Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، حسن لاسجردی پژوهشگر مسائل خاورمیانه در نشست تخصصی «خاورمیانه؛تغییرات ژئوپلیتیک و چالش‌های پیش رو» که به صورت مجازی به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد به دورنمایی از تغییرات استراتژیک در خاورمیانه اشاره کرد و اظهار داشت: ما در منطقه پرتلاطم خاورمیانه شاهد تغییرات استراتژیک در دو طیف تغییرات از درون و تغییرات از برون بوده و هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منطقه همواره با تغییرات در اشخاص و افراد در حکومت‌ها و تحولاتی در محتوا و شکل حکومت‌ها مواجه بوده است.

حسن لاسجردی ادامه داد: تحول در ساختار حکومت‌ها باعث تغییرات محتوایی در اصول و مبانی و تغییر در اندیشه ‌ها و تفکرات خواهد شد.

وی افزود: بدون شک تغییرات حکومتی موجب تحولاتی در سبک زندگی افراد و تغییر در بهره‌گیری مردم از فرصت‌هایی که در اختیار دارند خواهد شد.

لاسجردی بیان داشت: بدون شک با پیشرفت تکنولوژی و تعامل مداوم و حجیمی که بین دولتها و ملتها از طریق فن آوری ایجاد شده است، ما در سالها و روزهای آینده شاهد شتاب در این تغییرات سه گانه در حوزه دولت‌ها، تفکرات و سبک زندگی خواهیم بود.

این پژوهشگر عنوان داشت: یکی از نکات استراتژیک، شکل گرفتن ائتلاف ها، اتحادیه ها و همگرایی و واگرایی کشورها با یکدیگر است. رقابت آشکار و پنهان کشورها در مناطق مختلف یکی از اصول حاکمیتی است که میزان تأثیرگذاری و اعتبار هر کشور را مشخص می‌کند.

وی اظهار داشت: ما در خاورمیانه با این پدیده مواجه هستیم که کشورها با دلایل مختلف تلاش می کنند یا در ائتلاف‌ها و اتحادیه‌های منطقه ای حضور پیدا کنند یا سعی می کنند از طریق ائتلاف‌های برون منطقه‌ای خود را دارای قابلیت نشان دهند.

لاسجردی گفت: منطقه خاورمیانه همواره تحت تأثیر عوامل بیرونی و درونی در مسیر شکل‌گیری ائتلاف‌ها، همگرایی ها و واگرایی ها حرکت کرده است.هرچند ما نمی توانیم نقش قدرت‌های بیرونی را به دلیل حساسیت منطقه خاورمیانه نادیده بگیریم اما به اعتقاد من نزدیک و دور بودن قدرت‌های مهم منطقه‌ای و بازیگران اصلی هستند که باعث شکل‌گیری این ائتلاف‌ها می‌شوند.

وی افزود: هرچند در حال حاضر هم شاهد نشانه ‌هایی از نقش‌آفرینی ترکیه، ایران و عربستان به عنوان سه بازیگر در خاورمیانه هستیم اما قطعا در روزهای آینده از این سه بازیگر مهم در منطقه بیشتر خواهیم شنید و حضور آنها را در هر اقدام، ائتلاف و یا هر دور هم جمع شدن سیاسی خواهیم دید.دوری و نزدیکی این سه قدرت می تواند بر مدل و شکل و شمایل و فرم ائتلاف‌های آینده تأثیرگذار باشد.

لاسجردی ادامه داد: به رغم خروج آمریکا از این منطقه اما من بر این باور هستم که آمریکا به دلیل ویژگی‌ها و پتانسیل ‌هایی که در منطقه خاورمیانه وجود دارد، از این منطقه خارج نخواهد شد.

وی اظهار کرد: ما در منطقه خاورمیانه با تهدیدی به نام تفکرات مختلف مواجه هستیم. اما آنچه مسلم است این است که موضوع دورنمای استراتژیک منطقه خاورمیانه نمی تواند از تفکرات برآمده از انواع و اقسام «ایسم های» منطقه دور باشد.

لاسجردی عنوان کرد: تجربه سالهای اخیر نشان داده که بخشی از شکل‌گیری روابط استراتژیک در منطقه در گرو تفکرات مذهبی چه تفکرات مذهبی افراطی و تکفیری و چه تفکرات معتدل بوده است.

