آیتالله بوشهری: عدهای قصد دارند فقه و کلام ما را به چالش بکشند
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۰۸۱۸۲
آیتالله بوشهری میگوید امروزه شرایط تحقیق و پژوهش علمی فراهمتر از گذشته است و اگر کسی در این عصر از این نظر دست از تحقیق بردارد و بی تفاوت باشد، هم به حوزه و هم به خودش و هم آینده جهان اسلام ظلم کرده است. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیتالله حسینی بوشهری در دیدار معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی و دست اندرکاران مجموعه فقهی موسوعه علامه محمدحسین آل کاشف الغطاء گفت: از تلاش مستمر و مجاهدانه و مثمر ثمر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با ریاست برادر عزیر و بزرگوار حجت الاسلام والمسلمین لک زایی و همکاری دوستان فاضل، پژوهشگر، محقق و خستگیناپذیرشان به خاطر اقدامات یکی پس از دیگری که آثارش نه تنها در حوزه علمیه بلکه در مراکز علمی ظهور و بروز پیدا میکند، تشکر میکنم.
وی با تأکید بر ضرورت احیا و تصحیح آثار بزرگان، یادآور شد: اگر افرادی مثل شما بزرگواران آستین همت بالا بزنند و آثار بزرگان، هم تصحیح و هم در معرض دید متفکران قرار گیرد، آثار و نتایج بسیاری خواهد داشت.
رئیس جامعه مدرسین حوزه عنوان کرد: گزارش فعالیتهای معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی این دفتر برای من موجب اعجاب شد که شخصیتهای ما در گذشته چقدر عمرشان برکت داشته و خداوند توفیق نصیبشان کرده است؛ این همه تنوع، عمق و دقت نشان میدهد علما در متن جامعه بودند و این آثار را در یک شرایط انزوا ننوشتهاند و در عین حال که با جامعه در ارتباط بودند نیازهای جامعه را رصد میکردند و به مسائل علمی و سنتی حوزه هم میپرداختند.
وی با اشاره به اینکه ارزش کار شما در آینده که این آثار به عنوان کتب مرجع مورد استفاده قرار گیرد، شناخته میشود، گفت: نگاه احیاکننده به تراث گذشته کارهای بزرگی را به انجام میرساند و این آغاز یک مسیر بزرگ است که شما آن را دنبال میکنید و فعالیتهای شما به عنوان یک حسنه نزد خدا ثبت خواهد شد.
آیتالله حسینی بوشهری در ادامه با اشاره به ضرورت ارتقای سطح علمی طلاب، گفت: امروز طلاب راه سختی در پیش دارند، از این رو نباید به معلومات سطحی بسنده کنند؛ فراز و فرودها در راه دستیابی به علم لازم است و برای کاشف الغطاء شدن سختیها لازم است، البته رسیدن به این جایگاه دست یافتنی است، اما همت بلندی میطلبد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه با اشاره به اینکه برخی از طلاب از مسیر طلبگی خود ناامید میشوند و خیال میکنند رسیدن به علم دست نایافتنی است و امیدشان را نسبت به آینده از دست میدهند، مطرح کرد: این در حالی است که امکانات تحقیقی که در اختیار نسل جدید حوزه وجود دارد نسبت به نسل ما و گذشته قابل قیاس نیست؛ علامه امینی در راستای گردآوری منابع کتاب «الغدیر» مسافرتهای بسیاری انجام دادند، اما امروز همه امکانات و منابع به صورت نرمافزاری در اختیار همگان قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: امروزه شرایط تحقیق و پژوهش علمی فراهمتر از گذشته است و اگر کسی در این عصر از این نظر دست از تحقیق بردارد و کنار بایستد و نظارهگر و بی تفاوت باشد، هم به حوزه و هم به خودش و هم آینده جهان اسلام ظلم کرده است.
آیتالله حسینی بوشهری در ادامه با تقدیر از مجموعه فقهی موسوعه علامه محمدحسین آل کاشف الغطاء، این مجموعه فقهی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: گاهی اوقات عدهای قصد دارند فقه و کلام ما را به چالش بکشند، اما آنگاه که با این آثار روبه رو شوند، عظمت علمی شیعه را در خواهند یافت؛ بحمدالله کار بزرگی صورت گرفته و آن را ارج مینهم و انشاءالله که این خدمات با توفیقات بیشتر ادامه پیدا کند. تحلیل و مقابله با کتابها وقت میبرد و کارعادی نیست و هرکسی که سررشتهای با کارهای پژوهشی داشته باشد، عمق فعالیت شما را درک خواهد کرد.
در ابتدای این دیدار نیز، حجت الاسلام نجف لک زایی، معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی و رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: یکی از کارهای مرکز احیای آثار اسلامیِ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصحیح و احیاء آثار بزرگان است و یکی از این کلان پروژهها آثار علامه محمد حسین کاشف الغطاء بود که به 3 موسوعه آثار کلامی، آثار فقهی و موسوعه آثار اجتماعی و سیاسی و تاریخی تقسیم میشود.
همراه با صحیفه سجادیه | امام سبب سِیر مردم تا مقام بهشت رضوان است / دو موهبت مشترک قرآن و عترت
انتهایپیام/

تبلیغات در خبربان
منبع: تسنیم
کلیدواژه: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کاشف الغطاء آیت الله
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۸۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
اینتل فروش تراشه استخراج بیت کوین را آغاز کرد
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
دومان سهند
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
افزودنی های بتن چیست؟
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
شرکت «سرو ونگ»
اخبار فناوری
داربست
کتاب صوتی
آخرین تغییرات طرح میکا چه تبعاتی برای استیبل کوینها...
