیادی قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه استفاده از قارچ‌کش‌ها معایبی همچون هزینه، آلودگی محیط و غذا، عدم کنترل فعالیت بیماری و به خطر انداختن سلامتی انسان را دارا است استفاده از القاگرها به عنوان مولکول‌های موجود در یک ارگانیسم یا تولید شده توسط خود گیاه که تولید پاسخ‌های دفاعی می‌کنند، می‌تواند موجب افزایش تحمل گیاه شده و خسارات بیماری را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: القاگرها مواد شیمیایی و یا زیستی هستند که می توانند جایگزین مناسبی برای قارچ‌کش‌ها باشند و در راستای کاهش آلودگی و مضرات گیاهان مورد استفاده قرار گیرند.

 

نجفی‌نژاد خاطرنشان کرد: در این تحقیق از القاگر ترکیبی آزلائیک اسید فسفریک پتاسیم با غلظت‌های مختلف برای مبارزه با قارچ فوزاریوم استفاده شد و پاسخ‌های فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و مولکولی مورد بررسی قرار گرفت.

وی یادآور شد: نتایج این تحقیق که در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد صورت گرفت نشان داد استفاده از غلظت ترکیبی «آزلائیک اسید» یک میلی «مولار» و «فسفیت پتاسیم» یک گرم بر لیتر مناسب‌ترین ترکیب برای مقابله با «قارچ فوزاریوم» در گیاه خیار است.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: این پایان‌نامه توسط «سمیه گیلانی» دانش آموخته رشته بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه با عنوان «ارزیابی القاگر ترکیبی آزلائیک اسید - فسفیت پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی، فیزیولوژیک و مولکولی گیاه خیار تحت تنش قارچ فوزاریوم» با راهنمای دکتر «سعید نواب‌پور» و دکتر «علی دهستانی کلاگر» و مشاوره دکتر «مصطفی حق‌پناه» انجام گرفت.

انتهای پیام/۲۳۰۷/

منبع: فارس

کلیدواژه: قارچ گرگان کشاورزی خیار علی نجفی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۱۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه

حمیدرضا کریمی دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه  در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال، با تاکید بر لزوم تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در استان، گفت : باتوجه به کم شدن آب‌های سطحی و مصرف بی رویه آب‌های زیرزمینی، برخورد با چاه‌های غیرمجاز و کشت‌های آب بر باید تشدید شود. 

وی افزود: در این راستا شرکت آب منطقه‌ای باید تلاش‌های خود را جهت انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد. 

دادستان کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به پیامد‌های منفی حفرچاه‌های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای در این حوزه است. 

وی یادآورشد: از طرفی در حال حاضر تنها درصد کمی از چاه‌های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آنها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه‌های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان‌ها صورت گیرد. 

به گفته این مقام قضایی، اولویت با چاه‌هایی خواهد بود که احتمال برداشت‌های غیرمجاز از سوی آنها بیشتر است. 

کریمی اشاره‌ای هم به اجرای طرح کاداستر (حدنگار) در استان داشت و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در شش ماه دوم سال ۱۴۰۲ و سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان‌های استان اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می‌رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستان‌ها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد. 

وی بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تاکید کرد و افزود: دستگاه‌های خدمات رسان موظف هستند از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز نگرفته اند، خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت. 

مدعی العموم استان اعلام کرد: دستگاه‌های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال در دادسرای استان ارائه کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • بهره‌برداری از بازار گل و گیاه ارغوان تا پایان ۱۴۰۳
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • ترکیب ملوان برای شکست دادن سایپا در حذفی
  • گره گشایی از روند احداث زیرساخت‌های کشاورزی و صادراتی در خوزستان