وی یادآوری کرد: در حال حاضر کشورهای منطقه تلاش مضاعفی برای استحکام و ارتقا جایگاه خود در منطقه دارند و همچنین کشورهای مختلف منطقه سعی می کنند مدل‌های مختلف اقتصادی را فراتر از تفکرات گذشته مطرح و دنبال می‌کنند.

این پژوهشگر عنوان داشت: بر اساس آمار موجود منطقه خاورمیانه یکی از مناطق مهم جهان است که از انواع و اقسام فناوری در حوزه های مختلف استفاده می کند.

او اظهار داشت: ما در فضای فعلی منطقه خاورمیانه برای شکل‌گیری یک فرآیند استراتژیک با تهدیداتی هستیم که باید خود را برای مواجه شدن با این مسایل آماده کنیم.

وی اضافه کرد: به طور کلی تغییرات استراتژیک در منطقه خاورمیانه مبتنی بر تغییر نگاه و تفکر دولت‌ها و سبک زندگی است.کشورهای ترکیه، ایران و عربستان نیز نقش مهمی در شکل‌گیری ائتلاف ‌های آینده ایفا می‌کنند.

لاسجردی اعلام کرد: همچنین فرآیندهای استراتژیک آینده متأثر از پدیده های جدید زندگی مدرن مانند رسانه، فناوری‌ها و امکانات در علوم مختلف خواهد بود.

در ادامه نشست احمد دستمالچیان گفت: در حال حاضر گفتمان تکفیری، وهابی و حتی گفتمان اخوانی شکست خورده است. چراکه گفتمان وهابی، تکفیری بسیار خونین، خشن و بیرحمانه عمل کرد و گفتمان اخوانی هم به دلیل به روز نبودن و ناکارآمد بودن شکست خورد.

سفیر اسبق ایران در لبنان و اردن افزود: در شرایط کنونی جای گفتمان مقاومت خالی است و امروز جوانان مسلمان منتظر گفتمان جدیدتری هستند که به آن روی بیاورند. لذا باید از فرصت ایجاد شده برای شکل‌گیری گفتمان مقاومت به خوبی استفاده کنیم.

او ادامه داد: تحولات در منطقه خاورمیانه به پیروزی انقلاب اسلامی و دگرگونی‌های ژرف ‌و عمیقی که انقلاب باشکوه اسلامی در منطقه ایجاد کرد، برمی گردد. انقلاب اسلامی انقلابی روشنگر، هدایتگر، جهت دهنده و الهام آفرین بود. این انقلاب، انقلابی تمام عیار در شعارها و اهداف بود که‌ دگرگونی عظیمی در مسیر عقیدتی و بینش سیاسی مردم به وجود آورد.

دستمالچیان افزود:دشمن در حال حاضر حساسیت بسیاری به الهام بخشی انقلاب دارد. زیرا الهام بخشی انقلاب موجب دگرگونی های بسیار عمیقی در منطقه خاورمیانه شد.

وی بیان داشت: اما آنچه که بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد، هدف‌گذاری حضرت امام (ره) در جهتگیری مبارزه بود. حضرت امام خمینی از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ که نهضت آغاز شد، مبارزه با استکبار جهانی را به عنوان یک هدف اساسی و بنیانی پایه گذاری نمودند و این هدف را تا آخرین لحظات عمر مبارک خود پیگیری کردند.

دستمالچیان عنوان داشت: اسلام به دلیل اینکه همواره مردم را دغدغه مند و هدفمند می کند جاودانه شده است و این باور و عقیده هست که به انسان ها انگیزه می دهد و آنها را به حرکت وا می دارد. حضرت امام خمینی هم به این نکته توجه داشتند و انقلابی هدفدار و دغدغه مند را برای مردم رقم زدند و این آرمان تا امروز که بیش از چهل سال از عمر انقلاب شکوهمند اسلامی می‌گذرد، ادامه دارد.

