Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@03:53:58 GMT

سقوط آزاد لیر!

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۰۶۹۷۸

هر دلار از نرخ برابری ۱۰.۳ لیر هم فرا رفت.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، دومینوی ریزشی لیر ترکیه کماکان ادامه دارد و حتی اخبار خوبی نظیر کاهش نرخ بیکاری نیز کماکان نتوانسته است جو روانی ایجاد شده را از بین ببرد. دور جدید سقوط لیر پس از آن آغاز شد که بانک مرکزی با نادیده گرفتن حساسیت شدید بازار، نرخ بهره را کاهش داد آن هم دو درصد کاهش که بسیار بیشتر از انتظارات بازار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 رسیدن نرخ تورم ترکیه به بالاترین سطح سه سال اخیر بیش از پیش تمایل شهروندان این کشور را برای نگهداری دلار به منظور حفظ ارزش پول خود افزایش داده است. پول ملی ترکیه در ادامه روند نزولی خود حالا محدوده برابری ۱۰ لیری به ازای هر دلار را نیز از دست داده است و از دست رفتن این مقاومت روانی مهم در صورتی که روند بازار در روزهای اخیر تغییری نکند می تواند روزهای سخت تری را برای این ارز رقم بزند.  

نگرانی از وضعیت تورم، نرخ بهره، کسری بودجه و تنشهای سیاسی با کشورهای غربی کماکان فشار فروش بالایی را روی لیر رقم زده که در نتیجه این وضعیت لیر جذابیت خود را برای معامله گران نسبت به ارزهای خارجی از دست داده است. از ابتدای امسال تاکنون لیر حدود یک سوم ارزش خود مقابل دلار را از دست داده است و هنوز مشخص نیست این روند تا کجا ادامه پیدا کند به ویژه اینکه تورم حدود ۲۰ درصدی این کشور کاملا با آنچه هدفگذاری مقامات است فاصله دارد.  

لیر که هفته پیش به پایین‌ترین سطح چند سال اخیر خود رسیده بود، بار دیگر روندی نزولی را تجربه کرد و به پایین‌ترین نرخ برابری خود مقابل دلار در طول تاریخ معاصر خود رسید؛ تا جایی که نرخ برابری دلار در کانال ۱۰.۳ تثبیت شد. در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۳.۱۷ درصد افزایش به ۱۰.۳۰۸ لیر رسید.

در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۱۱.۶۶۶ لیر و هر پوند معادل ۱۳.۸۳۷ لیر اعلام شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لیر ترکیه نرخ برابری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۶۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشترکان بد مصرف برق هزینه ۵ برابری تولید را باید بپردازند

مشترکان بد مصرف و پرمصرف برق در صورتی که مصرف خود را کاهش ندهند، باید هزینه بیشتری را پرداخت کنند، به طوری که اگر بیش از ۷۵۰ کیلووات‌ساعت مصرف ماهانه برق داشته باشند باید هزینه ۵ برابری تولید برق را پرداخت کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، کشورمان از جمله معدود کشورهایی است که مصرف برق بیش از حدی دارد. این مصرف به حدی است که برخی کارشناسان معتقدند اوج مصرف برق در ۶ کشور همسایه ایران با جمعیت ۳۵۰ میلیون‌نفری برابر با اوج مصرف برق در ایران ۸۵ میلیون‌نفری است که مصرف بسیار بالایی است.

تابستان سال گذشته میزان مصرف برق ۳۶ بار رکورد سال قبل از آن را شکست و اعداد بی‌سابقه‌ای در میزان تقاضای مصرف برق برجای نهاد، به‌گونه‌ای که رکورد تقاضای مصرف برق در ۲۵ مرداد سال گذشته به ۷۳ هزار و ۴۶۷ مگاوات رسید. وزارت نیرو در دولت سیزدهم باهدف پیشگیری از خاموشی‌ها در کشور تدابیر ویژه‌ای از توسعه ظرفیت نیروگاهی، توسعه خطوط انتقال و پست‌های توزیع گرفته تا افزایش بازدهی نیروگاه‌های موجود به انجام رساند.

به گفته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان شرکت مادرتخصصی برق حرارتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون در راستای کمک به کاهش ناترازی، اشتغال‌زایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری حدود ۹ هزار مگاوات افزایش یابد.

هادی مدقق افزود: این اقدام از طریق سنکرون ۴۶ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۶ هزار و ۵۸۴ مگاوات، رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و افزایش توان عملی نیروگاه‌های گازی موجود به ظرفیت دو هزار مگاوات و ۳۸۰ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده است.

علاوه بر توسعه ظرفیت نیروگاهی وزارت نیرو گام مهم دیگری در زمینه فرهنگ‌سازی مصرف بهینه برق برداشت و در این زمینه در دو سال گذشته با اختصاص پاداش‌هایی برای مشترکان آنان را برای رعایت مصرف بهینه تشویق کرد.

این تشویق و پاداش‌ها امسال به پویشی با عنوان پویش با انرژی مجهز شد تا دامنه آن همه مشترکان صنعت برق را بگیرد. امسال وزارت نیرو در قالب این پویش قرار است ۸۰ میلیون جایزه از جمله خودرو، وسایل الکترونیکی کم‌مصرف، اینترنت و پاداش‌های دیگر به مشترکان صرفه‌جو هدیه بدهد؛ از طرف دیگر اگر مشترکانی تمایل به کاهش مصرف نداشته باشند و بخواهند همچنان پر مصرف باشند، وزارت نیرو برای آنها تعرفه پلکانی در نظر گرفته است.

بر این اساس مشترکانی که تا ۳۰۰ کیلوات در مناطق عادی مثل تهران که دمای معتدل‌تری دارند برق مصرف کنند تعرفه برق آنها تغییری نخواهد داشت، اما اگر میزان مصرف از ۳۰۰ کیلووات تا ۴۵۰ کیلووات افزایش یابد مشترک باید ۱.۵ برابر هزینه تولید برق قبض پرداخت کند. هزینه تولید برق اکنون بدون احتساب هزینه سوخت ۵۵۰ تومان محاسبه می‌شود.

مشترکانی که از ۴۵۰ کیلوات ساعت برق بیشتر مصرف کرده و مصرف خود را تا ۷۵۰ کیلوات ادامه دهند ۲.۵ برابر هزینه تولید برق هزینه باید پرداخت کنند؛ همچنین مشترکانی که بد مصرف هستند و میزان مصرف آنها فراتر از ۷۵۰ کیلووات بشود هزینه قبضی که پرداخت خواهند کرد ۵ برابر هزینه تولید خواهد بود.

بر اساس این گزارش، در این شرایط منطقی است که همه مشترکان مصرف خود را مدیریت کنند تا هم امکان تأمین برق برای همگان فراهم شود و هم ناگزیر به پرداخت هزینه‌های گزاف نشوند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مدارس دولتی از پرداخت هزینه‌های برق، گاز و آب معاف شدند پاداش به بیش‌از 50 درصد مشترکان خانگی برق تهران کشف بزرگترین مزرعه رمز ارز در خراسان شمالی

دیگر خبرها

  • مشترکان بد مصرف برق هزینه ۵ برابری تولید را باید بپردازند
  • رشد ۲ برابری لایروبی قنوات در نطنز
  • فولاد 0-2 تراکتور؛ سقوط آزاد!
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • افزایش سرعت سقوط آزاد سوناک بعد از انتخابات محلی انگلیس
  • دلار باز هم نزولی شد
  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • افزایش ۲ برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی