Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه از پژوهشگران انگلیسی و آلمانی، روش جدیدی را برای ارائه واکسن و درمان آلزایمر ابداع کرده‌اند که نتایج امیدبخشی را در موش‌ها نشان داده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایف آرک، پژوهشگران انگلیسی و آلمانی در بررسی مشترکی، یک روش جدید و امیدوارکننده برای ارائه درمان و واکسن آلزایمر ابداع کرده‌اند.

هم درمان مبتنی بر پادتن و هم واکسن مبتنی بر پروتئین که توسط این گروه پژوهشی ابداع شده است، نشانه‌های آلزایمر را در موش‌های مبتلا به این بیماری کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف قرار دادن پروتئین محلول

بیماری آلزایمر که شایع‌ترین نوع زوال عقل به شمار می‌رود، یک اختلال مغزی است که به تدریج بدتر می‌شود و حافظه، تفکر و مهارت‌های زبانی را از بین می‌برد. در حال حاضر هیچ درمان موثری برای پیشگیری، کند کردن یا معکوس کردن آلزایمر وجود ندارد.

یکی از نشانه‌های آلزایمر، تشکیل شدن ساختارهای غیر طبیعی موسوم به "پلاک‌های آمیلوئید" در مغز است. پروتئین آمیلوئید بتا به صورت طبیعی در شکل‌های گوناگون در مغز مبتلا به آلزایمر وجود دارد. یکی از این شکل‌ها می‌تواند به هم بپیوندد و نهایتا پلاک‌هایی را تشکیل دهد که بین سلول‌های عصبی جمع می‌شوند اما همین پروتئین به شکل‌های محلول کوتاه‌تر نیز وجود دارد که به عقیده دانشمندان، کلید توسعه و پیشروی بیماری است.

پادتن و واکسن جدیدی که در این پژوهش ابداع شده‌اند، شکل متفاوت و محلول پروتئین آمیلوئید بتا را هدف قرار می‌دهند که ممکن است برای سلول‌های مغز مضرتر باشد.

پروفسور "توماس بایر"(Thomas Bayer)، پژوهشگر "دانشگاه پزشکی گوتینگن"(UMG) گفت: در آزمایش‌های بالینی، هیچ کدام از درمان‌های بالقوه‌ای که پلاک‌های آمیلوئیدی را در مغز حل می‌کنند، موفقیت زیادی را در کاهش نشانه‌های آلزایمر نشان نداده‌اند. برخی از آنها حتی عوارض جانبی منفی داشته‌اند. به همین دلیل، ما روش متفاوتی را در پیش گرفتیم. ما پادتن‌هایی را در موش‌ها شناسایی کردیم که شکل‌های کوتاه شده نوع محلول آمیلوئید بتا را خنثی می‌کنند اما به شکل‌های طبیعی پروتئین یا پلاک‌ها متصل نمی‌شوند.

ساختار جدیدی به شکل سنجاق سر!

دکتر "پرتی باکرانیا"(Preeti Bakrania) و همکارانش در بنیاد پژوهشی "لایف آرک"(LifeArc)، یک نمونه انسانی از پادتن را ابداع کردند که‌ "TAP01_04" نام دارد و کمتر به بروز واکنش ایمنی در انسان منجر می‌شود.

هنگامی که این گروه پژوهشی به بررسی چگونگی و محل اتصال پادتن به شکل کوتاه‌شده آمیلوئید بتا پرداختند، شگفت‌زده شدند. آنها مشاهده کردند که پروتئین آمیلوئید بتا، ساختار متمایزی به شکل سنجاق سر را به خود گرفته است که پیشتر هرگز دیده نشده بود.

کشف این ساختار منحصر به فرد، به پژوهشگران کمک کرد تا قطعه‌ای پایدار از این ناحیه پروتئین را مهندسی کنند که ساختار شبیه به سنجاق سر را تشکیل می‌دهد.

شاید این قطعه مهندسی شده از آمیلوئید بتا، بتواند به عنوان واکسنی استفاده شود که سیستم ایمنی بدن را برای تولید پادتن‌های نوع TAP01_04 تحریک می‌کند. این نوع پادتن‌ها می‌توانند محافظت در برابر ابتلا به بیماری آلزایمر را فراهم کنند.

هنگامی که این گروه پژوهشی، پروتئین مهندسی‌شده آمیلوئید بتا را روی موش‌ها آزمایش کردند، متوجه شدند موش‌هایی که این واکسن را دریافت کرده‌اند، نوع مورد نیاز پادتن را تولید می‌کنند.

قابلیت تغییر دادن زندگی

پژوهشگران دانشگاه پزشکی گوتینگن، هم پادتن انسانی و هم واکسن مهندسی‌شده آمیلوئید بتا موسوم به "TAPAS" را در دو مدل متفاوت از موش‌های مبتلا به آلزایمر آزمایش کردند.

آنها با استفاده از روش‌های تصویربرداری شبیه به روش‌های تشخیص آلزایمر در انسان، دریافتند که هم پادتن و هم واکسن به بازیابی عملکرد سلول‌های عصبی، افزایش سوخت و ساز گلوکز در مغز، بازیابی حافظه و کاهش تشکیل پلاک آمیلوئید بتا کمک می‌کنند.