وی اظهار داشت: حضرت امام (ره) مقاومت را نیز پایه‌گذاری کردند. در واقع انقلاب اسلامی بدون مقاومت معنا ندارد و مقاومت با انقلاب عجین و همراه شده است. اگر انقلاب اسلامی مقاومت نداشته باشد هدف و انگیزه هم از بین خواهد رفت و انقلاب دچار ایستایی و سکون می شود. پویایی انقلاب اسلامی به دلیل عنصر مهم مقاومت است که این مقاومت در اهداف و آرمان‌های انقلاب تعریف شده است. 

این دیپلمات افزود: عنصر مهم مقاومت از سوی امام خمینی تبدیل به یک ایده شد که بر اساس این ایده ساختار سازی صورت گرفت. اولین ساختار مقاومت ساختار حزب الله بود که دست اندرکاران مقاومت به ویژه شهید قاسم سلیمانی درخت ریشه‌دار حزب‌الله و مقاومت را آبیاری کردند و ما امروز شاهد تنومندی این درخت هستیم.

دستمالچیان اظهار داشت: مقاومت سد راه دشمنان و سرآغاز تغییرات مهم توازن قدرت در منطقه شده است. می‌توان گفت تغییر در توازن و تعادل قدرت در منطقه از طریق مقاومت سرآغاز تحولات بزرگتری شد.

وی بیان داشت: امروز این خط مقاومت از جنوب لبنان آغاز شده و تا یمن و دروازه های باب المندب را در برمی گیرد و حتی گروه های مقاومتی در این سرزمین ها از نظر ساختاری به هم متصل شدند و هم اکنون دارای فرماندهی، ایده و شکلی واحد هستند. به عبارتی دیگر امروز زمین در اختیار مقاومت هست و جمهوری اسلامی ایران اشرافگر آن محسوب می‌شود.

دستمالچیان ادامه داد: صدها هزار نفر رزمنده و آموزش دیده کلاسیک در این زمینه داریم و این تغییرات یک تغییرات ژرف و ژئوپلیتیک در منطقه به شمار می‌رود.

وی افزود: به اعتقاد من تغییر در خاورمیانه با شروع جنگهای نیابتی در سوریه آغاز شد و این منطقه از همان زمان به سوی نظم جدیدی پیش رفت.

او اظهار داشت: ما هم اکنون در دوران گذار قرار داریم. کشورهای ترکیه، ایران و عربستان در این تغییرات بسیار تأثیرگذار هستند و از نظر من جمهوری اسلامی ایران با زیرکی تمام توانسته در این مسیر پیشرو باشد و نقش تعیین کننده و انکار ناپذیری در تحولات منطقه داشته باشد.

سفیر اسبق ایران در لبنان و اردن اعلام کرد: مقاومت افزون بر اینکه در عرصه نظامی و امنیتی پیروز شده در عرصه سیاسی و ایدئولوژیک هم به پیروزی رسیده است. این اتفاق خوب خیزشی است که سرآغاز راه اصلی برای تغییرات بزرگتر در منطقه خاورمیانه خواهد بود.

311311

کد خبر 1573769

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خاورمیانه منطقه خاورمیانه انقلاب اسلامی حال حاضر ائتلاف ها حضرت امام شکل گیری خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۵۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «وعده صادق» امید به مقاومت در سایر کشورها را افزایش داد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آئین معارفه مسئول بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان با حضور استادان هیئت علمی و کارکنان در سالن اجلاس علامه جعفری این دانشگاه برگزار و محمدمهدی مجلسی‌آذر به‌عنوان رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان منصوب شد.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان بوکان در این نشست ضمن قدردانی از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان از همکاری همه‌جانبه با بسیج گفت: رسالت بسیج و اساتید بسیجی در حفظ و صیانت از سنگر‌های اعتقادی نظام و مقابله با هجمه‌های همه جانبه دشمن بسیار مهم است.

هوشنگ وجدی در ادامه افزود: تأثیر دانشگاهیان در روشنگری‌های علمی و فرهنگی بسیار حائز اهمیت است و بسیج اساتید می‌تواند بازوی توانمندی در رسیدن به این هدف باشد.