بازیگر نقش رحمان برادر بهمن خان در سریال یاغی...
کاهش دما تا ۵ درجه در بیشتر نقاط کشور
زمان واریز سود سهام عدالت مشخص شد ؛ سه...
بهترین وکیل خلع ید در تهران
تعمیر فوری گوشی شیائومی
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
بهترین برند کولر چیست؟
کلینیک بتن ایران
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
تفاوت کولر گازی و آبی
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
فروش کفش
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
7 ویلای لوکس و بزرگ برای سفر دسته جمعی
کولر گازی 36000 گری
دوره دیجیتال مارکتینگ
اجاره کلبه چوبی
تهیه غذا
خبر هوشمند فهام
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
خبر بعدی:
جشنواره فارابی باید محورهای کاربردی تری در علوم انسانی معرفی کند
به گزارش خبرنگار مهر، محمود حکمت نیا عضو کارگروه حقوق سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی، درباره دستاورهای علمی فارابی گفت: جشنواره فارابی در وهله اول بهدلیل کسب اعتبار علمی در داخل و خارج از کشور مورد توجه نهادهای معتبر بینالمللی قرار گرفته و در وهله دوم با فعالیت در حوزه علوم انسانی موجب ایجاد ظرفیت مطلوب در این حوزه و ابزاری جهت ارائه و عرضه دیدگاهها و نظریهها برگزیده شده است.
وی ادامه داد: جشنواره به لحاظ عملکرد، با توجه به سبقهای که از دورههای پیش به جا گذاشته، نشان داده از تمام ظرفیتهای موجود استفاده کرده و به طور مطلوب و مقبول عمل کرده است؛ البته برای اینکه فارابی در مسیر رو به جلوتری قدم بردارد، باید برنامههای وسیع و گستردهتری برای این جشنواره لحاظ شود.
حکمت نیا درباره اقداماتی که جشنواره فارابی باید در آینده انجام بدهد، خاطرنشان کرد: جشنواره فارابی چهرههای برجسته در حوزه علوم انسانی را معرفی و حمایت میکند؛ که این عمل جای تقدیر و تشکر دارد، اما باید فعالیت خود را گستردهتر کند، برای مثال جشنواره قسمتی مربوط به درج آثار در حوزه مقالات ندارد.
وی در همین رابطه اظهار کرد: جشنواره باید نظریههای بومی و کاربردی را بهویژه در حوزه علوم انسانی تقویت کند و محورهای اختصاصی و کاربردیتری را در این حوزه معرفی نماید. در مجموع فارابی در طول این سالها توانسته یک جشنواره در سطح جمهوری اسلامی ایران باشد و برای خود در حوزه بینالمللی اعتبار بخرد، البته هنوز راه برای مطلوب و مقبول شدن بیشتر وجود دارد.
حکمت نیا، به نقشدانشگاه ها و فضاهای علمی در زمینه تحول در علوم انسانی اشاره کرد و درباره کمک مجامع علمی به فارابی گفت: جشنواره از یک ساختار منسجم برخوردار است که شامل افرادی که آثار خود را عرضه میکنند و افرادی که این آثار را مورد پالایش و ارزیابی قرار میدهند؛ میشوند.
وی تصریح کرد: جشنواره باید با نگاه حداکثری به پذیرش و ارزیابی آثار توجه کند و از فضاهای علمی، پژوهشی و دانشگاهها بیش از پیش استفاده بکند. زمانیکه یک اثر علمی در جشنواره بررسی و معرفی میشود؛ باید متولی و مسؤلان جشنواره برنامهای جهت ترویج و مورد توجه قرار دادن آن اثر در جامعه بهویژه جامعه علمی داشته باشند؛ که جشنواره فارابی در این حوزه نتوانسته آنطور که باید عمل کند.
عضو کارگروه حقوق سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی در ادامه افزود: جشنواره میتواند موضوع مورد بحث مجامع علمی قرار بگیرد. دانشگاه برای ارائه راهکار بهتر و رقابتیتر کردن این فرآیند و رو به جلو حرکت کردن جشنواره در این حوزه، میتواند نقش مثمرثمری را ایفا کنند. در واقع جشنواره فارابی باید با حضور خود در مجامع علمی بهصورت هدفمند و سیستماتیک اقدام کند و بهعنوان یک فرآیند، آثار علمی را دریافت، انتخاب و به یک محرک تشویق در این حوزه بدل شود.
حکمت نیا در پایان خاطرنشان کرد: حضور جشنواره فارابی در مجامع علمی سبب پیشبرد امور میشود و این موضوع باید بهطور ویژه موردتوجه قرار بگیرد؛ زمانیکه یک اثر علمی در فضاهای پژوهشی و دانشگاهی پذیرفته میشود، اقدامات بعدی در راستای عملی شدن این پروژه علمی صورت نمیگیرد. در واقع یک اثر برگزیده در ابتدای مسیر به آخر کار میرسد، درحالیکه جشنواره فارابی بصورت اختصاصی میتواند در این خصوص فعالیت کند و این امر سبب میشود تا فارابی در محافل و نهادهای علمی بیشازپیش مورد توجه قرار بگیرد.
کد خبر 5528456