باکرانیا گفت: پادتن انسانی TAP01_04 و واکسن TAPAS، با پادتن‌ها یا واکسن‌های پیشین آلزایمر که در آزمایش‌های بالینی بررسی شده‌اند، بسیار متفاوت هستند زیرا شکل متفاوتی از پروتئین آمیلوئید بتا را هدف قرار می‌دهند. نتایج پژوهش تاکنون بسیار هیجان‌انگیز بوده‌اند و نشان‌دهنده تخصص علمی گروه هستند. اگر این روش جدید موفقیت‌آمیز باشد، می‌تواند زندگی بسیاری از بیماران را متحول کند.

پروفسور "مارک کار"(Mark Carr)، پژوهشگر "دانشگاه لستر"(University of Leicester) گفت: اگرچه این پژوهش هنوز در مراحل ابتدایی است اما اگر این نتایج در آزمایش‌های بالینی انسانی تکرار شوند، می‌توانند تحول‌آفرین باشند. این نتایج نه تنها امکان درمان آلزایمر را پس از شناسایی نشانه‌های آن فراهم می‌کنند، بلکه ممکن است انسان را پیش از ظاهر شدن نشانه‌ها، در برابر بیماری واکسینه کنند.

پژوهشگران در حال حاضر در جستجوی شریک تجاری برای بررسی پادتن و واکسن در آزمایش‌های بالینی هستند.

این پژوهش، در مجله "Molecular Psychiatry" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلزايمر واکسن درمان پادتن پروتئین حافظه زوال عقل پروتئین آمیلوئید بتا آزمایش های بالینی آمیلوئید بتا پادتن ها نشانه ها پلاک ها موش ها شکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۲۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارایه می دهند

به گزارش خبرگزاری مهر، حکمت الله هاشمی گفت: جمعیت هلال احمر استان زنجان با مشارکت قرارگاه الکفیل ۱۱۰ یونیت دندانپزشکی برای ارائه خدمات به نیازمندان در کشیدن، پر کردن، جرم گیری، برساژ و عصب کشی به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در مجموعه ۶ هزار نفری ورزشگاه انقلاب شهر زنجان خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: ۳۱۰ دندانپزشک و دستیار دندانپزشک در ارائه این خدمات همکاری و مشارکت دارند که از این تعداد ۲۴۰ نفر از داوطلبان جمعیت هلال احمر وظیفه خدمت رسانی به مراجعان را بر عهده دارند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با تاکید بر اینکه یکهزار فریم عینک برای مددجویان کمیته امداد حضرت امام خمینی و بهزیستی تامین شده است، گفت: پس از انجام معاینات مورد نیاز این فریم ها تحویل بیماران نیازمند داده خواهد شد.

برپایی بیمارستان درمان و توانبخشی با ارائه خدمات رایگان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان از راه اندازی بیمارستان درمان و توانبخشی در کنار خدمات دندانپزشکی خبرداد و گفت: در این بیمارستان خدمات ویزیت و ارائه داروی رایگان به مراجعان از ۱۲ لغایت ۱۵ اردیبهشت ماه جاری انجام خواهد شد.

هاشمی تاکید کرد: در این مدت بیان شده پزشکان عمومی و متخصص کودکان، زنان و زایمان، تغذیه، داخلی، کلیه، ریه کودکان و قرنیه در بیمارستان درمان و توانبخشی بیماران نیازمند را ویزیت خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: نوزادان و کودکان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد به لحاظ سلامت حرکتی و جسمی معاینه خواهند شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان، این معاینات را صافی کف پا، پای پرانتزی و گودی کمر برشمرد و گفت: در صورت تشخیص پزشک برای درمان در صورت داشتن مشکل، این کودکان و نوزادان جهت درمان به مراکز درمان و توانبخشی هلال احمر استان ارجاع داده می شوند.

حضور ۵ مشاور داوطلب برای ارائه خدمات رایگان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: در مدت ارائه خدمات دندانپزشکی، درمان و توانبخشی پنج مشاور داوطلب جمعیت هلال احمر آماده ارائه خدمات مشاوره به مراجعان خواهند بود.

هاشمی افزود: علاوه بر خدمات بیان شده، روزانه چهار مربی هلال احمر اقدام به ارائه آموزش های امداد و کمک های اولیه به عموم مردم و علاقمندان به صورت رایگان خواهند کرد.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان زنجان نیز به اجرای طرح مرهم زائر اشاره کرد و گفت: در این طرح داروهای مازاد همشهریان زنجانی جمع آوری و با کمک داوطلبان، پرستاران و متخصصین داروخانه ها تفکیک شد.

علی منفرد ادامه داد: این داروها در قالب اجرای طرح کاروان سلامت توزیع و مورد استفاده قرار می گیرد.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: در صورت نداشتن داروی مورد نیاز بیماران نیازمند، کد رهگیری دارویی صادر و از طریق داروخانه های هلال احمر به صورت رایگان تامین می شود.

گفتنی است، اردوی جهادی با رویکرد درمانی، آموزشی، فرهنگی و با تمرکز بر ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی به جامعه هدف نیازمند، با مشارکت قرارگاه جهادی الکفیل و جمعیت هلال احمر استان زنجان در مجموعه ورزشی ۶ هزار نفری انقلاب شهر زنجان از ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار خواهد کرد و تاکنون در استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی و گیلان این اردوی جهادی اجرا شده است.

کد خبر 6092516

دیگر خبرها

  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟ |‌ احتمال بارداری از یک ماه تا یک سال پس از ازدواج چند درصد است؟
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • ۱۱۰ دندانپزشک آماده ارائه خدمات به نیازمندان زنجانی
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • ۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارایه می دهند
  • ۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارائه می دهند
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • درمان موفقیت آمیز پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک در شیراز