وی در ادامه به تأثیر عملیات «وعده صادق» بر ایجاد انگیزه در کشور‌های دیگر در امید داشتن به مقاومت و ایستادگی در برابر متجاوز اشاره کرد و افزود: حرکت جمهوری اسلامی در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی دنیا را به حرکت واداشت که پاسخ رژیم کودک‌کُش را بدهد و امروز مشاهده می‌کنیم که حرکات در کشور‌های مختلف و همچنین واکنش‌ها در فضای مجازی در حمایت از مردم غزه و محکومیت رژیم صهیونیستی منتشر شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان هم در این نشست اظهار کرد: بسیج اساتید بخشی از نیرو‌های پیش رو در خدمت به انقلاب و دانشگاه، همواره نقش مؤثری داشته‌ و این واحد دانشگاهی از همراهی‌ استادان همواره بهره‌مند بوده است.

شیرزاد نادری افزود: تعامل بسیج اساتید با دانشگاه در اجرای برنامه‌های فرهنگی، گامی مؤثر در تکامل و پویایی فضای فرهنگی دانشگاه و پیشبرد و حفظ انقلاب و دستاورد‌ها آن بسیار کارآمد است.

وی با آرزوی موفقیت برای مسئول جدید بسیج اساتید دانشگاه ابراز امیدواری کرد که پس از این حضور پررنگ‌تر بسیج اساتید در فعالیت‌های دانشگاهی را شاهد باشیم و با همکاری استادان بسیجی و برگزاری برنامه‌های علمی و پژوهشی به رفع نیاز‌های جامعه کمک کنیم.

رئیس سازمان بسیج اساتید سپاه شهدای استان آذربایجان‌غربی هم تشریح کرد: انقلاب اسلامی با وجود جانفشانی شهدای بزرگوار شکل گرفت و ما در مقابل آنها وظیفه بسیار سنگینی داریم، چراکه شهیدان از بزرگ‌ترین داشته‎ خود گذشتند تا ما در امنیت و آرامش زندگی کینم و باید در انتقال یاد و نام شهدا به این نسل تلاش کنیم.

حسن حیدری به ویژگی‌های آثار شهید مطهری اشاره و تبیین کرد: محور کتب و آثار شهید مطهری هماهنگ با نیاز‌ها و اولویت زمان، مستند به آیات قرآن و سراسر شور و حماسه است.

وی در ادامه توضیح داد: شهید مطهری در تمام عمر خود دنبال کسب علم و دانش و رشد بود و هیچ‌گاه برای به دست آوردن منافع در جمهوری اسلامی تلاش نکرد و هدف ایشان رسیدن به جامعه رشد یافته متدین و انقلابی بود.

رئیس سازمان بسیج اساتید سپاه شهدای استان آذربایجان‌غربی تأکید کرد: استادان و دانشجویان به اندازه‌ای که می‌توانند باید سبک زندگی این مرد بزرگ را برای خود الگو قرار دهند.

حیدری در ادامه به جنایت رژیم صهیونیستی در غزه اشاره و بیان کرد: امروز عوامل صهیونیستی دیگر نمی‌توانند تظاهر به انسان دوستی کنند و افکار عمومی در جهان پی به ماهیت و خوی جنایت‌کار این رژیم بردند.

وی افزود: همراهی بسیج اساتید با مسئولان دانشگاه بیش‌ از پیش و باکیفیت و کمّیت بیشتر برای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی ادامه خواهد داشت.

محمدمهدی مجلسی‌آذر مسئول جدید بسیج اساتید دانشگاه‌های بوکان هم متذکر شد: بسیج فارغ از دسته‌بندی‌های سیاسی، مجموعه‌ای متعلق به‌ نظام جمهوری اسلامی است.

به گزارش آنا، مجلسی‌آذر عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان است و در حال حاضر مدیریت گروه معارف این واحد دانشگاهی را برعهده دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات «وعده صادق» امید به مقاومت در سایر کشورها را افزایش داد
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • قدرت امروز ایران به دلیل روحیه استکبارستیزی و مقاومت ملت ایران است
  • نقش روحیه بسیجی و استکبارستیزی در صدور انقلاب اسلامی
  • رویکرد سپاه کردستان اعتقادی است
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • جانشین فرمانده کل سپاه: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • طراحی جدید یوتیوب پس از انتقاد‌های شدید از دسترس خارج شد