Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، بهروز اخوان سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به شعار هفته ملی دیابت با عنوان (مراقبت دیابت امروز بیشتر از همیشه) اظهار داشت: با توجه به افزایش روزافزون مبتلایان به دیابت این هفته با هدف آشنایی و اطلاع‌رسانی عموم مردم درباره این بیماری، عوارض و درمان آن نام‌گذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه دیابت درمان‌ نشده می‌تواند عوارضی جدی از قبیل عوارض قلبی عروقی، رتینو پاتی نورو پاتی و نفروپاتی را به دنبال داشته باشد، افزود: به همین جهت می‌تواند باعث ایجاد هزینه‌های طولانی‌مدت پزشکی و غیرپزشکی برای بیماران، خانواده‌ آنها، مراقبین و نظام سلامت شود.

سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه شمار مبتلایان به دیابت در جهان روزانه در حال افزایش است، اضافه کرد: در جهان در هر پنج ثانیه یک نفر به دلیل ابتلا به دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می‌دهد.

اخوان با بیان اینکه بر اساس مطالعه STEPS سال ۱۳۹۵، حدود ۶.۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال در استان به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند اضافه کرد: از این تعداد چهار درصد مردان و هشت درصد زنان هستند.

او با اشاره به اینکه یکی از بیماری های غیرواگیردار رایج در کشور دیابت است که نیمی از آنها از بیماری خود بی اطلاع هستند، گفت: ۱۱ درصد افراد ۲۵ سال و بالاتر در کردستان پره دیابتی هستند.

سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: ۳.۳ درصد جمعیت روستایی و ۷.۷ درصد جمعیت ساکن در مناطق شهری کردستان به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند.

اخوان با ذکر اینکه ۲۰ تا ۳۰ درصد افراد وقتی متوجه بیماری خود می‌شوند که دچار عارضه جدی شده‌اند، اظهار داشت: فعالیت بدنی منظم بخش مهمی از مدیریت این بیماری است و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.

سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خود مراقبتی را بهترین راهکار پیشگیری از ابتلا به دیابت عنوان کرد و افزود: تحرک و فعالیت بدنی، سبک زندگی سالم، محدود کردن مصرف قند، چربی و شیرینی و مصرف مناسب میوه و سبزیجات تازه به کنترل این بیماری کمک می‌کند.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دیابت قندخون علوم پزشکی درصد افراد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۳۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلاء به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰۰۰۰ زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آنها تشخیص اولیه سرطان سینه شأن بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آنها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلاء به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد سایر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلاء به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در اولین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای اولین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلاء به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

کد خبر 6090452

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر