Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، مشکلات حوزه کشاورزی خراسان جنوبی، این بار دامن گیر ذرت کاران شهرستان سربیشه شده است.

ذرت‌های سرمازده شهرستان سربیشه، داستان غم انگیزی از غصه‌های کشاورزانی را روایت می‌کنند که چشم به برداشت محصول مرغوب و باکیفیت داشتند، اما سرمای هوا، گرمای امیدشان را فرونشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمایت از تولید کننده چه معنایی دارد؟

حال با رسوخ سرما در مزارع ذرت، کشاورزان خراسان جنوبی علی الخصوص ذرت کاران شهرستان سربیشه خسارات فراوانی را متحمل شده اند که به این راحتی‌ها جبران نمی‌شود.

محمودی یکی از کشاورزان شهرستان سربیشه که به دلیل سرمای هوا محصول ذرت او از بین رفته است، می‌گوید: در هر سهم که هر سهم یک روز برداشت و بهره مندی از آب چاه یا استخر محسوب می‌شود، می‌توان ۳ هکتار زمین را زیر کشت ذرت برد.

او ادامه می‌دهد: ذرت‌ها تماما به خاطر سرما از بین رفته اند و گویا به خاک تبدیل شده اند؛ حالا چه کسی می‌خواهد جوابگوی کشاورز خسارت دیده باشد؟

محمودی بیان می‌کند: مسئولین می‌گویند ما از تولیدکنندگان حمایت می‌کنیم و حالا تولیدکننده کیست؟ تولید کننده همین کشاورزی است که محصول او به دلیل سرما کاملا از بین رفته و مسئولین باید به صورت میدانی به مشکلات کشاورز رسیدگی کنند.

کاهش برداشت ذرت به یک دهم

وقتی که زمان برداشت ذرت در سربیشه فرا رسید، دستگاه برداشت کننده که چاپر نام دارد در شهرستان نهبندان بود و در آنجا مشغول به کار بود.

پس از اینکه دستگاه به سربیشه آمد، امید‌ها در دل‌ها زنده شد تا شاید زودتر ذرت‌ها برداشت شوند و از خسارت بیشتر به کشاورزان جلوگیری شود، اما خرابی دستگاه داغ خسارت را دوباره بر دل کشاورزان نهاد.

جلالی دیگر ذرت کار شهرستان سربیشه عنوان می‌کند: هر ساله با اینگونه مشکلات مواجه هستیم، اما کاری از دستمان بر نمی‌آید و تنها چشم انتظار همت مسئولین هستیم.

او تصریح می‌کند: محصول به گونه‌ای از بین رفته است که حتی دامداران نیز از آن برای خوراک دام خود استفاده نمی‌کنند و حاضر نیستند ذرت سرمادیده را به دام بدهند.

جلالی با بیان اینکه نمی‌شود هر سال کشاورز دست به تولید بزند، اما به دلیل مشکلات موجود، کار او لنگ بماند، اظهار می‌کند: پارسال می‌توانستیم از هر هکتار، ۵۰ الی ۶۰ تُن محصول ذرت را برداشت کنیم، اما امسال می‌شود تنها ۵ تُن ذرت برداشت کرد.

این کشاورز ادامه می‌دهد: شخصا به دلیل هزینه بذر حدود ۵۰ میلیون تومان خسارت دیده ام، اما بعضی از کشاورزان تا ۱۲۰ الی ۲۰۰ میلیون تومان نیز خسارت دیده اند.

چاپر خراب شد، ذرت‌ها سرما خوردند/ اعتبار بیاید خسارات را جبران می‌کنیم

به دلیل سرمای هوا، حدود ۹۰ تُن ذرت در شهرستان سربیشه از بین رفته است و حالا کشاورزان منتظر همت مسئولین هستند تا بتوانند بخشی از سرمایه بر باد رفته خود را برگردانند.

جوادی بایگی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه گفت: از اردیبهشت ماه جلسات متعددی به منظور برداشت به موقع ذرت برگزار شده است تا محصول در موقع مناسب برداشت شود.

او افزود: یک دستگاه چاپر یا همان برداشت کننده ذرت در استان وجود دارد که طبق قرارداد منعقد شده، در موقع مقرر برای برداشت محصول سر زمین حاضر شده است.

بیشتر بخوانید

خسارت ۲ میلیارد تومانی سرما به محصولات کشاورزی سربیشه مقاوم در خشکسالی مفید برای دام/ جیب کشاورز از دانه های ذرت پر می شود از راه رسیدن بی موقع ننه سرما / ذرت کاران هنوز چشم انتظار دستگاه برداشت محصول بودند

جوادی بایگی اظهار کرد: این دستگاه حدود ۷۰ درصد ذرت شهرستان را برداشت کرده است و تنها ۳۰ درصد محصول به دلیل خراب شدن دستگاه از زمین جمع آوری نشده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با اشاره به اینکه باید برای تعمیر دستگاه قطعاتی تأمین می‌شد، تصریح کرد: این قطعات در بیرجند وجود ندارد و باید از شهر‌های مشهد و تهران تأمین شود.

او بیان می‌کند: قبول داریم که کشاورزان خسارت فراوانی دیده اند، اما باید منتظر باشیم تا اعتبارات ابلاغ شوند و پس از آن بتوانیم مبالغ را برای جبران خسارات کشاورزان خرج کنیم.

سیلی ۷۵۶ میلیونی سرما به ذرت/ زرشک نیز یک و نیم میلیارد خسارت دید

علاوه بر ذرت، محصولات دیگری از جمله زرشک نیز دچار خسارت شده اند و مسئولین استانی نیز به این مسئله ورود کرده اند و توضیحاتی در این خصوص ارائه کرده اند.

قوسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در این خصوص گفت: طبق برآورد‌های انجام شده، ۳۰ هکتار از مزارع ذرت سربیشه دچار سرمازدگی شده اند.

او افزود: ۷۵۶ میلیون تومان، میزان خسارت برآورد شده‌ای است که به کشاورزان ذرت کار وارد شده است و حال باید به فکر جبران این خسارت بود.

قوسی بیان کرد: علاوه بر ذرت، محصول زرشک نیز دچار سرمازدگی شده است و ۱۷۵ هکتار از باغات زرشک با سرما دچار خسارت شده اند که یک و نیم میلیارد تومان میزان خسارت برآورد شده این حوزه است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال جمع بندی گزارشات مربوطه هستیم، عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم اعتباراتی را از محل مدیریت بحران جذب کنیم تا خسارت ذرت کاران جبران شود.

 جلوی خسارت های بعدی را با برنامه ریزی بگیریم

ملانوری استاندار خراسان جنوبی نیز چندی پیش به سربیشه سفر کرد و از نزدیک پیگیر مشکلات کشاورزان خسارت دیده سربیشه شد.

او در این سفر گفت: در استانی زندگی می‌کنیم که با کمبود منابع آبی رو به رو است و تنش‌های آب و هوایی متفاوتی را به خود می‌بیند.

ملانوری ادامه داد: این مشکلات از جمله سرمازدگی برای اولین بار نیست که در استان رخ می‌دهند و باید برنامه ریزی‌های لازم صورت بگیرد تا برای دفعات بعدی جلوی این خسارات گرفته شود.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: مسئولین استانی و شهرستانی پیگیر باشند تا بتوان خسارات را برآورد کرد و به داد کشاورزان رسید.

ذرت‌های خاک شده به درد خوراک دام هم نمی‌خورد

محصول ذرت که می‌تواند به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار بگیرد، گزینه خوبی در شرایط خشکسالی است که می‌تواند نیاز دامداری‌ها را بر طرف کند.

سرمازدگی محصول ذرت در شهرستان سربیشه سبب شده است که حتی این محصول برای خوراک دام نیز مناسب نباشد.

خرابی دستگاه چاپر یکی از عوامل مهمی بوده است که در وارد شدن خسارت به ذرت کاران موثر بوده و تأمین نشدن قطعه برای آن نیز مشکل را دو چندان کرده است.

حال در این شرایط باید مسئولین با استفاده از منابع اعتباری مختلف، به فکر جبران خسارت ذرت کاران باشند تا کمی از درد آن‌ها کاسته شود و دوباره کشاورزان به فکر تولید بیفتند.

یقینا حمایت از کشاورزان در شرایطی که خشکسالی نیز به جان زمین هایشان افتاده است، می‌تواند امید و انگیزه را در دل آن‌ها افزایش دهد و به شکوفایی عرصه کشاورزی و حتی دامپروری کمک کند.

گزارش از سید محمدعلی سجادی

انتهای پیام/ ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی خوراک دام برداشت ذرت شهرستان سربیشه جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بین رفته خسارت دیده ذرت کاران خوراک دام محصول ذرت شده اند ذرت کار ذرت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۶۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش نشان می‌دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهاد‌های دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران در حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهاد‌ها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد؛ ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

وی با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور اذعان داشت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

وی در مورد توزیع بذر کلزا نیز تصریح کرد: برای سال زراعی جاری نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع اراقام داشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • برداشت توت فرنگی رامیان+تصاویر
  • خرید گندم در خوزستان به بیش از ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستان